Dodaj do ulubionych

Ordo iuris rozpadło się

• chococaffe Re: Ordo iuris rozpadło się 28.01.22, 17:41
      https://i.ytimg.com/vi/RcZY9grEuY0/maxresdefault.jpg
      • mamkotanagoracymdachu Re: Ordo iuris rozpadło się 28.01.22, 17:49
        chococaffe napisała:

> https://i.ytimg.com/vi/RcZY9grEuY0/maxresdefault.jpg

Jakie to jest prawdziwe?
      • umi Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 00:10
        Przywracala na modle ordo i tak jej to wyszlo bokiem, ze poszla na boczniaka... Moze jednak lepiej, zeby kobiety mialy prawa czlowieka i decydowaly same za siebie. Jak beda glupie, tez sobie rozwala zycie, ale przed glupota nic nie chroni, a chociaz te madrzejsze nie beda nieszczesliwe.
    • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 28.01.22, 19:28
      Ach , jak ja lubię ich wypowiedzi . Jak ja lubię czytać wywiady z nimi .
      www.gosc.pl/doc/5377629.Milosc-patrzy-z-oczu
    • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 28.01.22, 20:00

natemat.pl/394451,rozlam-w-ordo-iuris-czlonkowie-fundacji-ujawnili-kulisy-sporu

smile smile smile
    • bulzemba Re: Ordo iuris rozpadło się 28.01.22, 20:12
      Człowiek na dziwną satysfakcję gdy słyszy że instytucja która rości sobie prawo zaglądać w cudze majtki sama ma kłopoty tej natury 🤣🤣🤣🤣
      • borsuczyca.klusek Re: Ordo iuris rozpadło się 28.01.22, 20:26
        bulzemba napisała:

> Człowiek na dziwną satysfakcję gdy słyszy że instytucja która rości sobie prawo
        > zaglądać w cudze majtki sama ma kłopoty tej natury 🤣🤣🤣🤣

Ma to nawet swoją nazwę - Schadenfreude
    • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 28.01.22, 23:13
      Jak nie powiedzieć nic, żeby powiedzieć wszystko big_grin
      aszdziennik.pl/136878,rozwod-w-ordo-iuris-po-latach-pozycia-rozchodza-sie-kwasniewski-i-zych
      • wkswks Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 08:52
        Fikołki słowne w tym artykule to złoto.
    • ewka.n Re: Ordo iuris rozpadło się 28.01.22, 23:32
      Nie pochwalam, ale rozumiem wink

https://m.aszdziennik.pl/7a66507e1684d0bdafffbce83e15c202,1500,0,0,0.webp
      • dramatika Re: Ordo iuris rozpadło się 28.01.22, 23:40
        ewka.n napisał(a):

> Nie pochwalam, ale rozumiem wink

I to by było na tyle w kwestii twoich "poważnych i wyważonych", rozbudowanych komentarzy na ematce - najpierw okazało się, że nie ogarniasz na czym polega bolszewizm kolejnej odsłony pisowskiej ustawy segregacyjnej, a teraz okazało się, że łykasz plotki "z miasta" niczym przeciętny pisowiec łykający pińceta. Czyli kolejna oświecona grażyna.
        • ewka.n Re: Ordo iuris rozpadło się 28.01.22, 23:58
          Uprasza się o wyciągnięcie kijka z dupki. Mamy piątek weekendu początek. Czyżbyś biedactwo miała dyżur i to w ramach „obowiązków służbowych” płodzisz te swoje „poważne i wyważone”, rozbudowane komentarze w obronie czci i wiary w jakże rozrywkowym wątasku?

Ej, no wyluzuj choć na moment w ramach bhp i napisz: a Tobie który bardziej się podoba? big_grin
          • g.r.uu Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 00:03
            Ale to przecież nie ten... Ten po lewej to prezes ordo, ten mąż z rogami wygląda inaczej
            • umi Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 00:08
              Dajcie tego prawdziwego, porownamy wink
            • ewka.n Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 00:08
              Oj, czyli dramatika miała rację. Dałam się zmanipulować mediom niczym przeciętny pisowiec łykający pińceta. Smuteczek sad
              • dramatika Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 00:32
                ewka.n napisał(a):

> Oj, czyli dramatika miała rację. Dałam się zmanipulować mediom

Nie, podejrzewam, że to raczej ty jesteś mediami, które manipulują - jestem pod wrażeniem twojego dzisiejszego pseudprawniczego wywodu porównującego ustalenie ojcostwa do pisowskiej ustawy segregacyjnej. Nice try i generalnie błyszczysz na tle oświeconych grażyn, ale i tak spyerdoliłaś z podkulonym ogonem, jak ci wyłuszczyłam, że błądzisz. Cóż, pozostaje ci tylko magiel 🙄
            • taje Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 00:16
              Mąż z rogami wygląda lepiej niż prezes ordo. Tu wszystkie osoby dramatu: collegiumintermarium.org/wladze/
              • ewka.n Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 00:19
                Faktycznie ładniejszy smile
              • umi Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 00:41
                Maz to Pawel P, a kochankiem byl Tymoteusz? Pomieszalam. Czyli zona pogonila Tymoteusza za rogi, a Pawel niesie krzyz na razie. Tymcio tez powinien wrocic. Ciekwe, czy zona sympatyzuje z ordo. Raczej tak, skoro maz tam byl szycha. Czyli niekonsekwentna. Czyzby przebudzenie? tongue_out

Patrzac na sam wyklad, Karolina zamienila siekierke na kijek.
                • taje Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 01:10
                  Jak rozumiem, to raczej na odwrót - mąż z rogami pogonił kochanka żony. O żonie kochanka nic nie słyszałam oprócz tego, że niewierny mąż ponoć się wyprowadził, nie wiem kto zainicjował przeprowadzkę.
              • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 08:17
                Dla mnie oni wszyscy wyglądają tak samo. Są trochę za okrągli na pysiach.
                • umi Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 22:19
                  Tak, paczuszki takie, bez nadmiernego Norwooda tongue_out Wiec kiepska zamiana, patrzac tylko na buzki.
            • jednoraz0w0 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 16:01
              no właśnie, ten po lewej to prezes Kwaśniewski, który epatował swoim świadectwem (jego żona była w ciąży z poważną wadą, taką z tych co to dziecko praktycznie nie ma szans, no ale oczywiście ciąża odnoszona tak długo jak się dało, dziecko się urodziło i zaraz zmarło jakoś w okolicach ogłoszenia wyroku „trybunału” dotyczącego aborcji). Czyli „wielu z was zginie, ale jest to poświęcenie, na które jestem gotów”. Nie ma w mediach ani słowa na temat tego, jak matka podchodziła do tej tragedii i decyzji, tylko dzielny papa się wypowiada.
              • taje Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 16:08
                Przeobrzydliwy typ.
              • sumire Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 16:34
                O tak, to też był wyjątkowo obrzydliwy spektakl; prezes Kwaśniewski jako ojciec, który wspaniałomyślnie posłał duszyczkę do nieba, "skoro ja mogłem, to wy też możecie". Ciekawe, czy żona miała cokolwiek do powiedzenia. I ciekawe, czy on się kiedykolwiek przejął jej uczuciami w tej sprawie, bo medialnie ogrywał to do porzygania.
          • dramatika Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 00:15
            ewka.n napisał(a):

> Uprasza się o wyciągnięcie kijka z dupki. Mamy piątek weekendu początek.

Piątek piątkiem, ale i tak nie ogarniasz podstaw prawa, mimo że chciałaś sprawić takie wrażenie i teraz nadrabiasz plotami przy maglu. Naprawdę, na tym forum wystarczy, że ogłosisz się antyklerykałem, nie musisz się wysilać.
            • 152kk Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 16:31
              Ty dramatika twz nie ogarniasz. W czym nie byloby nic zlego bo nie każdy musi się znać na wszystkim (a niektórzy mogą się nawet nie znać na niczym), tym niemniej krytykowanie ignorancji innych w tej sytuacji jest śmieszne.
          • livia.kalina Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 17:21
            <Uprasza się o wyciągnięcie kijka z dupki

drmatysia nie może bo się złoży w pół. To jej jedyny kręgosłup (moralny).
        • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 11:11
          Dokładnie. Jak znam życie to wszystkie jak tu siedzą odróżniają fake od faktów, plotek nie słuchają itp...a jak mamy jakiś smaczny "kąsek" o nie lubianej organizacji? "Ptaszki ćwierkają" z miejsca urosło do rangi dogmatu suspicious jeszcze przed jakimikolwiek wypowiedziami, informacjami itp suspicious
          • sumire Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 11:17
            Ona nie jest "nie lubiana", ona jest zwyczajnie szkodliwa i niebezpieczna, a do tego z kolejnych wypowiedzi bohaterów całej afery wynika coraz wyraźniej, że to zwykli cyniczni hipokryci, którzy innym nakazują życie według fundamentalistycznych reguł, a sami postępują wprost odwrotnie.
          • triss_merigold6 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 11:20
            Lubienie jest bez znaczenia, ta organizacja jest szkodliwa i ma wpływ na propozycje zmian w prawie.
            • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:19
              To jest odrębna sprawa. Ale widok jak w chwili publikacji startera plotki i nic więcej są przez mlaskających z zadowolenia forumowiczów traktowane jak dogmat.....z których to forumowiczów każdy pewnie o sobie powie, że on tylko fakty i dowody, żadne ploty.... big_grin
              • melisananosferatu Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:28
                I to cie w tej sprawie najbardziej oburza? No patrz, jakos sekta, ktora chce udupic Polakow a, ktora jest zaklamana banda karierowiczow bez zadnych zasad moralnych juz jest ok?
                • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:40
                  no oburza. I ich hipokryzja mnie oburza i i podejście typu ploty = dogmat jak się trafi jakaś smaczna plota o kimś kogo nie lubię mnie oburza.
                  • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:43
                    Dobra, kończ ten temat, bo grzejesz go tylko po to, żeby odwrócić uwagę.
                  • chococaffe Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:44
                    Ale widzisz skalę? Skazywania na tortury (prawo!) a "smaczna plota" ?

I co bardziej cię wzburza widać po twoich wpisach

• chococaffe Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:37
                Wiesz, jak ktoś świadomie skazuje innych na tortury za rzeczy, które sam robi bezkarnie to wyśmiewanie przez forum to jest najłagodniejsza kara

Ja wiem, że trzeba bronić źródła antyszczepów, ale są jakieś granice przyzwoitości
                • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:40
                  a ja napisałam, że pochwalam zakaz rozwodów przez rozwodników in spe smile ? Zacytuj.
                  • primula.alpicola Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:45
                    vivi86 może już odpuść bo się ośmieszasz.
              • lauren6 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:41
                Informacja o romansie pojawiła się na portalu salon24. Kolejne portale np pudel pisząc o romansie cytowały właśnie salon24.

Czyli uważasz, że salon24 to portal plotkarski?
              • sumire Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:44
                No mlaszczemy z zadowolenia, a wiesz czemu?
                Bo to porąbani fundamentaliści, którzy hejt i szczucie na osoby LGBT, na ofiary pedofilii, na lewicowych aktywistów doprowadzili do perfekcji i w dodatku na nim zarabiają. I naprawdę przyjemnie obserwuje się, jak teraz jojczą, że ludzie komentują ich prywatne życie. Sami, qrwa, nigdy nie mieli skrupułów, by w cudzym życiu grzebać. Zatem odpuść sobie wzmożenie, bo już jeden zwolennik tych fundamentalistów pouczający forumki o tym, że nieładnie plotkować, spierniczył po cichu z tego wątku, gdy tylko pani Karolcia wydała swoje oświadczenie.
                • dramatika Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 14:01
                  sumire napisała:

> zwolennik tych fund
                  > amentalistów pouczający forumki o tym, że nieładnie plotkować, spierniczył po c
                  > ichu z tego wątku, gdy tylko pani Karolcia wydała swoje oświadczenie.

Ale o czym wydała oświadczenie? Że, za przeproszeniem, ruchała się na boku, czy że wniosła pozew o rozwód?
                  Nie widzę najmniejszego sensu przerywania wam tych szaleńczych pląsów wokół stada chochołów, jakie sobie postawiłyście, tym bardziej, że jakbym napisała, że "źrodło zbliżone do..." doniosło mi, że dajesz doopy żulom za paczkę fajek, to i tak mnie wykasujecie smile
                  • sumire Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 14:02
                    O, witamy, witamy. Co tam dziś słychać u kolegów z Mordo?
                  • melisananosferatu Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 14:11
                    A jakie to by mialo znaczenie dla Polakow, ze ktorakolwiek forumka 'daje dupy za paczke fajek'? Przeciez to sa sprawy osobiste, co nie?😀
                    A teraz, prr, stoj dramatku zanim sie zatchniesz z oburzenia: zadna z forumek nie probuje ukladac spoleczenstwu zycia. No boli cie dupa, inkwizytorze, ze ci do niej wlasna pochodnie wsadzili😀
                  • gama2003 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 14:19
                    Ale ordo zakazywał innym ,, dawania dupy za paczkę fajek,,.
                    Wręcz pracowało z zapałem, głośno i skutecznie by było to prawnie zakazane.
                    A samo dawało aż furczało.

Im wolno innych pouczać ? Nie obronisz hipokrytów. Nikogo by te ich romanse i aborcje nie obchodziły, gdyby towarzystwo nie grzmiało jakie to złe i że należy inaczej.
                    Życzę im by media trzymały i grzały temat bardzo długo.
                    Kto sieje wiatr burze zbiera.

• gronostajka Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 14:19
                    dramatik, a bigosu na uspokojenie już nagotowała/eś?
                  • zona_glusia Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 14:26
                    >Ale o czym wydała oświadczenie? Że, za przeproszeniem, ruchała się na boku, czy że wniosła pozew o rozwód?
                    Wniesienie pozwu o rozwód wystarczy. Pani aktywnie działała w kierunku utrudnienia/ zakazu rozwodów dla innych.
                    • melisananosferatu Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 14:30
                      Zaraz sie dowiesz, ze ordojurni nigdy nie chcieli zabraniac rozwodow ani ich utrudniac a lgbt przyjmuja po katolicku, z otwartymi ramionami. Poczekajmy az ktorych z tych zaklamanych glusiow zacznie beczec, ze z ta aborcja to tez jest inaczej jak sie okaze, ze tabletka 'po' nie zadzialala.
                • triss_merigold6 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 14:19
                  O, toto. Nie ukrywam, że seksafera w Jurnym Iuris zrobiła mi popołudnie w weekend, tacy ładni byli, konserwatywni...
              • g.r.uu Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 14:10
                To nie są plotki i myślę że przynajmniej dla kilku osób które tu piszą sprawa nie jest żadnym zaskoczeniem i nowością. Teraz wyciekło do mediów ale w środowisku sprawa kotłuje się od kilku miesięcy i bynajmniej nie jest tajemnicą
          • chococaffe Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 12:32
            Trzymasz formęwink
          • gdanskamarylka Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:12
            vivi86 napisał(a):

> Dokładnie. Jak znam życie to wszystkie jak tu siedzą odróżniają fake od faktów,
            > plotek nie słuchają itp...a jak mamy jakiś smaczny "kąsek" o nie lubianej orga
            > nizacji? "Ptaszki ćwierkają" z miejsca urosło do rangi dogmatu suspicious jeszcze p
            > rzed jakimikolwiek wypowiedziami, informacjami itp suspicious

Słoneczko, to nie są plotki, pani Karolina i pan Zych potwierdzili. Wystarczy samo potwierdzenie rozwodu jako dowód na ich hipokryzję i mentalność Kalego, już nawet pal licho kto kogo bzykał.
            • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:18
              Wiem. Ale nie w chwili publikacji posta startowego tylko nieco później. A już w momencie pojawienia się startera dla wielu te ćwierkające wróbelki były prawdą objawioną.
              • paskudek1 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:21
                W momencie pisania postu startowego rozpad OI było FAKTEM a nie plotką. A że z każdego kąta wychodziło to co wychodziło, no cóż, lubimy wytykać hipokryzję tym, którzy nas chcą umoralniać. Uwierz kochana, gdyby nie ICH próby wpierdalania się w życie obywateli pies z kulawą nogą by się nie zainteresował ich życiem osobistym, ruchaniem mężatek itp.
                • ludborka Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:23
                  Dokładnie
                • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:37
                  Rozpad tak, romans nie.
                  • paskudek1 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 13:59
                    vivi86 napisał(a):

> Rozpad tak, romans nie.

Jeszcze raz Powtórzę bo jednak do ciebie nie dociera - może to i dziecinne ale to ONI PIERWSI ZACZELI. Było nie wpierdalać się ludziom w życie, w prawodawstwo, w najintymniejsze sprawy ludzkie. Jak się chce kogoś pouczać kochana to trzeba jak ta żona Cezara - być poza podejrzeniem.
              • gdanskamarylka Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 16:20
                vivi86 napisał(a):

> Wiem. Ale nie w chwili publikacji posta startowego tylko nieco pó
                > źniej. A już w momencie pojawienia się startera dla wielu te ćwierkające wróbel
                > ki były prawdą objawioną.

Ale wiesz, że świat jest mały i niektórzy mają dostęp do środowiska, dlatego w chwili publikacji postu startowego już wiedzieli o tym?
                • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 16:23
                  Ktoś z tego forum? Nie te klimaty, ale mogę się mylić smile kto konkretnie? No i pisał by chyba inaczej niż wróbelki ćwierkają smile
                  • livia.kalina Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 16:29
                    Ale ty sądzisz, że ja sobie tę historię z palca wyssałam, po czym Karolinka z Tymkiem jak ja poczytali, to się nie zainspirowali i poszli do łóżka, czy jak?
                    • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 16:58
                      Sądzę, że jak masz dane z pierwszej ręki to podalabyś źródło bo "ptaszki ćwierkają" brzmi jak czytałam u jakiegoś randoma z Twittera.

Ponadto pierwsza apeluję o ujawnienie tych źródeł pozwanym przez Pawłowską i Zycha o ile ta dwójka faktycznie wytoczy powództwa smile

Czemu nie podasz źródła?
                      • chococaffe Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 17:04
                        brawo, vivi wink big_grin
                      • sumire Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 17:12
                        Pierwsza i podstawowa zasada jest taka, że źródła informacji się chroni, a nie podaje ich nazwiska big_grin Nieważne, czy to dotyczy Watergate, czy puszczalskich fundamentalistów.
                        • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 18:11
                          To tak każdy może napisać wszystko, a źródła mogą śmiało nie istnieć 😀 no i nawet jak się chroni to dotyczy to artykułów prasowych i jest "do wiad. red.". Tu jest forum. Livia kto jest źródłem smile ?
                          • livia.kalina Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 18:20
                            A jak ja ci podam imię i nazwisko, to niby co to zmieni?

Czy napisałam prawdę? Napisałam prawdę. Chyba już sama to widzisz. Chyba, ze jesteś kolejnym nickiem gazeciarza i tak sobie pierdolisz dla pierdolenia. Bo faktycznie to bardzo w jego stylu.
                            • asia.sthm Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 18:37
                              > Chyba, ze jesteś kolejnym nickiem gazeciarza i tak sobie pierdolisz dla pierdolenia.

Cos w tym jest big_grin
                              Ta sama upierdliwosc i parszywiutkie podchody.
                            • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 20:07
                              Dajesz smile
                              To będzie konkretną osoba, a nie wróbelki ćwierkają.
                              Jestem pewna, że każda tu na forum jest w swym mniemaniu obiektywna i opiera się na sprawdzonych informacjach smile jeszcze lepiej było podać w poście startowym zanim główni zainteresowani potwierdzili (rozwód, nie romans)
                              • livia.kalina Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 20:16
                                Gazeciarz i co jeszcze? Może pesel i numer i serię dowodu?
                                • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 01.02.22, 18:36
                                  To musisz pytać gazeciarza
                                  Ale podaj dane i skąd ten ktoś to wie.
                              • iwles Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 20:27
                                vivi86 napisał(a):

> Dajesz smile

Ja ci powiem! Ja ! Ja !
                                To był Pan Grafen !
                                • chococaffe Re: Ordo iuris rozpadło się 01.02.22, 18:40
                                  Ja ci powiem! Ja ! Ja !
                                  To był Pan Grafen !

big_grin
                                  • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 01.02.22, 18:47
                                    To się nie liczy 😁 autorka nie chce zdradzić choć to prawda i nic do ukrycia, no cóż 😏
                              • melisananosferatu Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 20:29
                                A co ona Pawlowska a ty Zych zeby ci dawala?
                                • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 01.02.22, 18:39
                                  Ja o nazwisku źródła tych informacji suspicious
                                  Bo wątek startował od wróbelki ćwierkają, a mlaszczace z zadowolenia forumki uznały, że to dogmat.
                                  No i jak tak dobrze wie czemu nie ujawni od kogo smile?
      • umi Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 00:07
        Temu na fioletowo tez sie robi juz jakis Norwood, ale fakt, ze wlosow ma wiecej, jest szczuplejszy i nie ryzy.

Za to konsekwentna jest, obaj brodaci okularnicy, ten sam typ wink
        • simply_z Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 15:10
          beznadziejni, natomiast ona bardzo ładna
          • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 15:14
            Mnie też się wydają podobni...
          • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 15:27
            Na wszystkich powyższych zdjęciach ona jest bez obrączki , nawet na foto sprzed paru lat . Więc ... ???
    • folivora Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 00:39
      Słyszałam wybitną plotę, że sprawa się rypła, ponieważ ordo siurek Tymek wysyłał zdjęcia swojego osobistego siurka i zdjęcie zostało ujrzane przez nieodpowiednie oczy.
      Nie wiem czy to prawda, zdjęcia na szczęście nie widziałam big_grin Ale Warszawa to małe miasto i te newsy rozchodzą się jak świeże bułeczki.
      • lilia.z.doliny Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 10:39
        Słyszałam wybitną plotę, że sprawa się rypła, ponieważ ordo siurek Tymek wysyłał zdjęcia swojego osobistego siurka i zdjęcie zostało ujrzane przez nieodpowiednie oczy.
        Cudo!
        W sensie ze jeden czlonek wyslal fotke prawie uswieconego kootasa zonie innego czlonka i tak dla wspolnej korzysci i dla dobra wspolnego sypie sie wszystko?
        Niezla sodomka. Az me lewackie serce rwie sie do dolaczenia do tego wesolego autobusu
        • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 10:42
          https://scontent.fpoz4-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272796840_10227323134845895_6309171602826031395_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=6CgTuOQV8jcAX9nAfSS&_nc_ht=scontent.fpoz4-1.fna&oh=00_AT_iZkUECX4uoSwCMIoJre8EMilprxQ6kMJLvFMUUvrtFQ&oe=61F983B1
          • starczy_tego Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 11:01
            Zajebiste 😂
          • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 11:37
            Józefie , ty zrób badaniA DNA
          • latarnia_umarlych Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 12:06
            Hihi, cudne
            • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 12:14
              No wiesz, Józef też wychowywał nieswojego syna. Byliby prawdziwie święta rodziną, jak z obrazka. Chociaż oczywiście do świętości Jacka K. trochę im brakuje.
        • sumire Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 10:48
          Moje też. Zaczynam myśleć, że źle wybieram, kręcąc się koło lewaków. Konserwatywni chłopcy i dziewczęta są ewidentnie bardziej kinky.
          • lilia.z.doliny Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 10:56
            Zaczynam myśleć, że źle wybieram, kręcąc się koło lewaków
            No!
            Ale az chce sie zakrzyknac: jak pieknie w Polsce!
            I
            Popatrz, Europo, jak mozna pieknie zyc!
            No moszna!
          • primula.alpicola Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 11:43
            Ja się zastanawiam, jak nasz józek to znosi. Tak zawsze wierzył w konserwatywne dziewczęta i chłopcówbig_grin
            • paskudek1 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 12:26
              primula.alpicola napisała:

> Ja się zastanawiam, jak nasz józek to znosi. Tak zawsze wierzył w konserwatywne
              > dziewczęta i chłopcówbig_grin

Oj tam oj tam, może i puściła chłopa kantem ale ważne że ŻADNYCH ONS nie miała w publicznej toalecie z umięśnionym pustakiem 🤣🤣🤣
              • borsuczyca.klusek Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 13:02
                paskudek1 napisała:

> Oj tam oj tam, może i puściła chłopa kantem ale ważne że ŻADNYCH ONS nie miała
                > w publicznej toalecie z umięśnionym pustakiem 🤣🤣🤣
                >
                >
                A wiadomo to 🤷‍♀️
                • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 21:30
                  No właśnie. A ja Józkowi doradziłam, żeby może na jakąś pielgrzymkę ruszył, to pozna pobożna niewiastę, bo jego zdaniem panie wyznające konserwatywne poglądy są porządniejsze.
                  • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 21:31
                    Ale na szczęście i tak nie skorzystał z moich dobrych rad, prosto z serca płynących.
                    • livia.kalina Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 21:41
                      Najostrzejsze konserwatywne laski to konserwatywni panowie na miesięcznicach smoleńskich wyrywają. Bardzo tam seksowna, erotyczna atmosfera. Warto wspomnieć romans Ewy Stankiewicz z ekspertem Macierewicza Jorgsenem, który dla kochanki zostawił żonę i pięcioro dzieci no i słynny smoleński romans pisowskiego posła Pięty z Izabelą Pek.
    • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 10:16
      To jest historyjka nadająca sie na pierwsze strony gazet .
      ach , ach , aaach... , ile w tej historyjce wątków

aszdziennik.pl/136878,rozwod-w-ordo-iuris-po-latach-pozycia-rozchodza-sie-kwasniewski-i-zych
    • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 12:54
      www.salon24.pl/newsroom/1201374,kulisy-rozlamu-w-ordo-iuris-przyczyna-jest-romans-w-konserwatywnym-instytucie

Dramatika! Gdzie jesteś???
      • heca7 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 12:58
        huang_he napisał(a):

> www.salon24.pl/newsroom/1201374,kulisy-rozlamu-w-ordo-iuris-przyczyna-jest-romans-w-konserwatywnym-instytucie
        >
        > Dramatika! Gdzie jesteś???

Borsuczyca!!! Jakieś zboczeństwa dla ciebie!!!! smile
        • borsuczyca.klusek Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 13:19
          Oburzające 🙄
      • gaskama Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 13:23
        Ha, ha, ha, .... ha, ha, ha ........
      • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 14:42
        dramatisia czeka na przekaz dnia z okolic Kremla , przekaz dnia jest aktualnie tłumaczony

www.facebook.com/sokzburaka/photos/a.1452235865010437/3387823378118333/
      • livia.kalina Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 17:28
        A dramatysia już własną "nieskalaną" reputacją świadczyła,że to to nieprawda, że to fakenews, że penis z ordo iuris przenigdy by nie spenetrował przenajświętszej jaskini innego członka ordo iuris (jakby co najmniej to ona kluczyki z ich pasów cnoty nosiła).
        • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 18:32
          livia.kalina napisała:

> A dramatysia już własną "nieskalaną" reputacją świadczyła,że to to nieprawda, ż
          > e to fakenews, że penis z ordo iuris przenigdy by nie spenetrował przenajświęts
          > zej jaskini innego członka ordo iuris (jakby co najmniej to ona kluczyki z ich
          > pasów cnoty nosiła).
          >

Używając w powyższej wypowiedzi słowo ”członka” zdajesz się sugerować grzech sodomski między dwoma osobnikami męskimi.
          Moim zdaniem powinno być ”innej członkini”.
          Chyba że to dopiero początek przecieków...
          • paskudek1 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 19:03
            Fuj, a cóż to za lewackie feminatywy 🤣🤣
            • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 19:21
              No właśnie. Prawactwo tak tępi te feminatywów, a by się przydały do stwierdzenia, czy seks między członkami instytucji nie jest aby podwójnie grzeszny...
              • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 19:26
                Gdzie jest dramatika???
                Ordo Iuris wydało oświacdczenie big_grin
                “W ostatnich dniach z przykrością czytamy, że osoby, które zakończyły przed miesiącami współpracę z Instytutem, wprowadzają opinię publiczną w błąd co do okoliczności ich odejścia z Ordo Iuris. W rzeczywistości przesłanki rozstania były następstwem ich decyzji o charakterze osobistym, powiązanych w naszej ocenie już w październiku z publicznym wyrażaniem opinii sprzecznych ze spójnym od lat stanowiskiem Instytutu Ordo Iuris, między innymi w takich kwestiach jak trwałość małżeństwa, ochrona rodziny, ochrona podstawowych praw i wolności przed ingerencją państwa przekraczającą konstytucyjnie dopuszczalne granice. W tych okolicznościach Prezes Zarządu podjął niezwłoczną decyzję o żądaniu rezygnacji dr Tymoteusza Zycha” - czytamy w oświadczeniu Ordo Iuris.
                • paskudek1 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 19:41
                  Ktoś im się na pewno na konto włamał 🤣🤣🤣
                  • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 19:53
                    smile smile smile

www.donald.pl/artykuly/Un47prmk/salon24-kulisy-rozlamu-ordo-iuris-to-miedzy-innymi-plomienny-romans-doszlo-nawet-to-bojki
                    • paskudek1 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 20:00
                      "Źródła twierdzą, że nie sam romans miał być przyczyną rozłamu w organizacji, a kwestie związane z nieszczerością, ponieważ osoby te nie przyznawały się do tego, gdy mówiło się o tym na korytarzach i były o to pytane."
                      Innymi słowy kij z tym że się pierdolili po kątach pozamałżeńsko ale że świnie niemyte nie potwierdzili plotek 🤣🤣🤣🤣
                      • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 20:15
                        Ależ to wszystko cudowne . Jak ktos jest taki świętobliwy i wznosi oczęta swe do góry to wiedz że coś się dzieje smile

Znam przypadek sprzed paru lat . Katechetka , panna , lat około 50 odbiła męża koleżance nauczycielce z tej samej szkoły . Odwiedzały się w domach i naraz krew nie woda i buum .
                        Nauczycielka spotkawszy dawną koleżankę od serca tj katechetkę na mieście chwyciła ją za kudły i krzyczała "ty ...piiiii...., piiii...., piii...."
                      • g.r.uu Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 20:17
                        To skandal na miarę kłamstwa ciążowego Opozdy big_grin
                • aandzia43 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 20:10
                  Jakże elegancko i dyplomatycznie ujęte, jestem pod wrażeniem smile
                  • aandzia43 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 21:13
                    Instytut Ordo Iuris delikatnie przypomina że jest mus własnym przykładem świecić jeśli się chce w wartościach robić big_grin
                • melisananosferatu Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 20:15
                  To jednak nie fejk? Ojej... a tak dzielnie walczyl dramatis o dobre imie pracodawcy...
      • araceli Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 20:22
        huang_he napisał(a):
        > www.salon24.pl/newsroom/1201374,kulisy-rozlamu-w-ordo-iuris-przyczyna-jest-romans-w-konserwatywnym-instytucie
        >
        > Dramatika! Gdzie jesteś???

Nie kopcie leżącego - Ordojurki się rżną a jej dalej nikt ni chce wink
        • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 20:37

twitter.com/EreaAndrzej/status/1487195673170694150
          • mmoni Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 20:40
            To tez jest dobre twitter.com/piotr4913/status/1487486958880370699/photo/1
            • paskudek1 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 20:45
              Krótko i na temat 🤣
    • mmoni Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 13:11
      Zacny trolling Sikorskiego
      twitter.com/sikorskiradek/status/1487380688793968646
      • lauren6 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 13:46
        mmoni napisała:

> Zacny trolling Sikorskiego
        > twitter.com/sikorskiradek/status/1487380688793968646

Bardzo mi się podoba. Ciekawe co Kwaśniewski na to 🤭
        • kira02 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 16:06
          Alez z tego Sikorskiego śmieszek 😎
    • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 13:42
      Następny Tymoteusz
      Coś te Tymoteusze jakieś pechowe są
      Ciągną się za nimi jakieś tematy z alkowy , rogacizna jakaś i takie tam różne , to się nadaje na scenariusz filmowy. Jak zaczynają wznosić oczęta swe do góry to wiadomo że coś się dzieje . Lovelas Kazmirz i jego poetessa dowodem , a teraz te Siurki Jurija smile smile smile

www.salon24.pl/newsroom/1201374,kulisy-rozlamu-w-ordo-iuris-przyczyna-jest-romans-w-konserwatywnym-instytucie
      • lauren6 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 13:49
        Kto normalny nazywa dziecko Tymoteusz? Od razu widać, że kościółkowy światek.
        Tam gdzie seks stanowi tabu zawsze było, jest i będzie najwięcej seksafer. Prawactwo zwykle ze zdumieniem odkrywa swoją seksualność i niczym małe dziecko dziwi się, że świat nie jest czarno biały.
        • taje Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 15:03
          Bez przesady, ładne imię. Nie mieszałabym do tego etymologii słowa. Jan też jest podejrzany?
          • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 17:25
            Tymoteusz jest podejrzany z definicji. Im bardziej z początku świątobliwy, tym gorzej kończy...
    • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 16:50
      Ojojoj
      Pawłowska reklamuje kolejną orgio organizację, a tam wstrętni, no wstrętni ludzie tak jej w majtkach grzebią. No a fu, bym powiedziała, bo nikomu nie grzebię, ale tutaj - to w końcu publiczne majtki, prawda?
      I przepraszam bardzo, że na razie tylko jej te majtki, mam nadzieję, że jemu grzebią w dupie równie mocno. Oni to lubią

twitter.com/RowinskaEwa/status/1486759393324683271/photo/1

Ordo Jurne, jakie to ładne big_grin
    • triismegistos Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 16:50
      😅
      • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 17:00
        https://pbs.twimg.com/media/FKNAm7XWQAAVHNQ?format=png&name=900x900
        • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 17:11
          😆
        • cichadziewuszka Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 18:29
          Płaczę😂
          • triismegistos Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 18:32
            😂😂
            • gaskama Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 21:24
              Genialne!
      • taje Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 14:00
        Ordo IurNis!
    • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 17:09
      Orgio Jurne , krew nie woda
    • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 17:47

https://pbs.twimg.com/media/FKL0iIsXsAMV9Fu?format=jpg&name=large

• malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 17:53
        miał być tt tego Logos ale coś nie stykło
    • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 29.01.22, 20:59

twitter.com/BogNieZyje/status/1487199331119779842/photo/1

smile smile smile
    • livia.kalina Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 00:03
      Przeczytane dziś:

"W tych szalonych czasach, gdy padają konserwatywne autorytety, jedyną pewną ostoją tradycyjnych wartości pozostaje Krzysiek Bosak. On na pewno nie poderwałby żony kolegi."
      • ramonda_alp Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 00:19
        livia.kalina napisała:

> On na pewno nie poderwałby żony kolegi."

big_grinDD

(na miejscu ich żon wcale jednak bym się tym nie czuła uspokojonawink)
      • melisananosferatu Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 00:53
        😂😂😂
      • lilia.z.doliny Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 06:59
        On na pewno nie poderwałby żony kolegi."
        big_grin
      • lauren6 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 09:02
        😂😂😂😂😂
      • semihora Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 09:47
        livia.kalina napisała:

> Przeczytane dziś:
        >
        > "W tych szalonych czasach, gdy padają konserwatywne autorytety, jedyną pewną os
        > toją tradycyjnych wartości pozostaje Krzysiek Bosak. On na pewno nie poderwałby
        > żony kolegi."
        >

Jakie prawdziwe big_grin
      • martishia7 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 11:21
        Prychnęłam bardzo mocno big_grin Tak, na Krzysztofa można w tym zakresie liczyć.
    • melisananosferatu Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 02:44
      😀
    • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 05:31
      a w tom Odór Jurija balszoj burdiel i bardak
    • ewka.n Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 07:57
      No i jest potwierdzenie.
      twitter.com/KDPawlowska/status/1487666694826995716
      • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 08:29
        A jakież to przyczyny są wystarczające do rozwodu dla pani, która ostro działa w organizacji, która chce rozwodów zakazać? I nawet gdyby były ważne i usprawiedliwione, to czy usprawiedliwiają również włażenie do łóżka z panem związanym świętym węzłem małżeńskim z inną?
        • joana012 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 08:51
          Zakłamna baba chce organizować życie innym, zakazywać i nakazywać a burdel ma na swoim podwórku. Zrobiła publiczne szambo swojej rodzinie i na szczęście dla Polek rozpurdzieliła szkodliwą sektę. Odpychające środowisko. Są tak denni, że sami się topią w swoim szambie.
          • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:46
            Sprawa wygląda coraz dziwniej. Żadnego rozwodu tych par suspicious
            • chococaffe Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:53
              Pani Karolina już chyba przyznała, że złożyła pozew o rozwód ( w jednym z wpisów był link do jej tweeta)
              • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 15:29
                Tak. To się zgadza. Jak pisałam - nie dawać suspicious
      • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 08:46
        Zatem rozwód jest, o romansie nadal cisza (poza plotkami). No i jaki rozwód jak oni tacy przeciw?
        • sumire Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 09:28
          Oni są przeciw cudzym rozwodom, nie własnym przecież.
        • ewka.n Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 09:32
          Jest i potwierdzenie drugiej strony ("nieścisłe wątki" sic!), a 2+2=4. Wywiad z Tymoteuszem o powodach odejścia z Ordo Iuris. Swoją drogą ładne uzasadnienie własnej hipokryzji w ostatnim akapicie poniżej:

"- To spytam wprost: czy sprawy prywatne, a dokładnie rozwód, były jedną z przyczyn tego, co się stało? [tj. odejścia z Ordo Iuris]

- Takie stanowisko nigdy nie zostało mi w żaden sposób zakomunikowane (...) Do niektórych mediów trafiły potem informacje od "anonimowych informatorów powiązanych ze środowiskiem Ordo Iuris", które przedstawiały luźno opartą na faktach historię związaną z motywami prywatnymi. Dominujące w niej wątki nieścisłe i obraźliwe będą oczywiście prostowane (...)

Co do kwestii rozwodu, proszę pozwolić, że z oczywistych przyczyn tego wątku nie będę komentował szerzej. Nie jest zresztą żadną tajemnicą, że wiele osób ze środowiska Instytutu Ordo Iuris rozwiodło się lub rozwodzi. Takie sprawy nigdy nie były do tej pory przyczyną negatywnych reakcji ze strony władz organizacji ani tym bardziej zakończenia współpracy z kimkolwiek (...)

Niezależnie od tego, zawsze byłem zresztą zdania, że jeśli wartości tradycyjnych będą bronić tylko osoby z wieloletnim stażem małżeńskim i praktykujący katolicy, to we współczesnym społeczeństwie będą one skazane na porażkę."

www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/skandal-obyczajowy-w-ordo-iuris-tymoteusz-zych-to-godne-ubolewania/25ryv78,79cfc278
          • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:31
            Czyli pan broni nierozerwalności małżeństw, ale wyłącznie cudzych. Wszystko jasne.
            • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:37
              I teraz pytanie - jeśli ktoś głosi jakieś tezy, forsuje zakazy, które z radością sam łamie (ochrona rodziny - to on zdradza, zakaz rozwodów - to sam składa pozew), to czy można obstawiać, że łamie wszystkie? No chyba raczej tak.
              Zakaz aborcji - sam nakłania do skrobanki lub sobie je wykonuje?

Pani Karolino!!! Ile miała pani skrobanek? Ile razy to była "wyjątkowa sytuacja"? Panie Tymoteuszu!!! Ile pan zapłodnił kochanek i ile razy zmuszał je pan do aborcji? Ja się TYLKO PYTAM, nic nie zarzucam. To Państwo wpieprzają się ludziom w życie, wszystkim nam. Więc ja chcę wiedzieć. I myślę, że chyba słusznie zakładam, prawda?
              • melisananosferatu Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:41
                Dokladnie. Ta sprawa pokazuje ich oblude i zaklamanie. Gdyby nie ich dzialalnosc mozna by tylko wzruszyc ramionami bo takich historii jest wiele, wspolczuc pani, jesli byla przemoc ze strony meza.
                • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:46
                  Nie można jej współczuć. Ja bym jej kazała żreć to, co co sama innym do gardła wpychała.
                  Gdyby to było głoszenie sobie w zaciszu domowym, to cóż - sama sobie różne rzeczy głoszę. Głoszę sobie czasem trololo na tym forum. I nic nie zmienia to w prawodastwie.
                  To, co głosiła ta sucz przyczyniło sie do licznych tragedii w Polsce. I nadal się przyczynia. Ta sucz zniszczyła życie wielu, wielu ludziom.

Ta pani ma pieniądze na to, żeby prowadzić sobie ciąże bardzo bezpiecznie, żeby robić wszystkie badania i żeby w razie czego po cichutku problematycznej ciąży się pozbyć. I na bank by to zrobiła, bo widać - głosi jedno, robi drugie. A innym łamie życie.
              • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:46
                Nie. Jak łamiesz jeden przepis kodeksu drogowego nie nie znaczy, że łamiesz wszystkie i nikt nie pyta ile osób zabilaś. To nie jest albo wcale albo wszystkie. Co nie zmienia faktu, że i co do aborcji "wyjątkowe sytuacje" bywały i mówił o tym nie tylko dr Dębski. Dobrze, że nie jestem lekarzem bo jakby na zabieg przyszedł zwolennik życia to by mnie posadzili za ujawnienie nazwiska wyjątkowej sytuacji.
                • iwles Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:56

Nikt nie mówi, że zlamala wszystkie przepisy, ale że nie można mieć do niej zaufania, czy kiedyś innych nie zlamala bądź złamie, bo jak widać przestrzeganie zasad ma w d...e.
                • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:59
                  O nienienienie, to może dotyczyć zwykłego człowieka, a nie taką panią Pawłowską, która uważa tak:
                  tvn24.pl/polska/konwencja-stambulska-karolina-pawlowska-ordo-iuris-i-katarzyna-pawlowska-lewica-o-kontrowersjach-wokol-ewentualnemu-wypowiedzeniu-konwencji-4647993
                  • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:02
                    Pani Pawłowska nie widzi odcieni szarości. Pani Pawłowska widzi Ideologię Dżender. Pani Pawłowska jest albo całkowicie na tak, albo całkowicie na nie. W ordo iuris nie ma nic pośrodku, ratuje się każdy zarodek, głosi się całkowity zakaz aborcji, a z chęcią i zakaz rozwodów. To jest IDEOLOGIA, całość. Tam nie ma "szczególnych przypadków u różnych ludzi". No, chyba że we własnym gronie, prawda? A jeśli tak do tego podchodzimy, to oni mają swoją ideologię gdzieś, oni narzucają ją tylko innym.
                    • wkswks Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:34
                      Pani pawlowska i pan Zych powinni zostać ukamienowani. Tak mówi biblia. Wg ich zasad dokonali grzechu ciężkiego, powinni zamknąć mordy i przestać pieprzyć o chrześcijańskich wartościach. Pokutować w celibacie resztę swojego żałosnego życia. W zupełności zasłużyli sobie na każde gowno, które teraz na nich spada. I za pare lat ich dzieci też to dosięgnie- wszystko dzięki nim. A wystarczyło iść pobiegać, a nie pieprzyć się po kątach.
                      • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:43
                        Ale bieganie bardziej lewackie.
                        • wkswks Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:48
                          Jakie cwiecznia sa prawackie? To moze na kolanach na jasną górę. Też wysiłek- moze sobie ciężarki na kończyny założyć.
                          • wkswks Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:50
                            O już wiem - samobiczowanie! To jest cool w tych kręgach.
                            • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:16
                              Sport dla konserwatywnych katolików: biczowanie, stretching na krzyżu.
                          • lilia.z.doliny Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:17
                            Jakie cwiecznia sa prawackie
                            Jak jakie? Ktoras juz pisala- posuwiste ruchy nozne, w pozycji na kolanach, na trasie warszawa - czestochowa oraz, co i rusz, nadeptywanie kolankiem na kuutasa, zeby odpokutowac grzeszne trwonienie nasienia na niezone.
                            Z drugiej strony, jak zauwazyla taka jedna, teraz bedzie u nich juz wybitnie biblijnie, bo ktos bedzie wychowywal nieswoje bambino
            • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:44
              Zacznijmy od tego, że jej małżeństwo kościelne nie było małżeństwem (co wkrótce udowodni), a małżeństwo cywilne to lewacki wymyśl i nie ma co się przejmować, że było.
              • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:19
                Małżeństwo Tymoteusza też było niebyłe? Karolina jest ładna, ale to chyba słaby argument za nieważnością małżeństwa Tymka.
                • lauren6 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:25
                  Pierqsza pani Kurska urodziła Kurskiemu trójkę dzieci, a ich małżeństwo jest nieważne. U katolików wszystko jest możliwe.
                • araceli Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:48
                  jowita771 napisał:
                  > Małżeństwo Tymoteusza też było niebyłe? Karolina jest ładna, ale to chyba słaby
                  > argument za nieważnością małżeństwa Tymka.

Jest taki magiczny wytrych - NIEDOJRZAŁOŚĆ. Skoro Tymuś ruchał na boku to znaczy, że był niedojrzały do małżeństwa! big_grin
                  • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:11
                    Każde małżeństwo można pod to podciągnąć. Aż dziwne, że nie wszystkim stwierdzają tę nieważność (podobno nie wszystkim).
                  • iwles Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 13:03
                    araceli napisała:

> Skoro Tymuś ruchał na boku to znaczy

...to znaczy, że Bóg tak chciał, bo gdyby Bóg nie chciał, to Tymus by nie r..ł na boku.
          • chococaffe Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:13
            Tymoteusz Zych

Nie jest zresztą żadną tajemnicą, że wiele osób ze środowiska Instytutu Ordo Iuris rozwiodło się lub rozwodzi.

ojojoj big_grin
            • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:23
              Też mnie zaskoczyło. I jeszcze że pan się nazwał zwolennikiem tradycyjnych wartości. I wpadłam w stupor, bo jak się ma ruchanie z koleżanką do tradycyjnych wartości, jak obie strony poruchawki są w sakramentalnych związkach małżeńskich?
              • lauren6 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:29
                Miałam kiedyś takiego znajomego. Żona jest jedna, ta której ślubował przed bogiem. Była jeszcze Anulka, w której się zakochał i mieszkają razem bez ślubu.

Im to wszystko się jakoś składa w tym skrzywionym światopoglądzie.
                • sumire Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:43
                  Taa 🙂 jak mój były współpracownik, rozmodlony wielce, podwójny rozwodnik w wieku lat 33, podrywał wszystko, co miało dwie nogi.
              • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 13:07
                <. I jeszcze że pan się nazwał zwolennikiem tradycyjnych wartości.

Bo to są tradycyjne wartości. Można wszystkie, byle nikt się nie dowiedział...
                • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 13:30
                  To ja chyba nie umiem w te tradycyjne wartości, jestem nudną lewaczką, seks tylko z mężem od kiedy mam męża, z żonatymi nigdy mi nie było po drodze. Gdzie mi tam do bogobojnych katoliczek.
                  • semihora Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 13:37
                    jowita771 napisał:

> To ja chyba nie umiem w te tradycyjne wartości, jestem nudną lewaczką, seks tyl
                    > ko z mężem od kiedy mam męża, z żonatymi nigdy mi nie było po drodze. Gdzie mi
                    > tam do bogobojnych katoliczek.
                    >

Ze mnie też nudziara. Niby taka postępowa lewaczka, a też długoletni związek małżeński i nawet jednej zdrady. Coś robię źle, muszę chyba przemyśleć swoje zachowanie.
                    • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 13:38
                      Za mało kościoła, oni tam wiedzą, jak się bawić.
                    • melisananosferatu Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 13:40
                      U mnie to samo. Nigdy meza nie zdradzilam, zadnego malzenstwa nie rozbilam. Nuda u tych lewakow, nuda.
                      • chococaffe Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 15:53
                        Bo jesteś hipokrytką! Wiadomo, że u lewaków "sodomia i gomoria", aborcja goni aborcję, a ty zakłamano istoto, żyjesz inaczej niż ideologia, za którą stoisz!
                    • aandzia43 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 14:05

> Ze mnie też nudziara. Niby taka postępowa lewaczka, a też długoletni związek ma
                      > łżeński i nawet jednej zdrady. Coś robię źle, muszę chyba przemyśleć swoje zach
                      > owanie.

No to też się dopiszę jako kolejna nudna lewaczka - męża nie zdradzałam, gdzie mi tam do katolickich wartości.
                • lauren6 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 13:43
                  U tradycjonalistów to już nawet romans się nie nazywa:
                  • nie-mama Re: Ordo iuris rozpadło się 01.02.22, 19:04
                    Ale ladne! 😊
            • kasiamat00 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:54
              > Nie jest zresztą żadną tajemnicą, że wiele osób ze środowiska Instytutu Ordo Iuris rozwiodło się lub
              > rozwodzi.

Co w sumie tlumaczy ich obsesje anty-rozwodowa
              • chococaffe Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:04
                Martwię się co będzie z ich debatą "stop rozwodom" sad
                • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:06
                  Przeniosla sie na Pudelka smile
                  • lauren6 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:20
                    "Już nie możemy się doczekać, aż tę piękną historię o miłości przekuje w scenariusz filmowy niezastąpiony Patryk Vega."

😆
                • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:49
                  Tu akurat jeszcze mają pole do popisu. Formalnie jedno i drugie nadal w związku małżeńskim suspicious
          • g.r.uu Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:30
            "Niezależnie od tego, zawsze byłem zresztą zdania, że jeśli wartości tradycyjnych będą bronić tylko osoby z wieloletnim stażem małżeńskim i praktykujący katolicy, to we współczesnym społeczeństwie będą one skazane na porażkę."

Facet się po prostu poświęca dla sprawy żeby nabrać wiarygodności we współczesnym społeczeństwie 😂
        • lauren6 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:02
          To jest tak zwany szczególny przypadek.
          • ewka.n Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:12
            lauren6 napisała:

> To jest tak zwany szczególny przypadek.

Z jego strony to jest poświęcenie się, aby być bardziej wiarygodnym w obronie tradycyjnych wartości. Taki szczególny przypadek wallenrodyzmu wink Przewrotne big_grin

"... zawsze byłem zresztą zdania, że jeśli wartości tradycyjnych będą bronić tylko osoby z wieloletnim stażem małżeńskim i praktykujący katolicy, to we współczesnym społeczeństwie będą one skazane na porażkę."

www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/skandal-obyczajowy-w-ordo-iuris-tymoteusz-zych-to-godne-ubolewania/25ryv78,79cfc278
      • cichadziewuszka Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 09:40
        Ojoj prawie mi jej szkoda
        • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 09:57
          W sumie to przykre, że nawet kobiety z bardzo konserwatywnym podejściem do małżeństwa i rodziny rozwodzą się po zaledwie kilku latach małżeństwa...
          • lauren6 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:06
            Jeżeli to prawda co plotkują o tym małżeństwie to ja jej się wcale nie dziwię.

Tyle, że warszawska pani prawnik da sobie radę w takiej sytuacji, a tysiącom bitych, poniżanych przez męża zwykłym Kowalskim chcą utrudnić rozwód z mężem przemocowcem. Hipokryzja polskiej prawicy i tak zwanych środowisk konserwatywnych powoduje, że człowiek ma ochotę 🤮🤮🤮
            • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:11
              Też czytałam, że pan łał żonę (oczywiście, nie musi być to prawda). Ale jeśli to prawda, to nadal nie wybił jej z głowy umiłowania dla tradycyjnych wartości...
              • lilia.z.doliny Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:32
                Też czytałam, że pan łał żonę (oczywiście, nie musi być to prawda).
                No i?
                Powinna niesc krzyz, zalatwiac rekolekcje dla malzenstw, modlic sie i prosic o nawrocenie.
                Rozwody - nigdy!
                Nie za tymnoptowala bita pani dla innych tluczonych kobiet?
                • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:01
                  lilia.z.doliny napisała:

> Rozwody - nigdy!
                  > Nie za tymnoptowala bita pani dla innych tluczonych kobiet?
                  >

Czyli standard u prawaków.
                • umi Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 14:29
                  Za tym, zdaje sie.

Zastanawiam sie, co z dziecmi. Zostana z damskim bokserem? Zarty zartami, ale to juz niebezpieczne zaczyna byc. Poza tym taki ojciec to gwarancja, ze synkowie synowe beda prali po pyskach.

Oberwalo jej sie tym, co proponowala innym kobietom. Tylko co zona Tymka winna, ze jej tez zycie sp.rdolili?
                  • g.r.uu Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 14:32
                    Karolina z Tymkiem je wychowają. Wszyscy się tam znają to przynajmniej odpada problem: jak przestawić dzieciom nowego partnera 😁
                    • triss_merigold6 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 14:37
                      😂
            • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:20
              A ja się bardzo, bardzo dziwię.
              www.radiomaryja.pl/informacje/tylko-u-nas-k-pawlowska-konwencja-stambulska-instrumentalnie-wykorzystuje-dramaty-kobiet-zwiazane-z-doswiadczaniem-przemocy-zeby-na-ich-kanwie-narzucic-wszystkim-niebezpieczna-ideologie/
            • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:27
              Po pierwsze pani zwalczała konwencję stambulską, a po drugie, nawet jeśli mąż ją lał, to nie usprawiedliwia wejścia do łóżka z żonatym kolegą. Tamtego pana też żona lała? Przecież ona musiała tę żonę znać. Ich dzieci też. Jak to jest zrobić komuś takie świństwo?
            • paskudek1 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:08
              A ten rzygać, ja bym jej chętnie przywaliła. Sorry, wiem, to kobieta z ale w pysk bym jej dała. Tymkowi zresztą też.
          • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:19
            Przykre?

Że tak powiem - o8ujałaś?

Ja jestem chodzącą liberałką, nie głoszę zakazów, nie wpieprzam się innym między nogi. Dla mnie inni mogą sobie chodzić z piórkiem w tyłku, mieć 50 partnerów seksualnych tygodniowo i w różnej konfiguracji, mogą co roku brać śluby i rozwody z kim innym. Za to ja - nie zdradzam, od prawie 20 lat mam tego samego partnera seksualnego i nie przewiduję aktualnie innego. Nie wiem, co będzie za lat 5 czy 10. Mam nadzieję, że się zestarzejemy z mężem i razem umrzemy.

Więc patrz - kobiety z bardzo liberalnym podejściem do małżeństwa są w tych małżeństwach od lat, nie rozwodzą się, nie zdradzają z kim popadnie. To może warto coś przemyśleć, co?

a gdzie dramatika?? Pytam, gdzie?
            • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:29
              No przykre (jednakowoż z przekąsem). Bo albo pochopnie ten ślub zawarła (chuć przeważyła?) albo pochopnie się rozwodzi.
              No, oczywiście, jest to ten wyjątkowy przypadek, nie to, co te inne żony, podłe opuszczające mężów z powodu lekkiego oklepu...
              Zaraz sąd biskupi ustali, że tego małżeństwa (a może i dwóch) nigdy nie było...
            • heca7 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:30
              huang_he napisał(a):

> a gdzie dramatika?? Pytam, gdzie?

Czeka na przekaz z Moskwy. Co chcesz jest niedziela. Niektórzy tam trzeźwieją po sobocie tongue_out
              • melisananosferatu Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:56
                Dramatyk ma pelne rece roboty: to cale guano o zakazie rozwodow serwowane przez oi znika z netu blyskawicznie. Ciekawe kiedy to guano wybije w mainstreamie.
            • melisananosferatu Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:35
              O, to ja tak samo. 18 lat z tym samym facetem i oby dwa razy tyle. Ale to ja jestem wstretna, niemoralna lewaczka.
              • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:10
                Ja też lewaczka i do tego grzesznica, związałam się z facetem, którego zoba odeszła do innego. Nikomu nie rozwaliłam rodziny. A parka z Ordo Iuris by mnie pouczała, jak to żyję w grzechu, nie to, co oni.
                • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:13
                  Ordo Iuris broniła pana zwolnionego z Ikei za cytowanie biblii, prawda?
                  "Ktokolwiek cudzołoży z żoną bliźniego, będzie ukarany śmiercią i cudzołożnik, i cudzołożnica."
            • lauren6 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:13
              Tak samo u mnie. Jeden facet od lat, dzieci urodzone ślubnemu mężowi. Zero zdrad, mordobicia w siedzibie firmy męża. Żaden kochanek nie wyleciał przez okno kryjąc się przed mężem. Nuda.

Gdzie mi do polskich konserwatystek?
      • irma223 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 16:00
        A tak szczerze to ja ją podziwiam. Kiedy ona na to wszystko znalazła siłę czy czas. Mając małe dzieci? Ja na tym etapie podałam nieraz na nos ze zmęczenia. A tu malutkie dzieci, mąż, z którym codziennie przez godzinę pielegnuje związek, praca, konferencje, wystąpienia i analizy.... i jeszcze to.
      • umi Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 18:50
        Chwila, jaki rozwod? Nie ma rozwodow w katolicyzmie. Pani nie moze zlozyc o rozwod, a nawet jak zlozy, nie powinna dostac. Bo to wbrew sprawiedliwosci spolecznej. Innym chciala zakazywac, niech do ch.lery bierze krzyz na ramiona i trwa w sakramentalnmym zwiazku. Nagle to "inna sytuacja"? Jak ZD bedzie miala urodzic, tez usunie, bo inna sytuacja? Powiedzialo sie a, trzeba i b powiedziec.

I tyle w kwestii pozwalania wszelkim skrajnym organizmacjom na ustanawianie prawa dla wszystkich.
    • lilia.z.doliny Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:21
      Cu-do!
      • ewka.n Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:34
        twitter.com/FrontCnot/status/1487446000205807616
      • umi Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 18:53
        big_grin
    • eglantine Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:27
      aszdziennik.pl/136936,ordo-iuris-zmienia-logo-lepiej-pasuje-do-nowego-wizerunku-organizacji
    • iziula11 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:34
      Hmm...jesli ta kobieta doswiadczala przemocy w zwiazku,to jest duze prawdopodobienstwo ze po zlozeniu pozwu o rozwod obecne plotki o romansie sa kolejna przemoca stosowana przez jej jeszcze meza.
      • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 10:40
        Jak mogła złożyć pozew o rozwód? Małżeństwo ma trwać! Przemoc stosowana przez męża? To wyraz jego miłości i wierności.
      • triss_merigold6 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:08
        O, serio? Jej kochanek wyprowadził się z domu, a mąż nakładł mu po ryju publicznie.
        • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:32
          Wg tradycyjnych wartości powinni się teraz pojedynkować na broń biała albo i palną w jakimś podwarszawskim lesie...
          Czekam z utęsknieniem na relacje godną Sienkiewicza, bo na razie klimaty bardziej z Reymonta...
          • lilia.z.doliny Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:18
            powinni się teraz pojedynkować na broń biała albo i palną w jakimś podwarszawskim lesie...
            Och!
          • jednoraz0w0 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 16:19
            morekac napisała:

> Czekam z utęsknieniem na relacje godną Sienkiewicza, bo na razie klimaty bardzi
            > ej z Reymonta...
            >
            Od razu weźmy Ridleya Scotta! on z rozpędu może nakręcić drugi Last Duel
            • morekac Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 18:33
              O tak!
      • aandzia43 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:58
        iziula11 napisała:

> Hmm...jesli ta kobieta doswiadczala przemocy w zwiazku,to jest duze prawdopodob
        > ienstwo ze po zlozeniu pozwu o rozwod obecne plotki o romansie sa kolejna przem
        > oca stosowana przez jej jeszcze meza.

Biedactwo, aż się wzruszyłam. Jak ona może składać pozew o rozwod skoro występuje przeciwko rozwodom? Osobowość wieloraka czy co?
        • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 13:16
          Ona jest przeciwko cudzym rozwodom, przecież to jasne. Tak samo jak przeciwnicy aborcji są przeciwko aborcjom u kogoś.
      • gronostajka Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 15:46
        Podobno były nudesy i żona Tymka złożyła pozew, a Tymcio oberwał od Pawełka, więc ten romans to raczej nie wymysł przemocowego męża. Oczywiście to i tak nie wyklucza, że Pawełek lubił pokazać Karolinie, kto w tradycyjnej rodzinie rządzi.
        Umówmy się - do OI nie idą ludzie normalni. To są karierowicze, narcyzi, socjopaci, mężczyźni w typie braci samców i przekonane o swojej wyjątkowości kobiety. Pani, jak wiele przed nią, próbowała grać kartami "młoda ładna konserwatystka" "feminizm katolicko-konserwatywno-ordoiurowski" itp. Budowała swoją osobistą karierę na popieraniu praw do dręczenia innych kobiet, licząc (po części słusznie), że jej coś skapnie. I pewnie skapywało: konserwatywne samce śliniące się do ładnej prawniczki "po naszej stronie" potrafią takiej "wyjątkowej kobiecie" zakręcić w głowie. Być może Pawełek miał wizję, że jego konserwatywna żona będzie co rok prorokowała i pielęgnowała rozrastające się domowe ognisko, a nie zachce jej się wrócić do pracy. Być może wsparcie dawał Karolinie Tymcio, dopingując ją do robienia kariery...
        Ze trzy odcinki Mody na sukces można by rozpisać na ten temat. Współczuć to ja mogę dzieciom, bo istnieje niezerowa szansa, że panowie i pani siurkowie zaczną jeszcze odstawiać, przy okazji rozwodów, akcje typu "odbiorę ci dzieci uju/izdo" albo "stop alienacji rodzicielskiej w wersji bratosamcowej".
        • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 16:05
          A to o alienacji to chyba już jest. Cos mi mignęło w tym nowopowstalym tworze Zycha smile
          • huang_he Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 16:08
            mobile.twitter.com/Logos_Europa/status/1482026874905710607
        • sumire Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 16:51
          Dobrze ujęte.
          Ja w ogóle przypuszczam (na bazie własnych obserwacji w dużej mierze, bo studiowałam z dość dużą reprezentacją środowisk katolickich i obserwowałam ich kariery później), że spora część, jeśli nie większość członków takich organizacji w ogóle nie jest wierząca i ma głęboko w odwłoku wszystkie te nadęte katolicko-narodowościowe hasełka, idzie w to czysto dla wymiernych korzyści. Ordo Iuris ma kupę kasy, jest bardzo blisko władzy, ma bardzo długie, międzynarodowe macki; dla młodego cynicznego człowieka, który widzi, gdzie stoją konfitury, to jest bardzo fajne miejsce do zahaczenia się na parę lat. Na mieszkanie zarobisz, pokręcisz się w pobliżu decydentów, od czasu do czasu zrobisz z gęby cholewę, ale koniec końców i tak ci się opłaci.
          • kira02 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 17:03
            I to by wiele wyjaśniało. Czyli cyniczne bezkregowce moralne. Bo normalny człowiek zapadl by sie pod ziemię ze wstydu.I jak zwykle, tacy najbardziej szkodzą sprawie, o którą rzekomo walczą.
          • asia.sthm Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 12:17
            > Na mieszkanie zarobisz, pokręcisz się w pobliżu decydentów, od czasu do czasu zrobisz z gęby cholewę,
            > ale koniec końców i tak ci się opłaci.

ha ha ha, obowiazkowe szkolenie na wstepie przechodza: Jak zrobic z geby cholewe - 12 niezawodnych sposobow
      • ramonda_alp Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 16:39
        iziula11 napisała:

> to jest duze prawdopodobienstwo ze po zlozeniu pozwu o rozwod obecne plotki o romansie sa kolejna przem
        > oca stosowana przez jej jeszcze meza.

znaczy najlepszy kumpel męża wyleciał z ordosiurków za niewinność?
        A-hahahaha.
      • umi Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 14:33
        Przy takim mezu nic dziwnego, ze go zrobila w trabe. Ale czemu kosztem innej kobiety? Tam jakas skrajna patologia jest, jak w kazdej organizcji z ideologia przyczepiona nad glowami.
        • g.r.uu Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 15:04
          Dodajmy że kobiety, z którą się dobrze zna.
          • triss_merigold6 Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 15:08
            I co z tego, że dobrze zna? Chyba większość romansów i flirtów jest w ramach środowiska, które się zna, zwłaszcza jak ludzie są czasowo ograniczeni przez dzieci i życie rodzinne.
            • umi Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 15:55
              No wspaniale. Dzieci i zycie rodzinne zajmuja czas, wiec najlepiej rozp.przyc znane malzenstwo, niz poszukac kogos wolnego na boku.

Jak zwykle aktualna modlitwa realisty - strzez mnie Boze od przyjaciol, z wrogami sam sobie poradze.
              • melisananosferatu Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 16:02
                Swoja droga, to nawet dla takiej lewaczki 'bez boga w sercu i bez wartosci' to jest straszne s...stwo. Ciekawe czy panie sie znaly i pily razem kawke ? Brr.
            • g.r.uu Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 17:11
              W tym sensie że trochę inny kaliber zdradzać męża a zdradzać męża z mężem dobrej kumpeli.
              • melisananosferatu Re: Ordo iuris rozpadło się 31.01.22, 17:14
                Ja w ogole uwazam, ze zdrada to swinstwo.
    • sanciasancia Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:26
      Swoją drogą nieźle się bawią w tym Orgio Iuris.
      • lauren6 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:31
        A to tam taki klimat mają big_grin

Ciekawe czy Karina to ta od Krzysia, który cudzych żon nie tyka?
        • paskudek1 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:35
          Wiecie co jest najgorsze w tym wszystkim? Że te pieprzone łajzy z mordami pełnymi frazesów, zamiast na jakiś czas schować się w mysiej dziurze posprzątać swój burdel i nie kłuć w oczy hipokryzją, to 9ni w swoim sosie będą się pierdolić po kątach, rozwodzić, lać po pyskach a w życiu publicznym nadal będą wpieprzać się NAM w życie i swoje chore wizje wrzucać do prawodawstwa.
        • kira02 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 17:03
          Mnie tez ciekawi motyw Kariny.
          • malamimalami8 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 19:13
            może podeślemy motyw Krzysiowi żeby potem nie było że nic nie wiedział
            • lauren6 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 19:30
              Krzysiowi to pewnie jest wszystko jedno póki dzieci z tego nie ma.

Choć oczywiście to by była znacznie ciekawsza historia, gdyby okazało się, że pierwszy talib polski załatwiał kochance skrobankę. Póki co to tylko plotki i spekulacje.
    • mamkotanagoracymdachu Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 11:52
      twitter.com/kdpawlowska/status/1487666694826995716?s=21

Hejt!
      Uważajcie, bo Karolina jest gotowa pozywać za hejt big_grin
      • melisananosferatu Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:16
        O rety. Juz mnie dramatik pozywa (od dwoch lat) , teraz i pani Karolina za magiel na ematce. Zgroza.

Ale odpowiedzi pod tym tweetem- miodzio.
      • paskudek1 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:18
        mamkotanagoracymdachu napisała:

> twitter.com/kdpawlowska/status/1487666694826995716?s=21
        >
        > Hejt!
        > Uważajcie, bo Karolina jest gotowa pozywać za hejt big_grin

Jeden z, komentarzy boski 🤣🤣. Karolinka pisze że zakomunikowała mężowi że składa pozew o rozwód a w komentarzu - zakomunikowała mu to Pani przed skokiem w bok czy po? 🤣🤣🤣🤣🤣
        • jowita771 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 13:07
          A jeden koleś napisał, że ją rozumie i że czasem trzeba wyskoczyć na miasto i czy pani Karolina jest na Tinderze.
          • paskudek1 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 13:12
            jowita771 napisał:

> A jeden koleś napisał, że ją rozumie i że czasem trzeba wyskoczyć na miasto i c
            > zy pani Karolina jest na Tinderze.
            >

🤣🤣🤣🤣🤣
          • nie-mama Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 13:27
            Piekne!! 😆
      • lauren6 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 12:25
        "No ale ponoc to nie klamstwa, ponoc sa nudeski i filmiki. To co bedziesz scigac? Zone Tymka bedziesz scigac? Malo kobieta przeszla? Nie badz bezczelna, Karolina."

Robi się coraz ciekawiej. Czas przygotować górę popcornu 🍿
        • nie-mama Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 13:28
          Tak mnie bawi ta historia, ze czekam na filmy z miska popcornu 🤣
      • sumire Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 13:14
        Ojej, pani Karolinka, członkini organizacji zajmującej się zinstytucjonalizowanym szczuciem na mniejszości i walczącej o wypowiedzenie konwencji antyprzemocowej chce pozywać za hejt? Ironia to mało powiedziane.
        A hejtu to ona raczej na oczy w życiu nie widziała. Internet i tak traktuje ich łagodnie, bo raczej się z nich śmieje niż atakuje. Powinna zasmakować miodu, jaki jej koleżkowie serwują osobom LGBT.
        • g.r.uu Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 14:11
          Zaraz, przecież ordo walczy z lewackim pojęciem mowa nienawiści big_grin
      • vivi86 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 15:32
        Zobaczymy czy faktycznie pozwie. Zych też się odgrażał. Zależy ile prawdy w plotkach o romansie smile
        • chococaffe Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 15:39
          Tak, wiemy, plotki wink

• kira02 Re: Ordo iuris rozpadło się 30.01.22, 17:15
            Szczegolnie te filmiki. Swoją drogą, co trzeba miec w glowie, zeby na osobistym telefonie uwieczniac harce z kochanka? Szczegolnie bedac na tzw swieczniku w ultrakonserwatywnej organizacji 😎🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka