Dodaj do ulubionych

Gdańsk z dziećmi

12.08.21, 16:42
Możecie mi polecić przyjazne małym dzieciom miejsca na obiad/kolację w Gdańsku? Najlepiej okolice Gdańsk główny/ Gdańsk Wrzeszcz. Przyjeżdżamy w porze obiadowej, jeśli to możliwe wolałabym uniknąć jedzenia w fastfodzie.

I drugie pytanie: czy na którymś z tych dworców jest przechowalnia bagażu?
Obserwuj wątek
    • kautokeino Re: Gdańsk z dziećmi 12.08.21, 16:51
      Manekin (nalesnikarnia) jest przyjazna dzieciom, tylko trzeba dojechac SKM i przejsc 10min. Oczywiscie o ile tolerujesz, ze na obiadokolacje bedzie nalesnik z kremem czekoladowym, bo naleznik z jarmuzem to tylko na potrzeby forum dziaciaki szamaja z rozkosza wink
    • 7katipo Re: Gdańsk z dziećmi 12.08.21, 16:55
      Na Głównym na pewno jest. We Wrzeszczu chyba też, ale pewności nie mam.
    • qwirkle Re: Gdańsk z dziećmi 12.08.21, 17:03
      W zeszłym roku zakładałam wątek 'co zobaczyć w Gdańsku' i w podwątku co i gdzie zjeść wymieniono kilka miejsc, które mogę polecić.
      Otóż:
      Pizzeria San Marco przy ul Długiej, bardzo blisko Złotej Bramy, dobra pizza, frytki
      -podobno pyszne dania z ziemniaków są w knajpie Pyra bar, idąc od Złotej Bramy, za pizzerią trzeba skręcić w ulicę w prawo (ul Garbary)
      -koło bazyliki jest restauracja Gvara - oblędnie dobre 'gvarne śniadanie' serwują do południa,
      - obiad - polecam zupę rybną w Rybce na Wartkiej, pyszne fryty, surówki. Chwalą się ichniejszym fish&chips, ale myśmy jedli dorsza z pieca.
      . Dobre eklerki jedliśmy w Eklerowni
    • feiticeira Re: Gdańsk z dziećmi 12.08.21, 17:46
      We Wrzeszczu, niedaleko dworca, przy głównej ulicy jest bar mleczny Syrena. Zywilam się tam regularnie gdy przez pewien czas jeździłam co tydzień w delegację do Gdańska i nocowałam właśnie we Wrzeszczu. Do dziś tęsknię za łososiową i barszczem z kołunami oraz surówka kaszubską.
      • krwawy.lolo Re: Gdańsk z dziećmi 12.08.21, 18:14
        Gdzie niedaleko dworca?! To przy Konopnickiej! Ale dobrze wiedzieć, że jest. To moje szczenięctwo, czyli niejako dziedzictwo kulturowe.
        • feiticeira Re: Gdańsk z dziećmi 12.08.21, 22:05
          Przecież niedaleko, ile to piechotą, 10 minut? smile
    • mid.week Re: Gdańsk z dziećmi 12.08.21, 18:20
      Zaraz za Wrzeszczem jest Mateblewo, tam dzieci - pyk - w okno życia i mozna iśc jeść w spokoju
      • ga-ti Re: Gdańsk z dziećmi 12.08.21, 18:44
        big_grin
      • seaborgium Re: Gdańsk z dziećmi 12.08.21, 19:10
        Dwójka wejdzie (będzie ze 30 kilo)?
        • mid.week Re: Gdańsk z dziećmi 12.08.21, 20:13
          to nie second hand, przyjmują na sztuki, nie na wagę
      • krwawy.lolo Re: Gdańsk z dziećmi 12.08.21, 19:57
        Matemblewo, jeśli już. I to w drodze do świątyń zakupowych.
        • pasquda77 Re: Gdańsk z dziećmi 12.08.21, 22:19
          Na Lawendowej serwują pyszne kołduny, mam sentyment do tego miejsca, bo smakują identycznie jak mojej babci 😍
          • pasquda77 Re: Gdańsk z dziećmi 12.08.21, 22:21
            Lepibaba ten przybytek się zwie, inne pierogi też pyszne, a z doświadczenia wiem że dzieciaki lubią pierogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka