Dodaj do ulubionych

Hity kosmetyczne 2021

17.12.21, 16:42
Co wam najbardziej podpasowało z kosmetyków w mijającym roku?
Zaczęłam bardziej "świadomą" pielęgnację gdzieś w połowie ubiegłego roku, więc zaznaczam, że moje hity mogą być dla kogoś stare, ale pozwolę sobie je wpisać:
1. Kategoria włosy: odżywka humektantowa z only bio i ich żel do włosów kręconych, w życiu nie miałam tak świetnych loków, nawet cantu się chowa jeśli chodzi o stylizację. Bardzo fajna jest też seria Natura Siberica 'hair Evolution profesional', mam szampon imbirowy i leave in do włosów kręconych, są super. Dodatkowy plus to małe opakowania, można częściej zmieniać i nie boli tak jeśli coś nie odpowiada. Numerem 1 natomiast chyba na zawsze pozostanie morski peeling z cafe mimi.
2. Kategoria twarz: serum Bielenda z kwasami, krem odżywczy z resibo (jest przegenialny), niepozorne serum Rosarium z Sorayi, bardzo fajnie wygładza twarz.
3. Kategoria kolorówka: Miya! Wspaniale szminki w pisaku, jeszcze lepszy highlighter.

Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 16:56
      filtr mineralny 30, REN CLEAN SKINCARE - zero lepienia, białych smug, tłustości. Matuje i chroni nie tylko przed UVA/UVB ale syfem miejskim. Zastanawiam się czy dla mnie to nie kosmetyk dziesięciolecia

baza szamponowa Ecospa

być może (jestem w trakcie więc nie mam 100% pewności) serum na powieki phDoctor

I przeciagam z 2020 - retionol 3% z wit C Face Theory
      • jonathanfranzen48 Re: Hity kosmetyczne 2021 18.12.21, 12:26
        Pytam serio. To działa choc trochę? Widziałam na insta i tak sie zastanawiam
        • chococaffe Re: Hity kosmetyczne 2021 18.12.21, 16:20
          Ale co działa?
    • sabek81 Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 17:03
      Retinol aktualnie z basiclab, ze strovectin czeka w kolejce, vit c z ph doctor, ceramidy obecnie bielenda professional, krem lipidowy z basiclab, kremy pod oczy z la roche posay z vit c i retinolem filtr z isdin
    • princesswhitewolf Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 17:12
      Kategoria Wlosy: Oribe zielone, nawilzajaca odzywka ( i szampon tez)

Kategoria twarz:
      uk.antipodesnature.com/instagram-favourites-set/12850907.html
      ale takze
      polaar.com/en/produit/moisturizing-gel-copie/

Kategoria kolorowka

https://images.selfridges.com/is/image/selfridges/R03739397_M?$PDP_M_ZOOM$

ale takze
      Tekst linku

a takze jak co roku

https://static.thcdn.com/images/large/webp//productimg/1600/1600/13229818-1274897455217689.jpg
      • princesswhitewolf Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 17:12
        czego to takie wielkie sie wkleilo....
      • magdallenac Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 18:50
        Kurczę, chyba się w końcu skuszę na to Oribe…
        • princesswhitewolf Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 19:48
          No to zielone polecam. Super
          • melisananosferatu Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 23:29
            A te cienie od Pat Mcgrath? Sadze sie na nie od dluzszego czasu.
            • princesswhitewolf Re: Hity kosmetyczne 2021 18.12.21, 00:28
              No ja mam wszystkie duze Motherships jej. Malych jej nie kupuje. Wszystko zalezy czy chcesz cool tones czy warm tones
              • melisananosferatu Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 21:16
                A ktore mothership polecilabys do jasnej blondynki? Lubie raczej cool tones i chcialabym w zestawie jakis fajny braz.
            • princesswhitewolf Re: Hity kosmetyczne 2021 18.12.21, 00:30
              A i zapisz sis na jej newsletter. Pare razy w roku ma przeceny. Bywało ze i o 40 procent.
              • melisananosferatu Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 06:40
                Ooo...dziekuje. Wygladaja oblednie.
      • chebellacosa92 Re: Hity kosmetyczne 2021 18.12.21, 06:23
        Jak ja zazdroszczę wszystkim kobietom, które potrafią malować się cieniami. Mi to za cholerę nie wychodzi.
        • princesswhitewolf Re: Hity kosmetyczne 2021 18.12.21, 11:49
          Ee tam, pare tutoriali obejrzyj na youtube z uzyciem konkretnej palety. Po prostu trzeba byc cierpliwym i tyle
        • aqua48 Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 14:06
          chebellacosa92 napisała:

> Jak ja zazdroszczę wszystkim kobietom, które potrafią malować się cieniami. Mi
          > to za cholerę nie wychodzi.

Trzeba mieć dobre cienie i dobre pędzle.
          • 35wcieniu Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 14:12
            I dobrą powiekę.
          • marta.graca Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 15:11
            Eee, nie trzeba. Ja mam pędzle z Biedronki i normalne tanie cienie i efekt jest bardzo udany.
            • princesswhitewolf Re: Hity kosmetyczne 2021 31.12.21, 00:18
              Kwestia doswiadczenia i porownania
      • hedna Re: Hity kosmetyczne 2021 31.12.21, 00:24
        Ale śliczna paleta!!!!!!!!
        • hedna Re: Hity kosmetyczne 2021 31.12.21, 00:25
          Źle podpięłam, miałam na myśli Princess... Na początku wątku
        • georgia.guidestones Re: Hity kosmetyczne 2021 31.12.21, 14:33
          hedna napisała:

> Ale śliczna paleta!!!!!!!!
          >
          Jeden kolorowo opalizujacy jest fajny, ale full paletek w podobnych tonacjach mozesz znalezc dosc budzetowo w PL. Tylko nie zapomnij dobra kobieto, ze nijak nie licuje to z wizerunkiem matki na swiadczeniu z mops.
    • snakelilith Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 17:58
      Kategoria włosy:
      Phitofilos VegetAll Żel do włosów z rumiankiem i rabarbarem do blond włosów. Robi mi przepiękne refleksy. Dzięki temu przestałam przyrudzać włosy i wróciłam do mojego naturalnego blondu.

Kategoria twarz:
      Urtekram żel aloesowy oraz seria Dzika Róża z Alverde (krem na dzień, na noc i mleczko do demakijażu). Tanie, solidne, niezawodne, ulga dla skóry po przeróżnych eksperymentach.

Kategoria kolorówka:
      Lily Lolo róż mineralny Cherry Bloosom. Jak ja mogłam tego koloru wcześniej nie zauważyć? Jest dla mnie absolutnie idealny.
    • klaviatoorka1 Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 18:11
      Kategoria ciało: AlmaK Hydrate- masło do ciała ( gęste, pachnące, nie lepiące się) i trochę rzadszy balsam do ciała ( szybko się wchłania, pachnie, świetnie nawilża)
      Kategoria twarz: krem-maska na noc Pure by clochee
      Kategoria stopy: cudo-tarka i cremobaza 50, polecane tu wiosną na forum. SERDECZNIE DZIĘKUJĘ, nie pamiętam, kto to polecał, ale nominacja do "Odkrycia roku' 2021" murowana
      • kamkaklamka Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 18:16
        Wielorazowe płatki pod oczy to jest hit
        • kamkaklamka Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 18:17
          kamkaklamka napisała:

> Wielorazowe płatki pod oczy to jest hit

www.dieuxskin.com/products/forever-eye-mask
      • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 20:07
        klaviatoorka1 napisała:

> Kategoria ciało: AlmaK Hydrate- masło do ciała ( gęste, pachnące, nie lepiące s
        > ię) i trochę rzadszy balsam do ciała ( szybko się wchłania, pachnie, świetnie
        > nawilża)
        > Kategoria twarz: krem-maska na noc Pure by clochee
        > Kategoria stopy: cudo-tarka i cremobaza 50, polecane tu wiosną na forum. SERDEC
        > ZNIE DZIĘKUJĘ, nie pamiętam, kto to polecał, ale nominacja do "Odkrycia roku' 2
        > 021" murowana

Oooo tak! Cudo tarkę też kupiłam z polecenia ematki i jestem zachwycona.
        • chlodne_dlonie Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 23:40
          wredna_dziewucha_ze_wsi napisał(a):

> > Kategoria stopy: cudo-tarka i cremobaza 50, polecane tu wiosną na forum.
          > SERDEC
          > > ZNIE DZIĘKUJĘ, nie pamiętam, kto to polecał, ale nominacja do "Odkrycia r
          > oku' 2
          > > 021" murowana
          >
          > Oooo tak! Cudo tarkę też kupiłam z polecenia ematki i jestem zachwycona.

Ja też pięknie dziękuję za polecenie Cremobazy! Wszystkie dotąd używane przeze mnie kremy do stóp mogą się schować!
      • joana.mz Re: Hity kosmetyczne 2021 18.12.21, 19:38
        CUDO SILKY FEET EXPRESS - to jest cudo-tarka?
    • pepsi.only Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 18:42
      1. HEBE- jako drogeria.
      Po raz pierwszy w tym miesiącu zrobiłam zakupy w Hebe, (dotąd wyłącznie Rossman), będę w Hebe częściej
      2. Pianka do mycia twarzy.
      Nie znałam tego rodzaju kosmetyków, a one fajne są, delikatne, ładnie pachną.
      np
      https://www.hebe.pl/dw/image/v2/BDDS_PRD/on/demandware.static/-/Sites-PL_Master_Catalog/default/dw55ec3118/images/hi-res/383594__pianka_oczyszczajaca_do_twarzy__150_ml__abc__1__reviewed__p.png?sw=200&sh=200&sm=fit
      https://www.ros.net.pl/GalleryImages/product_photos/360_350/311883_366280_360_350_102473.png

3. Tusz Gosh
      (w promocji 17,99, w cenie normalnej jakoś 60zł?) bardzo, bardzo fajna maskara.
      https://www.hebe.pl/dw/image/v2/BDDS_PRD/on/demandware.static/-/Sites-PL_Master_Catalog/default/dw37d32277/images/hi-res/377370__tusz_do_rzes_czarny__9_ml__abc__8__reviewed__p.png?sw=580&sh=580&sm=fit
      • asiaiwona_1 Re: Hity kosmetyczne 2021 02.01.22, 20:08
        pepsi.only napisała:

>
        >
        > 3. Tusz Gosh
        > (w promocji 17,99, w cenie normalnej jakoś 60zł?) bardzo, bardzo fajna maskara.
        >
        > https://www.hebe.pl/dw/image/v2/BDDS_PRD/on/demandware.static/-/Sites-PL_
> Master_Catalog/default/dw37d32277/images/hi-res/377370__tusz_do_rzes_czarny__9_
> ml__abc__8__reviewed__p.png?sw=580&sh=580&sm=fit
        >
        >
        >

Kupiłam tą maskarę Gosh. Zajebista. Jeszcze nigdy nie miałam takich pięknych rzęs. Dzięki za polecenie 😘

Kupiłam ją w Hebe online - pierwszy raz tak kupowałam. W ciągu 2h od zamówienia kosmetyki miałam już u siebie. Dostawa bezpłatna. Super sprawa ☺️
    • klaramara33 Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 18:55
      Serum Nacomi z retinolem 0,5 ora 1%-super. Krem nawilżająco łagodzący Bielendy z CBD. Only Bio mąki do włosów super są.
      Tusz do rzęs Delia 3d bardzo dobry za niską cenę.
    • taje Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 19:33
      Kategoria włosy: szampon Urtekram różany, odżywka Greennatural Balsamo con Agrumi, szampon w kostce z Mydlarni 4 Szpaki

Kategoria dezodorant: Vichy niebieska nakrętka (nie zielona!) dezodorant mineralny 48h MgO, w spreju. Bez soli aluminium a jednocześnie skuteczny i z bardzo delikatnym/neutralnym zapachem. W ubiegłym roku wypróbowałam ok. 20 różnych dezodorantów, głównie z kategorii naturalne/bez aluminium i nic mi nie pasowało: albo nie działają, albo, co gorsza, mają zbyt natrętny/sztuczny zapach. Niestety nie toleruję soli aluminium, z wyjątkiem Fenjalu Intensive w kulce, który jest ostatnio u mnie nie do zdobycia.

Kategoria ciało: A-Derma Ex Omega Control olejek emolient pod prysznic - rewelacyjny zwłaszcza do mycia twarzy

Kategoria twarz: CeraVe pod oczy i CeraVe do twarzy z SPF25; całkiem niezły był też Protini z peptydami od Drunk Elephant ale CeraVe lepiej mi robi; na noc Retinoate Intensive od Medik8

Kategoria zapach: znowu Molecule 01 i Hermessence Ambre Narguile
    • chococaffe Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 19:52
      p.s. kategoria zapachy: różne od L'Erbolario, delikatne i nie takie "oczywiste" (np róża)
    • super-mikunia Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 20:06
      Basiclab krem ochronny 50 SPF absolutnie genialny, szukałam go całe życie, a mam jasna cerę, z przebarwieniami, piegami wiec poszukiwania były intensywne. Po tegorocznym laserze nic nowego się nie pojawiło. Komfort używania, szybko się wchłania, lekki. Polecam.

Sensai korektor pod oczy. Nie do wiary, ze korektor może być tak dyskretny, miły i przyjemny w użyciu. Myślałam, ze nigdy nie przekonam się do korektora, a tu proszę.

Medik8 krem pod oczy SPF 50 tez bardzo przyjemna i użyteczna rzecz. Fajnie się wchłania, wydajny, idealny dla moich wrażliwych oczu, od razu poczuły z nim kompatybilność.
    • simply_z Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 20:11
      1. odkrycie na pewno lata:
      Holika Holika - Aloe Waterproof Sun Gel SPF50+/PA- twarz wystawiona na dzialanie slonca, zadnych przebarwien, zaczerwienien, swietny pod makijaz. Na cialo zreszta tez, az troche mi bylo zal braku (niemal) opalenizny.
      2. kosmetyki orientanty: krem z wyciagiem z kurkumy i drzewa sandalowego, krem reishi- pieknie nawilzaja, lekko napinaja skore
      3. tonik z kwasem migdalowym doktor norel- efekt ladnego wyczyszczenia porow, zaskornikow, jak po wizycie u kosmetyczki
      4. medik 8- krem na dzien z witamina C i filtrem oraz krem na noc z retinolem
      5. kolorowka: tusz Guerlain mad eyes, nic sie nie rozmazuje, efekt pogrubionych rzes i uniesionych
      6. bare minerals-krem cc
      7. inglot lakiery weganskie
      • georgia.guidestones Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 14:13
        Tez polecam Twoj nr 1
    • mashcaron Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 20:25
      Nie wiem czy to się tu nada, ale dla mnie kosmetycznym hitem jest fakt, że zaczęłam malować usta ( jakoś od miesiąca) i dopiero teraz do mnie dotarło jak to potrafi zmienić twarz :p Nie żadne krwiste czerwienie, tylko delikatna, matowa pomadka w płynie a efekt mnie osobiście zachwyca :p
      Jakoś wcześniej zupełnie je pomijałam i chodziłam "niedomalowana :p przeszkadzało mi "coś" na ustach i chyba do tej pory nie trafiłam na swój kolor..
      Za pewne trochę mi brakuje do perfekcji ale trening czyni mistrza:p
      • snakelilith Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 22:26
        Super wygląda. Wcale nie jest łatwo trafić na swój jasny kolor nude. Ja też długo nosiłam tylko bardzo intensywny koral od wielkiego dzwonu albo nic. Aż w końcu przypadkowo trafiłam na kolor exotic grapefruit i wreszcie mam kolor na co dzień. Ujowo tylko, że kolor był sezonowy i nie zrobiłam sobie zapasu.
      • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 22:32
        mashcaron napisała:

> Nie wiem czy to się tu nada, ale dla mnie kosmetycznym hitem jest fakt, że zacz
        > ęłam malować usta ( jakoś od miesiąca) i dopiero teraz do mnie dotarło jak to p
        > otrafi zmienić twarz :p Nie żadne krwiste czerwienie, tylko delikatna, matowa p
        > omadka w płynie a efekt mnie osobiście zachwyca :p
        > Jakoś wcześniej zupełnie je pomijałam i chodziłam "niedomalowana :p przeszkadza
        > ło mi "coś" na ustach i chyba do tej pory nie trafiłam na swój kolor..
        > Za pewne trochę mi brakuje do perfekcji ale trening czyni mistrza:p

Miałam podobny problem, przy czym kompletnie nie potrafiłam równo pomalować ust, więc tylko od "wielkiego dzwonu" nakładałam szminkę pędzelkiem przez pół godziny big_grin
        Teraz mam te pisaki z Miya i jestem zachwycona, niezbyt intensywny kolor, banalna aplikacja, wspaniale nawilżają, można poprawić bez lusterka.
      • 35wcieniu Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 23:03
        To dajcie patenty jak tego nie zjadać, albo co jest tak trwałe żeby przetrwało chociaż dłuższą chwilę...
        • mashcaron Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 23:48
          To moje to tania pomadka Essence, trzyma się wystarczająco dobrze jak na moje początkujące wymagania ( 3-4h bez poprawek jeśli nic nie jem w tym czasie).
          • 35wcieniu Re: Hity kosmetyczne 2021 18.12.21, 11:32
            Ta przedostatnia ma kolor jaki u siebie lubię, może spróbuję.
        • pani_tau Re: Hity kosmetyczne 2021 26.12.21, 17:42
          35wcieniu napisał(a):

> To dajcie patenty jak tego nie zjadać, albo co jest tak trwałe żeby przetrwało
          > chociaż dłuższą chwilę...
          >
          Mam ten sam problem, jedyne, co u mnie działa to Max Factor Lipfinity, zmywać trzeba płynem do demakijażu.
          Tylko trzeba pamiętać o starannym nawilżeniu przed nałożeniem, bo potem wargi łuszczą się przepotwornie.
      • extereso Re: Hity kosmetyczne 2021 18.12.21, 11:36
        Pięknie! A czy masz konturówkę? Wygląda bardzo precyzyjnie, też bym tak chciała więc pytam.
        • mashcaron Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 08:49
          Nie, usta najpierw obmalowałam czubkiem aplikatora jak konturówką a potem wypełniłam resztę smile
      • pade Re: Hity kosmetyczne 2021 18.12.21, 12:33
        Mashcaron, śliczna pomadka! I jakie ładne usta!
        • mashcaron Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 08:49
          Dzięki!
    • podaje_haslo_okon Re: Hity kosmetyczne 2021 17.12.21, 23:57
      Moim odkryciem jest szampon head and shoulders smile Też mam po nim piękne loki. Ale ja tak naprawdę najpiękniejsze loki mam po plażowaniu, a na drugim miejscu bo umyciu włosów, wyciśnięciu bawełnianym t-shirtem i nierobieniu z nimi nic innego. Po wszelkich specyfikach jest gorzej.

A do twarzy, to krem do cery tłustej firmy mesoestetic. Nie matuje tak dobrze jak dermamelan, ale ujdzie, a skórę mam czystą jak po pierwszym i mogę się opalać.

Wygrałam w kategorii - najmniej trendy hity kosmetyczne? 😂
    • piesekpustyni Re: Hity kosmetyczne 2021 18.12.21, 00:06
      Mydło agafi czy jakoś tak. Czarna maź. Uwielbiam zapach.
    • kobietazpolnocy Re: Hity kosmetyczne 2021 18.12.21, 12:08
      Mud Soap z Sensai - do mycia twarzy, ale może też działać jak maseczka. Działa super na moją cerę, którą muszę dobrze oczyszczać, ale typowe żele działają na nią zbyt silnie.

Też z Sensai, peeling powder - ktoś tu polecał na forum.

Paula's Choice - seria Clinical (fioletowa) i wit C, ale nie tylko.

Kosmetyki do makijażu Too Faced.
    • chebellacosa92 Re: Hity kosmetyczne 2021 18.12.21, 13:06
      Pięknie dziękuję za polecenie Nacomi z kwasami - jeśli chodzi o pielęgnację, jestem sto lat za Murzynami - moje przebarwienie, z którym wojowałam tyle lat wyraźnie się rozjaśniło. Nie mam jeszcze wprawy z używaniem tego typu kosmetyków, bo ja to tylko woda, mydło i krem Niveawink ale się nauczę, bo naprawdę warto.
      • chlodne_dlonie Re: Hity kosmetyczne 2021 18.12.21, 15:32
        A który Nacomi pomaga na rozjaśnienie przebarwień..?
        • mae224 Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 12:02
          Podbijam temat smile
      • mae224 Re: Hity kosmetyczne 2021 31.12.21, 14:36
        Zakupiłam tą wersję z wit C, zobaczymy.
    • black_magic_women Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 01:49
      Zapach: Pearles Lalique.
      Włosy parę kropli gencjany dodane do szamponu, ładnie utrzymuje chłód na moich blond, farbowanych włosach. Niestety jak zapomnę rękawic, to kilka dni mam niewyjściowe ręce.
      Rzesy: po pierwsze odżywka oro lash, mega wydajna, wydłuża rzęsy, używam też na brwi. Po drugie henna na rzęsy, delia z rossmanna. Robię sobie sama.
      Makijaż serum Unicorn z eveline, pięknie trzyma podklad w ryzach, tak jakby przykleja do skóry (paskudna buteleczka). Niezmiennie tusze maybelline z serii collosall. Mam duże oczy, lubię też mieć duże rzęsy.
      Pielegnacja wróciłam latem do acnedermu. Kiedyś przeplacalam za skinoren, a teraz nie widzę różnicy. Nawet opakowanie jest już zbliżone (pamiętam stare czarno-czerwone).
      Hity wszechczasów retinol tretynoina, krem pharmaceris X (nasze rodzinne panaceum na wszystko), olejek różany firmy Shiffa Home, podklad DW i Eveline HD, puder Claudia Schiffer, prawdziwy kosmetyczny Photoshop. Szukam szukam w sumie 4 rzeczy. 1. Różowo-wrzosowej szminki, mam ich mnóstwo, ale nie znalazłam ideału. 2.Fajnego klęku do brwi. Używam Nyxa, ale szukam czegoś trwalszego, 3.Czegos z podkręcenia włosów. Mam takie dziecięce, miękkie, cienkie, rozjaśniane. Z potencjałem do kręceniogfaliwania. Ale jestem absolutnie antywłosomaniaczką. 4.Marzy mi się róż do policzków z lekko fioletowym podtonem. Generalnie na policzki używam szminek, ale wygodnie byłoby mieć coś gotowego. I jedna klapa To peptydy miedziowe, pierwszy raz w życiu coś mnie zapchało.
      • pasquda77 Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 11:06
        Pokaż który to Eveline HD?
      • hungaria Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 12:36
        Klej do brwi ma benefit - moc cementu.
        • black_magic_women Re: Hity kosmetyczne 2021 25.12.21, 23:11
          Ooo. Dziękuję
          • georgia.guidestones Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 14:12
            Ze szminek rozne odcienie typu mauve/rosewood. Mi podpasowala tania catrice.
            • black_magic_women Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 23:58
              Podasz nr?
              • georgia.guidestones Re: Hity kosmetyczne 2021 31.12.21, 14:49
                black_magic_women napisała:

> Podasz nr?
                Bije sie w piersi, serio, bo z Catrice mam konturowke w tym odcieniu, 070. Podobna jest też Kobo nr 104, uzywam zamiennie

Pomadka Rimmel color sensational 250 - mystic mauve i Maxfactor Lipfinity - 60 evermore lush.
                Na codzien mam duzo mniej napigmentowane Felicea (to chyba Snake mi dobrala, dzieki) 24 i 28, teraz jest promka w hebe z duza znizka.
    • hexella Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 11:30
      Medik8 - peptydy, crystal retinal i krem z witaminą C ( obie wersje: z filtrem i bez),

Khadi Color Prep - baza do dwuetapowego hennowania. No genialna jest jeśli ktoś, tak jak ja, docelowo preferuje odcienie bez czerwonych refleksów. Dotychczas do pierwszego etapu używałam czystej henny, dlatego mój odcień czerni zawsze podbity był czerwienią. Teraz odcień jest chłodniejszy, a indygo lepiej się trzyma.

I nieprzemijająco: serum z witaminą c, kwasem ferulowym, witaminą E i peptydem z Dermomedica - drogi, ale żadne inne mu nie dorównuje.

• chlodne_dlonie Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 12:34
        Czy to to serum?
        Jaką masz cerę - wrażliwą..?
        • hexella Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 12:47
          mam wersję z 15 proc. z dodatkiem witaminy E. Cerę mam normalną, bezproblemową, nie mam więc pewności jak by się sprawdziło przy wrażliwej, tam jest jednak witamina c w postaci kwasu ascorbinowego. Mnie to serum nie podrażniło nigdy, nawet na początku stosowania. A w kwestii działania nie ma sobie równych. Zresztą opinie w sieci to potwierdzają, tylko cena jest przegięta.
          • chlodne_dlonie Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 13:08
            Dzięki za odpowiedź, znalazłam tę 15 % wersję - fajnie by było móc przetestować chociażby próbkę, bo jednak ciut obawiam się jakiegoś podrażnienia. A gdzie kupujesz, w necie czy gdzieś stacjonarnie..?
            • hexella Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 13:19
              W necie, nigdzie nie widziałam stacjonarnie. Nigdy też nie widziałam próbek lub wersji mini. Nie dbają specjalnie o promocję, chyba mają rzeszę wiernych fanówwink
              • chlodne_dlonie Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 14:07
                Aaaa oki smile
          • g.r.uu Re: Hity kosmetyczne 2021 30.12.21, 22:53
            A co to dobrego robi?
            • hexella Re: Hity kosmetyczne 2021 31.12.21, 20:14
              pięknie rozjaśnia cerę, robi ją taką gładką, jednolitą. Skóra się nie wyświeca i jednocześnie nie jest wysuszona. W skrócie daje widoczny efekt świeżości. Długodystansowo działa fotoprotekcyjnie i przeciwzmarszczkowo. Gdybym ze wszystkich kosmetyków miała wskazać ten robiący najlepszy natychmiastowy efekt, to byłoby właśnie to serum.
      • nuclearwinter Re: Hity kosmetyczne 2021 24.12.21, 14:33
        O, nie wierzę że taki hennomaniak jak ja przegapił coś takiego jak to Khadi big_grin Muszę wypróbować, mój odcień zrobił się po ostatnim dwuetapowym hennowaniu za ciepły nawet na mój gust (zrobiłam całe włosy, nie tylko odrost).

Co prawda przez chwilę serce mocniej mi zabiło, że może wymyślili jakąś bazę nakładaną na 5 minut przed farbowaniem a to zwykły dwuetap, ale i tak kupię, tym bardziej że miałam wypróbować głożynę.
        • hexella Re: Hity kosmetyczne 2021 31.12.21, 20:17
          wypróbujsmile może nie trzymasz na głowie tych wymarzonych 5 minut ale i tak skraca czas o połowę, bo trzymasz tylko godzinę (hennę trzymałam dwie). I faktycznie kiedy nakładam później czarną khadi to nie muszę tego powtarzać. Przy hennie czasem rudy tak przebijał, że musiałam czarną kłaść dwa razy.
    • cosmetic.wipes Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 11:31
      AA WINGS OF COLOR Primer Matt Balance baza matująco-wygładzająca

Bielenda Professional Supremelab Barrier Renew krem z ceramidami stosowany na "po retinolu"
    • chlodne_dlonie Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 12:31
      Hit nie do końca 2021, bo poznałam wcześniej, ale kontynuuję pielęgnację mojej wrażliwej cery kosmetykami IWOSTIN - seria Sensitia (niebieska) odpowiada moim potrzebom idealnie. Wymiennie kupuję kremy BIODERMY, też b. jestem zadowolona smile
    • celandine Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 13:46
      Szampony z Only bio, wreszcie mam łagodny szampon, po którym nic mnie nie swędzi, ładnie pachnie a włosy są super.
    • alexis1121 Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 14:00
      Już polecałam ten szampon/odżywkę, ale jeszcze raz polecę, bo odkąd ich używam to moje włosy pachną przez 2 dni, czego nigdy po żadnym szamponie nigdy nie doświadczyłam.
      • snakelilith Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 14:15
        Coś co pachnie dwa dni po umyciu, jest moim najgorszym horrorem. Z tego powodu wywaliłam nawet całkiem dobre produkty marki Phitofilos, bo to cuchnie nawet po trzykrotnym umyciu włosów. Ale teraz już wiem, dla kogo oni ładują te perfumy tonami do każdego kosmetyku. Najgorsze, że każdy śmierdzi czymś innym i ma się na sobie kakofonię zapachów.
        • alexis1121 Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 15:12
          Są zapachy i zapachy. Musiałabym powąchać te twoje szampony. Powiem szczerze, że nikomu prócz mnie włosy nie pachną, musisz mieć bardzo dobry węch, bo ja prócz swoich włosów żadnych innych nie czuję.
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 15:09
        Masz bardzo ładny sweterek.
        • alexis1121 Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 15:13
          Dziękuję najmocniej smile
          • princesswhitewolf Re: Hity kosmetyczne 2021 31.12.21, 00:17
            W ogole widze ladne wlosy, piekne czolo i przepiekne brwi
            Sweterek nie dla mnie.
      • ada.maris Re: Hity kosmetyczne 2021 31.12.21, 00:17
        Wypróbuje te odżywkę, uwielbiam pachnące włosy. Ze swojej strony polecam sol de janeiro, tez zapach się całkiem długo utrzymuje ( uwielbiam ich kosmetyki, szczególnie zimą, pachną mi tropikami) i z hebe japońskie kosmetyki ahalo butter(mam nadzieje, ze dobrze zapamiętałam, tez uwielbiam ich zapach).
        Moje hity:
        1. R-retinoate medik 8
        2. Balsam do demakijażu resibo
        3. Kosmetyki sol de janeiro (do ciała i włosów).
    • leyla76 Re: Hity kosmetyczne 2021 21.12.21, 16:24
      Krem odżywczy resibo, czy to ten? Jak tak to mnie nie podszedł. Kupiłam, bo wlanie gdzieś wszyscy polecali.
      Zostawia tłusta powłokę, a ja mam i tak uczucie, ze musze sie jeszcze raz posmarować. Do tego ma dziwny zapach.
      resibo.pl/produkt/3/krem-odzywczy
      • sophia.87 Re: Hity kosmetyczne 2021 24.12.21, 13:17
        Ten jest najlepszy z ich oferty
        resibo.pl/produkt/185/resibo-bogaty-krem-liftingujacy
    • stories_of_old Re: Hity kosmetyczne 2021 24.12.21, 12:23
      Dzięki za polecenie pomadek Miya. Kupiłam 2 (są w promocji w drogerii na R.). Są świetne, łatwe w aplikacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka