nena20 05.02.22, 22:01 Czy znacie przypadki nauki stacjonarnej jako wynik wniosku rodziców do dyrekcji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:11 Oczywiście. Pytaj skumbrie. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:19 Na razie otrzymałam zgodę na nauczanie zdalne ale w szkole. Nie jestem zadowolona. Rodzice z klasy składają wnioski, niestety nie będzie to 100% ale około 70%. Ciekawe co zrobi dyrekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:22 A jaki był problem w tym, żeby poszczepić dzieci i mieć normalną naukę bez kombinowania? Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:25 A jaki jest problem w tym,.żeby społeczeństwo dorosłe się szczepilo......aaaaa zapomniałam oni nie muszą kombinować, nikt im złego słowa nie powie, ani żadnych praw nie ogranicza. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:29 U nas klasa poszczepiona/ przechorowana, zakładam, że rodzice poszczepionych dzieci sami też są poszczepieni. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:32 I co z tych szczepien skoro dyrekcja twardo wysyła cale klasy na zdalne? Zaszczepionych 80% klasy, szkoła średnia. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:36 Zależy od dyrekcji. Zaszczepieni powinni zrobić dym. Kto chory, albo pozytywny to siedzi w domu. Zaszczepieni żyją normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:38 Robiliśmy. I doopa. Dyrektor boi się antyszczepow tak samo jak rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:39 U nas mniejszość mogła chodzić do szkoły (wczesna podstawówka) i chodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:32 Ale co to ma do rzeczy. Szczepienia nie są wymagane. Zamknęli szkoły bo udają że coś robią. W żłobku u córki nikt wirusa nie widział już od dawna, ostatnio jakiś rok temu 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:25 Chęć dyrekcji. U nas zaszczepione 80% klady i doopa. Dyrekcja bez jaj, wszyscy na zdalne mimo wniosku rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
literalnie Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 10:41 mia_mia napisał(a): > A jaki był problem w tym, żeby poszczepić dzieci i mieć normalną naukę bez komb > inowania? No i w czym szczepienie pomogło dzieciom od 5 klasy wzwyż. Mają teraz naukę normalną? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 11:01 Moje poszczepione. Jak część klasy ladowala na kwarantannie to oni razem z nimi na zdalnej i to by było na tyle..... . Odpowiedz Link Zgłoś
literalnie Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 11:12 No właśnie, a teraz zamknęli równo wszystkich 5+, szczepieni czy nie. Więc nie rozumiem argumentu "trzeba było się szczepić", szczepionych wyrolowano i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 11:25 Niektórym się wydaje że podstawą do obostrzeń w Polsce jest skala zaszczepienia 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:27 A co ma do tego dyrekcja? Ministra pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:30 Dyrekcja może zorganizować naukę na terenie szkoły. Nauczyciele o tak siedzą w pustej klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:36 Nieposzczepionych nauczycieli dzieci będą wysyłać na kwarantannę, podobnie jak nauczyciele dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:38 Z tego co czytałam, nie mogą. Tylko konsultacje. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:45 Jak dyrekcja ma jaja i dba o dobro dzieci konsultacje mogą mieć formę lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:47 A to być może, ale jednak chyba tam powinno być mniej osób. PS Dyrekcje chyba zazwyczaj mają jajniki w polskich szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:51 Baby tez potrafią mieć jaja. Czasem większe niż faceci. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 22:53 A nie. Z tym się zdecydowanie nie zgadzam. Męskie narządy nie określają kobiet i bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 08:58 Ale tylko przedmioty egzaminacyjne🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 23:40 Nie, musi łamać przepisy a na to niewiele pójdzie że szkół publicznych to wątpię że podłoży się ktokolwiek. Wystarczy donos i ma duże nieprzyjemności a nie wierzę w stuprocentowej poparcie rodziców i nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Powrót dzieci do szkoły 05.02.22, 23:52 U nas w tamtym roku jedna szkoła prywatna działała cały czas. Zobaczymy, w poniedziałek-wtorek mamy rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 00:17 Też nie wierzę w 100% poparcia. U nas dyrektor zrobił rozeznanie wśród rodziców. Zadziwiająco dużo chciało nauczania zdalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 08:45 Mnóstwo dzieci nie potrafi się odnaleźć już w stacjonarnej szkole. Mamy takich na pęczki jak tylko nauka stacjonarna wraca. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 10:03 U nas szkoła specjalna, więc trochę inna sytuacja. Ale i tak byłam zdziwiona, że całkiem sporo chce zdalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 14:05 Hahaha, hahaha, hahaha. No nic, trzymajcie dalej bombelki na zdalnej i ufajcie, że to tylko dwa tygodnie. Dwa lata bombelki dały radę dzięki wam, dadzą i trzeci rok, jak trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 14:10 Nie wiem, co cię tak śmieszy. Tak, serio część rodziców chciała nauczania zdalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 14:18 Ponieważ, niestety, dopuszczono do głosu rodziców, którym nie zależy na dobru dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 14:25 Dopuszczono do głosu wszystkich rodziców, którzy wyrazili swoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 14:27 Bawi mnie, jak bardzo covidianie dali sobie wyprać mózgi. Pocieszam się, że to zaledwie połowa społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
chebellacosa92 Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 14:31 skumbrie napisała: > Hahaha, hahaha, hahaha. No nic, trzymajcie dalej bombelki na zdalnej i ufajcie, Ty naprawdę masz coś z głową. Psychopatka. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 14:38 Powiedziała ta, która nie robi nic ze zdalną nauką swoich dzieci. Empatyczna mamunia Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa1 Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 19:17 No, to proszę oświeć wszystkich- co nalezy zrobić. Tak, krok po kroku, plisssssssssssss. Bedą ci niedorajdy wdzięczne do końca świata i jeden dzień dlużej. No, co ci szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
literalnie Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 13:01 Miałaby sama sobie wytrącić z ręki zabawkę? Przecież nie po to trolluje. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 13:19 Podziękuj moderacji za wycinanie wątków, pisałam, a sama zajrzyj do rozporządzenia. Masz mature? To chyba kilka stron cię nie przerośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
literalnie Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 13:39 Wycinają cię bo piszesz pod kilkoma nikami 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 17:38 Tak, tak, pisze pod kilkoma. Zdradź te inne koniecznie 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 10:35 W małych prywatnych szkołach owszem. Podciągnęli to pod edukację domową. Odpowiedz Link Zgłoś
anvalley Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 10:59 U nas 100% rodziców złożyło wnioski i lekcje normalnie w szkole. W teorii zdalne z użyciem sprzętu w klasie, w praktyce oczywiście normalne skoro wszyscy byli w jednym pomieszczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 11:11 Wystarczy jeden dwóch nauczycieli, którzy na taki plan się nie zgodzą i nici z normalnej nauki. Uzyskać zgodę wszystkich rodziców to już cud, zawsze znajdzie się jakiś lękliwy- czy to przed wirusem czy konsekwencjami prawnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
literalnie Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 11:16 Jak dzieci cwane to same podkablują 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
anvalley Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 11:32 Na szczęście u nas wszyscy nauczyciele normalni i wolą pracować stacjonarnie - dzieci też nie chcą zdalnego więc tu była pełna współpraca. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 11:39 Będą też solidarnie kłamać w razie zarażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
anvalley Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 13:51 Dlaczego mają kłamać? No ale nikt nie będzie leciał z dzieckiem na test bo ma katar, proszę cię... u nas chore dzieciaki się zostawia w domu niezależnie od tego czy to covid, grypa czy jelitówka. Zresztą jeśli chodzi o covid to wszyscy już przechorowali, niektórzy x2 Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 13:55 Ja nauczyciel złapie covida albo dziecku wyjdzie "niechcący" to albo będzie kłamać, albo poda że miał przez ostatni tydzień kontakt z klasą/kilkoma klasami. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 13:57 Jak złapie covida w postaci kataru, niech siedzi cicho i normalnie chodzi do pracy zamiast szukać sobie wymówki. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 06.02.22, 11:32 Tak, jest to rozwiązanie możliwe teoretycznie, w praktyce w niewielu miejscach do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
anvalley Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 13:52 U nas mała klasa - 14 osób i rodzice i nauczyciele oraz dyrekcja o zdrowym podejściu. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 13:57 Świetnie. Ale wystarczy jedna osoba o "niezdrowym" podejściu (w szkole, nie w klasie) i już może się ten plan nie udać. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 14:08 No cóż, podziękujcie covidianom, że mają niezdrowe podejście Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 14:11 Podziękować możemy, tylko sytuacji to nie zmieni. Jeśli są szkoły, gdzie jest zgodność to super. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 14:35 Miło, że po dwóch latach dopuszczasz do siebie myśl, że są takie szkoły, do tej pory było, że nie da się i to niemożliwe . Daje to nadzieję, że za kolejne trzy zaświta ci w głowie, że twoje dziecko też mogłoby się uczyć stacjonarnie. Brawo ty! Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 14:52 Myślisz, że tylko ty byłaś taka "sprytna"? Ty za to nie dopuszczasz do siebie myśli, że szkoły (rodzice, dyrekcja, pracownicy) są różne i nie wszędzie da się to rozwiązanie wprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 10:07 Mamy to, dzieci wracają do szkoły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 10:21 I dobrze. Ale myślę, że to będzie kolejny argument na oddanie władzy w szkole kuratoriom, proszę, jacy ci dyrektorzy nieposłuszni i ulegli rodzicom, do tego nieodpowiedzialni, narażają życie dzieci i pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 13:06 w Polsce? gdzie to podali? nie mogę znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 13:07 a,dobra, czaję, to twój prywatny powrót, doczytałam gratki! Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 10:54 A propos powrotu do szkoły dziecka neny oraz być może wcześniejszego powrotu reszty - u mnie w szkole dziś nieobecnych 13 nauczycieli. W szkole dziecka na kwarantannie wylądowało część dzieci z 4 czy 5 klas, a dla reszty szkoła ogłosiła zdalne do środy, bo nie mają kim pracować.🤦 Dodatkowo część nauczycieli "przestaje" być zaszczepiona, więc jeśli nie zmienią przepisów to zwiększy się liczba tych chodzących na kwarantanny. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 10:57 A widzisz żłobek mojej córki pracuje normalnie cały czas. Jakoś tam nikt nie choruje. Dlaczego tylko niektóre roczniki mają siedziec w domach. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 11:04 Ale ja nie mówię, że mają siedzieć w domach. Napisałam, że jeśli nie zmienią przepisów będzie cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 11:05 A moja szkoła też pracuje cały czas, z tym że z użyciem słowa "normalnie" byłabym ostrożna. A u nas i tak to łatwiej zorganizować. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 11:05 szkole dziecka na kwarantannie wylądowało część dzieci z 4 czy 5 klas, a dla reszty szkoła ogłosiła zdalne do środy, bo nie mają kim pracować. W watku obok pisalas ze na kwaranatanny to jakis margines. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 11:07 Nie pisałam, że margines, tylko że na kwarantannie nie lądują całe klasy - zresztą tu napisałam dokładnie to samo " na kwarantannie wylądowało część dzieci z 4 czy 5 klas" Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 11:20 Wystarczajaco duza czesc zeby nie bylo z kim pracowac jak sama napisalas i trzeba robic zdalne. Ile jest tych klas w szkole? Jesli na kwarantannie byloby 1-3 uczniow to byloby z kim parcowac. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 11:23 Nie z kim pracować, tylko kim pracować. Nauczyciele są chorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 11:26 A uczniowie sa na kwarantannie. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 11:34 Ale nie ze wszystkich klas. Zdalne wprowadzono również dla tych klas, z których nikt na kwarantannie nie wylądował, bo nie ma wystarczającej liczby nauczycieli. Czytaj może uwazniejto, co komentujesz "dla reszty szkoła ogłosiła zdalne do środy, bo nie mają kim pracować" Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 11:41 Czytam wystarczajaco uwaznie. Domyslilam sie ze z powodu nieobecnosci nauczycieli czesc klas przeszla na zdalne ale takze czesc przeszka na zdalne z powodu ilsoci uczniow na kwarantannie co ty napisalas. Znowu bedziesz sie klocic dla zasady? Nie ze mna. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 12:31 Dobra, odpadam. Skoro w moich wypowiedziach wyczytałaś o "marginesie" to dyskusja faktycznie bez sensu. Ostatnio raz napiszę - w Polsce na zdalne nie przechodzi się z powodu dużej liczby uczniów na kwarantannie. Może ich być kilku na klasę - niestety szkoły (w dużej części) mają problem z organizacją równoległej nauki zdalnej i stacjonarnej. Dlatego na zdalnym lądują całe klasy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 15:07 Dawno zresztą to pisalysmy, że w bardzo niewielu szkołach będzie możliwe jednoczesne nauczanie stacjonarne i online. Szczepienia dzieci dały więc tyle, że nie mają kwarantanny i mogą np chodzić na treningi. A nijak się mają do nauczania stacjonarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 15:16 Nauczyciele wkurzeni🤣🤣🤣 już posypały się zapowiedzi sprawdzianów 🤦 miałam niezły ubaw, jak dzieci informowały nauczycieli o powrocie do szkoły, ich reakcja mówiła wszystko, wcale nie byli zadowoleni 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 15:26 No to teraz pozostaje czekać na donos do sanepidu 😁😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 15:33 Zobaczymy. Szkoła prywatna, raczej nauczyciele nie będą protestować. Wraca jeszcze jedna klasa. Myślę że lawina ruszyła i większość będzie chciała wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 15:37 Ale ja nie mówię o protestach. Tylko o dyskretnej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 15:41 Może się okazać, że jednak tak, bo nauka stacjonarna może nie wypalić. Czego oczywiście nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 15:27 Swoją drogą to chyba dyrekcja powinna informować nauczycieli? Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Powrót dzieci do szkoły 07.02.22, 15:35 Pewnie poinformowała ale jeszcze nie wszyscy odczytali wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 17:09 Jutro decyzja czy zdalna nauka będzie kontynuowana. Na ewentualny powrót mogą liczyć w pierwszej kolejności dzieci, które ferie miały w styczniu Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 17:23 Nie widzę sensu kontynuowania zdalnej dla województw ktore kończą ferie teraz. No chyba ze dla zasady zeby wszyscy to zdalne odbebnili. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 17:47 A w Wielkopolsce właśnie notujemy dużo zachorowań i kolejne szkoły przechodzą całkowicie na zdalne bo im się rozkłada personel, część dzieciaków z kolejnych klas ląduje na kwarantannie 😁 Zatem szkoły będą otwarte, z tym że zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 18:02 A Wielkopolska ferie kiedy ma lub miała? Mazowsze czy Małopolska na przykład notuje spore spadki. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 18:04 Miała w pierwszym terminie Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 18:08 No to rzeczywiście zdalne dla klas 5+ pomaga w zwalczaniu epidemii 😕 Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 18:23 Wirus hula wśród nauczycieli i uczniów klas młodszych. Jak nie zniosą kwarantanny i nie skrócą izolacji to otwarte szkoły będą fikcją. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 18:28 Izolację chyba mieli skrócić do 7 dni? Kwarantanny chyba na razie nie zniosą, przynajmniej wczoraj czytałam że nie ma takich planów. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 18:33 Horban brzęczal ze zniosą, ale on plecie bez sensu. Izolację maja skrocic do 7 dni, wszystkim (teraz tylko lekarze i mundurowi). Kwarantanne powinni zniesc bo to całkowita fikcja. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 18:42 No powinni, ale póki co Andrusiewicz twierdzi, że nie ma takich planów. Tu ten artykuł, który czytałam: www.google.com/amp/s/serwisy.gazetaprawna.pl/zdrowie/artykuly/8351124,andrusiewicz-skrocenie-izolacji-wszyscy-zakazeni.html.amp Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 18:45 Wiesz, ze oni jednego dnia mówią jedno a drugiego robią odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 18:43 Mogliby chociaż skrócić do 5 dni kwarantanny jak już nie maja zamiaru znosić. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 18:45 5 dni to sanepid się nie ogarnie z powiadomieniem 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 18:46 Ake na papierze kwarantanna nadal będzie. A oni lubią udawać, ze cos robią. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 20:02 anilorak174 napisała: > 5 dni to sanepid się nie ogarnie z powiadomieniem 😉 To w sumie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 19:22 Ale w sumie dlaczego? Żeby wszyscy mieli po równo? Co im szkodzi założyć, że po prostu kolejne regiony wracające z ferii wracają już do szkoły/. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 19:32 No ale jak to? Takie mazowieckie tylko 2 dni zdalnej by miało? A inne po 2 tygodnie? Nie możemy dzielić uczniów 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 19:45 🤣🤣🤣 Ale tak trochę niekonsekwentnie nie możemy ich dzielić. Bo jak wprowadzono zdalną do końca lutego to z marszu jedni mieli 2 tygodnie zdalnej, a inni 4 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 08.02.22, 19:57 Oni przegapili jak rozumy Bóg rozdawał. Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 09:27 Konferencja o 12. Nieoficjalnie wg RMF wracaja do stacjonarnej. Nie wiadomo czy wszyscy czy uczniowie, którzy mieli ferie w 1 terminie Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 09:59 To drugie to bez sensu kompletnie. Zwlaszcza ze ma się nijak do sytuacji epidemicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:01 Wg rmf wracają wszyscy w poniedziałek. www.rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/polska/news-nieoficjalnie-nauka-zdalna-w-szkolach-zniesiona-od-poniedzia,nId,5822811#crp_state=1 Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:04 Znaczy jak rozumiem poza tymi co ferie zaczynają... Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:08 Wg tego samego RMF "Dodał, że w przypadku decyzji o skróceniu nauki zdalnej w pierwszej kolejności do szkoły wrócą uczniowie z tych województw, które ferie zimowe miały w styczniu." Zobaczymy jak ogłoszą 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:11 pewnie z tygodniowym poślizgiem wróci reszta Odpowiedz Link Zgłoś
literalnie Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:15 Wszystkich puszczą na raz od poniedziałku. Ci co zaczynają ferie od tego poniedziałku wygrali albo przegrali (zależy jak na to spojrzeć) najdłuższe zdalne. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:29 Juz pojawiają się rozpaczliwe głosy ekspertów, ze nie powinni wracać. Jakos nikt nie zauważył ze zdalne nic nie daje (popatrzeć wystarczy na taką Wielkopolskę na przykład). Odpowiedz Link Zgłoś
literalnie Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:31 Widzę właśnie na tt wysyp malkontentów że nie tak miało być. Przy każdym powinna być informacja kiedy ostatnio widział z bliska jakieś dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:38 Śledzę sobie konto na tt ze statystykami. I jak się tam komentarze poczyta to wszyscy jak jeden mąż płaczą o zdalne... Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
literalnie Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:51 Połowa z nich to same dzieciaki, reszta drży o seniorów Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:51 W Wielkopolsce, w moim mieście coraz więcej klas/szkół przecodzi na zdalne w tych młodszych klasach. Się akurat rozsiało Odpowiedz Link Zgłoś
literalnie Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:52 Wielkopolska teraz grzeje, ale to się wypali, jak w Krakowie. Oni też już wrócili, a nie mają już wzrostów Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:27 To wczoraj było. Dzis juz nic o tym nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:41 Wg polsatu i interii tez globalnie www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-02-09/nauka-zdalna-uczniowie-wroca-do-szkol-szybciej-niz-planowano/ Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:39 Troche sie ma jednak. W Małopolsce szczyt zachorowan właśnie w okolicach ferii był, teraz konkretne spadki notuja Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:40 A Wielkopolska? Dawno po feriach i dopiero szczyt. Mazowieckie zaczęło spadki na początku ferii. Nie ma związku. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 10:53 Nie ma związku. Ale w Wielkopolsce akurat szczyt i teraz mają wrócić. Jak nie zniosą kwarantanny to ten powrót do szkół będzie fikcyjny Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 11:02 To prawda. 4 województwa jeszcze nie mają przesilenia. Lubuskie, wlkp, kujawsko pomorskie i chyba zachodniopomorskie. Sa do tyłu jakies 2 tyg. w stosunku do reszty. Ferie i zdalne w roznych terminach. Nie ma to wplywu. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 11:29 Ja już jestem mocno zmęczona tym bajzlem. Zdalna to zło, ale jakaś stabilność. Każdy dzień stacjonarnie to plus ogromny, ale ciągłe zmiany planu, zastępstwa, które nic nie wnoszą, raz zdalne raz stacjonarne -masakra jakaś. Całe szczęście, że dzieci już mam duże i ja nie muszę z dnia na dzień organizować dla nich opieki, bo o 22 dostaje wiadomość, że od jutra zdalne 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Powrót dzieci do szkoły 09.02.22, 12:11 Ja tez mam nastolatki (16 i 13) Na szczęście organizują się same. Jest jeszcze przedszkolak, ale przedszkole mamy generalnie wolne od wirusa 😋 (w tym roku szkolnym jedna kwarantanna 4 dniowa). Odpowiedz Link Zgłoś