Dodaj do ulubionych

Śmieszny apartament

16.11.21, 18:22
W drodze na małą konferencję zaplanowałyśmy sobie z koleżanką półtora dnia relaksu w atrakcyjnym turystycznie miejscu. Zarezerwowałam pokój na bookingu, całkiem dobre opinie, z wysokiej półki. Nie piszę tego, żeby się chwalić tylko dlatego, że pewne rzeczy są dla mnie niezrozumiałe i spodziewałabym się takich niespodzianek prędzej w schronisku młodzieżowym.
Po wejściu od razu uderzył w nas ziąb, maksymalna temperatura na klimatyzacji to 24 stopnie, więc zadzwoniłam na recepcję, pani powiedziała że przyjdzie technik i ustawi na 25 stopni. Teraz od dwóch godzin siedzimy i marzniemy dalej, bo mimo ustawionych 4 wiatraczków klima leci jak krew z nosa. Mam wrażenie, że ktoś projektował ten przybytek tak, żeby oszczędzić.
Kolejna i skandaliczna sprawa to brak mydła. Brak go przy umywalce i przy prysznicu. Nie spotkałam się z czymś takim od 1995 roku w żadnym z hoteli w Polsce i Europie.
A teraz hit, na zdjęciu. W imię ekologii mam podcierać tyłek szorstkim papierem.
Jutro zadzwonię i poproszę o nastawienie klimatyzacji na 28 stopni, póki co będziemy cierpieć. Jestem wściekła, że wydałam tyle kasy i przez czyjeś sknerstwo. Aha, mydło kupiłyśmy w Żabce.
Obserwuj wątek
    • lumeria Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 18:44
      Marzniecie przy 24 stopniach C? Serio? Serio chcesz sie domagac nastawienia na 28C?
      • lotka_5 Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 19:53
        lumeria napisała:

> Marzniecie przy 24 stopniach C? Serio? Serio chcesz sie domagac nastawienia n
        > a 28C?

Nastawiona klima na 24 stopnie nie oznacza, że pomieszczenie ową temperaturę osiągnęło. Wręcz przeciwnie, jeśli długo było wyziębione to tylko dobrej klasy sprzęt nagrzeje pokój do żądanych chociażby 24 stopni.
        Naprawdę nigdy nie miałaś do czynienia z klimatyzacją???🙈
        • lotka_5 Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 19:53
          Miało być, że nagrzeje szybko *
    • alicia033 Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 18:44
      słaby trolling
    • stara-a-naiwna Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 18:45
      oprócz upominania się o swoje pozostaje opisanie / ocena lokalu w stosownym miejscu

współczuję
    • alpepe Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 18:48
      Gdybym miała ustawioną temperaturę teraz w mieszkaniu na 24 stopnie, to chyba bym musiała łazić po domu nago i na pewno otworzyłabym wszystkie okna do wietrzenia. A co do papieru, fakt, ile ktoś zaoszczędził? Kilka złotych na worku? A obciach straszny.
      • profes79 Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 18:55
        24 nie ale miałem sytuację, że byłem w miejscu z bookingu czy innego serwisu gdzie termostat był nastawiony na 21 stopni. Ok, wszystko fajnie. Wróciliśmy z gór po ulewie; suche na sobie miałem w zasadzie tylko skarpetki i buty - i zonk. Nie ma jak podsuszyć rzeczy, bo termostat na sztywno ustawiony na 21 stopni; kaloryferów podkręcić się nie da a całością steruje właściciel zza granicy przez internet. Po sążnistej awanturze zrobionej zarządzającej lokalem skontaktowała się z właścicielem i udało się wymusić podniesienie temperatury na termostacie do 25 stopni, co umożliwiło sensowne wykorzystanie kaloryferów do suszenia przemoczonych rzeczy. Bez tego pewnie zakończylibyśmy pobyt w górach pijąc ze smutku bo o jakimkolwiek kolejnym wyjściu nie byłoby mowy.
        • afera.fryzjera Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 19:01
          Dokładnie tak jest, my też wróciłyśmy zmarzniete ze spaceru, chodziło o to żeby się ogrzać, potem bym te 26 stopni wyłączyła. Ci co wynajmują te apartamenty mają węża w kieszeni.
    • kasiaabing Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 18:51
      24 stopnie? Kryste, na ile Ty ustawiasz w domu? Jeśli marzniesz przy 24 stopniach to może idź do lekarza, tarczyce zbadaj czy co...
      • leosia-wspaniala Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 20:16
        Wam naprawdę tak trudno zrozumieć, że USTAWIENIE klimy na X stopni, nie oznacza, że tyle stopni jest w pomieszczeniu?
        • evee1 Re: Śmieszny apartament 17.11.21, 10:49
          A Ty wiesz jak działa termostat?
        • tenjedennick Re: Śmieszny apartament 17.11.21, 11:26
          Mnie trudno zrozumieć. U mnie w domu czy w samochodzie, jak ustawiam na 20 stopni, to na termometrze po pewnym czasie jest 20 stopni.

leosia-wspaniala napisał(a):

> Wam naprawdę tak trudno zrozumieć, że USTAWIENIE klimy na X stopni, nie oznacza
          > , że tyle stopni jest w pomieszczeniu?
    • afera.fryzjera Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 18:59
      Nie wytrzymałam i zadzwoniłam na recepcję ponarzekać. Przyszedł pan z drabiną i powiedział, że wywietrzniki, czy coś w środku są bardzo brudne, dlatego powietrze nie leci.Wziął te elementy, wyszedł na korytarz wyczyścić i już leci. Nie chciał nastawić za to temperatury na 27 stopni, tylko na 26.

W domu nie wiem ile mam, jest po prostu ciepło. Tu mam zimny nos, co u mnie oznacza totalne wyziębienie.
    • afera.fryzjera Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 19:10
      To muszę jeszcze napisać bo padnę i na tym skończę.
      Chciałyśmy wziąć jedzenie na wynos z restauracji hotelu Hilton. Zadzwoniłam pod podany numer telefonu, odebrał facet mówiący tylko po angielsku, że na wynos mogę tylko sushi. Chciałyśmy z kuchni polskiej, więc podziękowałam. Szukam dalej czegoś lepszego, są jeszcze dwie inne restauracje w hotelach obok, ale uwaga- wszystkie mają ten sam numer telefonu!
      • alpepe Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 19:25
        fajnie się masz, same atrakcje. A jak masz nos zimny, to na bank nie ma tam 24 stopni.
        • afera.fryzjera Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 19:28
          Pokazuje 24, ale powietrze rozchodzi się nierównomiernie, stąd siedząc na kanapie jest lodowato.
          • memphis90 Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 20:01
            Jest Ci lodowato w imiesłów?
            • lilia-anna Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 22:05
              Idąc do szkoły, padał deszcz big_grin
      • rozaliaolaboga Re: Śmieszny apartament 17.11.21, 11:02
        W miejscu, gdzie jest Hilton, są tylko 3 restauracje z jednym numerem telefonu? 😂
    • podaje_haslo_okon Re: Śmieszny apartament 16.11.21, 19:31
      Akurat z tą klimą rozumiem, bo o ile w domu przy 21 stopniach bez klimy jest mi ok, to w biurze z wiejącą klimą ustawioną na 21 stopni jest mi zimno. A co do papieru, to się ciesz, że jest :p
    • moze_sprobowac_inaczej Re: Śmieszny apartament 17.11.21, 10:35
      Współczuję.
      Jesli apartament stał kilka dni pusty to ustawienie klimy na 26 stopni mało co da, jeśli mury są wyziebione.
      Nie zrozumiale jest dla mnie nagrzewanie pokojów klimatyzacja.
      A ogrzewanie podłogowe w łazience chociaż macie?
    • conena Re: Śmieszny apartament 17.11.21, 12:55
      walnij se kielicha to się rozgrzejesz i przestanie ci przeszkadzać szary papier toaletowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka