manala 05.12.21, 13:02 W końcu udało mi się kupić czekoladowe 'łezki'. Ma ktoś sprawdzony przepis na te ciasteczka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdallenac Re: Chocolate chip cookies 05.12.21, 13:28 Wypróbowałam pewnie ze 30 różnych przepisów i nigdy nie mogłam trafić na takie miękkie w środku, a chrupiące na zewnątrz. Raz dziecko wróciło od koleżanki i przyniosło kilka ciastek w torebce papierowej, spróbowałam i przepadałam- to są ciasteczka idealne. Od razu wysłałam ja z powrotem i wróciła z przepisem. Nie wolno ich przepiec i trzeba od razu ściągnąć z blachy. Wklejam zdjęcie, bo nie chce mi się przepisywać. Jakby co, to dopytuj. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Chocolate chip cookies 05.12.21, 14:06 Robię screenshota wiedzac doskonale, że nigdy się za to nie wezmę 😹 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Chocolate chip cookies 05.12.21, 14:11 Majenkir, mówię Ci te ciastka są tak pyszne, że warto poświęcić 15 minut. Ja jeszcze do swoich dodaję orzechy, migdały, kokos, żeby było na bogato. Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: Chocolate chip cookies 05.12.21, 14:24 1 stick of butter - ile to gramowo? Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Chocolate chip cookies 05.12.21, 14:32 www.errenskitchen.com/cooking-conversions/us-sticks-butter-conversion-charts/ Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Chocolate chip cookies 05.12.21, 14:30 Tylko na zakwasie iambaker.net/sourdough-chocolate-chip-cookies/ Odpowiedz Link Zgłoś