Dodaj do ulubionych

Co możecie zaoferować

13.02.22, 21:06
swoim zwierzętom? Co one mają z tego, że z Wami mieszkają? Czy mają spełnione wszystkie potrzeby w zależności od gatunku? Czy chomiki mają kołowrotki dopasowane do swojej wielkości, czy prócz akwarium mają wybieg z przeszkodami, gdzie codziennie są wypuszczane? Czy kupując królika czy świnkę wiedziałyście, że nie mogą żyć samodzielnie i należy brać zawsze dwa? Czy psy oprócz spacerów, które pozwalają węszyć i eksplorować teren są przez was stymulowane intelektualnie? Czy możecie określić się dobrym opiekunem?
O kotach nic nie wiem, więc musiałam je pominąć, w razie czego kociary mogą dopisać co należy się przeciętnemu kotu.
Obserwuj wątek
    • suki-z-godzin Re: Co możecie zaoferować 13.02.22, 21:08
      Kot sam decyduje o tym, co mu sie nalezy, i skutecznie to egzekwuje.
      • gama2003 Re: Co możecie zaoferować 13.02.22, 22:53
        A pies kazdej ematki jest wręcz przestymulowany intelektualnie.
        Przez obcowanie z powyższą, przechodzi powietrzem i dotykiem.
      • kryzys_wieku_sredniego Re: Co możecie zaoferować 13.02.22, 23:04
        Tak oczywiście, szczególnie ten na powierzchni 50m2, no życie jak w bajce ;P
        • conena Re: Co możecie zaoferować 13.02.22, 23:25
          50 m2 ematki mieści komfortowo rodzinę 2+4, sypialnię rodziców, oddzielne pokoje dla każdego dziecka, garderobę, łazienkę, wc, spiżarnię i hodowlę kiełków. Trzy koty i pies w takich warunkach mają raj i są przykładem dla całej dzielnicy.
        • suki-z-godzin [...] 14.02.22, 07:05
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • engine8 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 01:33
        O tak? Ciekaawe ze moj po kilku razach oberwania zwinietym recznikiem przyjmowal do wiadomosci kto tu rzadzi i kto sie dopasowuje.
        • suki-z-godzin Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 07:06
          Twoj kot jest madrzejszy od ciebie.
        • mondaymorning1987 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 15:27
          Ja swojego nie boje i tak jest kochany, robi co chce ale się też słucha czasem, mnie to odpowiada, bo mam podobny charakter😊
          • mondaymorning1987 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 15:28
            *nie biję
    • iuscogens Re: Co możecie zaoferować 13.02.22, 22:56
      Moje psy są niestety vz natury mało bystre, więc hmmmmmm....darowałam sobie stymulowanie ich intelektualnie big_grin
      Krew w piach.
      • alpepe Re: Co możecie zaoferować 13.02.22, 22:56
        Może one nie są mało bystre, tylko mają zdanie odrębne ;D.
        • iuscogens Re: Co możecie zaoferować 13.02.22, 22:59
          Albo nauczyciel kiepski big_grin
          Są za to kochane i słodkie, tyle dobrego wink
    • alpepe Re: Co możecie zaoferować 13.02.22, 22:56
      Moja suka zainaugurowała dziś sezon kąpielowy w Sprewie, sądzę więc, że jest odpowiednio stymulowana. Uwielbia aportować z wody i dziś córka jej na to pozwoliła.
    • moze_sprobowac_inaczej Re: Co możecie zaoferować 13.02.22, 23:00
      Miłość.
    • snajper55 Re: Co możecie zaoferować 13.02.22, 23:06
      elsa.the.dog napisał(a):

> swoim zwierzętom? Co one mają z tego, że z Wami mieszkają? Czy mają spełnione w
      > szystkie potrzeby w zależności od gatunku? Czy chomiki mają kołowrotki dopasowa
      > ne do swojej wielkości, czy prócz akwarium mają wybieg z przeszkodami, gdzie co
      > dziennie są wypuszczane? Czy kupując królika czy świnkę wiedziałyście, że nie m
      > ogą żyć samodzielnie i należy brać zawsze dwa? Czy psy oprócz spacerów, które p
      > ozwalają węszyć i eksplorować teren są przez was stymulowane intelektualnie? Cz
      > y możecie określić się dobrym opiekunem?
      > O kotach nic nie wiem, więc musiałam je pominąć, w razie czego kociary mogą dop
      > isać co należy się przeciętnemu kotu.

Moje koty nie wychodzą na dwór, co jest powodem mojego dyskomfortu. Chciałyby a nie są wypuszczane. Mam mieszane uczucia a żona i córka są zdecydowanie przeciw, więc koty przegrywają 2.5 : 0.5.

S.
      • mondaymorning1987 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 15:29
        Mój wychodzi ale ja mieszkam na totalnym uboczu, łazi sobie po ogrodzie albo siedzi na parapecie, nie ma jajek to go nie ciągnie do włóczęgi.
    • magata.d Re: Co możecie zaoferować 13.02.22, 23:21
      Mój kot ma spełnione wszystkie potrzeby. Ma dobre jedzenie kiedy i ile chce, wyjścia na dwór i powroty na żądanie, opiekę, troskę, głaski i pieszczoty, zabawy, dużo miejsca w domu z ulubionymi zakamarkami i miłość właścicieli. smile
      • mondaymorning1987 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 15:30
        Tak samo
    • nowyniknik82 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 00:11
      Jedzenie, ciepły kąt i miłość.
      Niestety nie jestem w stanie dać mu zdrowia, bo są choroby na które nie podziała dieta, leki, miłość.
      Więc w chwili obecnej czuję że daje mu wielkie nic. sad
    • alicia033 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 00:31
      mam cztery koty.
      Mają jedwabiste życie, żadnych niedogodności i zagrożeń, 100% satysfakcji (no dobra, czasami śniadanie spóźnia się pięć minut).
      • igge Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 00:36
        Nasze też mają jedwabiste życie. Wręcz niewiarygodnie jedwabiste.
        Nikt inny ze znajomych takiego zwierzakom nie zapewnia bo komu by się chciało😁
      • kura17 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 07:12
        > no dobra, czasami śniadanie spóźnia się pięć minut

😱
        • alicia033 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 08:39
          kura17 napisała
          >
          > 😱
          >
          no niestetysad ludzie zajmują się jakimiś szkodliwymi głupotami, typu promy w kosmos, zamiast wymyślić lodówkę, która dokładnie z wybiciem godziny szóstej wystawi koteczkom miskę z surowym mięsem. Więc koteczki muszą niestety znosić tę niedoskonałą ludzką obsługę.
          • kura17 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 09:05
            mam nadzieje, ze przy spoznieniach na miseczkach sa dodatkowe pyszne hapsy!
            plus porzadny seans zadoscuczynienia.
            • kura17 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 09:06
              a co durnych wynalazcow to sie zgadzam! wymyslaka czasem taka glupoty, ze glowa boli, a za najpotrzebniejsze rzeczy (patrz wyzej) nie chce im sie zabrac. biura patentowe powinny brac to pod uwage i uwalac wszelkie promy kosmiczne, czy inne akceleratory ...
      • iziula11 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 08:48
        alicia033 napisała:

> mam cztery koty.
        > Mają jedwabiste życie, żadnych niedogodności i zagrożeń, 100% satysfakcji (no d
        > obra, czasami śniadanie spóźnia się pięć minut).
        >

Jak mozesz tak dreczyc koty! 5 min spoznienia z podaniem posilku to tortury.
        Piwiedz,ze chociaz przepraszasz i ze to dzieje sie wtedy gdy jestes bardzo,bardzo chora

• buka-123 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 01:13
      Mój piesio się tak wystymulował, że właśnie zabiera kołdrę i należne mi miejsce w łóżku, przez co moje potrzeby nie są zaspokojone.
      • igge Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 16:29
        Mój 30 kilogramowy szczeniak razem z siostrzyczką walentynkowo rozpruł misia swoich rozmiarów w kuchni i radośnie kopał w misiu wzniecając tumany setek drobniutkich kawałków gąbki i kłęby białego wypełnienia. Na koniec
        opanierowany jakby i na pewno zadowolony położył się na środku hałd gąbki i zasnął. Siostrą obok. Kuchnia po łydki we wnętrznościach misia, nawet na krzesłach biało. Codziennie się tak i na kilka innych sposobów stymulują. Intelektualnie musząbyć zmęczone, nie tylko fizycznie bo w przeciwnym wypadku miewają głupie pomysły typu ściągnąć karnisz z zasłoną albo kota złapać.
    • engine8 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 01:31
      Moje zwierzeta nie mialy ani nic do powiedzenia ani wyboru i musialy sie chcac czy nie chcac dopasowac to tego co ja uwazalem za stosowne. Kazde wyraznie niezadowolenie, uniki czy protesty byly surowo karane. Mialy byc grzeczne, czyste i posluszne i jak nie wiedzialy co to znaczy to ich zadanie bylo sie tego jak najszybciej nauczyc bo inaczej byla tresura jak w wojsku
      • auksencja15 Re: Co możecie zaoferować 17.02.22, 19:35
        Smutne
    • iziula11 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 08:45
      Kotu nalezy sie wszystko.
      Sporo czytam o kotach,ogladam tez programy o zachowaniach kotow.
      Glaszcze i pieszcze kiedy moja kotka tego wymaga. Ma swoje,przez siebie wybrane miejsce do spania.
      Ogran7czam kotke tylki w 2 rzeczach: jedzenie,bo ona nie zna uczucia sytosci. Dostaje 2 posilki dziennie o okreslonej porze.
      I zabraniam jej wchodzic na strych
      Oczywiscie, robi mi karczemne awantury ale ogolnie nam sie uklada.
      Kot to takie 2 l dziecko,jesli chodzi o emocje i zachowanie. I tak trzeba go traktowac. Czyli rozpieszczac,zaspokajac kocie potrzeby,pogodzic sie ze kota do niczego nie zmusisz,ze jest mistrzem w ignorowaniu cie,choc slyszy i rozumie doskonale co do niego mowisz i ze zawsze ale to zawsze jest po niewlasciwej stronie drzwi 🙂
    • aguar Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 09:00
      No cóż, mój ptak urodził się w niewoli, a potem został sprzedany do sklepu zoologicznego. Będąc mutacją barwną nie jest w stanie przeżyć w naturalnym środowisku, które z resztą jest na innym kontynencie. Myślę, że mógł trafić gorzej. Ma ogromną klatkę, a i tak przez większą część dnia lata (i tupta) po całym mieszkaniu. Prowadząc taki tryb życia, jaki prowadzę, zapewniam mu towarzystwo przez większość czasu, rzadko go zostawiamy, a jeśli już, to na krótko. W pokoju poza klatką ma żerdki, mostek, huśtawkę, wiele zabawek, piłeczek, bawimy się z nim, mówimy do niego, co uwielbia - uczy się naśladować, staramy się żywić jak najlepiej, hoduję dla niego kiełki, za chwilę będą gałązki z młodymi listkami, potem chwasty - będziemy zbierać. Zabieramy go na wakacje i ze względu na niego zrezygnowaliśmy z bardzo długich podróży.
      Zdaję sobie sprawę, że to zwierzę nie jest przeznaczone do takiego życia i mam wyrzuty sumienia, ale pocieszam się tym, że ten konkretny osobnik nie miał szans na więcej, a poza tym on tego nie wie, że powinien żyć w wielkim stadzie w australijskim interiorze, a nie tutaj z nami. Wygląda na szczęśliwego.
      • iziula11 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 09:09
        Ty jestes jego stadem 🥰
        • aguar Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 11:41
          smile
      • rozaliaolaboga Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 13:15
        Dopoki ludzie beda kupowac zwierzeta egzotyczne, dopoty beda one rozmnazane w niewoli na sprzedaz. Oczywiscie, fajnie ze zapewniasz mu wszystko, co mozna w niewoli, ale "ten konkretny osobnik nie mial szans na wiecej" bo takie osobniki jak ty generuja popyt...
    • tol8 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 11:56
      Mam cztery koty.
      Co mogę to dla nich robię.
      Jedzą mokre bezzbożowe karmy, mają kociostradę, siatki w oknach, wychodzą na zabezpieczony od góry ogród. Dużo się z nimi bawię - cykl łowiecki, zabawki na inteligencję, wędki itp
      • elsa.the.dog Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 13:20
        I to jest właściciel roku. Moja ciotka od 10 lat nie potrafi zabiezpieczyć ani okna, ani balkonu. Współczuję jej kotu.
        • gryzelda71 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 15:32
          To jest troll i nie roku a dekady.
          • elsa.the.dog Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 15:35
            Chyba ty. Ale dzięki za komplement.
            • gryzelda71 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 15:39
              E nie o tobie było? Bo ty kiepsko sobie radzisz.
              • elsa.the.dog Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 15:56
                Jestem obecnie na topie i raczej nikt mi popularnością nie zagraża.
    • zona_mi Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 12:50
      Moje króliki, choć gdy pierwszy zamieszkał z nami, nie miałam zbyt dużej wiedzy na ich temat, mają spełnione potrzeby, są chyba szczęśliwe - to wynika z ich zachowania, kondycji itd.
      Kot, którego potrzeb nie byłam w stanie zaspokoić w moim mieszkaniu, znalazł lepszy dom.
    • palacinka2020 Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 15:36
      Moj kot ma wszystko, czego potrzebuje.
    • wapaha Re: Co możecie zaoferować 14.02.22, 16:30
      Pytanie brzmi :
      Co ja mam z tego, że mieszkam z moim kotem suspicious
      • berdebul Re: Co możecie zaoferować 17.02.22, 21:01
        Możesz go obsługiwać. tongue_out
    • berdebul Re: Co możecie zaoferować 17.02.22, 21:00
      Wakacje za granicą, sporty wodne, Pawsecco w barze dla psów, na długie podróże wózek dostępny na życzenie. Jest pod opieką masażysty, fizjoterapeuty i dietetyka. Gotujemy codziennie zbilansowane posiłki z przepisu (dziczyzna, królik…). Do dyspozycji ma ortopedyczne posłanie, poslanie z poduszką elektryczną itd. Co wieczór jest masaż łap z wcieraniem masła z płatków owsianych z olejem z awokado i bóg wie czego. :-p Chyba nie narzeka, ma 16.5 roku i nie wyglada, żeby się zawijała na tamten świat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka