Dodaj do ulubionych

EGIPT - test pcr z kodem qr

08.10.21, 20:49
Mam do was pytanie. Do wszystkich a najbardziej do tych które były w tym roku w Egipcie.
Marsalam trafilo na liste mozliwych kierunków w luty. Moje dziacka jeśli nie wejdą szczepienia ponizej 12 lat trzeba będzie przestowa PCR. Wszędzie piszą, że zaswiadczenie wykonania testu musi mieć kod QR.
Jak to opanowałyscie? Czy są laboratoria które to robią? Czy certyfikaat pobrany ze strony IKP ma taki kod?
Nie mogę an sobie tego sprawdzić bo system odmawia pobrania certyfikatu dla osób zaszczepionych.
Błagam na kolanach. POMÓŻCIE!!!!1111oneone!!!11
Obserwuj wątek
    • karme-lowa Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 20:52
      Córka przed wylotem miała test. Kod QR jest dostępny na IKP.
      • lajtova Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 20:58
        OK! Dziękuje z całego serca.
        • karme-lowa Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 21:10
          A nie ma nadal kwarantanny po powrocie dla osób niezaszczepionych? Test po 10 dniach. Tak było.
          • lajtova Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 21:20
            Dzieci do ukończenia 12 roku są zwolnione z kwarantanny jeżeli podróżują pod opieką dorosłych zaszczepionych, lub posiadającymi negatywny wynik testu wykonanego w ciągu 48 h przed przekroczeniem granicy.

Itaka podaje takie info:
            Zwolnieni z kwarantanny: zaszczepieni (oraz ich dzieci do lat 12) lub negatywny test po 7 dniach
            • karme-lowa Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 21:28
              Fakt, masz rację. Do 12rz są zwolnione.
          • arwena_11 Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 21:42
            Nie wiem jak z Egiptu, ale jak wróciłam z Hiszpanii koniec września, to miałam 48h na zrobienie testu tego szybkiego. Zapisałam się na niego jeszcze przed wylotem, więc miałam zwolnienie z kwarantanny na drugi dzień ok 11 smile
            • lajtova Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 21:45
              No to znaczy, że jesteś niezaszczepiona. Nie masz tu czego szukać bo nie masz nic ciekawego do powiedzenia.
            • karme-lowa Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 21:52
              arwena_11 napisała:

> Nie wiem jak z Egiptu, ale jak wróciłam z Hiszpanii koniec września, to miałam
              > 48h na zrobienie testu tego szybkiego. Zapisałam się na niego jeszcze przed wyl
              > otem, więc miałam zwolnienie z kwarantanny na drugi dzień ok 11 smile
              Córka zrobiła na lotnisku. Po godzinie już nie miała kwarantanny😊
              • arwena_11 Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 09.10.21, 21:02
                Nie widzę powodu przepłacać. Przyleciałam o 21. W domu byłam ok 22. Wyspałam się i pojechałyśmy z córką zrobić testy. Byłyśmy umówione na 11. O 11.15 miałyśmy papier.
                • karme-lowa Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 09.10.21, 21:06
                  arwena_11 napisała:

> Nie widzę powodu przepłacać. Przyleciałam o 21. W domu byłam ok 22. Wyspałam si
                  > ę i pojechałyśmy z córką zrobić testy. Byłyśmy umówione na 11. O 11.15 miałyśmy
                  > papier.
                  Tzn, ile płaciłas?
                  • arwena_11 Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 09.10.21, 21:11
                    120. Na lotnisku po przylocie 200
    • sol_13 Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 21:14
      Czy certyfikaat pobrany ze strony IKP ma taki kod?

No ma. Nie pobieralas go na telefon?
      • lajtova Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 21:21
        Zeby była jasność chodzi mi o certyfikat testu PCR a nie szczepienia.
        Miałam test w sierpniu ale nie moge pobrać certyfikatu bo jest on niedostępny dla osób zaszczepionych.
        • livia.kalina Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 21:25
          Tak , testy mają kod i są do pobrania z IKP
        • sol_13 Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 21:26
          A sorry nie doczytałam. To nie pomogę, nigdy nie robilam testu i nie zamierzam.
          • lajtova Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 21:32
            Nie ma sprawy smile
    • totutotam.org Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 21:28
      Zaświadczenie o negatywnym wyniku PCR wydane w celu podróży (po angielsku lub w języku kraju) zawsze ma kod QR. Przed podróżą zainteresuj się, ile max godzin wcześniej ma być zrobione (najczęściej do 72h)
      W wielu laboratoriach dodatkowo (nie wiem czy wszystkich) dołączany jest tzw.paszport covidowy i tam też jest QR. Dla obywateli PL jest on do ściągnięcia na IKP, dla pozostałych wysyłany. Ale on raczej działa w UE.
      Do pozostałych krajów zaświadczenie. Aha, oferta cenowa laboratoriów jest zróżnicowana, od 380 do 650 widziałam, trzeba szukać.
      • lajtova Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 08.10.21, 21:34
        Spoko. Mam wszytko doczytane. Ale jasnej inforamacji o tym kodzie nie ma. Zresztą jest jeszcze pełno czasu to podzwonie sobie po laboratoriach. No i ten Egipt nie musi wygraćsmile
    • mia_mia Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 09.10.21, 05:35
      Do lutego to wieczność jeszcze, jedyne co już teraz warto pamiętać to żeby nie nastawiać, że w każdym punkcie pobrań zrobią test, a nawet jeśli robią w jakimś punkcie to nie w całych godzinach otwarcia punktu. Nawet w Warszawie, i nie chodzi o jakiś wawocentryzm, a o fakt, że jednak duże miasto, to jak się weźmie pod uwagę, że w grę wchodzą godziny do wyjazdu, czas oczekiwania na wynik to robi się problem i trzeba wcześniej się umawiać i liczyć godziny i szukać punktów. Warto też wiedzieć, że przy wyjazdach z BP można liczyć na spore zniżki przy testach w sieciówkach i się o nie upominać.
      Idąc z dzieckiem do punktu trzeba zabrać paszport dziecka/ jego dowód, a przy dobrym humorze pań z punktu chociaż zdjęcie dokumentów.
    • marcelinasok Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 09.10.21, 21:27
      Nie jedz do Egiptu szurze, tam są normalni i nie noszą masek .
      • lajtova Re: EGIPT - test pcr z kodem qr 09.10.21, 21:29
        Ale obiektywanie patrząc to jesteś królową zjebania na tym forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka