Dodaj do ulubionych

Mikołaj strzelił ślepakami

25.12.21, 08:21
Pochwalcie się, jakie miałyście okazję zaobserwować okołoprezentowe wtopy świąteczne w tym roku.

Moje typy: ( i zgadnijcie, na co załapałam się osobiście)

1. Butelka czerwonego wina dla pary- ona okazjonalnie skosztuje kieliszeczek słodkiego likierku, on preferuje polską tradycyjną wódkę czystą
2. Zestaw maseczek koreańskich dla osoby stosującej takie maseczki, jednak z cerą suchą dojrzałą, a nie trądzikową, młodzieńczą i tłustą, co wyraźnie jest napisane na opakowaniu
3. Zestaw serwet lnianych, ręcznie haftowanych kolorowym haftem góralskim (WTF?! ) dla osoby, która nie uznaje żadnych tkanin na stole ( darczyńca zresztą też nie)
4. Biały szlafrok i puchate kapcie dla osoby, która żyje w domu z wieloma psami i kotami, sierści u niej pełno wszędzie, a podłoga pozostawia wiele do życzenia
5. Złota biżuteria dla osoby, która nigdy nie nosi nic złotego, za to obwiesza się starannie wybranym srebrem podkreślając jego piękno przy każdej okazji

Nie wiem jak interpretować, co autorzy mieli na myśli, albo jak bardzo ulegli przedświątecznej gorączce prezentowej? po co upierać się przy wymianie prezentów, jeśli nie zamierza się im poświęcić ani minuty zastanowienia, po co wydawać grube pieniądze na nieprzydatne buble dla w sumie bliskich osób, z którymi się mieszka bądź często widuje w ciągu roku?
Obserwuj wątek
    • anilorak174 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 08:25
      Ksiazka o wychowaniu dzieci dla bezdzietnego singla
      Mega słodki likier dla osoby, ktora zawsze pije tylko i wylacznie wytrawne wina (na Wigiliach ten sam skład od lat)
      Satynowa sexi pizamka trzy rozmiary za duża
      • latarnia_umarlych Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 09:15
        anilorak174 napisała:

> Ksiazka o wychowaniu dzieci dla bezdzietnego singla

Omg. Jak dla mnie wygrałaś. Mikołaj głupi albo złośliwy.
        • nuclearwinter Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 09:26
          Zgadzam się, to tutaj to już ewidentna złośliwość, no chyba że Mikołaj jakiś naprawdę wyjątkowy nieogar.
          • anilorak174 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 09:55
            Nieogar.
            • 35wcieniu Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:13
              Jak jest... Jakby to ująć... Nie w normie intelektualnej, to można jakoś zrozumieć. W każdym innym przypadku to złośliwość a nie żadne nieogarniecie. Bez przesady.
              • anilorak174 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:34
                To raczej podejście "kiedys na pewno się przyda"
        • januszekxxl Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:37
          latarnia_umarlych napisał(a):
          Mikołaj głupi albo złośliwy.

Obojetnie jaki, Mikołaj rozdaje prezenty 6 grudnia.
          • triismegistos Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 11:04
            Ale wiesz że Mikołaj nie istnieje?
            • januszekxxl Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 11:21
              triismegistos napisała:
              > Ale wiesz że Mikołaj nie istnieje?

Ja to wiem, ale jak widać niektórzy wierzą w jego istnienie.
              • triismegistos Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 11:29
                No chyba nie bardzo skoro wyskakujesz z jakimiś datami glupolku.
                • januszekxxl Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 11:35
                  triismegistos napisała:
                  > No chyba nie bardzo skoro wyskakujesz z jakimiś datami glupolku.

Bo wiara czyni cuda i jak ktoś bardzo wierzy w świętego Mikołaja, to go zobaczy. Albo Dziadka Mroza.
    • widosna Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 08:29
      Ale doszukaj się trochę pozytywów!! smile
      Para dostała wino bo sami nie kupują tego typu trunków. Może otworzą się na coś nowego?
      Maseczki - darczyńca najwyraźniej nie zna koreanskiego tak dobrze jak Ty smile
      Serwety mogą posłużyć do obdarowania innej osoby smile
      Kapcie - super. Będą ładnie zgarniać te koty walające się po podłodze.
      No jedynie dla biżuterii nie znajduje wytłumaczenia smile
      Wesołych Świat smile
      • morekac Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 08:51
        Z tymi serwetami to podejrzewam prezent przechodni...
      • klaviatoorka1 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 08:56
        Wiesz, teraz na imprezach ludzie naprawdę mają wybór trunków i nie jest trudno spróbować nowości. To tak, jakby niepalącemu podarować paczkę cygar, bo a nuż posmakuje? smile
        Na maseczkach stało jak byk PO POLSKU, że są dla młodzieży smile
        Nie wyobrażam sobie nawet wśród znajomych, kogo by ucieszyły kolorowe góralskie serwety smile chyba, że kogoś bardzo znielubię, a odarować będzie wypadało smile
        • latarnia_umarlych Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 09:37
          klaviatoorka1 napisała:
          > Nie wyobrażam sobie nawet wśród znajomych, kogo by ucieszyły kolorowe góralskie
          > serwety smile chyba, że kogoś bardzo znielubię, a odarować będzie wypadało smile

Strasznie mnie zafrapowały te serwety, masz zdjęcie?
          • pyza-wedrowniczka Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:42
            Ja znam jedną osobę, której bym takie kupiła. Mam koleżankę, co lubi te klimaty. No ale ja znam na tyle, że wiem, że by je położyła z przyjemnością.
      • lifecolor Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 09:15
        Biżuteria jako inwestycja jako inwestycja w przyszłość, czasy niepewne
        • marta.graca Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 16:41
          Biżuteria raczej nie posłuży jako inwestycja, chyba że kupisz wielką brylantową kolię wink
      • umi Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 18:01
        "No jedynie dla biżuterii nie znajduje wytłumaczenia " - moze ktos chcial pokazac nowe mozliwosci, a moze nie chcial kupic dubla. Skoro widzial samo srebro, to kupil zloto (klasyczne tez, wyzsza polka i tez ladne). Moze nie wiedzial, ze ta osoba nie lubi zlota. Chlop to byl?

Najgorszy prezent to chyba te serwety i spora szansa, ze, ze ktos chcial sie pozbyc. Biale rzeczy przy zwierzakach wygladaja jak komunikat "masz w domu boordel, wez posprzataj" tongue_out
      • shmu Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 21:45
        Biżuterię łatwo wytłumaczyć. Kupię złoto, bo ta osoba jeszcze złotej biżuterii nie ma. Albo: Kupię biżuterię, bo ta osoba lubi biżuterię.
    • kachaa17 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 08:30
      Wino to nie jest jakaś wielka wtopa.
      • klaviatoorka1 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 08:51
        No tak, wino zawsze można podać dalej albo zabrać gdzieś ze sobą.
        Ale jeśli znasz kogoś dobrze i wiesz, że ta osoba zawsze w towarzystwie wybiera inne trunki, to akurat musisz kupować ten, którego nigdy nie wybiera?
        • memphis90 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 09:56
          Może to delikatny sygnał, żeby nie sięgać przy każdej okazji po wódkę, hy, hy...?
          • nuclearwinter Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:10
            To jeszcze gorzej w takim razie 🙀
          • kotejka Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:11
            memphis90 napisała:

> Może to delikatny sygnał, żeby nie sięgać przy każdej okazji po wódkę, hy, hy..
            > .?
            >

o to ciekawy temat na podtemat wink
            prezenty wychowujące
            czyli dostaniesz to zebys zaczal, zebys zmienil itd
            i tu dowolne
          • klaviatoorka1 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:01
            NIE mamy problemu z alkoholem, pijemy cos okazjonalnie podczas spędów towarzyskich i to wymiennie- bo albo wracamy autem, albo na drugi dzień trzeba o świcie wstać do pracy lub do zwierzaków.
            to mniej więcej tak, jak wiesz, że ktoś w razie bólu okazjonalnego głowy sięga po ibuprom, ale ty kupisz mu tabletki na serce, bo może będzie potrzebował albo polubi...
            • hanusinamama Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 19:28
              NO ale czerwone wino to jednak nie ejst jakas wtopa. Predzej wystawisz na stół dla gosci niz jakies słodkie likery...
            • memphis90 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 20:24
              A, czyli dostałaś wino, a wolisz likierek, a chlop wódkę. Żadna strata, postawicie na stole, jak przyjdą goście nielubiacy likierku ani wódki.
      • umi Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 18:08
        "Wino to nie jest jakaś wielka wtopa." - tez tak mysle. To jest neutralny prezent jak sie nie wie, co kupic. nawet abstynentowi sie przyda, bo zawsze moze pchnac dalej, wystarczy, zeby kosztowalo odpowiednio duzo monet. moze nie jest czyms wymazonym, ale na pewno bezpiecznym. jedynie u alkoholika odpada. juz gorzej dostac cos ubraniowego czy te serwetki nieszczesne. Nawet jak sie czlowiek chce pozbyc, od razu widac, ze to prezent przechodni.
      • veryvery Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 20:21
        Nie wiem dlaczego się utarło że wino to neutralny prezent. Ja nie lubię wina, dla mnie to bezużyteczna rzecz.
    • manala Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 08:32
      Dostałaś maseczki?

Dorzuciłam mężowi do prezentu parę bokserek. Nie wiem jednak czemu, kupując nie zwróciłam w ogóle uwagi na rozmiar. No i trafił się M (hehe).

• thea19 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 08:36
      Zamówiłam stół wystawowy różowy, dostałam biały.....rower
      • pepsi.only Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 19:12
        Stół wystawowy różowy? Co to za cudo?
      • frequenter.light Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 19:13
        thea19 napisała:

> Zamówiłam stół wystawowy różowy, dostałam biały.....rower

Może to sugestia żebyś tyle nie siedziała przy stole tylko zaczęła się ruszać? smile
    • kotejka Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 08:39

> 5. Złota biżuteria dla osoby, która nigdy nie nosi nic złotego,

Złoto prawdziwe?
      Spoko nie fochalabym się 🤣

a to obwiesza
      > się starannie wybranym srebrem podkreślając jego piękno przy każdej okazji
      >
      > Nie wiem jak interpretować, co autorzy mieli na myśli, albo jak bardzo ulegli p
      > rzedświątecznej gorączce prezentowej? po co upierać się przy wymianie prezentów
      > , jeśli nie zamierza się im poświęcić ani minuty zastanowienia, po co wydawać g
      > rube pieniądze na nieprzydatne buble dla w sumie bliskich osób, z którymi się m
      > ieszka bądź często widuje w ciągu roku?
      • klaviatoorka1 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 08:47
        Oczywiście, każdy z tych prezentów by KOGOŚ ucieszył, ale właśnie problem w tym, że był kompletnie niedopasowany do obdarowywanych osób.
        Można to wszystko posłać dalej w świat, sprzedać czy obdarować kogoś, kogo to ucieszy.
        Tylko... jaki jest sens kupowania takich prezentów?
        • m_incubo Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:01
          Gdyby to było od bliskiej osoby typu matka /brat/mąż, to nie fochałabym się, ale poczułabym się totalnie zlekceważona, a to nawet gorzej. I jestem osobą, która nie przywiązuje wagi do świąt, prezentów czy nawet wtop, ale akurat złota biżuteria to jest coś, o czym wszyscy wiedzą, że nie znoszę i nie noszę.
          • redheadfreaq Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 17:50
            Czasem to przykład dobrych chęci, które wszystkim wychodzą bokiem. Parę lat daleko mojemu mężowi zrozumienie, że jeżeli mówię, że chce dostać tani zegarek, to NAPRAWDĘ chce ten zegarek, a nie np. ekskluzywne majtki.
    • gama2003 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 09:13
      Dostałam najbrzydszy szalik świata.

Od syna, podobno potencjalna synowa doradzała. Szalik wygląda jak coś pomiędzy kocem a workiem pocztowym w neonowo zieloną kratę. Kolor worka pocztowego.

Inne prezenty złagodziły porażenie estetyczne 😄. Dziecko dotychczas przejawiało ( po mamusi ) doskonały gust. Czyli dziewczyna mi go popsuła i chyba czas zachowywać się jak ematka !

Mąż twierdzi, że prawdopodobnie rzecz jest niezwykle modna i powinnam docenić, ale oczy mu rechoczą ze śmiechu.
      • nuclearwinter Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 09:52
        Wyobraziłam sobie ten szalik big_grin
        • m_incubo Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:02
          A ja nie i jestem ciekawa co to big_grin
          • nuclearwinter Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:17
            No ja bym chciała to zobaczyć, bo z opisu to faktycznie paskudztwo, jeszcze te kolory big_grin
            • gama2003 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:46
              Nie umiem wkleic. Stradivardius szalik zobaczcie. Wyróżnia się w ofercie. Ma z 100cmx180 i świetny na tułaczkę po świecie ( tak ze 150 lat temu ). Ewentualnie obwoźny handel.
              • gama2003 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:51
                Na zdjęciu lepiej niż w naturze, jest chropowaty w dotylu i kolor bardziej w zieloną żabę.
                • thea19 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:54
                  Oesuuu, dałabym szczeniakom do zabawy
                • 35wcieniu Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:55
                  Fajny przecież! Jak do tego jest ogromny to już w ogóle super.
                  Rzecz gustu, wiadomo. Dla mnie bardzo spoko.
                • nuclearwinter Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 11:01
                  Znalazłam na stronie, faktycznie brzydki 😹 W tym rozmiarze i kolorach wygladałabym rzeczywiście jak taka zakutana baba z "Chłopów" żebrająca pod kościołem big_grin Ale może nawet jakiejś wściekle rudej piegowatej lasce by pasował, bo to zestawienie kolorów to takie generalnie mało twarzowe wink
                • ren.s Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 11:34
                  Nie znasz się, ten zielony kolor to najmodniejszy tej jesieni bottega green wink
                  tinyurl.com/yckk7ah7
                  • nuclearwinter Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:56
                    Kolor sam w sobie ładny, taka zielona żaba na wiosennej trawie smile Ale ja w nim wygladałabym okropnie i on generalnie jest trochę trudny do udźwignięcia, jak to się mówi na forum wink
                • cruella_demon Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 20:39
                  Odnalazłam. Faktycznie paskudny (w zasadzie wszystkie ich szaliki są brzydkie, choć ten idzie w czołówce) ale na pewno modny😆
                • viridiana73 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 20:49
                  Ależ to jest najmodniejszy odcień zieleni w tym sezonie! Doceń, bo dziewczyna na bank chciała Ci zrobić dobrze!
              • pade Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 11:19
                eee no, Stradivarius, widać "narzeczona" uznała, że wyglądasz tak młodo, że spokojnie możesz się ubierać na lumpa i nie będziesz odstawać od innych nastolatkówbig_grin odmłodziła Cię, potraktuj to jako komplementbig_grin
                • nuclearwinter Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 11:21
                  Podoba mi się ten tok myślenia 👍big_grin
                • gama2003 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 11:50
                  Faktycznie, bardzo mi w tym ładnie. Mąż się popłakał ze śmiechu.
                  Bo chyba nie z zachwyty nad moją atrakcyjnością....😄
                  • memphis90 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:00
                    Eeee, potraktuj jako pledzik. Możesz go wozic w samochodzie jako kocyk na plaze, do parku, na piknik , tudzież dla okrycia, jak ktoś zaśnie w aucie na trasie.
                  • heca7 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:00
                    Chyba synowa cię nie lubi wink
                  • pade Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:02
                    big_grin
                    no bezdomna jak nic
                    następny będzie wózek na śmieci

pamiętaj, że do chusty musisz nałożyć klapki i skarpety, inaczej całą stylizację szlag trafi big_grin
                  • 21mada Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:32
                    Jak będą zsyłki na Syberię to masz jak znalazł.
                    • homohominilupus Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:46
                      21mada napisała:

> Jak będą zsyłki na Syberię to masz jak znalazł.

🤣
                    • jammer1974 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 14:02
                      21mada napisała:

> Jak będą zsyłki na Syberię to masz jak znalazł.

No faktycznie. Trza docenic bo czasy takie niepewne a wodz nasz umilowy nas powolutku na wschod prowadzi.
                  • hiacynta.bukiet123 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:49
                    Rzeczywiście paskudny. Wygląda jak praca plastyczna z wczesnej podstawówki polegająca na malowaniu arkusza szarego papieru farbami plakatowymi. 😆
                    • gama2003 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:59
                      On ma właśnie kolor i przytulność papieru pakowego.
                  • asia.sthm Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:59
                    Źle założyłaś i dlatego
                    maż się popłakał.
                    To jest awangardowa sztuka i takoż trzeba do tego podchodzić.
                    Już lubię potencjalná synowá.- ona wam wprowadzi coś nowego do rodziny 😁
                  • lauren6 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:36
                    😱

Może narzeczona syna jest daltonistką?
                    • gama2003 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 14:14
                      Na szczęście nie narzeczona !

A takie fajne robi wrażenie !

Maupa jedna, żadna z niej daltonistka, wręcz uzdolniona plastycznie bardzo i w te ścieżki udaje się edukacyjnie.

Jednak mnie nie lubi.
                      No serio, im dłużej patrzę na ten szalik, tym mocniej mnie boli w estetykę. Nadaje się chyba tylko na worek na prezenty ( z ogromną czerwoną kokardą ), albo zawój do owinięcia stóp choinki. I na to prezenty.

• nuclearwinter Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 14:21
                        Skoro taka uzdolniona plastycznie i ma wyczucie koloru, to może jednak masz typ urody, któremu pasuje taka kolorystyka 🤔 Nie jest to częste, ale się zdarza.

Bo jeśli chodzi o formę, to takie ogromne szale są dość modne. Ja osobiście nie lubię, ale nawet nie dalej jak dziś mijałam nastolatkę okutaną w taki koc, tylko jej miał inne kolory.
                        • gama2003 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 14:31
                          Mój typ urody niestety unicestwia zamierzenia projektanta szala.
                          Mid pytajcie - widziała mnie bez zamalunku. W szalu też.

Może faktycznie młodzież mnie chciała odmłodzić. Pocieszam się 😄😄😄
                          • nuclearwinter Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 14:37
                            Nie no, opcja że złośliwie wybrała brzydki szal jest mega mało prawdopodobna big_grin

Pewnie wybrała modne a może mimo, że ma wyczucie koloru, to wychodzi z takiego założenia jak wielu ludzi - coś jest na topie, będzie ok, nieważne że kolory nie pasują komuś do urody i wygląda w nich kiepsko. Sporo osób ma takie podejście, widocznie artystki plastyczki nieraz też wink
                            • mid.week Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 14:49
                              nuclearwinter napisała:

> Nie no, opcja że złośliwie wybrała brzydki szal jest mega mało prawdopodobna big_grin

Z cała pewnością nie! Jak ja wiem, że Gama kocha zielenie, to na 100% dziewczyna syna również. Już samo to, że dobrała coś z zielonym to imo próba trafienia w gust. No a że młoda to i zna się na młodziezowych sklepach, a że plastyczka to moze "widzi" go w konkretnym zestawieniu. Dla mnie to trudny deseń, ja nie miałabym go do czego nosić ale i ten odcień juty/papieru pakowego lubię i soczystą zieleń. Może i bym go sobie nie kupiła, szczególnie że szorstki i nieprzyjemny, ale na oko nie jest dla mnie najgorszy.
                              Gama, widze go na fotelu z widokiem na zielony balkon, obok boho donice ze sznurka a w nich duże rośliny
                              • gama2003 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 15:01
                                A tak !
                                Tłumaczono mi ( pewnie przez pierwsze chwile nie zdążyłam zapanować na miną 😏), że szukali czegoś z zielonym.

Muszę teraz cały rok przekaz podprogowy robić - zielone ma być całe. Zielono- zielone.
                                I macie rację - młodzieży ( ale takiej pierwszej świeżości ) w takim szaliku może być i dobrze.
                                Nie starusze 40++
                          • mid.week Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 14:41
                            dokupię Ci do niego czapeczkę kiss
                      • magdallenac Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 14:22
                        Ej nie uprzedzaj się z powodu nieudanego szalika. Te wielkie kocoszale są obecnie na topie wśród młodzieży. Moja nastolatka byłaby nim zachwycona.
                      • extereso Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 14:53
                        No coś w tym szalu jest. I Twój syn zakochany jeśli tak się przekonać, a to grunt, bdb 😁 Mnie ostatnio syn uprzedził że wśród dziewczyn teraz są modne spodnie od piżamy, więc rozumiem, że to jest jakiś wstep do outfitu jego dziewczyny.
                        • magdallenac Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 14:56
                          U Was też?? O zgrozo!
                          • extereso Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 19:19
                            Gonimy Was!
                  • magdallenac Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:46
                    Eee nie jest tak źle. Jeśli lekki i da się zwinąć, to używałabym jako koc. Też mam taki, tylko że z jednej strony czarny, z drugiej brązowy, jest bardzo lekki i prawie zawsze mam go ze sobą. Wyobraź sobie, że jesteś w kinie, robi się zimno, a Ty myk i wyciągasz swój kocyk z torebki, a wszyscy klaszczą i zazdroszczą.
                    • mid.week Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:48
                      Na dodatek w kinie ciemno więc nikt urody szala nie zauważy 🙊🙊🙊
                      • nuclearwinter Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:51
                        To samo chciałam napisać. Ja w takich kolorach wyglądam jak zwymiotowana przez kota, ale w ciemności, phi! Co za różnica.
                      • gama2003 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 14:28
                        Mojej w szalu też !
                    • januszekxxl Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:48
                      magdallenac napisała:
                      Wyobraź sobie, że jesteś w kinie, robi się zim
                      > no, a Ty myk i wyciągasz swój kocyk z torebki, a wszyscy klaszczą i zazdroszczą
                      > .

U ciebie kina nie są ogrzewane?
                      • magdallenac Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 14:00
                        U nas jak odpalą klimatyzację w lecie, to nie tylko koc jest potrzebny, ale grube skarpety i czapka. Na zewnątrz 35, w kinie 18. Nienawidzę tego.
                  • jammer1974 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:58
                    gama2003 napisała:

> Faktycznie, bardzo mi w tym ładnie. Mąż się popłakał ze śmiechu.
                    > Bo chyba nie z zachwyty nad moją atrakcyjnością....😄

No ja tez sie troche poplakalam. Kupcie sobie pieska bedzie jak znalazl do pieska przykrywania
                  • 35wcieniu Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 15:16
                    Mam podejrzenie że absolutnie każdy szal tej wielkości zalozony w ten sposób wyglądałby idiotycznie, niezależnie od koloru.
                    Serio jestem jedyna, której on się podoba?
                    https://images.asos-media.com/products/stradivarius-camelowo-zielony-szal-zimowy-w-krate/201189132-2?$n_640w$&wid=513&fit=constrain
                    • magdallenac Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 15:19
                      Na tym zdjęciu mnie się bardzo ten szalik podoba, gdyby zamiast brązu był czarny, nosiłabym na pewno.
                      • nuclearwinter Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 15:23
                        Mnie by się podobał, gdyby miał inne kolory (zwłaszcza ta zieleń out!) i był mniejszy.
                    • kamin Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 19:26
                      Fajny jest.
                  • morekac Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 16:45
                    Możesz się nadawać jako przesyłka pocztowa...
                  • umi Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 18:13
                    eeee.. co to, do chlery jest??? Moze sprawdz, czy mlodziez sie teraz tak owija, moze oni takie nosza i jako prrwdziwa ematka zostalas potraktowana jako mlodziez..?
                    Jesli cieply, mozna wozic w aucie, zeby sie otulac albo wziac na hamak w ogrodzie i czytac pod nim. Tylko ten jasny brudzacy bedzie. Ale z drugioej strony bedziesz wiedziala, kiedy uprac tongue_out Moim zdaniem artyci maja czasem spaczony gust. Kup jej szmatke w tym stylu na najblizsza okazje. jak bedzie kwiczec z radosci, to znaczy, ze ma dziewczyna taki gust i trzeba pokochac mimo wad tongue_out
      • berdebul Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 09:58
        Taki wielki komino-kaptur? Rewelacja, niezależnie od koloru (przefarbować można).
      • kota.helga Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:46
        Dostałam podobny, równie nietrafiona gama kolorystyczna, ale gorsze jest to, że przy moim szczęściu gdzieś się na nim zaczepię i w efekcie zadzierzgnę...

gama2003 napisała:

> Mąż twierdzi, że prawdopodobnie rzecz jest niezwykle modna i powinnam docenić,
        > ale oczy mu rechoczą ze śmiechu.
        O, to jest myśl! Jak mu się podoba, niech sam chodzi!
      • ruscello Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 21:21
        Uwielbiam takie szale. Już od kilku lat są modne, pierwszy kupiłam na studiach. Ciepłe, uniwersalne. Jeden posłużył nawet jako koc na sorze, gdy nie mogłam się ubrać od pasa w dół 😃
    • nuclearwinter Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 09:24
      No jeśli to są osoby, które się dobrze znają, to trochę kiepsko, faktycznie. Obstawiam, że dostałaś maseczki wink

Polecam mieć takie podejście jak ja - mam wywalone na prezenty, spodziewam się najgorszego i daję się miło zaskoczyć big_grin Swoje wymarzone prezenty kupuję sobie sama, a mężowi wysyłam dokładne linki z prezentami do wybrania, więc element niespodzianki jest zachowany a dostaje przynajmniej od niego dokładnie co chcę. Nietrafionych prezentów nie rozkminiam, tylko przekazuję dalej, serwety można na jakimś olx czy grupie wystawić, ktoś chętny się znajdzie, zwłaszcza jeśli za darmo.
      • m_incubo Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:02
        Chyba dostała serwety.
        • nuclearwinter Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:08
          A chyba masz rację.
    • ludzikmichelin4245 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 09:49
      Myślę, że nie są to jakieś straszne wtopy.
      Jako wtopę bardziej rozumiem prezenty, które okazują się nietaktem i sprawiają przykrość.
      • m_incubo Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:07
        Ja to widzę inaczej. Jeśli ktoś wie, że nie lubię złota i kupuje mi złote kolczyki, to odbieram to jako totalne lekceważenie. Tak samo jak ktoś wie, że nie jadasz jagnięciny i podaje ci ją na obiad, po czym mówi z satysfakcją "a widzisz, jednak smakowało!".
        Autorka pisze o bliskich osobach, z którymi się mieszka, a nie o dalekiej ciotce, która chciała dobrze, ale nie trafiła.
        • 35wcieniu Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:43
          Część ludzi po prostu rejestruje tylko fakt że ktoś nosi biżuterię. Wiem że faceci ematek rejestrują wszystko, ale wtopy z kolorem biżuterii to jest standard w ich wykonaniu, chociaż i kobietom się zdarza. I jeszcze jest element zdumienia bo ktoś jest dumny że super wymyslil- biżuteria dla kogoś kto lubi biżuterię, a tu się okazuje że jednak nie taka big_grin
          Jak dla mnie prezent z gatunku: nietrafiony ale nie zakładam że darczyńca miał złe zamiary kupując złoto.
          • shmu Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 22:58
            Uważam dokładnie tak samo.
    • lot_w_kosmos Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:14
      W ogóle nie wiem co kto dostaje.
      Jedt taki harmider i wrzask dzieci że ledwo ogarniam pokolacyjny szał.
      Mamy dużą rodzinę, prawie dziesiątkę dzieci.
      Ostatnia rzecz jaką rejestruję to prezenty innych ....
      • taniarada Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:21
        Racja .Wszyscy są kochani jak przychodzą ,a najbardziej kochani jak już sobie pójdą .I patrzy się na to pobojowisko .Wszystkie imprezy powinno się robić poza domem .Kobiety mają przesrane.
    • beata985 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:29
      klaviatoorka1 napisała:

> Pochwalcie się, jakie miałyście okazję zaobserwować okołoprezentowe wtopy świąt
      > eczne w tym roku.
      >
      > Moje typy: ( i zgadnijcie, na co załapałam się osobiście)
      >
      > 1. Butelka czerwonego wina dla pary- ona okazjonalnie skosztuje kieliszeczek sł
      > odkiego likierku, on preferuje polską tradycyjną wódkę czystą

Alkoholizm...czas z tym skończyć i dlatego wino...mniej %

> 2. Zestaw maseczek koreańskich dla osoby stosującej takie maseczki, jednak z ce
      > rą suchą dojrzałą, a nie trądzikową, młodzieńczą i tłustą, co wyraźnie jest nap
      > isane na opakowaniu
      Doceń, Mikołaj chciał odmłodzic obdarowanego...może nie doczytał o trądziku...to i tak lepiej niż dostać kremy dla 60+ mając lat 30🤦‍♀️ z życia wzięte...

> 3. Zestaw serwet lnianych, ręcznie haftowanych kolorowym haftem góralskim (WTF?
      > ! ) dla osoby, która nie uznaje żadnych tkanin na stole ( darczyńca zresztą też
      > nie)
      Osoba stwierdziła że czas zacząć stosować....jak to tak ...siedzieć przy gołym stole...Nie uchodzi

> 4. Biały szlafrok i puchate kapcie dla osoby, która żyje w domu z wieloma psami
      > i kotami, sierści u niej pełno wszędzie, a podłoga pozostawia wiele do życzeni
      > a
      No biały....milusi taki...

> 5. Złota biżuteria dla osoby, która nigdy nie nosi nic złotego, za to obwiesza
      > się starannie wybranym srebrem podkreślając jego piękno przy każdej okazji
      >
      No to czas zacząć nosić złoto...Nie znasz się...jak możesz obwieszać się jakimś tanim srebrem...jeszcze zakupione cholera wi gdzie

> Nie wiem jak interpretować, co autorzy mieli na myśli,

Chcieli Was po prostu naprawić 🤪
    • anatewka11 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:34
      Ja wtopiłam nieświadomie 🙈 Dla mojej 15-latki musiała która się specyficznie ubiera (głównie lump) ale czasem coś wybierze Kamuflage kupiłam bardzo spokojną i stonowaną bluzę. Czarna, z kapturem i tylko nieduża naszywka z logo w bezpiecznych kolorach. No i moja młodzież zażenowana trochę mnie oświeciła, że to logo jest w stylistyce logo PornHub. Kolorystycznie itd. Cel zamierzony.
      Tak że ten, będziemy wymieniać 🙈
      • mid.week Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 11:21
        anatewka11 napisała:

No i moja młodzież zażenowana trochę mnie oświeciła, że to logo
        > jest w stylistyce logo PornHub. Kolorystycznie itd. Cel zamierzony.

Hahahahah
        Ja się dzięki tej bluzie dowiedziałam jakie logo ma pornhub
        Na szczeście nie kupiłam, ale chciałam. Bardzo ładne logo! big_grin big_grin big_grin
        • karme-lowa Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:21
          mid.week napisała:

> anatewka11 napisała:
          >
          > No i moja młodzież zażenowana trochę mnie oświeciła, że to logo
          > > jest w stylistyce logo PornHub. Kolorystycznie itd. Cel zamierzony.
          >
          >
          > Hahahahah
          > Ja się dzięki tej bluzie dowiedziałam jakie logo ma pornhub
          > Na szczeście nie kupiłam, ale chciałam. Bardzo ładne logo! big_grin big_grin big_grin
          Pokażcie proszę logo, bo Google nie umie znaleźć🙈
          • mid.week Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:29
            Małe, czytelne, przyjemne dla oka. Porhub ma identyczne tylko wiadomo - literki inne
            • mid.week Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:30
              Proszę
              • karme-lowa Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:34
                O rany😬. Dzięki za zdjęcie, będę uważać🤣
            • kocynder Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 16:07
              O matko! Też widziałam to logo, skojarzeń zero i myślałam, żeby kupić dla bratanicy... Szczęście że dziewczyna napisała list "do Mikołaja" i w rozmowie uzupełniła, że absolutnie żadnych ciuchów!
      • czerwonylucjan Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 11:33
        Hahaha omg
    • nigdynigdynigdy84 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:47
      Po co zakładać wątki, w których krytykuje się własną rodzinę? Dostałaś gówniany prezent, i trudno, przyjmuje się, dziękuję i nie roztrząsa tego.
      • joana012 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 10:55
        Dokładnie. Lepiej jak jednak dorośli umawiają się, że za kasę przeznaczaną na prezenty dorosłych niech sprawią sobie saym coś świątecznego. A dla małolatówcewntuaknue coś pid choinkę.
      • marta.graca Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 16:46
        Po to, żebyś mogła się przypieprzyć.
    • mid.week Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 11:28
      Osobiście dałam córce kulę kąpielowa choć mamy prysznic. Lata temu zrobiłam tak teściowej. Obie wtopy niezamierzone, mam coś z tymi kulami, mrugaja do mnie z drogeryjnej półki o piszczą "weź mnie, mnie weź, mnie!" No to biorę 🤷‍♀️🙈🙊
    • kocynder Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 11:41
      U nas już dawno jest zwyczaj po pierwsze ustalania z góry zakresu cenowego prezentu, a po drugie - pisania listu "do Mikołaja". I po prostu nie ma takich "wtop". Owszem, od koleżanki mogę dostać nielubiane przeze mnie czekoladki z marcepanem w środku, albo zapachową świeczkę o woni stacji benzynowej itp, ale ok, czekoladki albo oddam, albo "rozczęstuję", świeczka tez nie wieczność. A w rodzinie, ponieważ określa się KONKRETNIE co jest pożądane i upragnione - nie miewamy "wtop".
      Z tym, że większość z wymienionych przez ciebie - to przejaw bezmyślności, jeśli nie prezenty między autentycznie najbliższymi. Bo serio - można nie zwrócić uwagi, podczas "spędów rodzinnych", że kuzynka tylko likier, a jej mąż tylko czystą, odnotuje się że JAKIŚ alkohol piją, to wino zdaje się być dobrym i dość neutralnym rozwiązaniem. Maseczki - no, ktoś nie doczytał, zdecydowanie błąd ofiarodawcy. Zresztą w ogóle kosmetyki uważam za bardzo trudny i bardzo osobisty prezent, nie porywałabym się na ich podarowanie osobie nie znanej na wylot. Bo tzw "kolorówka" odpada, każda kobieta sama najlepiej wie w jakich tonacjach jej do twarzy i nie podjęłabym się decydowania, że cienie błękitna czy zielone. Kosmetyki typu "kąpielowe" i ogólnie pielęgnacyjne - mogą zostać odebrane jako przytyk do dbałości o siebie lub wręcz higieny osobistej, więc tez ryzykowne. Więc w ogóle "w kosmetyki" poszłabym tylko i wyłącznie wobec osób doskonale znanych i kupując im konkretny kosmetyk, którego wiem, że na pewno używa. Nie, że używa kremu do rąk, to kupię jej Niveę, a wyłącznie jeśli wiem, że używa Ziaji z kozim mlekiem - to tylko i wyłącznie ten właśnie z tej serii.Serwety - podejrzewam "prezent przechodni". Czyli ofiarodawca sam dostał, a ponieważ (jak piszesz) nie lubi i nie używa, a kuzynce wypadało coś dać, to "z głowy", odwalone. Posiadanie nawet licznych zwierząt nie jest równoznaczne z syfem w domu! I tak, wiem, że standardy e-matki nijak nie mogą być przy psach/kotach zachowane, ale serio, miałam w domu zwierzęta, i choć nigdy nie miałam podłóg na błysk - to brudu nie było i posiadanie czworonogów nijak mi nie wadziło w noszeniu jasnych ciuchów. Nota bene - nie mając w domu psa ani kota, tez nie mam podłóg wylizanych, bo uważam, że dom jest do mieszkania a nie do sprzątania. Złoto potraktowałabym raczej jako coś w rodzaju inwestycji, swoją cenę będzie miało zawsze, więc nie zawadzi.
      • szara.myszka.555 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 19:20
        My robimy podobnie, każdy pisze list do Mikołaja i dzięki temu nie ma wtop.
    • memphis90 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 11:56
      Ja tylko nie rozumiem dlaczego oceniasz za innych? To przeciez nie były Twoje prezenty, prawda...? No, za wyjątkiem jednego... Skąd założenie, że osoba z psami nie cieszy się z puchatego szlafroka - bo Ty (!) byś się nie cieszyła i Ty (!) uważasz, że obdarowana ma syf na podłodze, więc kapcie jej się nie należą? Serwety - może obdarowany chce się zająć wypiekiem chleba i lniane serwety mu się akurat przydadzą - znów Ty (!) oceniasz, że prezent zły. Czy może całą rodziną siedzieliście sfochani przy choince, patrząc na siebie wilkiem i obgadując jeden drugiego za plecami, jak tylko nieszczęśnik pójdzie na siku...?
    • kosmos_pierzasty Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:13
      Nakładki na mopa dla nastolatki. Pyta mnie, skąd darczyńca wpadł na taki pomysł. I co mam powiedzieć? big_grin Pomysł... hmmm... zaskakujący.
      • gama2003 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:23
        O ! To jednak wolę mój szalik.
        Nakładki do mopa jako prezent pod choinkę to ranga paczki papieru toaletowego. Paskudnie wrednawy pomysł
        • kocynder Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 16:04
          Tak mi się skojarzyło... W książce "Pollyanna" jest motyw gry "w zadowolenie". Czyli żeby we wszystkim doszukiwać się czegoś pozytywnego. I historia kilkuletniej bohaterki, do której zamiast lalki trafiły kule inwalidzkie. I że można się cieszyć, że jej są zbędne. Tak w kwestii twojego szala i MOPa.
          A co do szala, to ktoraś z dziewczyn powyżej zaproponowała bardzo (moim zdaniem) fajne rozwiązanie. Wyprowadzić szal do samochodu. Ja zawsze mam w bagażniku koc i nie raz, nie dwa mi się przydał. Czy to żeby pościelić na ławce na leśnym parkingu, czy żeby przykryć kogoś, kto przysnął na tylnym siedzeniu...
          • gama2003 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 16:50
            Masz rację.
            Troszkę się nabijam z tego szala.

Wolałabym świąteczne skarpetki, ale może potrzebny mi jest właśnie on 😉.
            Zamieszka w samochodzie i będzie czekał na swoją wielką chwilę.
        • kamin Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 19:30
          Ojesu. To jak podkłady poporodowe dla młodej matki w pakiecie z pieluchami dla noworodka. Prezent, z którego nie są się ucieszyć, a jednak ktoś to kupuje.
      • liliawodna222 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:30
        kosmos_pierzasty napisała:

> Nakładki na mopa dla nastolatki. Pyta mnie, skąd darczyńca wpadł na taki pomysł
        > . I co mam powiedzieć? big_grin Pomysł... hmmm... zaskakujący.
        >

Może darczyńca źle podpisał prezenty wink Ale swoją drogą - kto "zasługuje" na taki prezent? wink
        • kosmos_pierzasty Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:38
          liliawodna222 napisał(a):

>
          > Może darczyńca źle podpisał prezenty wink

A wiesz, że jak one wystawały z torby, to byłam przekonana, że to dla mnie, już prawie się wkurzyłam big_grin - dla formalności spojrzałam na bilecik, a tam - zaskoczenie.
      • beata985 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:33

> Nakładki na mopa dla nastolatki. Pyta mnie, skąd darczyńca wpadł na taki pomysł
        > . I co mam powiedzieć? big_grin Pomysł... hmmm... zaskakujący.
        >
        O zesz w mordę....zdradzasz kto był Mikołajem? I jak wyglądają nakładki na mopa dla nastolatków...kurka...o ilu jeszcze rzeczach nie wiem 🤦‍♀️
        • kosmos_pierzasty Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:36
          Nie, nakładki są zwykłe, nie nastolatkowe, po prostu są dla nastolatki big_grin Darczyńcą jest babcia smile Generalnie się z córką lubią...
          • beata985 Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:42

> Nie, nakładki są zwykłe, nie nastolatkowe, po prostu są dla nastolatki big_grin
            Aaaa..ok

Darcz yńcą jest babcia smile
            Obstawialam na pierwszym miejscu babcię, na drugim ojca🤪

Generalnie się z córką lubią...
            Chociaż tyle...
      • mid.week Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 14:24
        Jestem zafascynowana ściezkami, po których błąkają się myśli prowadzące do takich wyborów
      • morekac Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 16:51
        Nakładki na mopa to jak rózga...
    • conena Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 12:53
      Serwety wrzuć na vinted, chętnie odkupię.
      Obstawiam, że ty to ta od starannie wybranego srebra.
      • halinahelena Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:02
        "Mikołaj strzelił ślepakami" - a ja myślałam, że znowu nie doszło do zapłodnienia...
    • sueellen Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:32
      Buty sportowe do gry w football. Dla mnie. Przyszły pocztą. Nie gram w nogę i nie wiem co poeta miał na myśli. Mam wrażenie że się paczki pomyliły, chociaż rozmiar się zgadza... córka gra w koszykówkę ale to nie to samo haha.. Po świętach będę odkręcać. 3 książki o minimalizmie ( bo wspomniałam że jestem z frakcji minimalistów które nie przywiązują się do przedmiotów). Kubki, cała masa kubków które wylądują w charity shops po świętach.
    • homohominilupus Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:43
      Takie wydziwianie I krytykowanie po forum prezentów świątecznych wydaje mi się słabe i malostkowe.
      • nuclearwinter Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:53
        Ale lepiej po forum obgadać i się pośmiać niż robić fochy rodzinie w sumie. No chyba że ktoś z rodziny natrafi na wątek, to może być mu rzeczywiście przykro, ale raczej chyba małe ryzyko.
      • pepsi.only Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 19:31
        homohominilupus napisała:

> Takie wydziwianie I krytykowanie po forum prezentów świątecznych wydaje mi się
        > słabe i malostkowe.
        >

To forumowa tradycja
    • woman_in_love Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 13:57
      Zaprawdę powiadam wam, nie lękajcie się: pozostało in-vitro albo adopcja.

Niezbadane są wyroki pana.
    • mgla_jedwabna Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 14:48
      Zgaduję: wszystkie prezenty były dla ciebie. Posiadanie w fonu zwierzaków, zwłaszcza kotów, współgra z niechęcią do serwet. Do tego możesz mieć suchą cerę, upodobanie do srebra i likierów.

• ladymercury Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 16:12
        U mnie w tym roku Mikołaj strzelił, że hej.
        Same hity😋
    • ivaz Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 16:38
      Kilka lat temu od męża cioci otrzymałam majtki w rozmiarze XXL a ja jestem bardzo filigranową osobą i całe życie noszę XS.
    • mama-ola Re: Mikołaj strzelił ślepakami 25.12.21, 17:58
      Kupiłam mężowi za duży sweter, a synowi za małą bluzę. Mąż kupił temuż synowi za małą czapkę. Czapka ogólnie fajna, ze światełkiem LED na czole, miała być na rower. Ale za mała cholera. Bluzę i czapkę przejął młodszy syn, a sweter po praniu i wysuszeniu w bębnowej może się ciut wstąpi. Więc jakoś to chyba będzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka