Dodaj do ulubionych

Słabo na WF....

15.11.21, 22:05
Córka 11 lat ostatnio po intensywnej rozgrzewce na WF miała 2 razy epizod, że zrobiło jej się słabo, była bardzo blada, rozbolała ją głowa (skronie). Kiedy usiadło wszystko wróciło do normy. Pielęgniarka sprawdziła tętno i ciśnienie i wszystko ok. Od 2 tygodni jest nowy nauczyciel i zdarza się to gdy WF jest na pierwszych 2 lekcjach. Nie wiem czy od razu umawiać się z nią do kardiologa czy zrobić jakieś badania pod kątem anemii, czy może do neurologa czy po prostu obserwować. Pediatra raczej nie wiele pomoże, zresztą nie spieszy mi się do przychodni w obecnej sezonie na wirusy.
Obserwuj wątek
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Słabo na WF.... 15.11.21, 22:09
      Ja bym zrobiła morfologię pod kątem anemii.
    • gryzelda.a Re: Słabo na WF.... 15.11.21, 22:18
      Ja bym się jednak skonsultowała z sensownym pediatra, powinien pokierować dalej diagnostyką, potem może rzeczywiście kardiolog, w zależności od tego, co zleci pediatra.
    • kanna Re: Słabo na WF.... 15.11.21, 22:27
      Cukier sprawdź.
      Jada śniadanie?
      Miesiączkuje?
      • gajmal Re: Słabo na WF.... 15.11.21, 22:30
        Cukier zbadaj
      • gajmal Re: Słabo na WF.... 15.11.21, 22:31
        Neurolog. To może być jakieś zwężenie naczyń.
      • anvalley Re: Słabo na WF.... 15.11.21, 22:38
        Zjadła jedną kanapkę. Jeszcze nie miesiączkuje
    • mamtrzykotyidwa Re: Słabo na WF.... 15.11.21, 22:43
      A śniadanie porządne przed wf-em zjada?
      • anvalley Re: Słabo na WF.... 15.11.21, 22:47
        No właśnie słabo z tym jest - wmusiłam kanapkę i pół szklanki soku, ale ona rano jest zazwyczaj półprzytomna (typowa sowa)
        • cialonegatywna Re: Słabo na WF.... 16.11.21, 13:53
          W polowce kanapki i pol szklanki soku to ma w sam raz kalorii zeby dojsc do szkoly i sie przebrac na ten WF. Na intensywny ruch juz nietety nie starczy.
      • grey_delphinum Re: Słabo na WF.... 15.11.21, 22:47
        Koniecznie bym sprawdziła, bo jednak sytuacja się powtórzyła.
    • nangaparbat3 Re: Słabo na WF.... 15.11.21, 22:47
      To bardzo ogólny objaw, przyczyny mogą byc najróżniejsze, i nie ma co pchać się od razu do specjalisty, tylko właśnie do dobrego pediatry, najlepiej takiego, co zna dziecko.
    • czarna_kita Re: Słabo na WF.... 15.11.21, 22:48
      Poproś pediatrę o komplet badań. Mojej córce jak się robiło słabo w szkole to od razu dostała pełen pakiet badań. Krew i mocz. Wyszlo że ma anemię.
    • wkswks Re: Słabo na WF.... 15.11.21, 23:56
      Może byc od dojrzewania. Idź do lekarza.
    • eliszka25 Re: Słabo na WF.... 16.11.21, 00:31
      Poszła bym do lekarza. Ja tak miałam w okresie dojrzewania. Robiło mi się słabo właśnie na wf albo po wysiłku. Zemdlałam w sklepie, do którego pojechałam rowerem itp. Miałam co jakiś czas robiony komplet badań, kilka razy wyszła anemia. Po kilku latach mi po prostu przeszło, co z resztą prorokował lekarz, ale nie lekceważyłabym tego i poszła z córką do lekarza.
    • mamamisi2005 Re: Słabo na WF.... 16.11.21, 07:44
      Pediatra raczej pomoże więcej niż ematka 😉
    • elenelda Re: Słabo na WF.... 16.11.21, 08:37
      Zbadaj morfologię, cukier, insulinę, zrób ekg, echo serca i z wynikami idź do lekarza. Moja córka miewała takie epizody. Przebadana wzdłuż i wszerz, nic nie wyszło. Minęło.
    • chicarica Re: Słabo na WF.... 16.11.21, 08:45
      Spadek cukru?
    • berdebul Re: Słabo na WF.... 16.11.21, 08:49
      Pediatra wypisze skierowania, może to zrobić nawet na teleporadzie. Krew, mocz. Może anemia, może cukier jej spadł, może za mało pije, albo szybko rośnie. Lepiej sprawdzić.
    • chococaffe Re: Słabo na WF.... 16.11.21, 08:53
      Poproś o teleporadę - lekarz wtedy zleci odpowiednie badania i da skierowanie
    • bib24 Re: Słabo na WF.... 16.11.21, 08:58
      jest na diecie wegańskiej?
    • aqua48 Re: Słabo na WF.... 16.11.21, 10:01
      Pewnie dojrzewanie - organizm intensywnie rośnie, a serce nie daje rady. Konsultacja u lekarza konieczna, ale bez napinki. Unikać nagłego wysiłku, większych skupisk ludzkich, stresów i zrównoważona dieta. Wdrożyć spacery z koleżanką smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka