Dodaj do ulubionych

Zimne poty i wielki popłoch

26.10.21, 20:03
Jutro rano się obudzę i …

Obserwuj wątek
    • gaskama Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:08
      To już bliżej niż dalej. Współczuję.
      • marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:09
        Ty się nie naśmiewaj, okrutnico.
        • gaskama Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:14
          Ja jestem dawno po. Ale 40 źle wspominam. A na 50 tych zamierzam sobie żyły otworzyć. Tak symbolicznie oczywiście.
          • marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:16
            Żyły otworzyć w sensie na botox ? wink
            • gaskama Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:18
              O nie. Wykluczone. Starzeje się z godnościom. 😉
              • marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:20
                🙃
    • la_mujer75 Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:13
      Ty się jeszcze ciesz! Do jakis 42-43 lat to jeszcze się śmiałam ze swojego wieku. Nie czułam, nie widziałam upływu lat, a teraz??? Źle, jest źle sad I lepiej nie będzie.

Wszystkiego Naj... smile
      • bergamotka77 Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:15
        No nie wiem, ja mam 44 lata i czuję się bardzo dobrze ze sobą. Wiem, czego chcę. To fajne uczucie. Czterdziestka jest fajna smile
        • mrs.solis Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 21:22
          Poczekaj az ci kolana zaczna dawac do wiwatu wtedy juz nie bedzie ci tak dobrze ze soba tongue_out
          • bergamotka77 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 08:39
            Kolana w każdym wieku mogą dawać do wiwatu np.u sportowców. Bez przesady żeby kolana decydowały o moim samopoczuciu. Są gorsze rzeczy, ludzie leki na stałe garściami biorą w młodszym wieku np.na tarczycę czy cukrzycę. Rozne choroby dopadają. A z kolanami jak rozmawiałam że znajomymi to co druga osoba ma problemem. Co gorsza i z kręgosłupem.
          • bergamotka77 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 08:41
            Poza tym to jakieś złośliwe było.
            • mrs.solis Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 14:06
              Nie bylo zlosliwe. Mi dokuczaja biodra i stawy w dloniach, a bol powoduje, ze czuje sie jak 80 latka i wtedy trudno mi czuc sie dobrze ze soba. Moge miec zwisle cycki i zmarszczki, ale z bolem kosci ciezko mi sie pogodzic.
        • iziula11 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 12:25
          Myślałam,że jesteś młodsza a tu między nami 3 lata różnicy.
          Masz rację 40 jest fajna, ale do tego trzeba lubisz siebie i akceptować. Gdy tego nie ma to i 25 lat to starość 🙃
      • marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:29
        Co źle, co źle ? Gadaj i to już.
      • leanne_paul_piper Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:45
        la_mujer75 napisała:

> Ty się jeszcze ciesz! Do jakis 42-43 lat to jeszcze się śmiałam ze swojego wie
        > ku. Nie czułam, nie widziałam upływu lat, a teraz??? Źle, jest źle sad I lepiej
        > nie będzie.
        >
        No co Ty, kiedy Ci się tak pogorszyło? Jako osoba będaca akurat w przedziale 42-43 jestem tym jakby żywo zainteresowanawink.
        Ja tam uważam, że to super wiek, jestem szczuplejsza niż te chociażby 10 lat temu, za to cycki mam większe smile. Do tego moja pani ginekolog mówi, że mam jeszcze spora rezerwę jajeczek (nie, żebym chciała wykorzystać), więc oby tak szybko menopauza mnie nie dopadła.
        Ja nawet botoksu jeszcze nie rozważam, a dopóki jestem w stanie zaliczać całonocne maratony filmowe i następnego dnia ciagle wygladać jak człowiek, to nie jest tak źle.
        40tka jest fajna! Robisz co chcesz i bierzesz z życia garściamismile.
        • la_mujer75 Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:55
          Ja osobiście po 43 roku zauważyłam, że idzie na gorsze sad
          ALe ja z tych, co to mało dba o siebie. I nawet nie chodzi o zmarszczki, ale ciało zdecydowanie nie te sad
          Jedynie biust ostał mi sie ładny smile Dobre i to!
          I nieważne, że jem mniej niż w młodości, więcej się ruszam, a moja duda najwyraźniej o tym chyba nie wie!
          Najpierw pojawiły się pierwsze siwe włosy. Ja mam ciemne , więc od razu widoczne.
          Od maja miałam uderzenia gorąca co godzinę! Najgorsze, że co godzinę się budziłam. Poleciałam do lekarki, bo stwierdziłam, że menopauza w wieku 46 lat to jednak coś, co mi się nie podoba. Okazało się, że niby jeszcze wszystko ok. Ku mojemu zdziwieniu. I uderzenia samoistnie przeszły smile
          Wyraźnie mam mniejsze siły sad
          O 23.00 jestem padnięta. A sama z siebie wstaję rano! Ja- wieczna sowa!
          • iziula11 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 12:29
            To przejściowe,zaufaj mi. Przejdzie. Dbaj o siebie,może zmień dietę itp.
            Myślałaś o jakimś sporcie?
            W tym wieku ciało fantastycznie reaguje na trening. A skoro jesteś bez problemów z wagą efekty zobaczysz szybko.
            Głowa do góry dziewczyno,jeszcze wszystko przed tobą ❤️
    • gaskama Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:15
      No i 100 lat oczywiście!
      • marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:17
        Dzięki. Jakoś mi ciężko uwierzyć, że już jutro będę jak ten starszy pan. To jakiś zły sen.
        • gaskama Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:19
          Ten pan to zły punkt odniesienia. Patrz na Kręglicka, wiekowo mogłaby być twoją matką.
    • alicia033 Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:15
      Ładne kimono, wygląda na jedwab z bawełną.
      • grey_delphinum Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:18
        Ja czekam na 50! Im bliżej, tym bardziej czuję , że coraz więcej mogę, a mniej muszę.

Sto lat!
      • marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:19
        A wąsik , wąsik ci nie pasi? Pamietam z dzieciństwa takie starsze ok czterdziestoletnie panie z wąsikiem. Ciekawe czy mi tez wyrośnie.
        • stephanie.plum Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 09:48
          mnie po czterdziestce wyrosła broda!

takie trzy włosy, yyyh.

wyrywam, a one odrastają!!!

:~/
    • magdallenac Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:26
      No co Ty?? 40+ jest super, z każdym rokiem można mieć na coraz więcej rzeczy wyeb🤬ne. Sto lat!!
      • marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 20:32
        Błogi stan wyebania osiągnęłam w okolicach circa 36/37 lat. Teraz martwię się grawitacją. No i kooorwa, że TO JUŻ, a ja jeszcze zapach świeżo drukowanej magisterki czuję pod nosem.
    • siwa-faryzeuszka Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 21:02
      A weź daj spokój, on jest z czasów kiedy czterdziestolatek był dzisiejszym sześćdziesięciolatkiem smile
      • marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 06:33
        Tez po cichu na to liczę. Już rano, stało się.
      • bulzemba Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 09:23
        Co on robił że w tym wieku siwiał?
        • stephanie.plum Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 09:53
          mój mąż zaczął siwieć przed 30tką, niczego specjalnego w tym kierunku nie robił...

na szczęście, fryzurę ma inną i brak wąsów na przedzie.
          • bergamotka77 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 11:34
            Moja koleżanka osiwiala jako osoba 20-paroletnia. Dziś ma 45 i byłaby siwa jak golabek gdyby nie farbowała, ale co z tego. Jest niezwykle młodzieńcza, otwarta, zyczkiwa i pozytywną osobą. Wiek to tylko liczba. Znam osoby ok.70-tki młode duchem i starych duchem 20-latkow. Sama na szczęście należę do pierwszej grupy i może dlatego mam tak dobry kontakt z synami i innymi młodymi ludźmi z rodziny i nie tylko.
    • barbibarbi Re: Zimne poty i wielki popłoch 26.10.21, 22:34
      O, to urodziłaś się tego dnia co moja córka 🙂ona też jutro wstanie z nowym wiekiem, ale u nie jest naście a nie dziesci. Wszystkiego najlepszego! Czterdzieści to jeszcze młodość.
      • marinella Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 06:32
        Sto lat dla córki ! smile
    • iziula11 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 07:46
      Gdy kończyłam 40 lat,miałam jeszcze maleńka córeczkę przy piersi.
      Kolejne urodziny 41,42 były stresujące.
      Ale dziś czuję się dobrze. Nigdy wcześniej nie czułam się tak dobrze w swoim ciele. Biegam,pływam,uprawiam jogę. Jestem w życiowej formie.
      Mam trochę siwych włosów i zmarszczek i jestem z nich dumna.
      Więc głową do góry. Najlepsze przed tobą ❤😊
      • krwawy.lolo Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 07:52
        iziula11 napisała:

> Mam trochę siwych włosów i zmarszczek i jestem z nich dumna.

Rozumiem, że włożyłaś w wyprodukowanie wymienionych dużo serca i pracy. tongue_out
    • mid.week Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 08:51
      Myślałam, że chodzi o lot samolotem 🤭
      Musze wincyj kawy!

100lat i takie tam
      Pamiętaj żeby, jeśli po przebudzeniu nic cie nie będzie bolało, kłuło, pikało, sprawdzić puls, bo to może oznaczać że nie żyjesz. A tak poza tym to przecież tylko cyfry 😄
    • stephanie.plum Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 09:51
      sto lat!

dziarsko i zdrowo, oczywiście.
    • aandzia43 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 10:01
      Smarkula! wink Ciesz się młodością póki trwa i nie zwracaj uwagi na cyferki.
    • thea19 Re: Zimne poty i wielki popłoch 27.10.21, 11:18
      2m temu skończyłam 40 i powiem, że dzień przed i dzień po czułam się zupełnie tak samo, nic a nic staro. Wiek jest w głowie a nie w metryce. Siwe włosy zauważyłam mając 28lat. Zmarszczki pod oczami zaczynają się pojawiać ale to głównie z winy bardzo suchej skóry. Na swoich urodzinach tańczyłam z rogiem jednorożca na głowie i śpiewałam po pijaku a ja fatalnie śpiewam, ku chwale ojczyzny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka