magdallenac
30.08.21, 14:39
Przeklejam moją wypowiedź z innego wątku, bo interesuje mnie czy ktoś jeszcze cierpi na chroniczne zjazdy witaminowe- u mnie to już któryś raz i witaminy w tabletkach, polecane przez lekarza nie dają rady.
Przez ostatnie 3 tygodnie nie najlepiej się czułam, a w zasadzie to czułam się fatalnie- ciągle zmęczona, rozdrażniona, bolały mnie mięśnie, nie mogłam ćwiczyć, nie mogłam jeść i było mi ciągle niedobrze. Przed weekendem zrobiłam komplet badań, a kiedy lekarz zobaczył wyniki poziomu witaminy B12 złapał się za głowę. Pomimo suplementowania były na takim poziomie, że dziwił się, że wciąż egzystuję. Dostałam od razu zastrzyk (wlew) i kilka kolejnych dostanę w odstępie kilku tygodni. 4 dni później czuję się znowu jak "stara" ja. Witamina D też u mnie poniżej normy i będę musiała intensywnie suplementować. Z witaminą B12 już kiedyś miałam przygody, ale po wlewach myślałam, że wystarczy suplementowanie, niestety u mnie witaminy się chyba wypłukują wink. Sprawdzacie poziom witamin podczas badań, jakie suplementy przyjmujecie? (jeśli przyjmujecie)