Dodaj do ulubionych

Agata, ach Agata

16.09.21, 19:05
Nie ma się co dziwić, skoro Agatę ubiera stylistka, która stworzyła słynną już suknię z kurą na wybory miss.
Tutaj strój który nadaje się na wieczorek taneczny w Kole Gospodyn Wiejskich.
Obserwuj wątek
    • aniani7 Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 19:27
      Masakra, te dwie obok niej, po naszej prawej, w chyba podobnym wieku, a wygladaja bardzo dobrze. Agata jak plama w ciapki.
      • gama2003 Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 19:32
        Fakt, gdyby ją przebrać w ich ciuchy wygladalaby bardzo dobrze.
        • aniani7 Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 19:34
          Zwlaszcza, ze jest zgrabna i kiedy byla "w cywilu" zawsze chodzila w spodniach.
          • waleria_s Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 10:38
            Rany, jak ona śmiesznie wygląda na tle pozostałych kobiet. Szczególnie tych obok niej w bieli. Wygląda tak przaśnie w tej pstrokaciźnie, a mogłaby prezentować się świetnie w klasycznych ubraniach i stonowanych kolorach.
        • mid.week Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 19:12
          gama2003 napisała:

> Fakt, gdyby ją przebrać w ich ciuchy wygladalaby bardzo dobrze.

Jeszcze trzeba by było zmienić fryzurę, odjąć garba i wyplenić paprotkowy charakter, no i może, może by cię z niej było.
          • mid.week Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 19:13
            *coś nie cię
    • gama2003 Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 19:31
      Sukienka świetna na spotkanie z dziećmi w szkole.
      Tu wygląda kompletnie nie na miejscu.
    • damartyn Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 19:33
      Bardzo ładna sukienka.
      • saszanasza Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 23:45
        damartyn napisał(a):

> Bardzo ładna sukienka.

Na potańcówkę w gronie koleżanek i kolegów podczas spotkania klasowego po 30 latach.
      • katiemorag Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 11:33
        Sukienka ładna ale nie dla jej typu urody. Za duże i za mocne wzory. Ona jest delikatna drobna blondynka i ta suknia ja przytłacza. Do takiej sukni trzeba mieć mocny typ urody. Ona w tym po prostu ginie.
        • aandzia43 Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 11:43
          No gdzież ona drobna? Szczupła i smukła tak, ale nie drobna. Porównaj z innymi paniami na zdjęciu.
        • alicia033 Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 14:27
          katiemorag napisał(a):

> Ona jest delikatna drobna

Że co?
          • gama2003 Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 14:54
            Nie jest.

Jest wysoka i długonoga, ale łatwo zepsuć jej proporcje. Wspaniała stylistka skraca jej tułów jeszcze bardziej, pozbawia szyi i robi malutką głowę. A wspaniała fryzjerka nadrabia to hełmem.
            Do tego jest typem urody, który w takim blondzie wyglada fatalnie. Mnie by się bardziej podobała w znacznie ciemniejszych wlosach. Młodziej i ciekawiej.

I zastanawia mnie tak babsko, jakim cudem ona tego nie widzi. Staje, czy siada przed lustrem i nie widzi tego postarzania ?

Kiedyś już pisałam, przed prezydenturą miała kompletnie inny, lepszy gust. I jak nie czuję do niej sympatii, tak uważam, że łatwo ją przebrać i przefarbować dodając atrakcyjności i ujmując lat.
            • katiemorag Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 19:37
              Z tym się zgodzę, ze przed prezydentura miała lepszy gust. Ona się chyba kompletnie na tym nie zna i bezgranicznie ufa stylistce. W takich dużych, wyrazistych wzorach dobrze wyglądają kobiety w typie Sofii Loren. Polskie kobiety w typie delikatnego lata giną w tych kolorach. Ja sama bym niego nie ubrała mimo, iż takie suknie mi się podobają. Ona dobrze wyglada chyba w takich bardziej sportowych stylizacjach. Spodnie, marynarka, nie za bardzo formalnie.
    • mashcaron Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 20:02
      Kiedy się stanę plamą na ścianie nie myśl o mnie źleeee....
      • black.emma Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 19:08
        W końcu zrozumiałam tę piosenkę! Tyle lat zastanawiałam się o co chodzi z tą plamą na ścianie smile big_grin
    • pingus Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 20:06
      Bardzo ładnie wygląda, ale fakt nie pasuje do reszty towarzystwa, reszta bardziej casualowo.
    • mondaymorning1987 Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 20:45
      Z tą kurą to przesadzacie, bo trzeba sie cieszyć, że to nie była kaczka🤭 a Agata sie wyróżnia z tłumu, to dobrze.
      • lajtova Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 20:59
        W tym wypadku dobór tkaniny nie był najlepszy. Przy spotkaniach w większym gronie warto postawić na klasykę i neutralność, trzeba uważać, żeby nie wyróżnić się zbytnio na tle innych – powiedział stylista Jarosław Szado.

Najważniejsze w takich grupowych spotkaniach - zwłaszcza we współczesnych czasach, kiedy ważne jest zdjęcie - żeby "wpisać się" w obrazek. Tutaj zapomniano o grupie, ta tkanina jest za bardzo charakterystyczna i wyrazista – dodał Szado.
        • ga-ti Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 22:18
          A może o to chodziło, by się wyróżnić, a nie wpisać w obrazek. Może miało być charakterystycznie i wyraziście? Niech wiedzą, kto tu pierwszą damą jest wink
          • memphis90 Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 11:33
            Gdyby trzy panie w bieli ustawić pośrodku to wyglądałoby jakby 3 Osobistości witały przedstawicielki uczestniczki wycieczki zakładowej spod Radomia... Okazja ważna, więc i kadrowa, i przodowniczki pracy wyciągnęły z pawlaczy swoje najlepsze kreacje i buty kupione specjalnie na zeszłoroczne wesele córki zakrystiana...
      • ajr27 Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 11:30
        Nie, to nie jest dobrze, że ktoś wyróżnia się z tego typu "tłumu".
    • ga-ti Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 22:21
      A co to za okazja? Chyba jakaś bardziej formalna? Niestety eksperci od wizerunku (czy kto to tam się tym zajmuje) znowu ubrali ją w kwiaciastą sukienkę, niby sukienka sama w sobie ok, ale nie na każdą okazję się nadaje.
      • nuka_2 Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 07:34
        Spotkanie pierwszych dam w Rzymie.
        • memphis90 Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 08:36
          Eeee, znaczy się pani w czerwonych sandałach i szaliczku z bazaru to jest jakaś pierwsza dama??? I pani w bluzce w niebieski princik też??? 😱
          • aguha Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 10:06
            Chciałam właśnie dopisać, że niektóre panie na zdjęciu również mają ciekawe stylizacje. Pani w czerwonych sandałkach przebija chyba nawet Agatę Dudę 🤣. Najlepiej wygląda córka prezydenta Włoch.
            • aandzia43 Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 10:23
              Tak, sandałki przebijają Dudzinę wink Sukienka Dudziny nawet ładna i ona ładnie w niej wygląda (właściwie tylko wysoka i szczupła kobieta może sobie pozwolić na ten wzrór), ale nadaje się na sytuacje mniej hmm.. oficjalne.
    • gaskama Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 22:25
      Może to są dożynki i cała reszta jest overdressed?
      • snakelilith Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 22:28
        Dokładnie tak. Wieś tańczy i śpiewa plus 7 przypadkowych, miastowych turystek. big_grin
    • asfiksja Re: Agata, ach Agata 16.09.21, 22:35
      Postanowiłeś udowodnić, że jesteś kobietą? No to trochę jak kulą w płot - Dudzina jest ubrana OK. Oczy mię bolą jedynie od tych różowych nóg w czerwonych sandałkach.
    • lot_w_kosmos Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 06:51
      Ależ ona jest wysoka.
      Niekorzystne tło robią jej tutaj dwie panie ubrane na biało: styl i klasa.
    • iberka Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 07:05
      Poza tym, że nie jest to sukienka matki panny młodej (jak większość), to bardzo mi sië podoba. Lubi, nosi, wygląda dobrze.
      Pani Macron nosi ultrakrótkie i co z tego? Pierwsza dama z własnym stylem.
      • spanish_fly Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 11:08
        No nie, nie wygląda w tym dobrze. W sensie - rozmiar ok, dobrze leży, ale takie jaskrawe desenie imho nie pasują do jej karnacji, koloru włosów itp. A te szerokie paski, które zakłada do wszystkich tych stylizacji są wręcz okropne - niepotrzebnie obciążają te stylizacje. Nie wiem też gdzie w tym jej styl, bo te paupuzie suknie to nowość, wcześniej takich nie nosiła.
    • misiorybka Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 07:19
      Agata wygląda niestosownie, fakt....ale popatrzcie na resztę (oprócz dwóch po lewej Agaty)...
      • lauren6 Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 10:14
        Co z resztą? Masz na myśli zwykłe kobiety, które założyły na siebie to co miały w szafie, bo nie mają osobistej stylistki i funduszu reprezentacyjnego na stosowną garderobę. Odwal się od tych kobiet.
        • mdro Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 11:26
          To akurat są prezydentowe. Ubrane ma zwiedzanie muzeum (to jest Galeria Borghese). Może niektóre nie mają funduszu reprezentacyjnego, nie wiem, jakie zwyczaje są np. w Finlandii czy Estonii.
      • baatexja Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 10:26
        Jedna wygląda jak pielęgniarka z początku dwudziestego wieku, a druga jakby jej nogi dokleili.
    • woman_in_love Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 07:23
      Włosy skreślają tę starą 60+ babę. A nie chwila, ona ma 49 a wygląda jak tragedia.
    • mae224 Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 07:50
      Polacy jeszcze długo będą uczyć się klasy. I klasyki.
    • alicia033 Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 08:46
      o, paprotka zwinęła kolejną zasłonkę.
    • mdro Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 10:54
      Fakt, pani w sandałkach i szaliczku wygląda od Dudowej gorzej (która generalnie wcale źle nie wygląda, tylko sukienka nie na taką okazję). Patrząc po strojach pozostałych pań, to miały być ubrane na niezobowiązującą okazję w rodzaju spaceru czy zwiedzania (zauważcie, że większość ma płaski albo niewielki obcas).
      • kandyzowana3x Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 11:31
        IMO akurat na zwiedzanie muzeum to jej stroj jest jak najbardziej ok.
        • memphis90 Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 11:34
          Ale to nie jest prywatne zwiedzanie muzeum przypadkowej Agatki...
        • mdro Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 11:37
          No nie wiem, szpilki (pomijając nawet wygodę) to IMO brak szacunku dla muzealnych posadzek wink.
      • pomaranczowaa Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 10:00
        mdro napisała:

> Fakt, pani w sandałkach i szaliczku wygląda od Dudowej gorzej (która generalnie
        > wcale źle nie wygląda, tylko sukienka nie na taką okazję). Patrząc po strojach
        > pozostałych pań, to miały być ubrane na niezobowiązującą okazję w rodzaju spac
        > eru czy zwiedzania (zauważcie, że większość ma płaski albo niewielki obcas).
        >
        na 8 kobiet 4 w wysokich szpilkach, a ty bajdurzysz, że większość ma płaski obcas... no brawo ty! wink))
        • mdro Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 12:22
          Aha, a konkretnie które cztery? Bo wiesz, są też inne zdjęcia z tego spotkania:
          www.fakt.pl/kobieta/plotki/szado-o-stylizacji-agaty-dudy-na-spotkaniu-z-zonami-prezydentow-w-rzymie/r1zfs5h#slide-1
          I jakby potwierdzają moje spostrzeżenie...
          • pomaranczowaa Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 12:32
            na tym zdjęciu, które wrzuciłeś... od lewej: druga, czwarta, piąta, szósta. Idź lepiej do okulisty, bo bielmo hejtu na wszystko co związane jest z pisem rzuciło ci się na oczy wink)
            • mdro Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 15:03
              1. Nie wrzucałam żadnego zdjęcia.
              2. Nie rozumiem powodu, dla którego zwracasz się do mnie w rodzaju męskim
              3. Druga i piąta mają pantofle na szerokim słupku, co widać na innych zdjęciach.
              Czyli zostają dwie - Dudowa i jeszcze jedna, co do której nie można jednoznacznie stwierdzić, jaki ma obcas (na innych zdjęciach tego nie widać). Cnd.

I jako żywo nie wiem, co mają do faktów poglądy polityczne i kto ma tu bielmo na oku.
    • hexella Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 11:12
      E tam, nie cierpię baby ale wygląda tu bardzo ładnie, nawet fryzura - zwykle sztywny tapir a la 80`, tu ładnie przysiadła na głowie.
    • ms.piggy Re: Agata, ach Agata 17.09.21, 11:16
      patrzac na dudzine stwierdzam, ze jednak można byc zbyt wysokim i miec za długie nogi
      nie podobaja mi sie jej proporcje, ktore jeszcze bardziej podkresla kreacja

...a kreacja....czarna kopertowka, czarny pasek i czarne buty - fatalnie, niemodowo, tak się nie zestawia
      kiecka tez jak na dożynki

w ogóle oglądając przebrania dudziny, mam wrażenie, że ona się tak nigdy nie ubierała i w tych rozkloszowanych kreacjach źle sie czuje, nie potrafi tego nosić
    • fifiriffi Re: Agata, ach Agata 18.09.21, 08:27
      Sama kiecka nie jest zła, ale fakt, że reszta tez tak sobie. Oprócz dwóch pań z prawej strony.
      Tutaj mi się bardzo podoba
    • pomaranczowaa Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 09:55
      Agata wygląda jak milion dolarów, a lajtova, autorka tego żenującego hejtu ma chyba jakieś kompleksy, że ją tak bardzo krytykuje ;-p
    • maly_fiolek Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 10:12
      Czy ja wiem? Agata tym strojem wyróżnia się, reszta towarzystwa ubraniowo jest koszmarnie nudna, no może poza czerwoną chustą (i sandałami) u jednej pani. Na zwiedzanie muzeum taki strój jest zdecydowanie najlepszy.
      • feniks_z_popiolu Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 10:28
        Pani Agacie chyba generalnie znudziła się klasyka. Np. tutaj
        wiadomosci.wp.pl/stylista-ocenil-kreacje-pierwszej-damy-podczas-wizyty-w-rzymie-6683900637665792a
        Bardzo szkoda w sumie. Choć ona nie z mojej bajki to jednak potencjał na elegancki, przyjemny wygląd ma. Nie trafiła jednak do tej pory na odpowiedniego stylistę i fryzjera.
        • feniks_z_popiolu Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 10:47
          Aaa, chodziło mi o tę sukienkę nie z muzeum ale tę w pawie pióra?
        • maly_fiolek Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 11:57
          > potencjał na elegancki, przyjemny wygląd ma
          Ano ma, ale ma coś jeszcze - może uda się jej wyjść z pastelowo-czarno-granatowej nudy euro-amerykańskiej na żywsze kolory, charakterystyczne dla kultur afrykańskich czy południowo azjatyckich.
          Niestety, czerwienie, źółcie zielenie są u nas passe sad. Szkoda.
          • feniks_z_popiolu Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 12:33
            Ależ na żywsze, afrykańskie kolory z całą gamą wzorów niech sobie wychodzi. Tyle, że prywatnie. Od prezydentowej w oficjalnych sytuacjach wymaga się jednak stonowanej kreacji.
    • shmu Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 10:43
      Wzór dziwny, ale do jej figury sukienka ok. Bywało dużo gorzej. Inne kobiety lepiej oprócz tej czarno-czerwonej. Zbyt kontrastowo u niej...imo
    • katiemorag Re: Agata, ach Agata 22.09.21, 11:31
      Ona ma dobra figure. Większość rzeczy dobrze na niej leży. Ale to nie jest chyba styl ubierania w którym się dobrze czuje. Jej bardziej pasują klasyczne garsonki w jednolitych kolorach. Spodnie. Białe koszule.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka