Dodaj do ulubionych

..BasicLab - serum, kremy..?

06.02.22, 14:28
Znacie, polecacie..?
Zastanawiam się m.in. nad serum regenerującym z ceramidami 1% - dobre na początek..?
Skóra bez większych problemów, 40 plus.
Obserwuj wątek
    • chlodne_dlonie Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 06.02.22, 14:30
      Albo tym z retinolem, wit. C i koenzynem Q10..?
      A może coś innego wybrać?
      • super-mikunia Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 06.02.22, 15:12
        Z retinolem zakupiłam, ale jeszcze nie zdążyłam zacząć używać 😂 Nie zrecenzuję zatem. Jednak o wszystkich rodzajach serum z BasicLab można tylko na same ochy i achy i przeczytać.
        Dla mnie z tej firmy przeciwsłoneczny krem do twarzy 50 SPF to absolutny sztos. Lekki, świetnie się wchłania, bez zapychaczy, zapachu, a jakie działanie.
        • pade Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 10:30
          Masz krem czy emulsję z spf?
          A może ktoś ma jedno i drugie, suchą skórę i powie mi czym się od siebie różnią? W opisie i krem, i emulsja są lekkie.
          • super-mikunia Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 18:08
            Lekki krem ochronny. Nie wiedziałam, ze jest emulsja. Mam sucha skórę. Krem jest rzeczywiście lekki, wchłania się genialnie. Nawet na wakacjach w bardzo słonecznych miejscach zapewniał mi pełna ochronę, a mam jasna, piegowatą skórę, żadnych nowych przebarwień nic. Rewelacja.
      • sabek81 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 06.02.22, 15:34
        To serum wlasnie uzywam, najmniejsze stezenie jest ok, takze ja polecam
    • sabek81 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 06.02.22, 15:33
      Znam, mialam to serum i wrócę do niego napewno, teraz używam ich retinolu, miałam zel do mycia twarzy, krem na zimę bardzo dobry.
    • paola.brunetti Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 06.02.22, 16:20
      Mam serum do skóry naczynkowej - jest fantastyczne. Oprócz tego dwa sera pod oczy, też bardzo dobre, świetnie rano redukują opuchnięte powieki. Emulsja z filtrem 50 spf - kupiłam na lato, ma trochę dziwną konsystencję, jakby grudkowatą, ale wchłania się bardzo ładnie i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Wypróbowałam też dwa szampony, do włosów blond i do wypadających, jestem bardzo zadowolona. W paczce zawsze dostaję mały upominek, np pomadkę glicerynową albo żel do mycia, i to jest bardzo miłe.
    • triismegistos Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 06.02.22, 17:11
      Wszystko co kupiłam było świetne, gdybym nie była taka skąpa miałabym od nich pół łazienki
    • treo.tralve Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 06.02.22, 18:21
      nic co kupiłam nie działało, nic a nic uncertain.
      to z ceramidami miałam w lecie- nic nie robiło, klejące było uncertain
      • livia.kalina Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 06.02.22, 18:38
        Toś nie pomogła bo już chciałam kupić 🤣🤣🤣
        • mery_lubi Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 12:40
          Mi się najlepiej sprawdzają serum i krem od Sensum Mare, bogate w składniki aktywne i super nawilżają. W zimie używam serii ALGORICH, bo ma bogatszą konsystencję i bardziej odżywia skórę, a latem ALGOLIGHT, lżejsza wersja, idealna do cery mieszanejsmile
      • pade Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 09:52
        Ja mam to regenerujące z ceramidami i peptydami i jest świetne. Śmierdzi, ale fajnie łagodzi skórę po retinolu.
        Natomiast to z trehalozą średnio mi pasowało.
    • chlodne_dlonie Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 06.02.22, 22:14
      Dzięki, Dziewczyny - korci mnie coś nowego z kosmetyków popróbować, wybór padł na BasicLab smile
    • primula.alpicola Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 06.02.22, 22:33
      Bardzo lubię z trehalozą i ceramidami, te mocniejsze. Skóra po nich jest super elastyczna, uspokojona i nie potrzebuje po nich kremu.
      Miałam też 3 sera z wit. C, trawiaste, fuksja, a trzeciego nie pamiętam. Ok.
      Z kollei to nowe serum pod oczy nie robi mi nic. Przyjemne, nie podrażnia, i tyle.
      Retinolu i filtrów nie próbowałam. Retinal na pewno kupię.
      • iuscogens Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 10:21
        Też kupię ten retinal za jakiś czas. Na razie testuje retinal G&G, polecony na forum i nie mam żadnych podrażnieńsmile ale jak mi się skończy to spróbuję tego nowego BL, tym bardziej że on ma witaminę C i bym miała to już w pakiecie (teraz używam osobno).
        • primula.alpicola Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 10:25
          Ja raczej nie zrezygnuję z porannej wit.C, choćby dla tego glow effect.
          Na razie mam retinal Skintra i zapas tretinoiny, więc BL musi poczekać.
          • chococaffe Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 10:31
            Ja czekam na opinie o retinalu BL - wstępnie myślę o zakupie jesienią- może w międzyczasie będą już jakieś opinie.
          • iuscogens Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 10:31
            A jaką masz tą Wit.C??
            • primula.alpicola Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 10:45
              Teraz Bielenda SupremeLab Energy Boost.
              • iuscogens Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 10:50
                Dziękismile
        • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 12:17
          Różnica między retinolem G&G a tym od BL jest taka, że retinal w G&G jest kapsułkowany, więc nie drażni i nie rozpada się na skórze. wink Retinal - jako jedna z niewielu substancji ma tak spektakularne działanie, gdyż ma niską masę cząsteczkową, a co za tym idzie przechodzi bez problemu do miejsca, gdzie może działać. Inne substancje trzeba przeprowadzać odpowiednimi (mega drogimi) nośnikami. A retinoidy tego nie potrzebują. Jednak część producentów zamyka retinal w tych kapsułkach właśnie po to, aby nie nie drażniły - bo im mniej drażnienia, tym lepszy efekt terapeutyczny.
          • chococaffe Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 12:31
            pewnie głupie pytanie ale..co to znaczy, że nie rozpada się na skórze? Ten z BL może się "rozpadać??
            • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 12:33
              No tak, jak każda substancja zanim się wchłonie to może stracić część "mocy". smile
              • chococaffe Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 12:36
                Czyli suma sumarum G&G skuteczniejszy?
                • chococaffe Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 12:36
                  p.s. przy okazji - nie robię krzywdy G&G dodając kroplę olejku przed rozsmarowaniem?
                  • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 12:44
                    Robisz. Lepiej daj kroplę po rozsmarowaniu.
                    • chococaffe Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 12:58
                      Czyli g... Dodaję, żeby się lepiej rozmarowywało to "ziarnko grochu"
                      • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 13:01
                        Rozsmaruj najpierw w palcach. smile
                        • chococaffe Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 13:04
                          To wszystko zostaje na palcach i nie ma co wklepać w twarz
                          • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 13:09
                            Ale nie tak dokładnie, tylko nie nakładaj punktowo, a rozdziel groszek na trzy porcje i każdą rozetrzyj w palcach i następnie nałóż na twarz. Będzie łatwiej.
                • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 12:44
                  To nie tak - ja np. umiem stosować tretynoinę bez efektu drażnienia, więc jeśli ktoś wprowadzi delikatnie to może i serum z BL nie będzie drażniło. smile
                  • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 12:45
                    Ach, chodzi o moc? Tak, efektywniejsze są te kapsułkowane.
          • primula.alpicola Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 13:12
            A jeśli podrażnienie w ogóle nie jest problemem i chodzi tylko o skuteczne działanie przeciwstarzeniowe, to który produkt?
            Mam nowy zapas Tretinoina Same 0,05%, może to? Czy g&g?
            • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 13:14
              Tretynoina królową. smile
              • primula.alpicola Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 13:16
                Dzięki🙂
            • cudko1 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 14.02.22, 13:12
              primula gdzie kupias zapas?

• primula.alpicola Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 14.02.22, 14:24
                We Włoszech, sprzedają mi to bez recepty.
          • iuscogens Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 12:49
            thank_you napisała:

> Różnica między retinolem G&G a tym od BL jest taka, że retinal w G&G jest kapsu
            > łkowany, więc nie drażni i nie rozpada się na skórze. wink

Czyli jeśli dobrze toleruję retinal GG to lepiej się go trzymać?
            • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 12:55
              No pewnie, to wielka sztuka znaleźć odpowiadające nam kosmetyki. smile
              • iuscogens Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 15:24
                Dziękismile liczę, że skoro jego używanie będzie bezproblemowe to uda mi się przekonać do retinali na stałe. 38 lat pyknelo, najwyższy czas smile
    • ju_mi Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 10:47
      No to ja jestem jakimś ewenementem - BasicLab zaczęłam używać w marcu ubiegłego roku.
      Używałam Serum peptydowe pod oczy, Serum z wit. C 10%, Serum z trehalozą 10%, Serum redukujące przebarwienia, Serum regenerujące z ceramidami 1%, Lekki krem ochronny SPF50, Żel oczyszczający do skóry tłustej, Żel do skóry naczynkowej, Płyn micelarny do skóry naczynkowej, Krem nawilżający do twarzy lekka konsystencja, Żel do mycia ciała, Peelingi kwasowe, Odżywkędo włosów blond, Pomadkę do ust nawilżającą, Antyperspirant 72h.
      W zasadzie nic mnie nie zachwyciło - efekt używania serów żaden. Dodatkowo trehaloza i ceramidy mnie zapychały sad Krem z SPF dałam synowi, bo mnie bardziej przypasował SPF od Eeny Meeny. Za fajne uważam antyperspirant i pomadkę do ust smile

• hexella Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 14:07
        nie jesteś wyjątkiem, ja tez jakoś nie pałam zachwytem. Miałam treharozę , ceramidy i witaminę c w dwóch postaciach. Wszystko średniawka, a serum z witaminą c w formie kwasu arcorbinowego śmierdzi starą gąbką ze zlewu.
        • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 12:22
          Pytanie na co te produkty miały zadziałać.
      • maderka_2021 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 09.02.22, 11:58
        Jeśli chodzi o SPF to z czystym sercem mogę polecić ten od SENSUM MARE - ich ALGODROPS SPF 50 to świetny, nieklejący się, szybko wchłaniający kosmetyk, który stosuję na co dzień, także na makijaż - nic się nie roluje, nie obciąża skóry i ma cuuuuudny zapach smile
    • lot_w_kosmos Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 11:16
      co pracuję w domu ,to robię zakupy przez ematkę
      surprised
      • primula.alpicola Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 11:19
        Co kupiłaś?
        • lot_w_kosmos Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 11:32
          serum pod oczy basic z peptydami
          witaminę C nacomi 15%
          apis kwasy azaleinowy mlekowy glikolowy 30%
          na Cocolita.pl
          matko, kiedy ja to zmieszczę
          aczkolwiek retinol się kończy to robi się miejsce wink
          C wdrożyłam miesiąc temu o poranku i jest naprawdę OK, więc ciągniemy
          teraz mi trzeba jeszcze czegoś na noc odżywczego
          myślę nad ceramidami z Bielendy od dłuższego czasu, ale może jeszcze na ematce coś wyczytam wink
          Bielendy jakoś ogólnie nie lubię i tak chodzę koło tych ceramidów jak pies koło jeża
          • lot_w_kosmos Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 11:34
            kwasy to przez Maszkarona
            dawno nie stosowałam
            a mam na policzku lekkie jedno przebarwienie
            pomyślałam, a co tam, spróbuję diabła wykurzyć
            • pade Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 11:45
              Krem Bielendy z ceramidami na noc jest świetny! Mam już któreś z kolei opakowanie i chyba wolę go bardziej niż Bandi ati dry.
              • lot_w_kosmos Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 11:50
                Mówisz?
                No to może jednak kupię.
                Mam w galerii obok sklep z kosmetykami profesjonalnymi i jest cała półka Bielendy.
                Wstąpię dziś wieczorem. Raz kozie śmierć wink
          • primula.alpicola Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 11:51
            Dr Jart serum z ceramidami. Nie ma za co😉
            • lot_w_kosmos Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 12:20
              popatrzę, dzięki wink
    • chococaffe Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 11:35
      of ftop - Ph Doctor własnie ogłosił promocję -10% smile
      • hexella Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 14:04
        teraz niech się w tyłek ugryzą, kilka dni temu zamówiłam sławne serum pod oczy w pełnej cenie, wrrr....
        • primula.alpicola Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 14:11
          Tam się nigdy nie kupuje w pełnych cenach...co chwilę mają rabaty, a nawet jak nie, to można poprosić o kod na Instagramie albo Fb.
          • hexella Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 14:43
            dobra zapamiętam. Mam tylko nadzieję, że zadziała chociaż jak ematki obiecywały.
            • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 19:40
              Kwas mlekowy z ph Doctor któraś ematka używała? Warto kupić?
              • primula.alpicola Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 22:55
                Tak, miałam, używałam na twarz i ciało. Ok, ale nie widzę różnicy w porównaniu do innych.
              • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 12:20
                Bardziej kwas glikolowy (ten na kolana i łokcie) - do stosowania na całe ciało.
                • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 18:25
                  Czwarty mc stosuję Crystal3 i chciałam dołożyć 1 raz w tygodniu kwas. Myślałam o mlekowym z ph Doctor. Widzę że to chyba nie nieszczęśliwszy pomysł.
                  • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 18:29
                    Spokojnie możesz dołożyć kwas, ale czemu akurat mlekowy? smile
                    • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 18:55
                      Tylko taki był w ph Doctor 😏
                      Na poważnie to mam trochę zaskórników otwartych czarne kropki i pomyślałam że kwas pomoże mi je wyplenić.
                      Jaki specyfik z kwasem byłby najlepszy na start.
                      • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 09.02.22, 12:15
                        A miałaś wcześniej problem z zaskórnikami?
                        • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 09.02.22, 13:23
                          Raczej ich nie przybyło, wcześniej też były. Nie jest ich dużo, ale teraz jakoś bardziej je widzę.
                          Przeciw zmarszczkowo robię co mogę to może i na zaskórniki jest domowy sposób.
                          • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 09.02.22, 13:30
                            A przypadkiem nie masz zaburzonej bariery hydrolipidowej? Może jeszcze uściślijmy co masz na myśli pisząc "zaskórniki otwarte"?
                            • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 09.02.22, 17:50
                              Zaskórniki otwarte czyli czarne kropki na nosie i troszkę na policzkach.
                              Bariera chyba ok. Pod Crystal3 używam NIOD peptydy miedziowe serum 2 w 1, a na retinal Bielende z ceramidami. Jak mi się nie chce kłaść 3 warstw to tylko Medik8 advanced night restore.
                              Na dzień serum z vit C spf 50.
                              W weekend na vit C Basiclab serum z 15% trehaloza i 10% peptydem.
                              • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 09.02.22, 19:32
                                Jaką masz cerę? Za powstawanie zaskórników (poza procesem dojrzewania) odpowiada m.in. zaburzona bariera hydrolipidowa, złe oczyszczanie twarzy - jak to robisz?

Czasami wystarczy dobre oczyszczanie (dwukrotne - faza tłuszczowa plus emulsja lub dwa razy dobra emulsja np. ph Doctor) plus tonik kwasowy (wspaniały jest Paula's Choice BHA) + glinka (na oczyszczoną twarz nakładasz ten tonik, dajesz mu pracować, po czym nakładasz glinkę - trzymasz kilkanaście minut i nie dopuszczasz do jej wyschnięcia - psikasz wodą w atomizerze, potem zmywasz).

• hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 09.02.22, 21:16
                                  Dojrzewanie już daawno mam za sobą, nie jest przyczyną dla zaskórników.
                                  Twarz oczyszczałam pianką Neuro cannabis foam Arkany. Teraz zaczęłam żel Purito defence barrier. Po umyciu spryskuje hydrolatem różanym z Nacomi.
                                  Emulsję z ph Doctor kupię po Purito.

Tonik Paula's to ten z 2% kwasem salicylowym? Od razu kupię.

Jaką glinkę kupić. Nigdy nie miałam.
                                  • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 09.02.22, 21:18
                                    Zapomniałam napisać, cerę mam normalną bardziej w kierunku suchej. Bez przebarwień Lat 40+.
                                    • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 12:46
                                      Glinkę możesz kupić np. zieloną, obojętne jakiej firmy.

Tak, to ten tonic.

Ten spf 50, to który? Coś źle robisz, zastanawiam się co.
                                      • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 13:36
                                        Dziękuję bardzo. Kupię tonik i poszukam glinki. Będę na nią psikała hydrolatem nacomi.

Spf kończę Neutrea i rozglądam się za kolejnym.
                                        Tych czarnych kropek mam najwięcej na nosie. Może tak być że coś robię źle 🙁
                                        • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 13:54
                                          Może na początek oczyszczaj dwa razy te miejsca z zaskórnikami (Twój żel jest w sumie łagodny). Glinki możesz kupić w każdej drogerii. smile Ja gdy robię hammam na całe ciało, to twarz oblatuję tym samym. wink

Szkoda hydrolitu na glinkę, naprawdę użyj zwykłej wody. smile
                                          • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 14:47
                                            Ok, będzie woda. Podziałam i zobaczę.
                                            Bardzo, bardzo dziękuję 🙂
                                            • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 14:49
                                              Daj znac za miesiąc, Ok? Będziemy kombinować
                                              • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 18:19
                                                Dam znać.
                                                Myślę jeszcze może by pójść do kosmetyczki na peeling kawitacyjny i oczyszczenie twarzy. Dobrze kombinuję?
                                                • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 18:30
                                                  Nie! smile
                                                  • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 19:06
                                                    O matko, aż tak źle? Zaszkodzę?
                                          • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 13.02.22, 11:48
                                            Kupiłam glinkę zieloną nacomi i wczoraj użyłam pierwszy raz. Skóra jest po niej super gładka.

Jak często mogę jej używać żeby nie przedobrzyc, napisane na niej że jest do cery tlustej trądzikowej, a moja bardziej w kierunku suchej niż z tlustej.

Czy mogę ją stosować mojemu 13-latkowi w walce z trądzikiem? Jeśli tak jak często?
                                            • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 13.02.22, 12:10
                                              Dwa razy w tygodniu, aż osiągniesz pożądany efekt a potem dla podtrzymania raz w tygodniu. smile

Jaki trądzik ma Twój syn?
                                              • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 13.02.22, 12:12
                                                Zawsze możesz stosować tylko tam, gdzie masz zaskórniki, nie musisz na całej twarzy. Tego dnia oczywiście odpuszczaj sobie retinoidy. I nawilżaj, zaskórniki to b. często zaburzenia bariery hydrolipidowej.
                                              • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 13.02.22, 12:26
                                                Ok, dziękuję.

Syn ma czarne wągry na nosie, policzkach i brodzie. Na czole rzadko. Robią się z nich ropne krostki. Chodzimy regularnie na kwasy i darsonwal.
                                                • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 13.02.22, 12:40
                                                  To spokojnie możesz spróbować tego sposobu. A co syn stosuje na co dzień?
                                                  • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 13.02.22, 13:01
                                                    Żel do mycia z kwasem szikimowym i tonik też z kwasem szkimowym obydwa Arkany.
                                                    Serum z niacynamidem Nanili.

Trochę się obawiam żebyśmy za bardzo nie wysuszali skóry i będzie nadprodukcja sebum.
                                                  • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 13.02.22, 13:06
                                                    No zdecydowanie za dużo wysuszaczy, kup cos ceramidowego albo np. Ten krem lipidowy z pH doctor
                                                  • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 13.02.22, 13:31
                                                    Mogę się podzielić z synem Bielendą professional z ceramidami jesli się nadaje. Nie za młoda skóra?

Jak skonczy tonik Arkany mam zamiar kupić Bielendy łagodząco-nawilżający tonik z aloesem i kurkumą, Zgapiłam jak pisałaś o nim w którymś z wątków. Brać?
                                                  • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 13.02.22, 13:33
                                                    hanka08, poczytam wieczorem co to za produkty Arkana, pomyśle i napisze, Ok? Teraz spadam na dwór. 😘
                                                  • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 13.02.22, 13:44
                                                    Dziękuję 🙂
                                                  • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 15.02.22, 11:17
                                                    Sorry, że dopiero teraz - tak z ciekawości - te produkty (tonik i żel) pomagają mu? Nigdy nie spotkałam się z kwasem szikimowym. Skąd w ogóle pomysł na taką pielęgnację (jakaś kosmetyczka czy ktoś polecił?)? Generalnie trądzik powinno leczyć się u dermatologa, szkoda czasu na próby i błędy, on po jednym spotkaniu wie, w jakim stopniu posunięta jest choroba.

Tak naprawdę dla tłustej skóry i oczyszczenia porów z wągrów potrzebny jest właśnie kwas salicylowy - on jako jedyny ma zdolność rozpuszczenia łoju. Może napisz do mnie na priv?
                                                  • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 15.02.22, 15:42
                                                    Gazetowy Ci działa?
                                                  • thank_you Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 15.02.22, 17:24
                                                    Tak
                                                  • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 15.02.22, 18:16
                                                    Wysłane 🙂
                          • pade Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 09.02.22, 13:33
                            Wystarczy Ci tonik kwasowy, albo pianka do mycia z kwasami. A jeśli już koniecznie chcesz sobie zrobić kurację kwasową to może lepszy byłby kwas migdałowy? Jest bezpieczny i można go stosować nawet latem.
    • extereso Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 07.02.22, 19:50
      Basiclab kupiłam jak primula polecała, ale jeszcze nie używałam.
      • igge Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 15.02.22, 14:10
        Ja dostałam w prezencie serum z retinalem x2. I nie wiem czy używać oba od razu czy poprzestać na razie na tym słabiutkim. Retinol moja skóra zna, w sesdermowych stężeniach. Retinal będzie pierwszy raz. Po otworzeniu BasicLab każe trzymać buteleczkę w lodówce i zużyć kosmetyk w ciągu 3 miesięcy. Krótko jak dla mnie, sesdermy kosmetyki mają 12miesięczną trwałość po otworzeniu. Tak krótką trwałość po otworzeniu mają tylko moje sylveco/vianka kosmetyki.
        No i to trzymanie w lodówce jest średnio wygodne.
        Dodali do mojej paczki micellis żel oczyszczający 100ml gratis oraz dwie próbki kremu nawilżającego z aloesem do skóry wrażliwej i chyba kupię normalne opakowanie bo można go użyć nawet na podrażnioną, czerwoną skórę. Koi, nie tylko nawilża dobrze.
        Niestety opakowania BasicLab nie podobają mi się, szkoda
    • krolewska.asma Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 08.02.22, 19:06
      Właśnie się wkurzyłam i chyba zrezygnuje z tej firmy
      miałam już kilka rzeczy i są ok ale cena też jest wysoka i strasznie denerwują mnie te ich Pipetteki

Nosz kurna bo nie można wydać trochę na normalne opakowanie z Pompka

teraz otworzyłam sobie jakieś nowe serum wiadomo cena 200 zł takie mleczne jest to serum więc w ogóle masakrycznie się z tej pipetki nakłada

już za pierwszym razem mi się wszystko rozCiapało chyba sobie te panie naprawdę w kulki lecą i jednak przerzucę się na jakieś kosmetyki gdzie nie kombinują z opakowaniami I gdzie używanie produktu to przyjemność a nie przykra czynność jakby się chciało zabić muchę
      • mery_lubi Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 09.02.22, 11:31
        Dokładnie! spróbuj kosmetyki Sensum Mare, mają świetne składy INCI i kremy w szklanych słoiczkach a serum i krem pod oczy w airlessach (z pomką). Dozowanie jest super wygodne, jedna pompka to dokładnie tyle, ile potrzebujesz nałożyćsmile
        • krolewska.asma Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 09.02.22, 12:09
          Dzięki
          Naprawdę coraz bardziej mnie wkurza to serum

drugi raz wczoraj próbowałam użyć i naprawdę ciekawa jestem w ogóle czy te producencki kiedykolwiek próbowały same trafić tą PIIpetka do tej miniaturowej dziurki w butelce i tą mikro Dziurka w pipetce próbowały coś nabrać ze środka tej butelki szczególnie z taka mleczna konsystencja

no kurczę to są chyba jakieś żarty

Kosmetyk za 200-300 pln a obsługa taka ze łatwiej by się wykradalo kosmetyk z gara w którym go mieszają

I to samo z Samarité -tam serum kosztuje chyba z 400 pln i nic nie można normalnie nabrać- idą po prostu w najtańsze opakowania sprowadzane chyba z Chin za jeden grosz

Ja muszę mieć komfort i przyjemność z używania kosmetyków
        • violent_green Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 09.02.22, 19:50
          Weźcie przestańcie spamować tym sensum mare. Miałam kremy i tonik. Nie zauważyłam żadnej różnicy po używaniu, a tonik śmierdział jak tanie perfumy. Nie rozumiem, jak kosmetyk pielęgnacyjny może być tak idiotycznie naperfumowany.
          • pade Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 15.02.22, 14:24
            Siostro! Mam to samo! Ten tonik tak śmierdzi, że nie jestem w stanie go używać. Sto razy lepsze są taniochy z Hebe.
      • primula.alpicola Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 09.02.22, 12:31
        Mam identycznie z pipetkami, kupuję od nich tylko te airless.
        • grey_delphinum Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 12:33
          Kupiłam w zestawie emulsję dermatologiczną do mycia twarzy i retinal 0,07 (to w ogóle moje pierwsze podejście do retinolu/retinalu).

Jakieś rady dla początkującej? Coby sobie wielkiej krzywdy nie zrobić?

• primula.alpicola Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 13:04
            Na początek ostrożnie, może ze dwa razy w tygodniu, i obserwuj. Masz coś na po retinolu, krem z ceramidami na przykład?
            • grey_delphinum Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 14:57
              Niestety, mam tylko kremy pharmacerisA A

www.e-zikoapteka.pl/pharmaceris-a-sensi-relastine-e-krem-peptydowy-napinajaco-ujedrniajacy-spf-20-50-ml.html
              www.e-zikoapteka.pl/pharmaceris-a-sensi-relastine-e-krem-peptydowy-napinajaco-ujedrniajacy-spf-20-50-ml.html

Mogłabyś mi tak łopatologicznie napisać, jak stosować ten retinal?

Myję twarz emulsją, czekam 10 min. I co dalej? Tonik? Od razu retinal (ile, gdzie dawać, a co omijać? ), zmywam ten retinal, czy bezpośrednio na niego krem i jaki?

Jak widzisz, jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę 😉
              • iuscogens Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 15:26
                Ja znawcą nie jestem absolutnie, ale po prostu wieczorem nakładam na twarz smile
                Na razie tak co trzy dni.
              • primula.alpicola Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 18:25
                Ja nie czekam po oczyszczaniu, nakładam retinal na świeżo osuszoną twarz. Dwie pompki, twarz szyja dekolt, niczego w sumie nie omijam. Toniku nie używam. Retinalu nie zmywam, tylko po ok. 40-60 minutach nakładam coś- serum, krem, maskę. I tak codziennie. No, raz w tyg. zamiast retinalu wjeżdża jakiś kwas.
                • iuscogens Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 18:32
                  Codziennie to jednak bym chyba nie chciała, za bardzo lubię peptydy miedziowe, ale może za jakiś czas spróbuję co drugi dzień. Tylko wtedy Wit. C musiałaby iść rano przed filtrem...
                  • sophia.87 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 13.02.22, 15:32
                    Peptydy miedziowe można nakładać przed retinalem, to świetne połączenie.
                    Po 20-30 minutach retinal i potem po kolejnych 20-30 minutach krem z ceramidami.
                • grey_delphinum Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 11.02.22, 18:35
                  Dziękuję 😊

Ja na razie spróbuję 2-3 razy w tyg., bo b. boję się podrażnień.
                  • igge Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 16.02.22, 15:23
                    Ja zaczęłam wczoraj i dzisiaj serum z retinalem BasicLab to słabsze 0,07 i skóra ok. Zero podrażnienia. Kilka razy naciskam pompkę i sporo tego nakładam. I tak trzeba zużyć w 3 miesiące maks.
                    Konsystencję ma fajną lekką i delikatną, a jednocześnie nawilża i natłuszcza. Nie zostawia nieprzyjemnego odczucia czy lepienia na skórze.
                    Zdziwiona tylko jestem, że ma wyraźny żółty kolor.
                    Aczkolwiek na opakowaniu jest info, że brudzi pościel czy ubranie i trza uważać.
                    Buteleczka ciężkawa i toporna, wypadła mi przy wyjmowaniu z lodówki.
    • ingrid_1993 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 22.03.22, 12:30
      dla kobiet 40+, jest fajna linia kosmetyczna Złote Ceramidy. fajnie dzialaja na skore twarzy. odmladzaja, regeneruja. warto sprobowac
    • igge Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 22.03.22, 15:48
      Mam retinal w 2 stężeniach sera. Jedno słabsze, drugie mocniejsze. Szybko wchłaniają się i mają lubiany przeze mnie żółty kolor.
      Trzeba je niestety szybko zużywać bo ważność 3 miesiące po otworzeniu.
      Mnie nie podrażniają zupełnie, a i na oczy używam.
      Buteleczki są brzydkie dla mnie ale trudno.
      Miałam też serum z retinolem i skwalanem. Tłuste. Ale nie było ciężkie i przyjemne w stosowaniu.
      • igge Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 22.03.22, 15:49
        Sorry, nie dostrzegłam, że to stary wątek I to samo napisałam.
        • hanka08 Re: ..BasicLab - serum, kremy..? 23.04.22, 15:25
          Może ktoś nie wie a chciałby skorzystać, na stronie BasicLab jest -25% na wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka