Dodaj do ulubionych

Mężczyznom odbija

30.12.21, 17:23
Czy to tylko mnie się tak wydaje? Co tydzień kilka doniesień o zabójstwach/usiłowaniach zabójstw żon, partnerek, dzieci. Coś tu jest bardzo nie tak, aż chyba spróbuję w statystykach pogrzebać bo może spraw tyle samo co dwa czy trzy lata temu tylko bardziej nagłaśniane?
Obserwuj wątek
    • enia17 Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 17:48
      Czuja sie zagrozeni I reaguja agresja
    • tiszantul Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 18:02
      "Czy to tylko mnie się tak wydaje? Co tydzień kilka doniesień o zabójstwach/usiłowaniach zabójstw żon, partnerek, dzieci"

Ludzie, którzy w normalnych warunkach mieściliby się w normie. I tak jest bardzo spokojnie jak na absurdalne warunki życia narzucone przez państwo "w trosce o nasze zdrowie"
    • ichi51e Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 18:03
      świeta
      • milva24 Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 18:05
        To już od kilku miesięcy, myślisz, że święta tak od października działają?
        • tiszantul Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 18:11
          W przyszłym roku będą działać jeszcze bardziej, a ścigani będą jeszcze mniej. Policja zajęta kontrolowaniem sklepów spożywczych, bo to znane centra przestępczości i występku
          • milva24 Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 18:21
            No ale policja ma wchodzić prewencyjnie do domów obywateli, żeby sprawdzać czy aby nikt nikogo nie zabija? Ja nie mówię o jakichś ludziach mających niebieska kartę tylko o zwykłych statystycznych Kowalskich. Co się dzieje, że w trakcie zwykłej kłótni mężczyzna sięga po nóż? Albo podkłada ogień w mieszkaniu, w którym śpi jego była partnerka? Albo uderza byłą żonę siekierą na ulicy w biały dzień? To wszystko efekt pandemii?
            • majenkir Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 21:43
              A nie? U nas się bija na lotniskach i w samolotach jak ponoć nigdy, a jakaś mundra wyskoczyła, że to wynik alkoholu serwowanego w w/w.
              Tylko patrzeć jak następna prohibicje nam zrobia 😉).
    • andaba Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 19:00
      Myślę, że ta cała gówniana sytuacja odbija się na psychice, bo niby nic się nie dzieje, a wszyscy mają dość.
      Jak u kogoś doszły problemy finansowe (wiele branży nie działało lub działało na pół gwizdka), problemy zdrowotne, spowodowane stricte covidem, brakiem dostępu do lekarzy, zamknięciem, problemy rodzinne spowodowane kiszeniem się na kupie, to załamanie gotowe.
    • morekac Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 19:22
      W poprzednich latach z ręki partnera/męża (w tym byłego) ginęły 2-3 kobiety tygodniowo. Nie wiem, czy teraz jest więcej.
      • milva24 Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 20:32
        W zeszłym roku było 125 zabójstw więcej niż w 2019, nie wiem ile z tego to żonobójstwo. Statystyki za ten rok pewnie będą dopiero za parę tygodni.
    • engine8 Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 19:41
      Kobietom jak widac rowniez?
      • milva24 Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 20:29
        Nie wiem jak tam u Ciebie ale w Polsce to jednak o wiele częściej mężczyźni dopuszczają się zabójstw na bliskich osobach.
        • engine8 Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 21:37
          Mezczyzni czesciej zabijaja ale i czesciej gina jak kobiety a wiec niekoniecznie zabija kobiety.
          Tak jest natura samcow.
          Widzialas krowy na corridzie albo walki kur czy tez damskie wojsko?

• morekac Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 21:50
            Kobiety giną przeważnie z rąk mężczyzn, najczęściej z rąk bliskich.
            • engine8 Re: Mężczyznom odbija 31.12.21, 00:05
              No coz, wdac ci sie pierwsi na nich poznaja?
              • morekac Re: Mężczyznom odbija 31.12.21, 11:03
                Obrzydliwe jest to, co napisałeś.
          • sumire Re: Mężczyznom odbija 31.12.21, 11:06
            Nie słyszałeś nigdy o królowej Boudice, co?...
    • huang_he Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 20:37
      Wóda
    • beataj1 Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 20:38
      Myślę że I facetem odbija I więcej sie o tym mówi. Kiedys byłaby to wewnetrzna sprawa rodziny. A teraz częściej trąbią media.

W połowie lat 90 w mojej rodzinie facet po pijaku zasnął z niemowlakiem w łóżku tak, że je udusił.

Sprawie udało się ukręcić łeb (co mnie do tej pory ciężko szokuje).
      Dziś nie byloby to niemożliwe I na 1000 procent byłoby o tym w mediach.
      A tak była to tylko tajemnica wioski
      • beataj1 Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 20:38
        Nie byłoby to możliwe oczywiście.
        • taniarada Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 21:03
          Wcześniejszych latach też było .Tylko mniej ,przeważnie alkohol ,brak pracy i finanse wpływały na konflikty rodzinne .
      • milva24 Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 20:41
        No tak. W latach 90 cztsroletnie dziecko sąsiadów zginęło bo się bawiło o zmierzchu na drodze, kierowca dostał wyrok a rodzinie wszyscy współczuli. Dziś na bank rodzice mieliby sprawę o nie dopilnowanie.
    • taniarada Re: Mężczyznom odbija 30.12.21, 20:58
      Racja .Dominują zabójstwa na tle rodzinnym lub koleżeńskim ,związanym z alkoholem .I tu ciekawe . Na ile przestępcy wykorzystali to, że policja, której doskwierają braki kadrowe (ok. 6 tys. wakatów), dużą część energii skoncentrowała na kontroli osób w kwarantannie i pilnowaniu protestów po wyroku TK w sprawie aborcji .www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art8672851-drastyczny-wzrost-liczby-zabojstw-w-polsce&ved=2ahUKEwiawMGxpoz1AhUGv4sKHfAuBVUQFnoECAQQBQ&usg=AOvVaw1kqNwIghhyRlRjbprsy8wN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka