Dodaj do ulubionych

Zdalna od czapy

26.01.22, 10:02
Niech mi tu ktos wytłumaczy dlaczego mój licealista ma być od jutra na zdalnej. Nie miałam czasu przeglądać gov.pl a telewizjii nie oglądam. I kto madry to wymyslił . Pewnie wąkek był to szanowna administracjo doklej.
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:07
      Bo tak.
      • pasquda77 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:14
        Bo szkoły najłatwiej zamknąć...szlag mnie trafia, że mój zaszczepiony młody musi siedzieć w domu, my też wszyscy poszczepieni, w dudzie mam chorujących AV, niech się dzieje wola nieba, ale qrwa dlaczego kosztem dzieci?
      • stephanie_harper2 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:17
        A to bo tak to osobiście do mnie czy bez podtekstu, xddd
    • anilorak174 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:16
      Bo sanepid się zatkał i zamiast doinwestować kadrowo i systemowo to zamykamy szkoły. Czego nie rozumiesz?
    • araceli Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:17
      Bo chcesz 'wolności' nieszczepstwa.
      • stephanie_harper2 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:23
        araceli wygaś mnie albo co bo pomysle, że psychofanka jesteś. Chyba , że tak poszczuć lubisz. tu dzieciaki i zaszczepione i nie maja przesrane. A o moją wolnośc to sama zadbam.
        • araceli Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:23
          Nie o zaszczepione / niezaszczepione dzieciaki chodzi - nie pal głupa.
        • demono2004 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:29
          stephanie_harper2 napisał(a):

> araceli wygaś mnie albo co bo pomysle, że psychofanka jesteś. Chyba , że tak po
          > szczuć lubisz. tu dzieciaki i zaszczepione i nie maja przesrane. A o moją wolno
          > śc to sama zadbam.

Araceli jest na usługach lewicy. Najpierw biegała na marsze KODu, teraz szczuje na szkoły i domaga sie zamkniecia szkół. Za darmo tu nie siedzi. To jest jej praca.
          • stephanie_harper2 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:31
            każdy orze jak może ale ja bym się wstydziła.
          • araceli Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:41
            demono2004 napisała:
            > domaga sie zamkniecia szkół

Cytacik albo przeproś foliarska łgaro.
          • stephanie_harper2 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:43
            Tez tak myślę,. Szkoda, że mi Konfa nie płaci (żart) Czasem to wchodze tak pro publico bono, może ktoś zajarzy . Przekonałam mamę po 80 to wszystko jest możliwesmile
      • stephanie_harper2 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:29
        Puki mnie nie wygasiłaś,.ja miałam covid,. mąż też, dzieci nawet nie kichnęły. Więc się od nich odwal. My, czyli ja, Ty, mój mąż za jakiś czas pójdziemy di piachu (ja licze jeszcze 30 lat). A wolności chce na stare lata i w tym mi nie przeszkodzisz trolu
        • araceli Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:42
          > A wolności chce na stare lata i w tym mi nie przeszkodzisz trolu

No - masz wolność babciu - do kościółka możesz polecieć, tego nie zamykają big_grin
          • stephanie_harper2 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:50
            Nie doceniłaś mnie, Do kościoła chadzam w razie chrztów, komunini, pogrzebów. Takie tam tradycje. A z babcią to , żeś przegieła, Rozmaiar 32, twarz jak umaluje też ok. W każdymym razię mój konkordatowy mąż jest tego zdania.
            • araceli Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:56
              > Nie doceniłaś mnie, Do kościoła chadzam w razie chrztów, komunini, pogrzebów. T
              > akie tam tradycje. A z babcią to , żeś przegieła, Rozmaiar 32, twarz jak umaluj
              > e też ok. W każdymym razię mój konkordatowy mąż jest tego zdania.

Mierzysz wiek rozmiarem i makijażem? Aha big_grin
    • slonko1335 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:22
      bo sanepid się nie wyrabia
    • mia_mia Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:26
      Bo są ludzie, którzy nie interesują się tym co się dzieje, a potem wyskakują z takimi pytaniami i tacy ludzie wybierają rządzących.
    • chococaffe Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:26
      Z ciekawości - jaki jest na dzisiaj stan zaszczepienia w PL?
      • zuzanna_a Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:44
        Licz trzecią dawke i tych co dopiero zaczeli sie szczepic - bo dwie przyjete dawno albo jj lub astra to ogole nie chronia przed omikronem.
        Czyli realnie ledwie 25%
    • la_mujer75 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:26
      O ile, mnie pamięć nie jesteś zwolenniczką szczepień?
      Możesz sobie podziękować.
      • latulka1 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:40
        la_mujer75?mogłabyś mi wytłumaczyć jak szczepienia wpłynęłyby na nie zamknięcie szkół? W wyszczepionej Francji wczoraj(albo w pon.) było prawie 500 zgonów tylko na covid (czyli bez chorób współistniejących)
        Serio myslisz ze gdybyśmy mieli wyszczepialnosc na powiedzmy poziomie 80% to by szkół nie zamknęli?
        • kropkacom Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:42
          We Francji są zamknięte szkoły?
          • latulka1 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:49
            Chyba tylko w Kanadzie są zamknięte. Ale tam jest też zamknięta cała reszta-w sensie kawa tylko na wynos itp.
            Ja pytałam czy serio ktoś uważa że wyszczepienie coś by zmieniło? Bo ważniejsza powinna być liczba osób w szpitalach a nie liczba pozytywnych z których znacząca większość przejdzie lekko.
            Przypominam też, że nue ma teraz szczepionki na omicrona i to są długa CEO firmy Pfhizer
            • kropkacom Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:56
              Nie wiem czy w Polsce. Z tego co ja widzę, że to ma wpływ gdzie indziej. I tak, na tą ilość aktywnie chorych na przykład tu gdzie mieszkam nie ma już mowy o blokadzie służby zdrowia. Za to mogłaby być mowa o blokadzie tutejszego sanepidu, bo się testuje. Z czego państwo nie zamyka szkół. Tak, są kwarantanny. Jednak już nie zawsze ląduję na niej cała klasa czy szkoła. Syn i córka chodzą normalnie szkoły.
            • araceli Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:57
              latulka1 napisała:
              > Ja pytałam czy serio ktoś uważa że wyszczepienie coś by zmieniło? Bo ważniejsza
              > powinna być liczba osób w szpitalach

A nie ogarniasz korelacji? Zobacz jak liczba zgonów spadła przy 4 fali w krajach o wysokim poziomie wszczepienia.
              • latulka1 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 11:05
                Te kraje miały niską liczbę zgonów już wcześniej ibobstawiam że chodzi tu o stan służby zdrowiabi podejście lekarzy a na to wyszczepienie nie ma wpływu. Dluuugo przed covidem siedziałam na sor z dzieckiem ze złamana ręka 9 godzin. Dziewięć godzin! I nie, nie było tłumu.
                • kropkacom Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 11:09
                  Widzisz, ja przed covidem w PL siedziałam z dzieckiem (atak astmy) na SOR minutę.
                • araceli Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 11:10
                  latulka1 napisała:
                  > Te kraje miały niską liczbę zgonów już wcześniej

Nie - nie miały. Taka Belgia to wręcz była w europejskiej czołówce.
        • zuzanna_a Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:47
          No ale skoro debilom sie mowi drugi rok ze ta choroba jest czasem smiertelna - a szczepien nie chca - to maja ich do kaloryfera przykuc? Ile jeszcze trzeba skakac w okol glupich ludzi i ratowac im zycie?
          Czemu na dzieci spada odpowiedzialnosc?
      • triss_merigold6 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:46
        Czekaj, teraz leci po całości, szczepieni mają wynik covid+ całymi rodzinami. Przy czym, 50 tysięcy wyników test + nie jest równoznaczne z zachorowaniami.
        • latulka1 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:51
          O tym samym pisałam triss. No ale lepiej powiedzieć że to wina niezaszczepionych. To taka sama mantra jak „wina Tuska”
    • kropkacom Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:41
      Pomyślmy. W Polsce się nie testuje. Testuje się dopiero jak już ktoś chory(objawowy), miał kontakt (nieszczepiony?), czy trafi do szpitala, tak? Argument władzy jest, że zapchany Sanepid. Kto zapycha Sanepid? A kwarantanny? Kto ląduje na kwarantannach? Jeśli już chcesz autorko rozdrapywać rany. Aha, młodsi chodzą do szkoły, bo rząd musiałby płacić rodzicom (albo mytkom big_grin) za siedzenie w domu.

• triss_merigold6 Re: Zdalna od czapy 26.01.22, 10:47
        Testują się też ZASZCZEPIENI, żeby nie trafić na kwarantannę z domownikiem, który z testu ma covid+.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka