Dodaj do ulubionych

Prośba o ocenę butów

• piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 04.09.21, 21:08
      Nie!
      Z opisu ubiór młodzieżowy - i fajnie (nie ma znaczenia ile masz lat), ale te buty to zgrzyt po szkle, bezguście i postarzanie się o +10.

Poszukaj botków z okrągłym czubkiem (może nawet z ciut mocniejszą podeszwą)/sneakersów/ tenisowek za kostkę (mogą być skórzane).
      A jak chcesz być elegantsza to najpierw zmień ubiór a potem dopasuj buty.
      • extereso Re: Prośba o ocenę butów 04.09.21, 21:17
        No na razie tak noszę tenisówki, sneakersy, czasem trzewiki klasyczne, z koszula wtedy zazwyczaj i skórą lub swetrem zapinanym z dekoltem. Niestety okrągłych zbytnio nie lubię ale obejrzę jeszcze trochę modeli i zdecyduję.
        • piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 04.09.21, 21:59
          brzmi dobrze
          nie kupuj tych z czubkiem
      • nuclearwinter Re: Prośba o ocenę butów 04.09.21, 22:12
        Migdałowe i szpiczaste nosy w botkach są super i fajnie wysmuklają nogę 😎 Botki z okrągłymi nosami to takie kamaszki, nieeee. Choć pewnie są wyjątki, jak ze wszystkim, ale generalnie kiepsko to wygląda. Co innego okrągły nos w sneakersach, wiadomo.
        • magdallenac Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 04:50
          Ja tez mowie NIE okraglym nosom wszystkich butow, ktore nie sa trampkami, sneakersami, czy tenisowkami.🤢 Szpic i migdal rzadza!
          • koko8 Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 10:04
            Zgadzam.się. Botki z okrągłymi noskami to zło.
        • piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 16:39
          nuclearwinter napisała:

> Migdałowe i szpiczaste nosy w botkach są super i fajnie wysmuklają nogę 😎 Botk
          > i z okrągłymi nosami to takie kamaszki, nieeee. Choć pewnie są wyjątki, jak ze
          > wszystkim, ale generalnie kiepsko to wygląda. Co innego okrągły nos w sneakersa
          > ch, wiadomo.

Do dźinsów boyfriendów/mom takie szpice???🤦 Trzy razy NIE!

Może jakieś szpice by się dało do takich spodni dobrać (jak np. kowbojki Magdalleny - choć one tylko na niektórych dobrze wyglądają), ale te co wrzucała autorka to przepis na Grażynę - lat 60 - co to chciała się ubrać na luzie, ale wychodząc z domu coś jej się pomyliło i wcisnęła szpice, które zawsze do biura nosi.

"Kamasze" zawsze brzmią źle. Ale już sztyblety, czy martensy są do dżinsów ok.
          • magdallenac Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 17:40
            Nosz kurcze, bo zaraz pojde zrobic zdjecia wszystkich szpicow, ktore nosze do boyfriendow 😡
            • thank_you Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 17:44
              Też noszę - czy to sztyblety, kowbojki, botki, szpilki.
              • magdallenac Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 17:48
                A szpilki do lekko podwinietych boyfriendow to w ogole cos pieknego z obcisla gora, fajnym paskiem- stylowka na kazda niemal okazje.
                • extereso Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 17:54
                  No, szpilki to nawet ja noszę ( modowy nieogar).
                  • thank_you Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 17:56
                    Bez przesady, dlaczego nieogar? Te drugie buty bardzo w porządku.
                    • extereso Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 18:04
                      🌷 dzięki. Byłam z koleżanką na wyjeździe służbowym. Miałyśmy budzik na 7 30. Ja bardzo szybki prysznic, zęby, szczotka, krem, puder, dżinsy i sweter i o 7 45 byłam na śniadaniu. Z kimś pogadałam, zjadłam, gazetę przeczytałam. O ,8 30 byłam z powrotem, wtedy ona wychodziła jeść. Ale jak wyglądała!!! Ja już minimalistka zostanę chyba na zawsze, ale może dzięki Wam się trochę podrasuję😁
                • nuclearwinter Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 17:57
                  Zgadzam się. I to szpilki z migdałowym/szpiczastym nosem oczywiście. Nie widzę tu żadnego zgrzytu i żadnej Ziutowej Grażyny wink
                • piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 18:35
                  magdallenac napisała:

> A szpilki do lekko podwinietych boyfriendow to w ogole cos pieknego z obcisla g
                  > ora, fajnym paskiem- stylowka na kazda niemal okazje.

Nej!
                  tongue_out

Albo pokaż! :p
            • piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 18:34
              magdallenac napisała:

> Nosz kurcze, bo zaraz pojde zrobic zdjecia wszystkich szpicow, ktore nosze do b
              > oyfriendow 😡

Pokaż!!!
              Ale koniecznie z boyfriendami!
              • magdallenac Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 18:41
                Pokaze, pokaze, chyba dzis sie nie uda, bom zajeta, ale moze jutro.
                • piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 18:46
                  Będę czekała!
                  • piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 08.09.21, 21:35
                    piataziuta napisała:

> Będę czekała!

Gdzie zdjęcia dla mnie, się pytam?
                    • magdallenac Re: Prośba o ocenę butów 08.09.21, 21:47
                      Ożesz...Coraz więcej deadlinów mi się na forum zbiera- Ziucie zdjęcia, ludzikowi michelin napisać o matkach soccerowych. Ja i tak już tu jestem na pełnym etacie, będę musiała nadgodziny robić😩 Uprzejmie proszę o przesunięcie terminu zwrotu projektu.
                      • piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 09.09.21, 10:27
                        dobrze, przydzielam termin bezterminowy ;P
          • nuclearwinter Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 17:54
            No ale martensy czy sztyblety to inna kategoria, martensy noszę i faktycznie, mają okrągłe nosy.

Ale ty pisałaś o botkach z okrągłym czubem, czyli fason powiedzmy coś jak te wklejane przez autorkę wątku i do tego okrągły nosek. No nie, to nie wygląda dobrze, tylko kamaszkowato.
            • piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 18:38
              > Ale ty pisałaś o botkach z okrągłym czubem, czyli fason powiedzmy coś jak te wk
              > lejane przez autorkę wątku i do tego okrągły nosek. No nie, to nie wygląda dobr
              > ze, tylko kamaszkowato.

Mnie się wydawało, że wszystko co za kostkę to botki. tongue_out
              Takie jak wrzuciła autorka, z okrągłym nosem, to faktycznie ble i fuj.

• nuclearwinter Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 18:55
                Dla mnie botki to takie buty za kostkę, na ogół zapinane na zamek z boku. Jak sznurowane to już jakieś trzewiki, glany czy martensy (w sumie nie wiem nawet, czy martensy nie podpadają pod kategorie trzewiki - sznurowany but za kostkę). Sztyblety to jeszcze inna kategoria. Trzeba by jakaś profesjonalną typologię fasonów butów wyszukać big_grin
    • waleria_s Re: Prośba o ocenę butów 04.09.21, 21:21
      W moim odczuciu one pasują do stylu boho. Jakaś luźna i zwiewna spódnica/sukienka i wtedy wygląda to ok. Nie lubię kowbojek w połączeniu ze spodniami, nie kupiłabym.
    • ajr27 Re: Prośba o ocenę butów 04.09.21, 21:37
      Są paskudne. Kolor, fason, wszystko.
    • hannah_weaver Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 09:52
      Pasowałyby do opisanych przez Ciebie stylizacji. Bardzo ładne swoją drogą.
    • sam.222 Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 13:16
      Do boyfriendow według mnie nie pasują. Do klasyków też nie. Może do mum dżins. Powinnaś poszukać z cholewką kryjąca się pod nogawką. Te do rurek pasują.
      • extereso Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 13:29
        To już mnie przerasta! A jakich polskich producentów jeszcze polecacie? Ktoś tu polecal zapato, dla mnie przekombinowane, a to infantylne a to panciowate. Tak piszę, nawet nie pamiętam kto, nie chce urazić, tylko swój gust zarysować.
        • sam.222 Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 14:18
          Mnie też przerasta 😁 co roku mam problem, aby cholewkę dopasować do szerokości nogawki. Styl to sprawa drugorzędna.
    • rannala Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 15:22
      Śliczne, piękny kolor
      Wzięłabym, gdyby nie taka cena.
    • joaz Re: Prośba o ocenę butów 09.09.21, 12:19
      fajne- chociaż do stykówek, które opisujesz lepiej chyba pasuje nubuk niż gładka skóra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka