iberka 01.12.21, 16:38 Znacie? Macie od nich buty i jesteście zadowolone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anitadanilewicz Re: Oh butik. 06.10.22, 10:19 Nie polecam! Koleżanka zamówiła u nich buty 3 pary i dwie zwróciła. Wmówili jej że buty które odsłała są uzywane i moga co najwyżej zwrócić jej 20%. A ona przymierzyła tylko 1 but przez chwile. Jawna próba wyłudzenia pieniędzy! Proszę uważać na nich widać, że wszystko trzeba fotografować żeby mieć dowód, nawet jak się pakuje buty do zwrotu. Szok! NIE POLECAM!!! OSZUŚCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rita366 Re: Oh butik. 28.09.23, 14:27 A może nie wmówili tylko faktycznie nosiła? Pracowałam kiedyś w takim sklepie online i to co wyprawiają klienci to się w głowie nie mieści. Jeżeli obuwie otrzymała używane jak twierdzi to dlaczego nie zglosila tego faktu natymiast po otrzymaniu paczki? Może mierzyła obuwie na betonie w brudnym miejscu? Serio wypowiadasz się bo koleżanka twierdzi to i to? Ja potrafiłam otwierać smierdzące perfumami paczki z bluzkami gdzie klientki twierdziły, że nigdy ich nie nosiły! Osobiście zamawialam kilka razy z tego sklepu i zawsze wszystko było idealnie. Moim zdaniem ktoś tutaj cos kombinuje! Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Oh butik. 28.09.23, 14:34 >Moim zdaniem ktoś tutaj cos kombinuje! Totalnie się z tobą zgadzam, sklep dostał ostatnio sporo negatywów i desperacko próbuje uprawiać nieudolny marketing szeptany. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Oh butik. 01.08.24, 11:21 Tak dostała paczkę i zamiast w domu wyszła pod blok czy tam przed dom mierzyć na betonie. Na 100% tak zrobiła Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Oh butik. 28.09.23, 14:38 A pytasz bo dzisiaj reklamy wyskoczyły i fajne modele mają. Nie znam, sprawdzałam firme produkujaca buty, bo też nie znam, tylko oni mają te buty w ofercie, drogie są szkoda stracic 3 stówki. Odpowiedz Link Zgłoś
weronia882 [...] 28.09.23, 16:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka999 Re: Oh butik. 19.02.24, 12:19 Zdecydowanie nie polecam tego sklepu. Najpierw przez pomyłkę przysłali zupełnie inne buty, niż kupiłam, tylko rozmiar się zgadzał i pasował. Po interwencji mailowej i odesłaniu 25 stycznia pomyłkowo otrzymanej paczki, już 2 lutego (tj. po upływie kolejnego tygodnia!) odebrałam buty, które faktycznie kupiłam w sklepie internetowym tej firmy 12 stycznia. Tym razem wysłali to, co zamówiłam - niestety po przymierzeniu okazało się, że buty w ogóle nie trzymają oznaczonego na nich rozmiaru. Wyglądały na co najmniej 2 rozmiary za duże! Firma OH BUTIK natomiast, mimo przesłania zdjęć, na których widać, że mierzone buty są rażąco zbyt długie, czyli pomyłkowo mają błędnie oznaczony rozmiar - na przesłanych do nich zdjęciach widać ok. 2 cm różnicy w długości, na żądanie zwrotu kosztów wysyłki zwrotnej wobec złożonej reklamacji odpowiedziała odmownie, polecając na przyszłość uważne zapoznawanie się z ich tabelą rozmiarów. Dla mnie to pierwszy tak bardzo nieudany zakup w sklepie internetowym, ze stratą czasu i pieniędzy wydanych na nieplanowaną przesyłkę, bez zwrotu również kosztów pierwszej wysyłki mimo zgłoszonej reklamacji. Dodatkowo ich buty, poza faktem losowego oznaczania rozmiaru, są słabej jakości, wykonane byle jak. Nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
spanishev Re: Oh butik. 14.10.24, 09:29 Nie polecam. Mam problem ze zwrotem. Wysłałam paczkomatem-przed wysłaniem zadzwoniłam do nich z pytaniem czy mogę paczkomatem. Odpowiedzieli, że obojętnie czym wyślę. Paczki nie odebrali. Teraz twierdzą że paczkomatem nie odbierają. Regulamin wprowadza w błąd, nie ma jednoznacznie informacji aby nie wysyłać paczkomatem. Chcę się przyjrzeć tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka1971 Re: Oh butik. 29.03.24, 13:55 Buty ok. Sklep jest jednak jednym z bardziej problematycznych. W czasach szybkiej sprzedaży internetowej i równie szybkich zwrotów po odesłaniu towaru trzeba czekać 14 dni roboczych aż zwrócą pieniądze. W przypadku wymiany trzeba zapłacić za nowe buty i czekać na zwrot pieniędzy za te poprzednie i robią to przelewem ba konto pomimo że zapłaciło się blikiem. Tragedia. Kupuję głównie przez internet i w sytuacjach gdy produkt mi nie pasuje w ciągu 3 dni mam pieniądze na koncie by móc kupić coś innego. Tu jest tragedia, tragedia, tragedia. Przetrzymywanie pieniędzy powodując się ma prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Oh butik. 29.03.24, 14:25 Dlatego ja nigdy nie zamawiam tam, gdzie wymagają zapłaty przed wysłaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
szczera.wiera Re: Oh butik. 29.03.24, 16:48 ayelen40 napisała: > Dlatego ja nigdy nie zamawiam tam, gdzie wymagają zapłaty przed wysłaniem. 20 ostatnich lat pod kamieniem siedziałaś? Kto kupuje dziś za pobraniem???? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Oh butik. 30.03.24, 09:01 Np chyba w nowym Orsayu teraz tego wymagają. Stąd tam niczego nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa100122 Re: Oh butik. 21.05.24, 10:15 Wygodne, ale dla mnie za szerokie. Na minus wysoki koszt wysyłki- paczkomat 25,00 zł Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka567 Re: Oh butik. 31.07.24, 21:27 NIE POLECAM! najgorzej wydane pieniądze. Buty śmierdzą chińczykiem. Jakość nie powala, a kosztowały 270 PLN. Dodatkowo zwrot na własny koszt.. bez sensu 😒 bardzo żałuję i nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: Oh butik. 16.05.25, 12:36 Buty niewygodne, nieładne, zbyt szerokie a nie mam wąskiej stopy. Nie miałam problemu ze zwrotem ale nie kupię butów u nich, bo moim zdaniem zdjęcia są podrasowane. Nie da rady w nich tak wyglądać, jak na zdjęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
dipor Re: Oh butik. 10.07.25, 21:31 Nie polecam zakupów w tym sklepie. Tym sklepem powinny zainteresować się stosowne urzędy. Dokonałam zakupu sandałów firmy Rusin określanych jako super wygodne i lekkie. Opłaciłam zakup wraz z kosztami wysyłki, wybierając najtańszy sposób dostawy. Zaznaczam, że sprzedający ma w swojej ofercie dostawę Kurierem Economy za 0 zł. Jednak czas dostawy to 14 dni. I to jest właśnie ten mały haczyk dzięki któremu Ohbutik stwarza problemy przy zwrocie towaru. Ponadto nigdzie nie odnalazłam siedziby Producenta Obuwia Rusin. Co najmniej dziwne ale może źle szukałam. Buty za kwotę 249 zł. okazały się śmierdzącymi tanią chińszczyzną, twardymi, ciężkimi niczym z osiedlowego bazarku tanimi sandałami. No ale przyjmijmy, że to tylko moje wrażenie, choć czytając opinie dopiero po zakupie nie ja jedna miałam takie wrażenie. Dokonałam zwrotu, dodaję, że sprzedający nie dołącza formularza zwrotu, zmusza kupującego do samodzielnego drukowania, czyżby oszczędność na papierze . Po kilku dniach otrzymałam zwrot płatności za obuwie jednak bez zwrotu kosztów przesyłki pomimo, że w Regulaminie sklepu sprzedawca zobowiązuje się do ich zwrotu. I tu zaczęła sie moja korespondencja z Oh butik, w której stwierdzono, że koszty przesyłki nie zostaną mi zwrócone ponieważ nie wybrałam najtańszej przesyłki czyli kuriera economy. Wystarczy pomyśleć , jak działa w tym momencie firma. Umieszczenie takiego zapisu wg. właścicieli ma w ten sposób uchronić ich przed ewentualnym zwrotem kosztów przesyłki. No bo kto zamawiając buty chce czekać na ich dostawę 2 tygodnie. Na dodatek zapisu tego nie ma w Regulaminie, więc dokonując zakupu nie zdajemy sobie z tego sprawy. Zapis ten jest umieszczony w załączniku , którym jest Formularz zwrotu, który pobieramy dopiero w momencie zwrotu obuwia. Takie praktyki ze strony Ohbutik nasuwają wiele wątpliwości i podejrzeń, że sklep prowadzi sprzedaż marnej jakości butów niewiadomego pochodzenia za całkiem spore pieniądze, a w momencie, gdy kupujący zorientuje się co kupił i zwraca produkt Ohbutik w cwaniacki sposób uchyla się od zwrotu kosztów wysyłki, bo przecież nie skorzystałam z dostawy za 0 zł za 14 dni. No cóż przestrzegam jeszcze raz przed zakupami w tym sklepie, sama jednak dla zasady , żeby takim cwaniakom nie odpuszczać nadam sprawie dalszy bieg. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Oh butik. 10.07.25, 21:42 <Tym sklepem powinny zainteresować się stosowne urzędy A zgłosiłaś to tym stosownym urzędom? Odpowiedz Link Zgłoś