misia.53
28.09.21, 10:08
Od miesiąca sprzątam biura na popołudnie. Do moich obowiązków należy posprzątanie kuchni oraz biurek. Nie wiedziałabym jak wygląda wasza praca, gdybym tam nie zaczęła pracować. Jestem teraz tam od zaplecza, jak to się mówi i mogę potwierdzić, że się po prostu opier... i nie na darmo mówią o pracownicach/ pracownikach biur, że siedzą i kawki spijają. W kuchniach stosy naczyń, wiecznie pełno kubków, filiżanek, talerzyków. Na 2 piętra, 9 zmywarek zapełnione mam codziennie. Czasami czuję się, jak bym sprzątała restaurację a nie biuro. Ale co mnie najbardziej zdziwiło... Pokój relaksacyjny, fotele do masażu, osobny pokój i hamak i napis że pokój do... spania. Pokój do oglądania tv. Faceci zrobili sobie prowizoryczny, mały kosz do gry i walają się piłki gumowe. Z dwóch biurek zrobili stół do ping ponga. U kobiet na biurkach jakieś miśki, pluszaki, lakiery do paznokci i inne kosmetyki. Tak się pracuje... nic nie robią przez większość czasu, a pieniądze biorą i w tej firmie wcale nie małe pieniądze, a ludzi którzy naprawdę pracują, dostają grosze. Ja wiem, że świat nigdy nie był sprawiedliwy ale jak to zobaczyłam, to niesmak pozostał.