Dodaj do ulubionych

Łamiące się pzanokcie, co robić?

27.09.21, 10:04
No rozpacz, mialam zawsze twarde, mocne paznokcie, a teraz co zegnę paznokieć, o coś zawadze łamie się u nasady. Koszmarnie to wygląda. Co robić? Czym utwardzić?
Od maja biorę metforminę, mam zdiagnozowaną cukrzycę, trochę posypały mi się włosy, ale biorę biotebal 10 mg i jakoś idzie. Może paznokcie tez od tego leku? No sama nie wiem. RATUNKU.
Obserwuj wątek
    • znowu.to.samo Re: Łamiące się pzanokcie, co robić? 27.09.21, 10:11
      Spróbuj codziennie nacierać rycyną plus manicure japoński. Na efekt trzeba poczekać nawet i do 2 mieś bo tyle czasu odrasta wzmocniona płytka ale warto.
      • hanusinamama Re: Łamiące się pzanokcie, co robić? 27.09.21, 10:14
        Ja tez polecam manicure japoński. Odratowałam tak paznokcie po kiepskiej hybrydzie.
        • znowu.to.samo Re: Łamiące się pzanokcie, co robić? 27.09.21, 10:33
          Ja też zniszczyłam paznokcie hybrydą, teraz nawet mam mocniejsze niż przed i znowu noszę hybrydę. Mam jednak zamiar zrobić teraz pauze na japoński coby znowu nie doprowadzić do ich zniszczenia
    • deszczu_kropelka Re: Łamiące się pzanokcie, co robić? 27.09.21, 10:12
      Pierwsze, co przychodzi do głowy, to możliwa anemia. Trzeba by zrobić morfologię i poziom ferrytyny.
    • grey_delphinum Re: Łamiące się pzanokcie, co robić? 27.09.21, 10:12
      Niestety, ja z takiego powodu zaczęłam robić hybrydę. Żadne tabletki i odżywki mi nie pomogły.
      • znowu.to.samo Re: Łamiące się pzanokcie, co robić? 27.09.21, 10:34
        Tyle tylko że na bardzo zniszczonych łamliwych paznokciach hybryda się słabo trzyma, no.chyba że hybryda na żelu ale to też do czasu
        • thea19 Re: Łamiące się pzanokcie, co robić? 28.04.22, 21:06
          u mnie tylko hybryda pomogła wyhodować paznokcie bo chroniła je przed uszkodzeniami ale, żeby mieć sensowną długość, to hybryda musiała być bez przerwy. 2 lata nosiłam ciurkiem, w pandemii jakoś odpuściłam i teraz znowu zacznę bo nędzne mam. Mi paznokcie pękają w połowie po bokach i nawet nijak tego obciąć.
    • mamkotanagoracymdachu Re: Łamiące się pzanokcie, co robić? 28.04.22, 18:55
      Hybrydę
      • pasquda77 Re: Łamiące się pzanokcie, co robić? 29.04.22, 06:30
        Syplementuj cynk, jak biorę to pazury rosną mi jak głupie, do tego są twarde , nic się nie łamie, nie zadziera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka