Dodaj do ulubionych

Test na Covid z Biedronki

14.12.21, 18:01
Proszę o pomoc, bo już zgłupiałam. Mam objawy praktycznie zerowe, głową mnie boli, trochę gardło, normalnie bym na to nawet nie zwróciła uwagi, ale jutro jadę z mamą i siostrą do sądu i chce mieć pewności, że jestem zdrowa, żeby ich nie zarazić. Pracuję wśród ludzi, kontaktu chyba z nikim chorym nie miałam ale w sumie kto to wie, ludzi mam dużo w robocie. Cowida nie miałam, zaszczepiona jestem 2 razy, więc teoretycznie ok, ale dla spokojnego sumienia pomyślałam że zrobię sobie te n test z Biedry (PrimaCovid). No i czytam, że on wykrywa przeciwciała, czyli jeśli ktoś przeszedł bezobjawowo albo miał kontakt. Kontakt miałam wiele razy, rok temu 3/4 mojego wydziału się rozchorowało, potem też pojedyncze osoby. A co z przeciwciałami po szczepionce? Przecież też powinnam je mieć. On to wykrywa? Jaki jest sens tego testu w bieżącej diagnostyce? Bo zrobię test, wyjdzie mi pozytyw, bo kontakt miałam na pewno a będę zdrowa i tylko zestresuje się i nie pojadę jutro do sądu (mamy sprawę o ubezwłasnowolnienie siostry, wolałabym być, żeby pomóc mamie ogarnąć wszystko). Podzielcie się informacją co i jak? E innym wątku ktoś pisał, że to wiarygodne testy a w necie, że to daje info o kontakcie lub przejściu bezobjawowym. Help!!! Please!!!
Obserwuj wątek
    • ida_listopadowa Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 18:04
      Idz do apteki i za jakies 30 zl kup test wymazowy antygenowy, np Mila sars cov 2. Tenst na przeciwciala z krwi nic teraz ci nie da
      • iuscogens Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 18:06
        Dzięki!!!
      • myelegans Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 18:18
        ida_listopadowa napisała:

> Idz do apteki i za jakies 30 zl kup test wymazowy antygenowy, np Mila sars cov
        > 2. Tenst na przeciwciala z krwi nic teraz ci nie da

Potwierdzam.... rapid test antygenowy, do dostania w aptekach i supermarketach.
        • iuscogens Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 18:19
          Grazie smile wiedziałam, że na ematke można liczyć smile
    • kulka_mocy8 Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 18:08
      Przecież to wykrywa przeciwciała, a nie aktywną chorobę. W twojej sytuacji należy się martwić gdyby wyszedł ujemny.

Lidl ma antygenowe, albo w aptece kup
      • iuscogens Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 18:14
        Dzięki, już wysłałam męża do apteki. Rzeczywiście pomieszały mi się te testy. Aż dziwne ale do tej pory mimo paru fal w robocie nie miałam nigdy objawów i testu nigdy nie miałam, więc chyba nie jestem do końca zorientowana.
    • ela.dzi Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 18:10
      Test na przeciwciała nie będzie wiarygodny, gdy chcesz sprawdzić czy obecnie jesteś zakażona. Musisz kupić antygenowy.
      • iuscogens Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 18:18
        Dzięki, kupiłam taki jaki był, bez zastanowienia w sumie i potem zaczęłam czytać i zgłupiałam. Ale teraz już wiem co i jak smile
    • slonko1335 Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 18:41
      Kup test antygenowy a nie na przeciwciala, w Lidlu są, rossmannie i aptece na przykład.
    • taniarada Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 19:11
      Z Lidla i Biedrony nic Ci nie da .Nie wykrywają świeżego zakażenia. Do laboratorium marsz .
      • slonko1335 Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 19:22
        Test antygenowy wykryje jak najbardziej...
      • paniusia.aniusia Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 22:36
        taniarada napisał:

> Z Lidla i Biedrony nic Ci nie da .Nie wykrywają świeżego zakażenia. Do laborato
        > rium marsz .
        >
        >
        U mnie rossmannowy wykrył od razu.
    • totutotam.org Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 19:35
      Ale tam jest znacznik przeciwciał igG i igM więc w przypadku pozytywnego wyniku w kierunku tych drugich oznacza to świeżą infekcję (między 4 a 14 dniem), o ile dobrze pamiętam takie testy (na przeciwciała) z krwi z palca robiono nam w pracy (przy czym nie były one z Biedronki ina 100% nie wiem o jakim teście piszesz).
    • iuscogens Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 21:05
      Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, zrobiłam ten antygenowy z apteki, wyszedł negatywny i od razu głowa przestała mnie boleć smile
      • kulka_mocy8 Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 21:39
        O, fajnie że napisałaś ciąg dalszy smile
        Wprawdzie te testy mogą się pomylić w tę stronę, ale w przypadku mojej rodziny wskazywały bezbłędne kto chory a kto zdrowy (potwierdzone potem PCR)
      • ida_listopadowa Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 21:52
        Ciesze siesmile te testy antygenowe lecza - objawy psychosomatyczne przechodza jak reka odjal smile
        • anilorak174 Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 22:47
          To tak jak l4 od lekarza. Tez zawsze czulam się o wiele lepiej wychodzac z papierkiem od lekarza.
          • przepio Re: Test na Covid z Biedronki 15.12.21, 00:58
            anilorak174 napisała:

> To tak jak l4 od lekarza. Tez zawsze czulam się o wiele lepiej wychodzac z papi
            > erkiem od lekarza.

Jestes mną. Zawsze powtarzam, że L4 leczy mnie natychmiast.
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Test na Covid z Biedronki 14.12.21, 22:48
          Też tak uważam, jak robilam dziecku po 4 dniach covido podobnej choroby i wyszedl negatywny to na drugi dzień i gila nie bylo i kaszel przeszedł i goraczka się skończyła - także dziala ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka