maja0026 06.11.21, 20:35 Jak możecie to udostępnijcie tą stronę, pomagają kobietom w Polsce w sprawie aborcji, warto poczytać jakie mamy możliwości Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
takabylawolaboska Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 06.11.21, 21:08 Nie wiem czy maja taką opcję ale jeżeli tak to warto pamiętać o tej organizacji przy bieżących darowiznach i przy rozliczaniu 1% Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 06.11.21, 22:03 Nikomu się nie przyda. Pani Iza mogła się ratować, bo wiedziała o wadach kilka tygodni przed i nic nie zrobiła, a mogła. Żadnej to nie obchodzi, chyba że ma już 40 stopni i wie, że to jej koniec. Ale wtedy nikt już jej nie uratuje. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 08:45 woman_in_love napisała: > Nikomu się nie przyda. Pani Iza mogła się ratować, bo wiedziała o wadach kilka > tygodni przed i nic nie zrobiła, a mogła. Nie zgadzam się z Tobą. Dostępność aborcji nie równa się przymus aborcji. Każda kobieta ma prawo decydować czy chce urodzić czy nie. Pani Iza chciała urodzić, wiedząc że dziecko będzie chore. To był jej wybór. Natomiast nie jej wyborem była śmierć. Tu zawiniło chore polskie prawo i lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 08:58 Tu zawiniło chore polskie prawo i lekarze. Każda rozsądna kobieta powinna wiedzieć co będzie po wyroku TK i albo się powstrzymać od ciąży (do czasu zmiany przepisów) albo być gotowa na ratowanie się za granicą i natychmiastowy wyjazd. Nie ma ofiar, są tylko ochotnicy - tak jak napisałaś: "To był jej wybór." Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 09:03 I po co baby rozkładają giry? .😉 Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 09:06 Dobre pytanie, mogłyby mieć fajną i czułą dziewczynę, a decydują się na związki z patriarchatem. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 09:11 I po co baby rozkładają giry? To pytanie często pada w szpitalu na położnictwie. I Korwin znalazł na nie odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 09:05 Ale przecież to jest absurd. Po pierwsze nikt się nie zabezpieczy przed wszystkim, a po drugie, żeby się zabezpieczyć przed wszystkim, co może pójść źle w ciąży ze względu na polską służbę zdrowia, to się najpierw należy wyprowadzić z Polski. A trzecia sprawa jest taka, że p. Iza mogła się bać tego, że ktoś na nią doniesie i mieć prokuratora na karku. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 09:09 Po pierwsze nikt się nie zabezpieczy przed wszystkim Tu się dało. Iza mogła się bać tego, że ktoś na nią doniesie i mieć prokuratora na karku. Ach te biedne, bezwolne i wiecznie przestraszone lelije, bojące się własnego cienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 09:16 woman_in_love napisała: > Po pierwsze nikt się nie zabezpieczy przed wszystkim > Tu się dało. Wiesz, bo jesteś narratorem wszechwiedzącym w realistycznej powieści o Polsce? > Iza mogła się bać tego, że ktoś na nią doniesie i mieć prokuratora na karku. > > Ach te biedne, bezwolne i wiecznie przestraszone lelije, bojące się własnego ci > enia. Ach ci wszechwiedzący narratorzy, którzy są wszechwiedzący. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 09:18 No więc piszę: nie ma ofiar, są tylko ochotnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 09:19 Więc piszę: narrator wszechwiedzący, ale durny. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 09:34 Durne to są [i]obecne/i]] ciężarne. Czasy są jakie są i macierzyństwo powinno być zaplanowane. Ale nie zaplanowane w sensie, że n-miesięcy jak kretynka wybierasz kolory do pokoiku, łóżeczko, wózek i wyprawkę. Tylko zaplanowane w sensie, że bierzesz kartkę i sobie ZAWCZASU planujesz: 1) czy wierzę w badania prenatalne w PL - jeżeli nie wierzę to gdzie mogę je zrobić za granicą za rozsądne pieniądze (może tu już warto kupić bilet lotniczy na przyszły termin żeby było taniej) 2) jeżeli będą problemy to gdzie najszybciej mogę uciec po pomoc: Niemcy, Czechy, Słowacja, Kaliningrad a może samolot do Oslo? 3) jak się mam tam dostać? jakie są firmy świadczące przewozy karetkami za granicę? ile to kosztuje, czy mam na to przygotowane pieniądze (chociażby załatwiam kredyt w koncie), może warto pomyśleć czy da się wynająć busa (kto wynajmuje, gdzie, jak to załatwić), by można było się w nim położyć a będzie mnie wiózł mąż 4) kto mi pomoże? zbieram informacje o organizacjach pomocowych, szpitalach za granicą 5) może trzeba zawczasu znaleźć kontakt do jakiejś danieli, by gdyby nie chcieli mnie wypuścić ze szpitala, by przyjechała i mnie uwolniła Ale nieeeeeee...... inteligencji i rozumu wystarcza na wybór kolorków i wystroju dziecięcego pokoju. ŻAŁOSNE. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 09:42 Powtarzam, wszechwiedzący ale durny. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 09:43 ojej, a ty jestes madra Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 09:46 Jeszcze bym dodała punkt 6) Jak mam już dziecko/dzieci, to czy w ich otoczeniu są osoby, które w razie czego zadbają o nie i wychowają, nie gorzej, niż ja bym to zrobiła, będę kochały równie mocno, jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 10:29 To mozna powiedzieć o praktycznie każdym pacjencie nie tylko ginekologicznym i jest świetnym usprawiedliwieniem dla rządu który co prawda ściąga kupę kasy w celu organizacji opieki medycznej ale jak przychodzi do choroby to nie ma ofiar - sa ochotnicy. Przecież pacjenci onkologicznie też mogli sami za swoje pieniadze robić badania i emigrować w dniu diagnozy. Albo jak wiem ze kolejki do endokrynologa trwają lata to lepiej już się zapisze do czeskiego - każdy jest sam sobie winien tylko nie inkasujacy forsę za organizację opieki zdrowotnej rząd. Czasy są takie ze ciąża nie musi się kończyć śmiercią, ale pod warunkiem że zadba o to pacjentka. Do NFZ tu też się dobrowolnie zapisała? Może jakby jej te składki oddać to by starczyło na ginekologa? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 10:42 To mozna powiedzieć o praktycznie każdym pacjencie nie tylko ginekologicznym 100% racji. Jednakże ginekologia jest szczególnie ideologiczna a nie medyczna. I szczególnie trzeba tu zaplanować swoją ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 11:05 woman_in_love napisała: > > Tylko zaplanowane w sensie, że bierzesz kartkę i sobie ZAWCZASU planujesz: > > 1) czy wierzę w badania prenatalne w PL - jeżeli nie wierzę to gdzie mogę je zr > obić za granicą za rozsądne pieniądze (może tu już warto kupić bilet lotniczy n > a przyszły termin żeby było taniej) > > 2) jeżeli będą problemy to gdzie najszybciej mogę uciec po pomoc: Niemcy, Czech > y, Słowacja, Kaliningrad a może samolot do Oslo? > > 3) jak się mam tam dostać? jakie są firmy świadczące przewozy karetkami za gran > icę? ile to kosztuje, czy mam na to przygotowane pieniądze (chociażby załatwiam > kredyt w koncie), może warto pomyśleć czy da się wynająć busa (kto wynajmuje, > gdzie, jak to załatwić), by można było się w nim położyć a będzie mnie wiózł mą > ż > > 4) kto mi pomoże? zbieram informacje o organizacjach pomocowych, szpitalach za > granicą > > 5) może trzeba zawczasu znaleźć kontakt do jakiejś danieli, by gdyby nie chciel > i mnie wypuścić ze szpitala, by przyjechała i mnie uwolniła > > Ale nieeeeeee...... inteligencji i rozumu wystarcza na wybór kolorków i wystroj > u dziecięcego pokoju. ŻAŁOSNE. Boże, jakie to prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 11:28 woman_in_love napisała: > > Czasy są jakie są i macierzyństwo powinno być zaplanowane. Ale nie zaplanowane > w sensie, że n-miesięcy jak kretynka wybierasz kolory do pokoiku, łóżeczko, wóz > ek i wyprawkę. > > Tylko zaplanowane w sensie, że bierzesz kartkę i sobie ZAWCZASU planujesz: (...) > Niestety, ale to prawda. Równocześnie jest to bardzo chore, żeby planować ciążę tak, jak się planuje operacje wojskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 11:51 Cosmetic, dobrze pamiętam, że mamy córki w podobnym wieku? (moja ma 18 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 11:56 to jest chore, złe, porąbane i nieludzkie, ale tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
marusiatoja47 Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 09:24 Przestań woman pierdolić jak potłuczona. Pani Iza nic nie zrobiła, bo chciała donosić ciążę i urodzić to dziecko. To był jej wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 09:36 Przecież piszę: nie ma ofiar, są tylko ochotnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
marusiatoja47 Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 10:46 Ciekawe czy wystarczyłoby ci odwagi powiedzieć to w twarz mężowi pani Izy ale sądzę, że to tylko na forum jesteś taka wyszczekana. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 10:48 ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
marusiatoja47 Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 11:02 No żeby się podzielić swoimi mundrościami z dupy wziętymi. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 11:06 on już o tym chyba wie, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
marusiatoja47 Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 11:18 Myślę, że ostatnie o czym on teraz myśli to durnoty, które na forum wymyśla nick, któremu się wydaje, że jest kontrowersyjny a jest tylko durnowato śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 11:23 och, to przykre Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 10:54 Ale przecież o to właśnie jest walka. Do cholery nie tylko o to żeby kobieta mogła usunąć ciążę kiedy chce ale o to żeby mogła kontynuować jeśli chce i żeby dostała NAJLEPSZĄ MOŻLIWĄ OPIEKĘ a w razie sytuacji krytycznej POMOC RATUJĄCĄ JEJ ŻYCIE I ZDROWIE do kurwy nędzy.. Przestań więc pieprzyć bo prawo wyboru powinno być jednakie dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 11:05 Ty piszesz o jakimś wydumanym pierdololo. O marzeniach o tym jak powinno być. I być może da się to wywalczyć ale NIE DZIŚ. Być może się uda, gdy PiS przegra następne wybory, albo jeszcze następne. Natomiast ja opisuję sytuację na DZIŚ i to że oprócz walki O PRZYSZŁOŚĆ trzeba walczyć też dziś O SIEBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 11:07 woman_in_love napisała: > Ty piszesz o jakimś wydumanym pierdololo. O marzeniach o tym jak powinno być. I > być może da się to wywalczyć ale NIE DZIŚ. Być może się uda, gdy PiS przegra n > astępne wybory, albo jeszcze następne. > > Natomiast ja opisuję sytuację na DZIŚ i to że oprócz walki O PRZYSZŁOŚĆ trzeba > walczyć też dziś O SIEBIE. Tylko po co walcząc o siebie dokopywać innym? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Federa.org.pl może komuś się przyda 07.11.21, 11:17 Bo trzeba uświadamiać, uświadamiać i uświadamiać. Nawet jeżeli to boli i rani. Odpowiedz Link Zgłoś