marinella 26.10.21, 20:03 Jutro rano się obudzę i … Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaskama Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:08 To już bliżej niż dalej. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:09 Ty się nie naśmiewaj, okrutnico. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:14 Ja jestem dawno po. Ale 40 źle wspominam. A na 50 tych zamierzam sobie żyły otworzyć. Tak symbolicznie oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:16 Żyły otworzyć w sensie na botox ? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:18 O nie. Wykluczone. Starzeje się z godnościom. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:13 Ty się jeszcze ciesz! Do jakis 42-43 lat to jeszcze się śmiałam ze swojego wieku. Nie czułam, nie widziałam upływu lat, a teraz??? Źle, jest źle I lepiej nie będzie. Wszystkiego Naj... Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:15 No nie wiem, ja mam 44 lata i czuję się bardzo dobrze ze sobą. Wiem, czego chcę. To fajne uczucie. Czterdziestka jest fajna Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 21:22 Poczekaj az ci kolana zaczna dawac do wiwatu wtedy juz nie bedzie ci tak dobrze ze soba Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 08:39 Kolana w każdym wieku mogą dawać do wiwatu np.u sportowców. Bez przesady żeby kolana decydowały o moim samopoczuciu. Są gorsze rzeczy, ludzie leki na stałe garściami biorą w młodszym wieku np.na tarczycę czy cukrzycę. Rozne choroby dopadają. A z kolanami jak rozmawiałam że znajomymi to co druga osoba ma problemem. Co gorsza i z kręgosłupem. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 08:41 Poza tym to jakieś złośliwe było. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 14:06 Nie bylo zlosliwe. Mi dokuczaja biodra i stawy w dloniach, a bol powoduje, ze czuje sie jak 80 latka i wtedy trudno mi czuc sie dobrze ze soba. Moge miec zwisle cycki i zmarszczki, ale z bolem kosci ciezko mi sie pogodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula11 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 12:25 Myślałam,że jesteś młodsza a tu między nami 3 lata różnicy. Masz rację 40 jest fajna, ale do tego trzeba lubisz siebie i akceptować. Gdy tego nie ma to i 25 lat to starość 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:29 Co źle, co źle ? Gadaj i to już. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:45 la_mujer75 napisała: > Ty się jeszcze ciesz! Do jakis 42-43 lat to jeszcze się śmiałam ze swojego wie > ku. Nie czułam, nie widziałam upływu lat, a teraz??? Źle, jest źle I lepiej > nie będzie. > No co Ty, kiedy Ci się tak pogorszyło? Jako osoba będaca akurat w przedziale 42-43 jestem tym jakby żywo zainteresowana. Ja tam uważam, że to super wiek, jestem szczuplejsza niż te chociażby 10 lat temu, za to cycki mam większe . Do tego moja pani ginekolog mówi, że mam jeszcze spora rezerwę jajeczek (nie, żebym chciała wykorzystać), więc oby tak szybko menopauza mnie nie dopadła. Ja nawet botoksu jeszcze nie rozważam, a dopóki jestem w stanie zaliczać całonocne maratony filmowe i następnego dnia ciagle wygladać jak człowiek, to nie jest tak źle. 40tka jest fajna! Robisz co chcesz i bierzesz z życia garściami. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:55 Ja osobiście po 43 roku zauważyłam, że idzie na gorsze ALe ja z tych, co to mało dba o siebie. I nawet nie chodzi o zmarszczki, ale ciało zdecydowanie nie te Jedynie biust ostał mi sie ładny Dobre i to! I nieważne, że jem mniej niż w młodości, więcej się ruszam, a moja duda najwyraźniej o tym chyba nie wie! Najpierw pojawiły się pierwsze siwe włosy. Ja mam ciemne , więc od razu widoczne. Od maja miałam uderzenia gorąca co godzinę! Najgorsze, że co godzinę się budziłam. Poleciałam do lekarki, bo stwierdziłam, że menopauza w wieku 46 lat to jednak coś, co mi się nie podoba. Okazało się, że niby jeszcze wszystko ok. Ku mojemu zdziwieniu. I uderzenia samoistnie przeszły Wyraźnie mam mniejsze siły O 23.00 jestem padnięta. A sama z siebie wstaję rano! Ja- wieczna sowa! Odpowiedz Link Zgłoś
iziula11 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 12:29 To przejściowe,zaufaj mi. Przejdzie. Dbaj o siebie,może zmień dietę itp. Myślałaś o jakimś sporcie? W tym wieku ciało fantastycznie reaguje na trening. A skoro jesteś bez problemów z wagą efekty zobaczysz szybko. Głowa do góry dziewczyno,jeszcze wszystko przed tobą ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:15 No i 100 lat oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:17 Dzięki. Jakoś mi ciężko uwierzyć, że już jutro będę jak ten starszy pan. To jakiś zły sen. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:19 Ten pan to zły punkt odniesienia. Patrz na Kręglicka, wiekowo mogłaby być twoją matką. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:15 Ładne kimono, wygląda na jedwab z bawełną. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:18 Ja czekam na 50! Im bliżej, tym bardziej czuję , że coraz więcej mogę, a mniej muszę. Sto lat! Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:19 A wąsik , wąsik ci nie pasi? Pamietam z dzieciństwa takie starsze ok czterdziestoletnie panie z wąsikiem. Ciekawe czy mi tez wyrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 09:48 mnie po czterdziestce wyrosła broda! takie trzy włosy, yyyh. wyrywam, a one odrastają!!! :~/ Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:26 No co Ty?? 40+ jest super, z każdym rokiem można mieć na coraz więcej rzeczy wyeb🤬ne. Sto lat!! Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:32 Błogi stan wyebania osiągnęłam w okolicach circa 36/37 lat. Teraz martwię się grawitacją. No i kooorwa, że TO JUŻ, a ja jeszcze zapach świeżo drukowanej magisterki czuję pod nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa-faryzeuszka Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 21:02 A weź daj spokój, on jest z czasów kiedy czterdziestolatek był dzisiejszym sześćdziesięciolatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 06:33 Tez po cichu na to liczę. Już rano, stało się. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 09:23 Co on robił że w tym wieku siwiał? Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 09:53 mój mąż zaczął siwieć przed 30tką, niczego specjalnego w tym kierunku nie robił... na szczęście, fryzurę ma inną i brak wąsów na przedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 11:34 Moja koleżanka osiwiala jako osoba 20-paroletnia. Dziś ma 45 i byłaby siwa jak golabek gdyby nie farbowała, ale co z tego. Jest niezwykle młodzieńcza, otwarta, zyczkiwa i pozytywną osobą. Wiek to tylko liczba. Znam osoby ok.70-tki młode duchem i starych duchem 20-latkow. Sama na szczęście należę do pierwszej grupy i może dlatego mam tak dobry kontakt z synami i innymi młodymi ludźmi z rodziny i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 22:34 O, to urodziłaś się tego dnia co moja córka 🙂ona też jutro wstanie z nowym wiekiem, ale u nie jest naście a nie dziesci. Wszystkiego najlepszego! Czterdzieści to jeszcze młodość. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula11 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 07:46 Gdy kończyłam 40 lat,miałam jeszcze maleńka córeczkę przy piersi. Kolejne urodziny 41,42 były stresujące. Ale dziś czuję się dobrze. Nigdy wcześniej nie czułam się tak dobrze w swoim ciele. Biegam,pływam,uprawiam jogę. Jestem w życiowej formie. Mam trochę siwych włosów i zmarszczek i jestem z nich dumna. Więc głową do góry. Najlepsze przed tobą ❤😊 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 07:52 iziula11 napisała: > Mam trochę siwych włosów i zmarszczek i jestem z nich dumna. Rozumiem, że włożyłaś w wyprodukowanie wymienionych dużo serca i pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 08:51 Myślałam, że chodzi o lot samolotem 🤭 Musze wincyj kawy! 100lat i takie tam Pamiętaj żeby, jeśli po przebudzeniu nic cie nie będzie bolało, kłuło, pikało, sprawdzić puls, bo to może oznaczać że nie żyjesz. A tak poza tym to przecież tylko cyfry 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 09:51 sto lat! dziarsko i zdrowo, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 10:01 Smarkula! Ciesz się młodością póki trwa i nie zwracaj uwagi na cyferki. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 11:18 2m temu skończyłam 40 i powiem, że dzień przed i dzień po czułam się zupełnie tak samo, nic a nic staro. Wiek jest w głowie a nie w metryce. Siwe włosy zauważyłam mając 28lat. Zmarszczki pod oczami zaczynają się pojawiać ale to głównie z winy bardzo suchej skóry. Na swoich urodzinach tańczyłam z rogiem jednorożca na głowie i śpiewałam po pijaku a ja fatalnie śpiewam, ku chwale ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś