Dodaj do ulubionych

Czuła Przewodniczka

18.07.21, 12:10
Przypadkowo przeczytałam i uważam, ze powinna to przeczytać każda kobieta.
Biegnąca z wilkami była dla mnie nie do przejścia, irytowała mnie. Ale myśle, ze po lekturze Czułej przewodniczki wrócę, bo kilka odniesień i to takich z głębokim sensem było właśnie do Biegnącej.
Polecam. Wczoraj dałam mamie. Ciekawe co powie.
Obserwuj wątek
    • kotejka Re: Czuła Przewodniczka 18.07.21, 12:14
      Wzielam jako plażowe czytadło, zacznę i podzielę się wrażeniami wink
    • zona_glusia Re: Czuła Przewodniczka 18.07.21, 15:59
      Mnie się "Biegnąca z wilkami" podobała, tzn świetnie mi się ją czytało, ale nie potrafiłam wyciągnąć żadnych praktycznych rzeczy z tej książki, w przeciwieństwie do "Bogiń w każdej kobiecie", gdzie autorka oparła się nie na baśniach, a na mitach greckich.
      Miałam sobie darować "Czułą przewodniczkę", ale chyba właśnie zmieniam zdanie. smile
      • savignonblanc Re: Czuła Przewodniczka 18.07.21, 18:41
        Mnie te bajki i mity generalnie bardzo nużyły. Tu jest jasno, prosto i na temat.
        • zona_glusia Re: Czuła Przewodniczka 18.07.21, 21:57
          Czytałam te książki dla baśni i mitów, więc mamy odwrotne podejście. smile
      • kosmos_pierzasty Re: Czuła Przewodniczka 18.07.21, 20:01
        Możesz sobie darować 😉
        Sympatyczna poppsychologia i tyle. Coś tam pewnie każdy, czy raczej każda, dla siebie znajdzie, ale szału nie ma.
        Za to Biegnąca z wilkami IMO powinna być lekturą obowiązkową. Uważam, że jest genialna. Między tymi książkami jest przepaść.
        • kosmos_pierzasty Re: Czuła Przewodniczka 18.07.21, 20:02
          I był już wątek o tej książce.
          • gryzelda.a Re: Czuła Przewodniczka 18.07.21, 20:26
            Zgadzam się, "Biegnąca..." powinna być lektura obowiązkową każdej kobiety, reklamuję wśród bliskich koleżanek.

Boginie nie zrobiły na mnie takiego wrażenia. Z artykułów w mediach "Czuła Przewodniczka" mnie nie pociąga, ale może jeszcze zmienię zdanie.
            • kosmos_pierzasty Re: Czuła Przewodniczka 18.07.21, 23:14
              Mnie Boginie również się podobały (nawet się w nich odnalazłam smile ), choć faktycznie mniej niż Biegnąca. Jednak Czuła... to jest już inna liga. Miła książka, owszem, pewnie może być pożyteczna (Pade ma rację), ale to tyle.
        • eliksir_czarodziejski Re: Czuła Przewodniczka 18.07.21, 20:30
          kosmos_pierzasty napisała:

> Możesz sobie darować 😉
          > Sympatyczna poppsychologia i tyle. Coś tam pewnie każdy, czy raczej każda, dla
          > siebie znajdzie, ale szału nie ma.
          > Za to Biegnąca z wilkami IMO powinna być lekturą obowiązkową. Uważam, że jest g
          > enialna. Między tymi książkami jest przepaść.

Zgadzam się z każdym słowem.
        • pade Re: Czuła Przewodniczka 18.07.21, 21:41
          To prawda ale... różne są kobiety, nie wszystkie interesują się tematem, poziom zaawansowania jest inny. Dlatego uważam, że na początek Czuła przewodniczka jest jak najbardziej ok.
        • zona_glusia Re: Czuła Przewodniczka 18.07.21, 22:04
          smile
          Raczej nie będę kupować. Przejrzę w bibliotece.
          Do "Biegnącej" trzeba będzie kiedyś wrócić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka