Dodaj do ulubionych

Rekrutacja, nowa praca

18.11.21, 20:49
Dziewuchy, podpowiedzcie jak długo trwa rekrutacja specjalisty do zagramanicznych korpo w Polsce?

Pytam, bo mi się przelało. Od początku życia zawodowego pracuję dla polskich firm. Pech chciał, że akurat w branżach powalonych pandemią i lockdownami. Polskie januszeksy to wiadomo, żenada, oszczędzanie na wszystkim co ważne, kał organizacyjny. Mam dość. Nigdy więcej polskich firm. Wysłałam cv do dużych firm z niepolskim właścicielem i teraz się zastanawiam jak długo może potrwać ten proces. Z końcem roku rozwiązuje się moja umowa i chciałabym nie podpisywać następnej.
Obserwuj wątek
    • sasanka4321 Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 21:01
      trampki_w_kwiatki napisała:

> Dziewuchy, podpowiedzcie jak długo trwa rekrutacja specjalisty do zagramaniczny
      > ch korpo w Polsce?

Specjalisty od czego?
      • piekna_remedios4 Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 21:03
        wąskiego specjalisty
        • sasanka4321 Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 21:41
          piekna_remedios4 napisała:

> wąskiego specjalisty
          >
          www.filmweb.pl/serial/Specjalista+od+niczego-2015-753764
          • trampki_w_kwiatki Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:17
            A coś w temacie, czy tak po prostu fajnie nasrać do czyjegoś wątku?
            • sasanka4321 Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:59

> A coś w temacie, czy tak po prostu fajnie nasrać do czyjegoś wątku?

Chetnie, ale jak mam to zrobic, skoro szukasz pracy dla specjalisty, a nie chcesz powiedziec, w czym sie specjalizujesz... sad
              • mariarikka Re: Rekrutacja, nowa praca 19.11.21, 00:03
                no dokladnie, jakby to byl jakis top sekret jakby napisala, ze specjalizuje sie w logistyce, informatyce, sprzedaży samochodów czy czymkolwiek innym.
                • trampki_w_kwiatki Re: Rekrutacja, nowa praca 19.11.21, 00:20
                  Nie mam obowiązku ujawniania absolutnie każdego szczegółu mojego życia. Napisałam poziom w hierarchii, żeby zaznaczyć, że nie szukam pracy na stanowisku super łatwozastępowalnym, ale nie jestem też jakimś ekspertem wąskim i długo poszukiwanym.
              • bergamotka77 Re: Rekrutacja, nowa praca 19.11.21, 19:15
                A co pracę chcesz jej zaoferować czy tylko zbierasz info do kajecika?
                • mariarikka Re: Rekrutacja, nowa praca 19.11.21, 20:58
                  Do kajecika.
    • piekna_remedios4 Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 21:03
      od tygodnia do kilku miesięcy. W zależności od ciśnienia w korpo.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Rekrutacja, nowa praca 28.10.22, 14:47
        piekna_remedios4 napisała:

> od tygodnia do kilku miesięcy. W zależności od ciśnienia w korpo.
        >

I od różnych wewnętrznych cyrków formalnych wink
    • azealia_banks Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 21:04
      Zazwyczaj max. 2 miesiące, ostatnio wszystkim się spieszy.
    • myfaith Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 21:09
      Jeżeli taki specjalista to ekspert gdzie przelozonym jest ktoś wysoko w hierarchii to może być długo (bo zależy od dostępności prezesa/wysoko umiejscowionego dyrektora a jak szef w innym kraju to tez długo trwa) a jak specjalista w dziale X to jest tylko rozmowa z rekruterami, przyszłym szefem i ew kimś z działu kto sprawdzi wiedzę. Reasumując od pierwszej rozmowy do decyzji o zatrudnieniu- miesiąc do 2-3 miesięcy.
      • trampki_w_kwiatki Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 21:37
        Zwykły specjalista w dziale x, nie że jakaś wąska specjalizacja. Pytam, bo kiedyś to jakoś długo trwało, potrafili sześć miesięcy się bawić w rekrutację na pięciu poziomach wtajemniczenia a ja potrzebuję wiedzieć w grudniu co dalej.
        • myfaith Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 21:50
          Jeżeli jesteś juz po wszystkich rozmowach w korpo to raczej dadzą znać przed końcem listopada. Jeżeli dopiero wysyłasz cv/umawiasz sie na rozmowę to nie ma szans żebyś dostała odpowiedz przed końcem grudnia - pamiętać należy ze praktycznie w okolicach wigilii to raczej nikt za specjalnie tematem sie nie będzie zajmował a to 2 tygodnie grudnia.
          • trampki_w_kwiatki Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:05
            Dopiero wysyłam CV.
            Tak myślałam, że to potrwa. Podpytuję, bo muszę się psychicznie przygotować na podpisanie nowej umowy. Albo odejście z pracy.
            • ludzikmichelin4245 Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:08
              A masz możliwość, żeby trochę przeciągnąć podpisanie nowej umowy?
              • ludzikmichelin4245 Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:09
                Tzn. kolejnej umowy w obecnej pracy?
                • trampki_w_kwiatki Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:15
                  Nie mamy w pracy nikogo na moje stanowisko, zanim odejdę powinnam kogoś zrekrutować i wdrożyć. Czas mi się kurczy, byłoby niefajnie gdybym 15 grudnia oznajmiła, że po świętach wpadam posprzątać dokumenty i nara. W sumie marzę o takim czymś, ale niestety smród za mną wtedy pójdzie.
                  • ludzikmichelin4245 Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:20
                    Aaa daj spokój. Ok, rozumiem, że być może żal Ci współpracowników, którzy będą musieli po tym sprzątać, ale po prostu najwyżej wytłumaczysz po ludzku jaka była sytuacja. A kierownictwo jakby co miej w pompie, jak chcą mieć pracownika, który nie znika z dnia na dzień, to podpisują normalną umowę z normalnym okresem wypowiedzenia.
                    • ludzikmichelin4245 Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:21
                      *to niech oferują normalną umowę
            • hrabina_niczyja Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:30
              To nie ma szans. Przeważnie daje się 2 tygodnie na zebranie CV. Potem trzeba je przejrzeć, zastanowić się i zaczyna się zapraszanie na rozmowy i też nie każdego, więc mogą nawet do ciebie z zaproszeniem nie zadzwonić. To też trwa, bo zaprasza się więcej kandydatów. Zapewne będzie jeszcze kolejny etap rozmów z wybranymi 2-3 kandydatami. Potem proces myślowy, opis kandydatów do bezpośrednich przełożonych o ile nie byli obecni podczas 2 etapu, dogadanie szczegółów, badania, umowa. Chyba, że kogoś trzeba na za tydzień, ale to nierealne.
              • spirit_of_africa Re: Rekrutacja, nowa praca 28.10.22, 14:07
                Absolutnie nie tak. W większości znanych mi korpo nie czeka się az spłynie milion Cv żeby w nich siedzieć i dłubać,tylko HR na bieżąco weryfikuje spływające aplikacje, na bieżąco robi selekcje i kandydatów spełniających kryteria przesyła do oceny osobie zatrudniajacej i umawia spotkania tym ocenionym dobrze. Wszystko w czasie rzeczywistym.
        • mariarikka Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:12
          powiedz jaka specjalizacja, w kazdej jest inaczej
    • podaje_haslo_okon Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 21:50
      Zależy od firmy. U mnie w zespole, jak już się ktoś zorientuje, że potrzebujemy ludzi,to najchętniej byśmy wzięli już kolejnego dnia. W praktyce, jeśli ktoś byłby dostępny od zaraz, to pewnie ze wszystkimi procedurami zajęłoby to 2 tygodnie. Natomiast jak jest taki ogólny nabór firmowy, czyli pojawia się na stronie ogłoszenie - szukamy sprzedawców filiżanek, bez żadnych konkretów, to może być tak, że nikt w danym momencie ich nie potrzebuje i rekrutacja się będzie ciągnąć aż ktoś się po takiego sprzedawcę zgłosi.
    • ludzikmichelin4245 Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:04
      Gratuluję decyzji. Korpy mają dużo zalet, myślę, że na pewno odpoczniesz psychicznie po januszeksie.
      A co do trwania rekrutacji - niestety różnie i zależy to od wielu czynników. Myślę jednak, że jest duża szansa, że trafisz na taką, gdzie będziesz mogła zacząć od stycznia.
      • trampki_w_kwiatki Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:11
        Dzięki.
        Miałam sentyment do januszeksów, bo widziałam w tych firmach, w których pracowałam potencjał rozwojowy. Ale nie pierwszy to raz daję z siebie 130 %, rozwijam coś fajnego albo pomagam ratować tonący statek a jak przychodzi co do czego to państwo prezesostwo kupią sobie pół roku na Malediwach a ja zostaję z syfem, którego nikt nie chce posprzątać i jeszcze do tego najniższą pensją w zespole, bo nie obciągam szefowi. Serio, mam dość. Wróciłam wkurwiona z pracy i marzę o dniu, w którym złożę wypowiedzenie lub oznajmię, że już tu po prostu nie wrócę.
        • ludzikmichelin4245 Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:16
          Będę trzymać kciuki. Brzmisz na bardzo wypaloną.
          • trampki_w_kwiatki Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:24
            Cały zespół się wypalił jak szambo pandemii wybuchło a zarządzanie kryzysowe polegało u nas na tym, że szef smierdolił na Zanzibar, my radziłyśmy sobie najlepiej jak się dało a na koniec jeszcze on uznał, że cały ten sukces to tylko dzięki niemu.
            Nie szukałam niczego nowego, bo mi się fajnie organizacja czasu pracy z życiem rodzinnym spinała, w nowej pracy to zapewne będzie do dupy. No ale mi się przelała wścieklica i nie zdzierżę więcej. Szukam nawet grubo poniżej moich kwalifikacji, byle daleko od tego bagna.
            • 1matka-polka Re: Rekrutacja, nowa praca 20.11.21, 09:26
              "my radziłyśmy sobie najlepiej jak się dało a na koniec jeszcze on uznał, że cały ten sukces to tylko dzięki niemu."

Obejrzyj The office, tak jest na calym swiecie.
              • trampki_w_kwiatki Re: Rekrutacja, nowa praca 20.11.21, 09:29
                To nie znaczy, że mam to akceptować i niczego w swoim życiu zawodowym nie zmieniać.
                • 1matka-polka Re: Rekrutacja, nowa praca 20.11.21, 09:33

> To nie znaczy, że mam to akceptować i niczego w swoim życiu zawodowym nie zmien
                  > iać.

To nie znaczy rowniez, ze musisz byc az tak stronnicza: "Polskie januszeksy to wiadomo, żenada, oszczędzanie na wszystkim co ważne, kał organizacyjny." Bo rzeczywistosc jest znacznie bardziej kolorowa😉
                  • trampki_w_kwiatki Re: Rekrutacja, nowa praca 20.11.21, 18:19
                    Pewnie tak. Po prostu straciłam cierpliwość chwilowo i muszę przejść na detoks.
      • zielonyjeziorak Re: Rekrutacja, nowa praca 28.10.22, 08:50
        Bez jaj! W grudniu w korpo nikt już nie pracuje oprócz ludzi, którzy zajmują się zamknięciem roku (są też takie sprytne korpo, które zmieniły sobie rok księgowy i go kończą w marcu albo czerwcu).

Jeżeli nie jest to jakaś paląca potrzeba ze strony firmy, to nie ma szans na pracę od stycznia.
    • sandy_cheeks Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:16
      Rekrutowali mnie z poozytywnym wynikiem w sumie do 4 korpo. W kazdej dostalam robote po doslownie 1 rozmowie. 2 razy bylam ma 2 rozmowie, ale wiedzialam, ze to w sumie juz tylko formalnosc. Kilka razy bylam na rekrutacjach wieloetapowych, ale tam zawsze ostatecznie wybierali kogos innego.
      Jesli chdzi o samo zatrudnienie, to 2x decydowali sie od razu na pierwszej rozmowie, a 2x poprosili o rozmowe dodatkowa i wtedy trwalo to okolo miesiaca.

Imo, jesli na interview zlapie flow, to nawet pomimo brakow kompetencyjnych mnie zatrudniaja...
      • trampki_w_kwiatki Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:25
        Dziękuję. Brzmi to super optymisryczbie smile
      • sandy_cheeks Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:26
        Zappmnialam napisac, ze 2 ostatnie rozmowy mialy jeszcze pre-etap, czyli dzwonila laska z hr i robila kilkuminutowy research po warunkach, oczekiwaniach i mozlwosciach. Wiec jednak bylo wiecej etapow, ale rozmow face to face, to tam gdzie mnie przyjmowali juz po 1 wiedzialam, ze dostane ta robote...
        • rayaax Re: Rekrutacja, nowa praca 20.11.21, 18:27
          A to tez niestety różnie bo czasami feedback że super profesjonalnie wyszla dana osoba na rozmowie a potem i tak zatrudniają kogoś z wewn.bo takie założenie jest od początku i zawracają ludziom gitarę.
    • azealia_banks Re: Rekrutacja, nowa praca 18.11.21, 23:20
      W mojej korpo obowiązuje rekrutacja 3-etapowa, w sensie musisz porozmawiać z 3 osobami, i wszystkie 3 musza być na tak, żeby złożyli Ci ofertę. Ale zazwyczaj te spotkania upychają w przeciągu 1-2 tygodni i pare dni później składają ofertę. Jak jest wakat, to rekruterzy starają się zamknąć temat przed końcem miesiąca.
    • smoczy_plomien Re: Rekrutacja, nowa praca 19.11.21, 18:32
      Jeśli stanowisko, na które brakuje specjalistów, to zasada jest taka, że jak najszybciej. Programistów łowi się na zasadzie "kto pierwszy, ten lepszy". Często lepiej podjąć ryzyko i zatrudnić od razu po pierwszej rozmowie, niż sprawdzać dokładnie kandydata. Jak sama się rekrutowałam, to miałam telefon 1-2 dni po wysłaniu CV z zaproszeniem na rozmowę, ale ja nie jestem programistą. Po rozmowie testy SHL, potem testy kompetencyjne i na końcu rozmowa z menedżerem. Całość zajęła ok. 2 tygodnie (12 dni od pierwszej rozmowy do ostatniej, na której praktycznie zaproponowano mi stanowisko). Teraz sprawdzam testy niektórych kandydatów i mamy przykaz, że mają być sprawdzone max w 3 dni, bo inaczej rekrutacja się przedłuża i kandydat może się zaczepić gdzie indziej.
    • welcome_back Re: Rekrutacja, nowa praca 19.11.21, 18:59
      Najkrótsza, którą ja prowadziłam, trwała 4 dni od momentu otrzymania CV (2 dni zanim trafiło do mnie) do momentu złożenia oferty.
      Najdłuższa, którą ja prowadziłam (to samo korpo), trwała 6 tygodni, bo wewnętrznie się coś zmieniało, decyzje były odwlekane, plepleple.
      Nie przewidzisz big_grin
    • iberka Re: Rekrutacja, nowa praca 19.11.21, 19:17
      Idealnie trafione, dziś ja wróciłam do domu z chęcią porzucenia urzędu od zaraz. Umowa do końca roku, niby już kolejna umówiona, bo wygrałam konkurs bla bla bla,ale bagno urzędowe jest koszmarem dnia codziennego uncertain. Gdy do tego dołożę dojazdy po 1,5h w jedną stronę, to nie mam ochoty tam bywać (zwłaszcza,że kasa to minimalna krajowa....a podwyżki dostanę może 100/150 PLN na nowym stanowisku - nowym na papierze, bo wszystko zostaje po staremu).
      • trampki_w_kwiatki Re: Rekrutacja, nowa praca 20.11.21, 01:06
        Uciekaj razem ze mną. Ja czynię wszystko, żeby się nie rozmyślić. Lubię moje koleżanki z biura, ale dziś im powiedziałam, że zaczęłam szukać roboty.
      • marta.graca Re: Rekrutacja, nowa praca 20.11.21, 08:37
        Omg, chcesz powiedzieć, że dojeżdżasz 1.5h w jedną stronę do pracy za najniższą krajową? Nie da rady znaleźć nic bliżej?
      • strumien_swiadomosci Re: Rekrutacja, nowa praca 20.11.21, 09:18
        W Twoim wypadku bym się nawet nie zastanawiała...jeśli masz jakąkolwiek szansę na zmianę pracy to próbuj!
    • spirit_of_africa Re: Rekrutacja, nowa praca 19.11.21, 20:20
      Od finalnej rozmowy do złożenia oferty zwykle 2tyg.
      • spirit_of_africa Re: Rekrutacja, nowa praca 19.11.21, 20:24
        Jeszcze zależy jakie są HR. W obecnym korpo są fatalne i muszę się przypominać ze oto zaklikalam kandydatów których maja skontaktować. Wtedy się wydłuża
    • jednoraz0w0 Re: Rekrutacja, nowa praca 19.11.21, 20:41
      co prawda mam doświadczenie tylko z zagranicznymi korpo za granicą, i tu widełki były od 15 minut do 9 miesięcy, ale nie sądzę żeby w Polsce było inaczej.
    • strumien_swiadomosci Re: Rekrutacja, nowa praca 19.11.21, 22:14
      Nie jestem fanką Januszeksów i sama pracuję w korpo, ale z tego, co piszesz o swojej pracy, to moja różni się tylko tym, że moja bezpośrednia przełożona nie siedzi na Zanzibarze wink bajzel, żerowanie na ludzkim poczuciu przyzwoitości (które nie pozwala pracować na odp***ok), na sympatii zespołu względem siebie, brak jakiejkolwiek reakcji na problemy szarych pracowników.
      No ale faktycznie są pewne plusy, kodeksu pracy zwykle przestrzegają, a jak nie, to można ich nim straszyć wink
      • trampki_w_kwiatki Re: Rekrutacja, nowa praca 20.11.21, 01:07
        Właśnie o ten kodeks pracy mi chociaż chodzi.
        I o pieniądze. Ostatnio stwierdziłam, że chromolę pracę, która mi nie daje konkretnych pieniędzy.
        • strumien_swiadomosci Re: Rekrutacja, nowa praca 20.11.21, 12:13
          No kasa jest bardzo mocnym argumentem, ale przelicz to sobie dobrze - oczywiście zależy od konkretnych firm zawsze, ale część moich znajomych była zawiedziona zarobkami, bo jednak pod stołem w Januszeksie wpadało im sporo, a w korpo wszystko oskładkowane wink za to docelowo na pewno możliwości rozwoju i lepszych zarobków są większe w dużej firmie.
          W ogóle to sorry za sianie defetyzmu, ale właśnie podjęłam decyzję o wychowawczym, bo moje korpo mnie doprowadza do nerwicy wink
          • trampki_w_kwiatki Re: Rekrutacja, nowa praca 20.11.21, 18:24
            No w moim januszeksie wszyscy dostają bonusy pod stołem, tylko nie mój dział. I oczywiście teoretycznie nie wiemy, że wszyscy inni dostają, ale jednak wiemy, bo komuś się wymknęła mailowo nie ta "lista płac" co trzeba. Rozwojowo też wyżej nie podskoczę, a po wynikach finansowych widać, że decyzje szefa są delikatnie mówiąc z dudy. Więc no.
            Życzę spokojnego wychowawczego. Ja jeszcze nie odchorowałam traumy po moim macierzyńskim, więc nie zerkam chętnie w tym kierunku 😉
            • zielonyjeziorak Re: Rekrutacja, nowa praca 28.10.22, 08:57
              No bo to nie jest tak, że każde korpo w każdym dziale jest takie samo, i każdy januszex. Pracowałam w mikro polskiej firmie ponad 10 lat i byłam mega zadowolona, przestrzegali przepisów kp, dawali bonusy, praca zadaniowa była, nie trzeba było siedzieć w firmie, jak nie było roboty - wszystko zależy od szefa, zdarzają się normalni. W korpo też bywa różnie - mam mnóstwo znajomych i opowiadają ciekawe historie. Koleżanka przez wiele lat miała raj, a ostatnio zmienił jej się przełożony i dupa sad
    • rayaax Re: Rekrutacja, nowa praca 20.11.21, 18:23
      Na świeżo kyc,aml , transakcje i podobne...bardzo rozniesmile zawsze 1 rozmowa z hr a potem min 1 z managerem.
      Są opcje ze wiecej czyli hr, potem test( rozne) , manager czasem tez bezpośredni przełożony...a jak wchodzk nowe korpo k szuka na gwalt ludzi to idzie to b sprawnie czyli szybka gadka z hr i rozmowa konkretna z managerem i kdp.w ciągu kilku dni.
    • bywalec.hoteli Re: Rekrutacja, nowa praca 28.10.22, 08:43
      i co zrobiłaś?
    • palacinka2020 Re: Rekrutacja, nowa praca 28.10.22, 10:22
      Czasem 2 tygodnie czasem 3 miesiace...
      Jak ostatnio zatrudnialam to ogloszenie wyszlo w listopadzie, w grudniu dostalam liste przebranych kandydatow, na poczatku stycznia byly rozmowy kwalifikacyjne z 2 z nich, w polowie lutego nowa specjalistka przyszla do pracy.
    • spirit_of_africa Re: Rekrutacja, nowa praca 28.10.22, 10:37
      Różnie. Czasem rekrutuję „na już” a czasem proszę HR o ogłoszenia wiele miesięcy wcześniej, bo np. nie do konca wiadomo jaki będzie finalny kształt zespołu i zakres obowiązków. Zwykle od momentu otwarcia wakatu do onboardingu HR zakładają min 45dni. Na pewno w każdej znanej mi korpo odpowiedz po etapie różowy kwalifikacyjnej przychodzi do 2tyg.
    • mia_mia Re: Rekrutacja, nowa praca 28.10.22, 10:56
      Nie ma reguły, jeśli w firmie jest rzeczywista potrzeba, a kandydat odpowiednie kwalifikacje to błyskawicznie. U nas niektóre rekrutacje ciągną się dosłownie latami, bo nie ma odpowiednich kandydatów, jakby się pojawił taki to jutro może zaczynaćwink
      Kuzynka świeża absolwentka zarządzania na UW całą rekrutacje miała w jeden dzień, tak się spodobała na pierwszym etapie, że odstąpiono od kolejnego i od razu zawołali osobę decyzyjną i dostała swoją pierwszą pracę, ale często akurat takie rekrutacje ciągną się bardzo długo.
    • sueellen Re: Rekrutacja, nowa praca 28.10.22, 11:16
      Zależy. U mnie, międzynarodowe korpo na stanowisko kierownicze 3-4 miesiące, na stanowisko dyrektora nawet pół roku. Na niższe nie wiem ale pewnie znacznie krócej.
    • evening.vibes Re: Rekrutacja, nowa praca 28.10.22, 11:21
      Od tygodnia do pół roku. Nikt ci konkretnie nie odpowie.
    • jehanette Re: Rekrutacja, nowa praca 28.10.22, 11:52
      Jeśli bardzo źle się czujesz w tej pracy i przekłada się to na dwój dobrostan psychiczny to możesz jeszcze uciec na zwolnienie z powodu wypalenia, odetchnąć i na spokojnie szukać.
      • mia_mia Re: Rekrutacja, nowa praca 28.10.22, 15:05
        Tylko kto przyjmie osobę na długim zwolnieniu?
        • taje Re: Rekrutacja, nowa praca 02.11.22, 00:56
          A skąd będą wiedzieć, że kandydat obecnie na zwolnieniu? Jak złożą ofertę a kandydat zaakceptuje to chyba się później nie wycofają, jeśli ze świadectwa pracy wyjdzie dłuższe zwolnienie.
    • wapaha Re: Rekrutacja, nowa praca 28.10.22, 12:17
      Tyle ile siedzenia faceta w łazience codziennie rano suspicious

a tak serio - jeśli potrzebują pracownika to HR wyłuskuje najlepsze cv i działa od razu
    • samanta1010 Re: Rekrutacja, nowa praca 28.10.22, 12:38
      bardzo zalezy, moze byc tydzien, moze wiele miesiecy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka