Dodaj do ulubionych

Krótka i długa firanka na okno

13.10.21, 07:32
Zamówiłam wczoraj firankę do pokoju z oknem balkonowym. Firanka będzie w 2 długościach. Na okno balkonowe długa a na okno obok krótka - za parapet. No i jak przyszłam do domu to mnje coś tknęło. Bo ta firanka jest gładka z wzrokiem na dole, potem przerwa i znowu wzorek. No i obawiam się, że to będzie źle wyglądać, bo wzorki będą na różnych wysokościach. Może ktoś tak ma i dobrze to wygląda? Czy jechać odmówić jeśli się da?
Dla uproszczenia można powiedzieć, że chodzi o pasek na dole firanki, przerwa 40 cm. I znowu pasek tylko wyższy niż ten na samym dole.
Obserwuj wątek
    • kachaa17 Re: Krótka i długa firanka na okno 13.10.21, 07:33
      Węższy a nie wyższy.
    • andaba Re: Krótka i długa firanka na okno 13.10.21, 08:15
      No nie będzie dobrze wyglądać.
      Cała nadzieja w tym, że szyjący firanki zda sobie z tego sprawę i zrobi tak jak być powinno (o ile wie, że tu chodzi o okno w "jednym kawałku").
      • kachaa17 Re: Krótka i długa firanka na okno 13.10.21, 08:28
        To może wymienię firankę bo tak płacić taką kasę i żeby źle wyglądało to słabo. Tylko muszę zadzwonić i zapytać czy można.
        • andaba Re: Krótka i długa firanka na okno 13.10.21, 08:34
          Zadzwoń, niech dopasują wzór najwyżej dopłacisz za te 40 cm (czy ile tam wyjdzie) zmarnowanej firanki.
    • ursula.iguaran Re: Krótka i długa firanka na okno 13.10.21, 08:22
      Bedzie źle wyglądać. I to nie tylko ze względu na wzroki na dwóch wysokościach, ale dlatego że dwie firanki różnych długości, wiszące obok siebie, źle wyglądają. Dałabym jeden długi karnisz i długą firankę na całości.
      • kachaa17 Re: Krótka i długa firanka na okno 13.10.21, 08:26
        A to mi akurat nie przeszkadza. Tak wybrałam. Karnisz jest jeden długi. Pytanie było o niedopasowanie wzorków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka