piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 04.09.21, 21:08 Nie! Z opisu ubiór młodzieżowy - i fajnie (nie ma znaczenia ile masz lat), ale te buty to zgrzyt po szkle, bezguście i postarzanie się o +10. Poszukaj botków z okrągłym czubkiem (może nawet z ciut mocniejszą podeszwą)/sneakersów/ tenisowek za kostkę (mogą być skórzane). A jak chcesz być elegantsza to najpierw zmień ubiór a potem dopasuj buty. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Prośba o ocenę butów 04.09.21, 21:17 No na razie tak noszę tenisówki, sneakersy, czasem trzewiki klasyczne, z koszula wtedy zazwyczaj i skórą lub swetrem zapinanym z dekoltem. Niestety okrągłych zbytnio nie lubię ale obejrzę jeszcze trochę modeli i zdecyduję. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 04.09.21, 21:59 brzmi dobrze nie kupuj tych z czubkiem Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Prośba o ocenę butów 04.09.21, 22:12 Migdałowe i szpiczaste nosy w botkach są super i fajnie wysmuklają nogę 😎 Botki z okrągłymi nosami to takie kamaszki, nieeee. Choć pewnie są wyjątki, jak ze wszystkim, ale generalnie kiepsko to wygląda. Co innego okrągły nos w sneakersach, wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 04:50 Ja tez mowie NIE okraglym nosom wszystkich butow, ktore nie sa trampkami, sneakersami, czy tenisowkami.🤢 Szpic i migdal rzadza! Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 10:04 Zgadzam.się. Botki z okrągłymi noskami to zło. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 16:39 nuclearwinter napisała: > Migdałowe i szpiczaste nosy w botkach są super i fajnie wysmuklają nogę 😎 Botk > i z okrągłymi nosami to takie kamaszki, nieeee. Choć pewnie są wyjątki, jak ze > wszystkim, ale generalnie kiepsko to wygląda. Co innego okrągły nos w sneakersa > ch, wiadomo. Do dźinsów boyfriendów/mom takie szpice???🤦 Trzy razy NIE! Może jakieś szpice by się dało do takich spodni dobrać (jak np. kowbojki Magdalleny - choć one tylko na niektórych dobrze wyglądają), ale te co wrzucała autorka to przepis na Grażynę - lat 60 - co to chciała się ubrać na luzie, ale wychodząc z domu coś jej się pomyliło i wcisnęła szpice, które zawsze do biura nosi. "Kamasze" zawsze brzmią źle. Ale już sztyblety, czy martensy są do dżinsów ok. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 17:40 Nosz kurcze, bo zaraz pojde zrobic zdjecia wszystkich szpicow, ktore nosze do boyfriendow 😡 Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 17:44 Też noszę - czy to sztyblety, kowbojki, botki, szpilki. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 17:48 A szpilki do lekko podwinietych boyfriendow to w ogole cos pieknego z obcisla gora, fajnym paskiem- stylowka na kazda niemal okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 17:54 No, szpilki to nawet ja noszę ( modowy nieogar). Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 17:56 Bez przesady, dlaczego nieogar? Te drugie buty bardzo w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 18:04 🌷 dzięki. Byłam z koleżanką na wyjeździe służbowym. Miałyśmy budzik na 7 30. Ja bardzo szybki prysznic, zęby, szczotka, krem, puder, dżinsy i sweter i o 7 45 byłam na śniadaniu. Z kimś pogadałam, zjadłam, gazetę przeczytałam. O ,8 30 byłam z powrotem, wtedy ona wychodziła jeść. Ale jak wyglądała!!! Ja już minimalistka zostanę chyba na zawsze, ale może dzięki Wam się trochę podrasuję😁 Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 17:57 Zgadzam się. I to szpilki z migdałowym/szpiczastym nosem oczywiście. Nie widzę tu żadnego zgrzytu i żadnej Ziutowej Grażyny Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 18:35 magdallenac napisała: > A szpilki do lekko podwinietych boyfriendow to w ogole cos pieknego z obcisla g > ora, fajnym paskiem- stylowka na kazda niemal okazje. Nej! Albo pokaż! :p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 18:34 magdallenac napisała: > Nosz kurcze, bo zaraz pojde zrobic zdjecia wszystkich szpicow, ktore nosze do b > oyfriendow 😡 Pokaż!!! Ale koniecznie z boyfriendami! Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 18:41 Pokaze, pokaze, chyba dzis sie nie uda, bom zajeta, ale moze jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 08.09.21, 21:35 piataziuta napisała: > Będę czekała! Gdzie zdjęcia dla mnie, się pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Prośba o ocenę butów 08.09.21, 21:47 Ożesz...Coraz więcej deadlinów mi się na forum zbiera- Ziucie zdjęcia, ludzikowi michelin napisać o matkach soccerowych. Ja i tak już tu jestem na pełnym etacie, będę musiała nadgodziny robić😩 Uprzejmie proszę o przesunięcie terminu zwrotu projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 09.09.21, 10:27 dobrze, przydzielam termin bezterminowy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 17:54 No ale martensy czy sztyblety to inna kategoria, martensy noszę i faktycznie, mają okrągłe nosy. Ale ty pisałaś o botkach z okrągłym czubem, czyli fason powiedzmy coś jak te wklejane przez autorkę wątku i do tego okrągły nosek. No nie, to nie wygląda dobrze, tylko kamaszkowato. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 18:38 > Ale ty pisałaś o botkach z okrągłym czubem, czyli fason powiedzmy coś jak te wk > lejane przez autorkę wątku i do tego okrągły nosek. No nie, to nie wygląda dobr > ze, tylko kamaszkowato. Mnie się wydawało, że wszystko co za kostkę to botki. Takie jak wrzuciła autorka, z okrągłym nosem, to faktycznie ble i fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 18:55 Dla mnie botki to takie buty za kostkę, na ogół zapinane na zamek z boku. Jak sznurowane to już jakieś trzewiki, glany czy martensy (w sumie nie wiem nawet, czy martensy nie podpadają pod kategorie trzewiki - sznurowany but za kostkę). Sztyblety to jeszcze inna kategoria. Trzeba by jakaś profesjonalną typologię fasonów butów wyszukać Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Prośba o ocenę butów 04.09.21, 21:21 W moim odczuciu one pasują do stylu boho. Jakaś luźna i zwiewna spódnica/sukienka i wtedy wygląda to ok. Nie lubię kowbojek w połączeniu ze spodniami, nie kupiłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Prośba o ocenę butów 04.09.21, 21:37 Są paskudne. Kolor, fason, wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
hannah_weaver Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 09:52 Pasowałyby do opisanych przez Ciebie stylizacji. Bardzo ładne swoją drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
sam.222 Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 13:16 Do boyfriendow według mnie nie pasują. Do klasyków też nie. Może do mum dżins. Powinnaś poszukać z cholewką kryjąca się pod nogawką. Te do rurek pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 13:29 To już mnie przerasta! A jakich polskich producentów jeszcze polecacie? Ktoś tu polecal zapato, dla mnie przekombinowane, a to infantylne a to panciowate. Tak piszę, nawet nie pamiętam kto, nie chce urazić, tylko swój gust zarysować. Odpowiedz Link Zgłoś
sam.222 Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 14:18 Mnie też przerasta 😁 co roku mam problem, aby cholewkę dopasować do szerokości nogawki. Styl to sprawa drugorzędna. Odpowiedz Link Zgłoś
rannala Re: Prośba o ocenę butów 05.09.21, 15:22 Śliczne, piękny kolor Wzięłabym, gdyby nie taka cena. Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: Prośba o ocenę butów 09.09.21, 12:19 fajne- chociaż do stykówek, które opisujesz lepiej chyba pasuje nubuk niż gładka skóra Odpowiedz Link Zgłoś