dani_1981 Re: Okulary korekcyjne 11.11.21, 16:47 Witam okulary to nie problem. Mam 30lat wada minus 5 praktycznie przez całe życie. Na początku jako dziecko było to minus 1 lata mijały a wzrok słabł i słabnie. Od dwóch lat wada jest stabilna. Bez okularów nie mam możliwości funkcjonowania. Nie noszę soczewek nie lubię. Wada wzroku mała nie jest kłopotem. Moja wada sprawia mi problem na basenie lub przy okazji wypadu nad jeziorko. Nie mogę pływać bez okularów gdyż mam całkowicie obraz rozmazany. Posiadam okulary korekcyjne również do pływania i jest już ok. Kłopot jest z maseczkami gdyż strasznie mi okulary parują i nie mam na ho dobrej rady. Napisz jakie masz pierwsze wrażenia po noszeniu okularów. Jak się czujesz widząc wyraźnie i dobrze. Ja już nawet nie czuje okularów na twarzy lata przyzwyczajenia, choć noszę okulary duże nie lubię okularów małych gdyż widzę oprawki. Wolę duże szkła. Radzę nie dawać okularów do przymiarki innym nie noszącym wrócą brudne i sama zobaczysz jak się widzi. Niestety musisz już się przyzwyczaić do corocznych wizyt u okulisty lepiej badać się często i nie czekać na znaczne pogłębienie się wady. Moja wada umożliwia mi zakup okularów przez internet i jest mega tanio więc mam 5 różnych par. Wszystkie są duże ale są z nakładkami przeciwsłonecznymi i fotochromy. Słońce to nie kłopot. Okulary nie są problemem pomagają i umożliwiają normalne życie. Nie kwalifikuje się na operację i nawet nie chce wolę okulary kwestia przyzwyczajenia, nie potrafię bez nich żyć. Nawet w nocy jak się przebudze mam je obok aby założyć odrazu. Nie funkcjonuje już bez okularów mam je już tyle lat. Za jakiś czas zobaczysz jak będziesz kiedyś zmieniać oprawki jaki to będzie fajny dzień w nowych okularach. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Okulary korekcyjne 04.03.26, 01:44 Tego sie chyba nie da nauczyc.. to trzeb miec z DNA. Ja i zona nosimy od ponad 30 lat. Oboje dobrej jakosci i pobnych cenach. Ona zmienia oprawki co rok bo o nie nie dba i np usiadzie na nich na kanapie czy je spadna na chodnik is ieporysuja etc Ja zwykle mam te same oprawki przez 5 czy wiecej lat i czesto wymieniam tylko szkla bo oprawki sa w dobtym stanie,, a to dlatego ze dbam o nie jak o wlasne Odpowiedz Link Zgłoś