Dodaj do ulubionych

blat z granitu star galaxy

24.10.21, 15:39
Kto ma, jak się użytkuje. Mam chęć zamówić, cena do przełknięcia, tylko zastanawiam się czy wiecznie nie trzeba go czyścić.
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 16:11
      Jak każdy inny. Blat się brudzi od używania.
    • srubokretka Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 16:18
      Jest koszmarny. Moja kolezanka ma. Przetrzesz zwykla szmata i smugi zostaja. Odpada w kuchni, ktora sie uzywa.
      • nena20 Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 16:30
        Kurła, a już umowę podpisałam hehe. Jeszcze zaliczki nie wpłaciłam, więc mogę zrezygnować. Jest piękny, te matowe jakoś do mnie nie przemawiają.
        • bene_gesserit Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 16:38
          Mam czarny granit, ale ładniejszy tongue_out - są i gwiazdy, i galaktyki.
          Nie ma żadnych smug, o ile szmatka jest czysta. O ile jest wykończony na połysk, widać więcej niż na blacie w bardziej praktycznym kolorze, ale efekt wizualny naprawdę wiele wynagradza. Blat w kolorze 'niebrudzącym' (termin fachowca od remontów kuchni) - dajmy na to, zgniłej zieleni albo szary w ciapki nie byłyby tak efektowny.. Noi blat z granitu jest bardzo, bardzo praktyczny - żadnych plam, przypaleń, śladów od czegokolwiek.

Jednym słowem - nie żałuj i idź w to smile
          Tylko może pojedź sobie jeszcze do kamieniarza i rzuć okiem na inne rodzaje granitu.
          • nena20 Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 16:57
            byłam już u kamieniarzy, w zasadzie tylko ten jest ładny, ma srebrne drobinki więc nie jest idealnie czarny.
            Reszta salcesonów albo pomazanych mnie nie interesuje. Barwione granity też odpadają. JEszcze zastanawiam się nad Nero Assoluto ale on jest czarny, bardziej matowy no i zdecydowanie tańszy.
        • princesswhitewolf Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 16:38
          Moim zdaniem problem smug to nonsens. Na wszystkim blyszczacym widac bardziej smugi niz na czarnym granitowym blacie.
          • bene_gesserit Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 16:48
            Otóż to. Wystarczy wyczyścić i odtłuścić, a potem przetrzeć do sucha.
            Jak każdy blat.
            • srubokretka Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 22:09
              nie jak kazdy. Dbanie o niego przypomina mycie szyby czarnej.
              • bene_gesserit Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 22:38
                Nie wiem, widocznie mój blat jest wyjątkowy albo żyjemy w innych kosmosach. Przecieram i jest czysty, bez smug.
                • srubokretka Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 23:01
                  Mozliwe, a moze poprostu masz inne podejscie. W przypadku tych ktore wiedzialam chlapniecie umytymi rekami zostawia slady, wokol kranu najwieksze sa problemy. Tam to szmata musi byc caly czas w pogotowiu. Chyba, ze ktos poprostu olewa, ze blat olany wink
                  Granit w kuchni mam juz z 15 lat (ciemna zielen ze zlotymi zylkami) zrobilam jedna ryse doniczka. Gdybym miala czarny musialabym wolac kogos do naprawy, a tak to nie rzuca sie w oczy. W kuchni i tak jestesmy zmuszone najwiecej przebywac, wiec dodawanie sobie czasu polerowaniem drogiego na dodatek blatu wydaje mi sie bezsensowne. Co innego jak bardzo lubisz i wiesz, ze ci sie nie znudzi.
                  • princesswhitewolf Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 23:46
                    Nie rozumiem ludzi ktorzy nie posiadaja takiego blatu ale wiedza lepiej niz ci co posiadaja.
                    Naprawde jest kup sobie a sie przekonasz

Chyba ci sie myli z jakims innym typem powierzni
                    • srubokretka Re: blat z granitu star galaxy 25.10.21, 03:50
                      Nie trzeba miec, zeby miec pojecie. Wyobraz sobie, ze bywam u niej, a najczesciej przesiadujemy w kuchni. Ona na poczatku miala puste blaty, bo tak lubi. Pozniej pojawily sie podstawki pod lyzki kolo kuchenki, maty na wyspie, podstawki pod garnki.

>Naprawde jest kup sobie a sie przekonasz

Zycie lubie sobie ulatwiac, a nie utrudniac i jeszcze za to bulic.
                  • bene_gesserit Re: blat z granitu star galaxy 25.10.21, 19:48
                    srubokretka napisał:

> Mozliwe, a moze poprostu masz inne podejscie.

Moje podejście do czystości w kuchni brzmi: ma być czysto. Poza tym uważam, że jestem zbyt ładna, żeby spędzić pół życia w kuchni. Blat z granitu jest dla mnie idealny, bo - poza czyszczeniem, co bym robiła, gdybym miała blat drewniany, z laminatu czy czego tam - nie trzeba o niego dbać w ogóle.

A czarny, z tęczowymi galaktykami, jest w dodatku nieprzyzwoicie piękny.
    • princesswhitewolf Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 16:37
      Ja. Super. No trzeba czyscic jak kazdy blat. A jak sobie wyobrazasz inaczej. Aktualny twoj blat sie klei? Na pewno nie

Musi miec dobry szlif i zasezonowany potem vzy jak to tam to po polsku by smug nie bylo. Dla perfekcjonistow sa specjalne srodki.
      • nena20 Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 16:53
        teraz mam laminat i serio nie muszę codziennie wycierać.
        • princesswhitewolf Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 23:47
          Czyli ci sie lepi? Przeciez przecieranie nie nest z kurzu tylko to chyba normalne że po uzyciu sie przeciera.

No ok. Nie uzywasz codziennie kuchni. Rozumiem
    • solejrolia Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 16:46
      Koleżanka przeklina na czym świat stoi.
    • moze_sprobowac_inaczej Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 20:14
      Trzeba czyścić.
      Za każdym razem po przetarcie najlepiej wytrzeć do sucha.
      Osobiście- nigdy więcej.
      • nena20 Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 21:28
        Dziękuję. Jutro dzwonię i zamówię ten czarny satynowy. Bardziej przypomina spiek kwarcowy niż granit. Całe szczęście nie zapłaciłam jeszcze.
        • moze_sprobowac_inaczej Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 21:34
          Wogole przemysl czarny kolor. Z każdym czarnym bedzie to samo. Chyba, że mat.
          • nena20 Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 22:29
            No właśnie ten drugi to satyna czyli nie taki błyszczący. Galaxy jest naprawdę piękny, jednak wieczne polerowanie nie jest dla mnie. W kuchni mam duże okno i już sobie wyobrażam jak stale będzie widać smugi i zaschnięte ślady kropel wody.
        • princesswhitewolf Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 23:51
          Jak tandety nie kupisz nena to ja nie widze problemu. Mowie jako wlascicielka takowego od 10 lat.
          • nena20 Re: blat z granitu star galaxy 25.10.21, 05:54
            A jaki masz ten granit? Polerowany, mat? Czarny czy ze wzorem?
        • ichi51e Re: blat z granitu star galaxy 25.10.21, 22:40
          Bierz matowy serio. Mam czarny błyszczący (i jeszcze jakis debil wpadl na pomysl zeby z tego samego granitu zrobic podloge) jak ja go nienawidze…
    • bei Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 22:35
      Wystarczy płyn do mycia szyb- prysnąć, przetrzeć i OK. Mam jakiś nero z drobinkami -niestety błyszczący. Niestety bo chciałam skórkę pomarańczową, ale mąż mnie przekabacił, ze niby polerowany trudniej zaplamić niż matowy. Ech…. Dla mnie to efekt płyty nagrobnej. Staram się zaplamić, by kamieniarz musiał działać i zeszlifować go. Staram się już cztery lata- niestety, jestem nieskuteczna sad
      • srubokretka Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 23:02
        > Ech…. Dla mnie to efekt płyty nagrobnej.

ale jak pieknie dynie i chryzantemy ladnie sie na nim prezentuja wink
      • nena20 Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 23:08
        Akurat takiej płyty nagrobnej nie widziałam. Sam blat jest naprawdę piękny. Jednak że szmatą nie chce mi się latać. Myślałam że jakoś to przełknę, ale nie. Jutro dzwonię do kamieniarza, niech ściąga granit matowy.
        • moze_sprobowac_inaczej Re: blat z granitu star galaxy 25.10.21, 22:37
          Przelkniesz, ale umówmy się, to nie jest tak, że raz dwa przetrzesz powiedzmy na koniec dnia i będzie błysk. Najpierw umiesz, potem wytrzylesz, następnie może być plyn do szyb, jak ktoś polecił tutaj (ja mam specjalny do kamienia) i dopiero jest akceptowalnie.
          Ja bym teraz zrobiła ciemnoszary mat, albo bez, ewentualnie drewno, nawet kosztem wymiany za 5 lat.
          • moze_sprobowac_inaczej Re: blat z granitu star galaxy 25.10.21, 22:37
            *umyjesz i wytrzesz
    • nigdynigdynigdy84 Re: blat z granitu star galaxy 24.10.21, 23:29
      Kojarzy mi się z nagrobkiem.
    • dr.amy.farrah.fowler Re: blat z granitu star galaxy 25.10.21, 07:21
      Granit w ogóle jest najgenialniejszym rodzajem blatu, mam, porządnie zaimpregnowany, z utrzymaniem czystości nie ma żadnego problemu.

Natomiast star galaxy na dużej powierzchni świeci się jak psu jaja i wygląda tandetnie, weź coś mniej świecącego (ja w ogóle gustuję w maziajach typu cosmic black).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka