Dodaj do ulubionych

prezent dla 10 latki

13.12.21, 13:17
Drogie e-mamy, jaki prezent kupic dla 10 letniej dziewczynki na gwiazdke do 100 zl.
Wlasnie sie dowiedzialam, ze bedzie u nas gosciem razem z mama. To daleka kuzynka meza i dziewczynki nie znamy a jej mama mowi, abysmy dali spokoj bo wspolna Wigilia bedzie dla nich prezentem. (niedawny rozwod i brak bliskiej rodziny). Blizszy kontakt ma z nimi tesciowa i bardzo ich wspiera, ale poza pomyslem, aby dac pieniadze nic nie wymyslila. Co wasze dziewczyny w tym wielu chcialyby dostac?
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: prezent dla 10 latki 13.12.21, 14:54
      Kupiłabym jej coś, czym się może zająć, bo wśród obcych ludzi będzie się - być może - czuła nieswojo i nieśmiało. Czyli jakiś zestaw plastyczny (ewentualnie lego).
      • mama-ola Re: prezent dla 10 latki 13.12.21, 15:00
        Ja kupiłam kiedyś moim chłopakom coś takiego w Auchanie: przezroczysta saszetka, a w środku różne kolorowe elementy, w tym druciki, puchate kulki, oczka do naklejania - można było robić stworki. Zabrałam to, gdy szliśmy w gości, bo wiedziałam, że w pewnym momencie wymiękną przy stole. I faktycznie chętnie sobie te stworki porobili. Podlinkowałabym Ci, ale tak na szybko trudno znaleźć.
      • aragorna71 Re: prezent dla 10 latki 14.12.21, 08:28
        to tez mnie martwi, czy nie bedzie sie czula nieswojo, planuje dla niej miejsce pomiedzy jej mama a moja tesciowa. Tesciowa zna i lubi, tesciowa z nia czasem zostaje. Jej mama bardzo chce przyjsc wiec mysle, ze mala tez przygotuje. Pasierbica wpadla na pomysl, ze jak juz sie mala oswoi to pobawi sie z nia (pracowala kiedys dorywczo organizujac zabawy dla dzieci, ktorych rodzice cwiczyli na silowni wiec umie zabawicsmile
        • mama-ola Re: prezent dla 10 latki 14.12.21, 09:12
          Będzie dobrze smile Ważne, żeby miała się czym zająć, bo inaczej wsadzi nos w komórkę... (tzn. jeśli ją ma). Wklejam przykład zestawu - moi synowie mieli podobny (w sensie: druciki, puchate kulki, oczka), tylko nieświąteczny i kolory były bardziej różnorodne. Ten natomiast jest niedrogi, kosztuje ok. 20 zł.

• berdebul Re: prezent dla 10 latki 13.12.21, 15:01
      Dałabym książkę, jak nie będzie chciała z Wami siedzieć, to sobie poczyta. Aktualnie top to Harry Potter od ciuchów, przez wszelkie możliwe gadżety.
    • hanusinamama Re: prezent dla 10 latki 13.12.21, 15:04
      Obraz do malowania po numerach
      Hatf diamentowy ( nie wiem czemu to sie tak nazywa) - takie obrazy do wyklejania diamentami.
      Kolorwanka dla dorosłych plus zestaw fajnych kredek ( bedzie miała co robić na tej wigilii)
      • aragorna71 Re: prezent dla 10 latki 14.12.21, 08:22
        dziekuje za rady, mam z czego wybrac i wlasciwie wszystkie pomysly mi sie podobajasmile
    • jammer1974 Re: prezent dla 10 latki 14.12.21, 09:22
      Playmobil, wszystko o koniach (psach, kotkach), zestawy do makijazu, perfumki, pisaki zelowe/kredki, piekne zeszyty/pamietniki, ksiazki
      • hanusinamama Re: prezent dla 10 latki 14.12.21, 13:31
        Powiem szczerze, ze playmobil moze być śrenim pomysłme. MOja 9 latka wyrosła z tego 2 lata temu.
        • jammer1974 Re: prezent dla 10 latki 14.12.21, 15:13
          Ja jeszcze nie wyroslam z Playmobil. Bawily sie razem z corka jeszcze do dzis.
    • chlodne_dlonie Re: prezent dla 10 latki 14.12.21, 15:49
      Też chyba poszłabym w kierunku akcesoriów plastyczno-artystycznych. Nawet jeśli nie znasz upodobań tej konkretnej dziewczynki, to prezent typu ładny notatnik/pamiętnik/piórnik/zestaw pisaków/kredek/nalepek powinien być strzałem w dziesiątkę smile
      • alessa28 Re: prezent dla 10 latki 14.12.21, 17:25
        chlodne_dlonie napisała:

> Też chyba poszłabym w kierunku akcesoriów plastyczno-artystycznych. Nawet jeśli
        > nie znasz upodobań tej konkretnej dziewczynki, to prezent typu ładny notatnik/
        > pamiętnik/piórnik/zestaw pisaków/kredek/nalepek powinien być strzałem w dziesią
        > tkę smile

Rotfl. Z pewnością. Brzmi jak szkolna wyprawka na 1 września.

Mam 8 latke i na topie są wszelkie gry, dobble, zestawy kreatywne, hodowla kryształów, zestawy lego. Mogą być jakieś kosmetyki dedykowane dzieciom, zazwyczaj są oczojebne, pachnące i fikuśne.
        Sinsay ma fajne propozycje dla małolatów, jakąś modna torebka, plecak, nerka.

>
        • chlodne_dlonie Re: prezent dla 10 latki 14.12.21, 18:26
          No cóż, u mojej córki w tym wieku na topie były np. szkicowniki 'Top Model' wraz z wszelakimi akcesoriami - od pisaków, np. brokatowych, przez naklejki, po w pełni wyposażony piórnik z motywem przewodnim.
          Dziewczynki robiły sobie takie prezenty na urodziny organizowane w salach zabaw, a i pod choinkę był to pożądany prezent.
        • solejrolia Re: prezent dla 10 latki 14.12.21, 23:23
          Rotfl.
          Moja córka ma 19,5r ani w wieku 8lat, ani tym bardziej 10lat, ani teraz nie byłaby zadowolona z fikuśnych kosmetyków. Jakichkolwiek kosmetyków. Tym bardziej z modnej torebki, plecaka, nerki.
          Ma to generalnie w dudzie.

Z gier, owszem byłaby zadowolona. Z książek jeszcze bardziej.
          Szkicowniki, zestawy węgla, kredek, ołówków, pisaczki, mazaczki, zestawy kreatywne do tej pory, po prostu tego nadal używa. I artystycznie nadal się wyżywa. ( tylko z wiekiem poziom zaawansowania wzrósł, i np. lubi malowanie po numerkach, lubi prace na tablecie graficznym)
          Ale na gwiazdkę poprosiła o LEGO. big_grin

Wniosek-
          niektóre dziewczynki nie lubią pacykowania się. Więc ostrożnie, jak się dziecka nie zna, to tutaj można wtopić.
          Akcesoria do prac artystycznych, czy książka- to najbardziej neutralny prezent i nawet jak się nie zna gustu dziecka, tu tutaj wtopy raczej nie będzie.
          A są rzeczy z których nigdy się nie wyrasta, pasuje dla każdego - gry, czy wspomniane LEGO.
    • asfiksja Re: prezent dla 10 latki 14.12.21, 17:37
      10-letnie dziewczynki chcą lego friends.
      • dwasmoki Re: prezent dla 10 latki 14.12.21, 19:27
        No nie wszystkie, moja 10-latka nie byłaby zbyt szczęśliwa, gdyby to dostała, bo już nie interesuje się Lego, za to jest wielką fanką Minecrafta smile Ale na mikołajki dostała puzzle 3d Cristal Shell (wprawdzie to jest od 14 lat) (www.pinkcatshop.com/gam138-3d-crystal-puzzle-pearl.html) i przepadła na dwie godziny, nawet Minecraft przy tym wypadał blado.
        • solejrolia Re: prezent dla 10 latki 14.12.21, 23:24
          Spoko, jeszcze wróci do Lego. wink
    • kaki11 Re: prezent dla 10 latki 14.12.21, 22:21
      Zapytaj teściową czy się orientuje czy młoda lubi czy nie czytać/grać w planszówki/układać puzzle i jeśli lubi to coś z tej kategorii. Ewentualnie pomyśl o jakimś bonie/karcie podarunkowej do Empiku (my tak zrobiliśmy w pracy dla nastolatków na mikołajki) albo jakiegoś z elektroniką, wtedy jest szansa, że coś sobie sama wybierze, chociaż to podobnie jak dać pieniądze. Trudno coś wskazać dla dziecka którego się nie zna i nie wie co lubi a czego nie oraz co ma a czego jej brakuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka