wbka1 Re: Atrakcyjność e-matki 19.02.22, 22:17 Określiłabym siebie jako > interesującą<, daleko mi do klasycznych kanonów urody. Wyszłam za mąż za bardzo przystojnego faceta, który z upływem lat staje się jeszcze bardziej atrakcyjny. Nie szaleję, by zatrzymać czas, który nie jest dla mnie tak łaskawy, jak dla mojego męża. Odpowiedz Link Zgłoś
marusiatoja47 Re: Atrakcyjność e-matki 19.02.22, 22:21 Zawsze byłam, jestem i będę nieatrakcyjna. Mam ładne włosy, stopy i niezły biust ale reszta porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
strumien_swiadomosci Re: Atrakcyjność e-matki 19.02.22, 22:35 Ważę ponad stówkę, z profilu wyglądam jak niejaki Sobel (widziałam go ostatnio w reklamie...), kolorystykę mam taką mocno semicką, szaro-burą. No nie wuja nie wychodzi więcej niż 1 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Atrakcyjność e-matki 19.02.22, 23:13 16+ czułam się zupełnie nieatrakcyjna , 25+ czułam się bardzo atrakcyjna i tak do ok 40. 40 + czułam się dość atrakcyjna ale atrakcyjność kogokolwiek przestałam postrzegać jako wartość i przestało mieć to dla mnie większe znaczenie. Teraz blisko 50 nie mam pojęcia, czuję się w zawieszeniu, zakończyłam związek i jestem skupiona na innych rzeczach. Nawet rzadko spoglądam w lustro. Dla mnie poczucie atrakcyjności jest ściśle związane z kontaktami z ludźmi, facetami ale i kobietami. A od czasów pandemii kontakty mi mocno siadły. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:31 ja się czuję ostatnio zajebiście atrakcyjna, ale niezgodnie z zamierzeniem ankiety jest to wynik zewnętrznego feedbacku. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:39 Ja przyznam się nie rozumiem do końca o co chodzi z poczuciem atrakcyjności niezweryfikowanym przez feedback, w dodatku feedback, który jest unbiased - bo to, że mama mi powie, że wyglądam ładnie, czy też jak powie to kochanek w czasie wygibasów w łóżku dla mnie się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:42 Mnie babcia mówi, że wyglądam ładnie 🙄 Najgorzej, gdy powie, że wyglądam dobrze, bo to oznacza że przytyłam 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:50 Te babcine niedyskrecje Kolegi babcia wypaplała kiedyś tajemnicę rodzinną, bo zapomniała, że ma nie mówić i jej się wymskło xD Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:58 To była w ogóle jakaś absurdalna sytuacja, typu: - Dzień dobry pani Nowakowa, ale deszcz dzisiaj leje! - Dzień dobry pani Kowalska, ano leje! Ostatnią taką ulewę pamiętam, jak to mój Zygmuś był w liceum i urodziło mu się dziecko - 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:59 Mi mama mówi, no nie, ty na zdjeciach wyglądasz dużo ładniej niż w rzeczywistości 😁 Nawet się nie obrażam bo mnie ta szczerość mamy rozczula. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:51 a ja rozumiem, bo ja najbardziej atrakcyjna wg siebie byłam w wieku 33-35 lat. to był mój najlepszy okres (imo poniżej 30-tki wyglądałam jak dziecko). teraz uważam się za dużo mniej atrakcyjną ze względu na starzejącą się twarz (owal, zmarszczki pierdolę), ale za to ewidentnie nadrabiam czym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:53 Ale w pierwszym poście piszesz o feedbacku? Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 21:38 no tak. gdyby nie feedback (od mężczyzn, nie od babci ) to bym się czuła średnio atrakcyjna. czyli jakoś potrafię ocenić swoją atrakcyjność, tylko wygląda na to, że błędnie tylko że ja do tego użyłam bardzo drastycznej metody, jak na standardy ematki. w sensie, żeby dostać ten entuzjastyczny feedback od masy facetów. Odpowiedz Link Zgłoś
szaraiwka Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 02:26 No chyba jakoś tam wewnętrznie uważasz się za jakąś. Nie zawsze to wynika z tego co mówią/okazują ci w danym momencie (choć z pewnością wzmacniają lub osłabiają nasze wewnętrzne przekonania na własny temat). Często wynika z wychowania i tego co wyniosło się z dzieciństwa, czasem z tego co się kiedyś przeżyło. Ja np z wiekiem coraz mniej postrzegam atrakcyjność przez wygląd zewnętrzny. Zarówno własna jak i cudza. A bardziej przez cała resztę. Była u nas w pracy dziewczyna, która dosłownie wyglądała jak ludzka lalka barbie. Miała wszystko idealne. Od wzrostu, figury przez włosy, makijaż i manicure. Kiedy przyszła pierwszego dnia do pracy wszystkim i facetom i babkom opadły szczęki. Pamietam te rozdziawione gęby wszystkich. Ale prócz wyglądu ona i obejście miała takie plastikowe. Nie było w niej człowieka tylko jakaś totalna kreacja. Ziewało się już po jej drugim słowie bo nie było w tym żadnej prawdy i żadnego życia. Były takie mega poprawne okrągłe zdania. I mimo jej fizycznej piękności była w ogóle nieatrakcyjna. Mówili to tez faceci ze trudno uznać ja za atrakcyjna. I inny przykład akurat nie o atrakcyjności ale o innym aspekcie samooceny. I tego, ze bywa dość oderwana od zewnętrznych miar. Moja szefowa miała dwie podwładne, powiedzmy A i B. Mówiła - obie maja i dobre i słabsze strony. Problem z nimi jest taki, ze A uważa, ze jest najzajebistsza na świecie i w ogóle nie przyjmuje do wiadomości, ze coś mogłaby robić lepiej. Z kolei B zawsze w siebie wątpi i nawet jak jej mówię ze coś robi znakomicie to i tak mi nie wierzy. I w siebie tez nie. A wynik sondy wskazuje, ze zdecydowana większość z nas ma się za bardziej atrakcyjną od przeciętnej. Co rzecz jasna obiektywnie jest mało prawdopodobne. Z pewnoscia rozkład atrakcyjności e-matki jest zbliżony do krzywej gausa. Ale subiektywnie jest bardzo przedunięty w górę skali. Odpowiedz Link Zgłoś
folivora Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:34 Jestem absolutnie przeciętna. Czasem łapię swoje odbicie w lustrze kątem oka i myślę sobie "o. ale ze mnie laska", innym razem przemykam szybko koło luster, bo czuję się i wyglądam okropnie. A tak naprawdę na co dzień jestem ot taka, nie brzydka, nie piękna, po prostu normalna. Mogę się zrobić na ładną, ale najczęściej mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 02:53 No i moze dobrze teraz porownac jak to widac z drugiej strony? Patrzac dookola to w mojej subiektywnej ocenie dziadka z teksasu to wsrod setek znajomych (jako ze atrakcyjnosc to nie tylko uroda) i glownie Polek i w przedziale wieku 30 -60. 1- 30% 2- 50% 3- 15% 4 - 4% 5 - 1% Ogromna roznica poniewaz prawie 80% ematek uwaza sie za atrakcyjna A zdaniem starego dziadka to tylko 20% by sie tam zmiescilo. Cokolwiek to jest warte. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 03:01 Panie i panowie, Adonis przemówił 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 03:29 hehehee O wiedze ze delikatnie mnie potraktowals. Ale widze juz kupe kamieni lecacych w moja strone.. Ah - ja siebie bym pewnie ocenil gdzies pomiedzy 2 i 3 - ta jedynka za "gebe" ciagnie wszystko reszte w dol . LOL Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 17:00 A ty dziadek to jakaś wyrocznia jesteś czy co? 😁 Nie ma w tym nic dziwnego bo to są twoje odczucia indywidualne. Pytanie było o to na ile forumki uważają się i czują atrakcyjne a nie o obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 20:24 na tle polskich mężczyzn i tak wyglądają pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Atrakcyjność e-matki 21.02.22, 20:02 A jak ematki by ocenily dystrybucje atrakcyjnosci polskich mezczyzn? Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 08:32 Czuje.ale w swojej, że tak powiem grupie wiekowej Na pewno piękniejsza byłam 10-15-20 lat temu Ale jak na swoje 44 i troje urodzonych dzieci uważam że jest ok I w tej perspektywie sobie patrzę i się cieszę Bo mam ciało jędrne zdrowe wyćwiczone bez celulitu a z podniesiona pupa,prostymi plecami i płaskim brzuchem Bo po dowolnej kontroli lekarz mi mówi - super, zdrowa dziewczyna 🤣 Bo mam siły i chęci,.żeby latać do fryzjera, na brwi, paznokcie, malować się codziennie, śledzie trendy i kupować modne ciuchy Jeszcze mi to sprawia radość, chce mi się Ogromne znaczenie ma też to, ze obok mam przystojnego mężczyznę, który na każdym kroku mi przypomina o tym, że jestem dla niego pociągająca Że.synowie chwała mój wygląd i styl, że nie staro i nie obciachowo, atak jak trzeba A że dwoje z nich to nastolatki, to raczej nie sciemniaja, bo są szczerzy U mnie ogromnie jest to związane z wagą Miałam okresy nadwagi i niestety czułam się wtedy strasznie Niewidzialna,zapuszczona, niekobieca Kiedy jestem szczupła poczucie atrakcyjności bardzo mi rosnie Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 20:11 Uważam, że jest całkiem ok, choć na pewno nie jestem tym typem, który nie potrzebuje zrobienia oka i fajnej sukienki (znam takie ślicznotki). Jak na kobietę po 40-tce, pracującą, z trójką dzieci -wymiatam😝. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 21:04 jestem przeciętna ale mam wysokie poczucie własnej zajebistości no nic nie poradze Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 21:45 Sylwetkę masz świetną, włosy ładne, ujawnione fragmenty twarzy też, więc gdzie ta przeciętność? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Atrakcyjność e-matki 21.02.22, 10:26 Ciało mam ładniejsze niż twarz Nie kokietuję- jestem świadoma swojej urody - nie jestem piękna nawet na pozowanych zdjęciach ( ba, wręcz przeciwnie ), nie zwracam na siebie specjalnie uwagi- ciało i sylwetkę łatwo ukryć pod luźnymi dresami a wlosy pod czapką /opaską Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Atrakcyjność e-matki 21.02.22, 02:45 Zupełnie nie Jakoś z tym żyję choć czasem żal. Takie feedbacki też dostawałam. Teraz doszła nadwaga, jak byłam szczuplejsza było jeszcze jako tako, ale i tak wkurzało mnie, ze nigdy nie osiągałam efektu ,,wow" wiec mi sie automatycznie nie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś