Dodaj do ulubionych

Elektrostymulator TENS

12.02.22, 07:38
Zastanawiam się nad zakupem takiego urządzenia w prezencie dla Mamy. Coraz bardziej cierpi a standardowe przeciwbólowe pomagają na krótko ponadto brane dłużej nie są fajne dla żołądka. Macie, używacie, sprawdza się w warunkach domowych?
Obserwuj wątek
    • paskap Re: Elektrostymulator TENS 12.02.22, 09:53
      Ooo właśnie moje 15 letni dziecię ma przepisane przez ortopedę zabiegi Tens na plecy. Poczytam chętnie wasze opinie
    • wkswks Re: Elektrostymulator TENS 12.02.22, 10:09
      Mamy, używamy. Szału nie ma, ale jako dodatek do ćwiczeń rehabilitacyjnych się sprawdza. Bez regularnych ćwiczeń, żadne zabiegi reha nie działają.
      • lea_233 Re: Elektrostymulator TENS 12.02.22, 11:23
        Jestem absolutnie przekonana, także na własnej skórze, że ćwiczenia to podstawa. TENS nie likwiduje przyczyny bólu tylko sam ból. Działa więc doraźnie. Tylko jak domowy stymulator ma się w stosunku do profesjonalnego. Daje radę? Ma porównywalne działanie? Na co zwrócić uwagę przy jego zakupie?
        • wkswks Re: Elektrostymulator TENS 12.02.22, 13:09
          Kupiłam taki sam jaki teściowa dostała na wypożyczenie od fizjoterapeuty.
          • wkswks Re: Elektrostymulator TENS 12.02.22, 13:11
            Mam taki z firmy beurer. Minusem są nakładki na ciało, które trzeba często dokupywać. Ale to jest problem każdego typu urządzeń.
    • princy-mincy Re: Elektrostymulator TENS 12.02.22, 11:38
      Mamy w domu taki, który ma i TENS i EMS i pomaga w bólach i relaksuje napięte mięśnie.
      EMS to elektrostymulacja mięśni, przydała się również.
      Ja szukałam takiego na lądowanie sieciowe, nie na baterie.
    • mysiulek08 Re: Elektrostymulator TENS 12.02.22, 15:05
      zapytalam ortopedy i rehabiltantki czy kupienie ma sens, potwierdzili, ze tak, wiec kupilam, a ze najlepsza oferta byla na zestaw z utradzwiekami to mam oba sprzety

elektrostymulator ma tens/ems/mikroprady i costam jeszcze, mnostwo programow, jest z zasilaczem, elektrody dokupilam w roznych rozmiarach, do twarzy male, na kregoslup wieksze, uzywany jest codziennie (trzy osoby)
      sprzecik do utradzwiekow z trzema poziomami 'mocy', do twarzy tez uzywam

jestem zadowolona smile
      • lea_233 Re: Elektrostymulator TENS 12.02.22, 16:37
        Mysiulek, Podasz tym tego urządzenia?
        • lea_233 Re: Elektrostymulator TENS 12.02.22, 16:37
          * Typ
        • mysiulek08 Re: Elektrostymulator TENS 12.02.22, 16:54
          NEO, ale pod ta nazwa dostepny w u mnie, w meksyku, kanadzie tongue_out

najblizszy jaki znalazlam w PL to ten

allegro.pl/oferta/elektrostymulator-przeciwbolowy-tens-ems-ifs-met-8377975418
          • mysiulek08 Re: Elektrostymulator TENS 12.02.22, 17:01
            pokazywalam sprzet rehabilitantce, powiedziala, ze lepszy niz ten co ona uzywa w terapii
            • lea_233 Re: Elektrostymulator TENS 12.02.22, 21:24
              Tak. Wygląda bardzo profesjonalnie
    • kaska_9 Re: Elektrostymulator TENS 01.11.24, 18:50
      Polecam model combo manta ok 200 zł ale na prawdę jest uczucie ulgi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka