Dodaj do ulubionych

Dojrzałam do...

24.08.21, 23:28
korekcji opadających powiek smile Chyba sobie zafunduję na lub przed 45.urodzinami ( wiosna '22). Moja uroda zyska, bo po mamie mam skłonność do opadania powiek, choć cerę mam ogólnie dość młodą i jędrną wink Nawet nie wiedziałam jak wieke osob koryguje sobie okolice oczu i jak częsty to problem, wśród młodszych kobiet tez. Nie jest to nawet drogi zabieg, bez narkozy i dochodzi się do siebie w tydzień czy dwa a ja aktualnie pracuję z domu wiec nie muszę się nawet pokazywać ludziom. Efekty z tego, co widzę na prywatnej grupie FB dla ludzi z tym problemem są spektakularne, w końcu widać powieki i kształt oczu, mozna zrobić kreski czy widać cień. Odzyskać swoje spojrzenie. A oczy to byl kiedyś mój największy atut. Która z was robila powieki i zechce podzielić się szczegółami?
Obserwuj wątek
    • cruella_demon Re: Dojrzałam do... 24.08.21, 23:39
      Dostaniesz bęcki za sam nick 🤣🤣
    • kropkaa Re: Dojrzałam do... 24.08.21, 23:39
      Był tutaj polecany Dr Osuch (klinika na Puławskiej), dobrze ma zrobione dr Radzikowska (klinika na Domaniewskiej) i ona też ma dobre opinie, no ale sama sobie raczej nie korygowała wink
      • kropkaa Re: Dojrzałam do... 24.08.21, 23:41
        *dr
      • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:06
        Dzięki mam już dobre namiary z Wa-wy. Umówię się na konsultację wstępną w tym tygodniu.
        • kropkaa Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:10
          Myślałam, że się zastanawiasz, a Ty już zorganizowane masz wszystko. Napisz potem klinikę.
          • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 01:26
            Jak dojrzałam to biorę się do rzeczy i działam. Wcześniej zastanawiałam się, ale nie sądziłam, że to jest zabieg bez narkozy ( a mialam ja już ze 3 razy w życiu więc nie uśmiechało mi się robić to kolejny raz z powodów kosmetycznych - choć i zdrowotne wchodza w grę bo to uposledza pole widzenia). Znajoma robila brzuch za 20 tys. więc zakładałam, ze oczy tez trochę kosztują a tu miła niespodzianka. Jestem zielona w kwestii ingerencji plastyków. Nigdy nic nie robiłam z twarzą, nawet kwasów wink
    • kkalipso Re: Dojrzałam do... 24.08.21, 23:43
      Na Twoim miejscu nawet bym się nie zastanawiała, odmłodniejesz o 10 latsmile Fajny makijaż będziesz mogła zrobić jeśli lubisz.
      • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 24.08.21, 23:56
        kkalipso napisała:

> Na Twoim miejscu nawet bym się nie zastanawiała, odmłodniejesz o 10 latsmile

O matko to dopiero mnie znienawidzą co poniektóre big_grin
        • kkalipso Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:02
          Będziemy czekać na zdjęcia z przed i posmile
          • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:03
            Serio wrzucę! Nie mam juz nic do stracenia wink
            • kkalipso Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:09
              Trzymam za słowo.
      • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:12
        To fakt, żadnego makijażu nie da się na takich zrobić. Dobrze ze oprawę mam ciemną oczu chociaż bo cieni i tak nie widać wink
        • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:13
          Najgorzej, ze człowiek nie poznaje juz swojego spojrzenia a oczy to zwierciadło duszy.
        • kkalipso Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:18
          Wiem widziałam aż szkoda. Ty masz tam taki kawałek zwisającej suchej skórki, aż się prosi o wycięcie.
          • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 01:19
            No niestety genów nie oszukasz. Na szczęście mam też dobre rzeczy w genach tongue_out
            • black_magic_women Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 12:41
              A nie masz problemu z bliznami? Ja myślałam, ze nie mam, aż nie zachciało mi się wyciąć pieprzyka (nic chorobowego) między piersiami. Zrobił się bliznowiec chyba, zgrubienie, czasem swędzi itp.
              • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 12:54
                Nie mam. Mialam dwie cesarki to mogłam się przekonać jak się blizny u mnie goją.
                • ajr27 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 19:49
                  Tego nigdy nie wiesz. Możesz mieć całe życie pewność, że ślicznie się goisz, aż nagle, po piętnastej operacji np. robi się bliznowiec jak ta lala.
                  • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 20:17
                    Najważniejsze jest pozytywne nastawienie. Na tej zasadzie to usiąść tylko i czekać na śmierć. Możesz wyjść na ulicę i cię autobus przejedzie.
    • koronka2012 Re: Dojrzałam do... 24.08.21, 23:49
      Moja koleżanka robiła i dobre trzy tygodnie wyglądała jak ofiara przemocy domowej.
      • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 24.08.21, 23:57
        No i co z tego? To normalne. Ja mogę się poukrywać i 3 tygodnie. Są okulary p-sloneczne.
      • aurinko Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:01
        Nie każdy tak długo ma siniaki. Można brać odpowiednie preparaty przed zabiegiem i stosować maści po, aby siniaki szybciej zeszły.
        • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:03
          Ponoć to sprawa indywidualna. Mialam w życiu 5 operacji i goiło się na mnie jak na psie więc jestem dobrej myśli.
    • aurinko Re: Dojrzałam do... 24.08.21, 23:54
      Ja jestem po kwalifikacji na NFZ, jakby nie przeszło to poszłabym prywatnie, na szczęście 4 tys zostanie w kieszeni. Będę miała w tym roku, obie powieki jednocześnie w klinice chirurgii plastycznej. Niektóre okulistyczne oddziały robią na NFZ po jednej powiece co jest dla mnie chore i bez sensu. Moja koleżanka robiła, wraz z wycięciem przepuklin, kąciki też ma ładnie zrobione (co jest rzadkością niestety bo z reguły zostają mniejsze lub większe zwisy) I jest efekt wielkiego wow.
      • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:00
        Boję się, że na NFZ nie zrobią tak ładnie albo po jednej powiece właśnie, co jest bez sensu. 3 czy 4 kola wysupłam. Myślałam, że to ok. 5-7 tys. za oko kosztuje jak korekcja wady wzroku.
        • aurinko Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:06
          W ciemno nie brałam, dokładny wywiad, sprawdzony operator plastyk, właśnie po to aby były dwie powieki naraz i efekt bez zarzutu.
          • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:07
            A można go wybrac? Myślałam że na NFZ bierzesz co dają i nie masz ma nic wpływu.
          • ewa_2009 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:22
            podasz namiary na lekarza na NFZ?
      • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:02
        To trzymam kciuki. Faktycznie oglądam zdjęcia babek
        po zabiegu i jest wielkie wow. Inne kobiety!
      • szmytka1 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 18:46
        a jak to się załatwia na nfz? Do jakiego lekarza najpierw idziesz? Napisz krok po kroku
        • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 19:43
          Pewnie do okulisty. Okulista może skierować na tę operację.
    • obrus_w_paski Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:11
      Mnie chwilowo minęła faza na przeróbki (a jeszcze kilka kat temu byłam prawie zdecydowana), ale gdybym miała odwagę to pewnie bym zrobiła korekcje. Niestety casus Katarzyny watnke mnie jak na razie skutecznie zniechęca. U niej zmiana jest ewidentnie niekorzystna
      • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:16
        Ona miała mało opadające w stosunku do moich smile Makijaż tylko ma słaby i tyle.
        • evee1 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:22
          Ja tez sie zastanawiam. A pokaz jakies zdjecia osob, ktore maja duzo opadajace wedlug Ciebie.
          Ja jestem 10 lat starsza i juz od dawna przeszkadza mi opadajaca powieka, tym bardziej, ze mam ja znacznie bardziej opadajaca w jednym oku. Wyglad mam w d.. i tak wygladam na swoje lata, ale przeszkadza mi ona po prostu. Tylko wlasnie boje sie takiego efet jak na zdjeciu powyzej.
        • princesswhitewolf Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 01:10
          Ona miala opadajace przecietnie. Makijazu nid widze mocnego na tyke by cos przykryc
      • podaje_haslo_okon Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 00:28
        O kurczę, ja bym właśnie wolała takie powieki jak ma ta pani na zdjęciu przed, a mam takie jak po uncertain
      • jola9932 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 02:37
        Katarzyna ma ewidentnie zepsuty zabieg. To są też " sowie oczy".
        • jola9932 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 02:43
          Nie każdy lekarz na NFZ zrobi też resekcję mięśnia czy usunięcie przepukliny tłuszczowej. Wycięcie nadmiaru skóry to prozdrowotnie, reszta jest jakby upiększeniem. Gojenie nie jest takie straszne, po zdjęciu szwów całkiem szybko skóra dochodzi do formy. No i efekt potem- polecam 😉
          • grey_delphinum Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 11:16
            Wielokrotnie pisalam, że nie jestem zadowolona z plastyki powiek, zresztą po 5 latach nawis w sporej mierze wrócił, a jeszcze mam szpecącego powiekę bliznowca.
            Robiłam u polecanego lekarza, widać taki mój pech 😉
          • lauren6 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 12:01
            Ja zbieram informacje o innym zabiegu estetycznym. Czytałam, że lekarze na NFZ w Warszawie robią tylko to minimum, które jest objęte refundacją. Jeżeli komuś nie podoba się efekt estetyczny to zapraszają na poprawki prywatnie. W innych miejscach podobno jest z tym lepiej.
            • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 12:27
              No niestety NFZ nie rozpieszcza.
            • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 12:33
              Dawaj lauren o co chodzi. Nikt Ci nie wypomni. Ja sporo dowiedziałam się na grupie FB. Spotkałam też sąsiada, który ma już umówiony zabieg blefaroplastyki, bo tak się to fachowo nazywa.
              • lauren6 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 13:17
                W moim przypadku temat i tak chwilowo nieaktualny, bo póki co nie zdecyduję się na ten zabieg. Okres rekonwalescencji trwa za długo.
                • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 13:26
                  Rozumiem. To prawda niektóre operacje wymagają trochę czasu na dojście do siebie np. brzucha.
    • iwoniaw Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 11:28
      Boli mnie na samą myśl, jestem zdecydowanie antytargetem tzw. medycyny estetycznej. Wolałabym wyglądać jak stara baba, a nawet stary spaniel 😉 Życzę oczywiście spektakularnej poprawy bez żadnych efektów ubocznych 🧚‍♂️
      • hipinka Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 11:33
        mam to samo

zamiast tego zaczęłam sobie robić masaż twarzy (joga twarzy) 2 razy dziennie.
        Efekt może nie spektakularny, ale naprawdę widoczny. I za darmo smile
        • 35wcieniu Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 11:38
          Masaż a joga to chyba dwie różne rzeczy?
          • hipinka Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 11:41
            ok, może masz rację, może pokręciłam coś. Po prostu kanał na youtube ma w nazwie joga smile
            w każdym razie masaż wykonuję i efekty są
        • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 12:39
          No niestety mi joga twarzy pomoże jak umarłemu kadzidło smile
          • hipinka Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 12:43
            ale w sensie, że próbowałaś i nie działa, czy powieka za mocno opada?
            • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 12:57
              Opadają już tak, ze nic nie pomoże poza interwencją chirurgiczną. Zależy to od dnia - raz bardziej raz mniej, no ale widzę na selfie jak wyglądam. Zwłaszcza po obudzeniu.
      • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 12:30
        Tez jestem, nie raz pisałam, ze nie nic nie robiłam i nie planuję. Dla samej urody nie poprawiam tu chodzi też o wzrok. Są wskazania od okulisty, gdy bardzo opada powieka. Cyckow bym sobie nigdy nie zrobiła na przykład. Ale tu chodzi o to, że Twoje oczy zaczynają przypominać azjatyckie, tracisz swoje rysy.
        • iwoniaw Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 12:51
          Dlatego nie odradzam, tylko życzę powodzenia 🙂
          • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 12:55
            Dziękuję bardzo ❤
      • turzyca Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 13:06
        Gorzej że poważnie opadające powieki powodują też problemy zdrowotne, między innymi nawracające zapalenia spojówek.
    • katie3001 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 12:28
      Jakie to są grupy?
      • bergamotka77 Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 17:22
        katie3001 napisała:

> Jakie to są grupy?

Szukaj pod hasłem "plastyka powiek, blefaroplastyka".
    • asia_i_p Re: Dojrzałam do... 25.08.21, 19:03
      Chyba by mi powieki musiały opaść jak wijowi, do samej ziemi, nim bym sobie dała grzebać skalpelem w okolicach oka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka