Dodaj do ulubionych

Atrakcyjność e-matki

• wbka1 Re: Atrakcyjność e-matki 19.02.22, 22:17
      Określiłabym siebie jako > interesującą<, daleko mi do klasycznych kanonów urody. Wyszłam za mąż za bardzo przystojnego faceta, który z upływem lat staje się jeszcze bardziej atrakcyjny. Nie szaleję, by zatrzymać czas, który nie jest dla mnie tak łaskawy, jak dla mojego męża.
    • marusiatoja47 Re: Atrakcyjność e-matki 19.02.22, 22:21
      Zawsze byłam, jestem i będę nieatrakcyjna. Mam ładne włosy, stopy i niezły biust ale reszta porażka.
    • strumien_swiadomosci Re: Atrakcyjność e-matki 19.02.22, 22:35
      Ważę ponad stówkę, z profilu wyglądam jak niejaki Sobel (widziałam go ostatnio w reklamie...), kolorystykę mam taką mocno semicką, szaro-burą.
      No nie wuja nie wychodzi więcej niż 1 🤣🤣🤣
    • milupaa Re: Atrakcyjność e-matki 19.02.22, 23:13
      16+ czułam się zupełnie nieatrakcyjna , 25+ czułam się bardzo atrakcyjna i tak do ok 40. 40 + czułam się dość atrakcyjna ale atrakcyjność kogokolwiek przestałam postrzegać jako wartość i przestało mieć to dla mnie większe znaczenie. Teraz blisko 50 nie mam pojęcia, czuję się w zawieszeniu, zakończyłam związek i jestem skupiona na innych rzeczach. Nawet rzadko spoglądam w lustro. Dla mnie poczucie atrakcyjności jest ściśle związane z kontaktami z ludźmi, facetami ale i kobietami. A od czasów pandemii kontakty mi mocno siadły.
    • princesswhitewolf Re: Atrakcyjność e-matki 19.02.22, 23:27
      Targowisko proznosci
    • claudel6 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:31
      ja się czuję ostatnio zajebiście atrakcyjna, ale niezgodnie z zamierzeniem ankiety jest to wynik zewnętrznego feedbacku.
      • ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:39
        Ja przyznam się nie rozumiem do końca o co chodzi z poczuciem atrakcyjności niezweryfikowanym przez feedback, w dodatku feedback, który jest unbiased - bo to, że mama mi powie, że wyglądam ładnie, czy też jak powie to kochanek w czasie wygibasów w łóżku dla mnie się nie liczy.
        • borsuczyca.klusek Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:42
          Mnie babcia mówi, że wyglądam ładnie 🙄
          Najgorzej, gdy powie, że wyglądam dobrze, bo to oznacza że przytyłam 😒
          • ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:50
            Te babcine niedyskrecje big_grin
            Kolegi babcia wypaplała kiedyś tajemnicę rodzinną, bo zapomniała, że ma nie mówić i jej się wymskło xD
            • ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:58
              To była w ogóle jakaś absurdalna sytuacja, typu:
              - Dzień dobry pani Nowakowa, ale deszcz dzisiaj leje!
              - Dzień dobry pani Kowalska, ano leje! Ostatnią taką ulewę pamiętam, jak to mój Zygmuś był w liceum i urodziło mu się dziecko
              - 😳
          • milupaa Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:59
            Mi mama mówi, no nie, ty na zdjeciach wyglądasz dużo ładniej niż w rzeczywistości 😁 Nawet się nie obrażam bo mnie ta szczerość mamy rozczula.
        • claudel6 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:51
          a ja rozumiem, bo ja najbardziej atrakcyjna wg siebie byłam w wieku 33-35 lat. to był mój najlepszy okres (imo poniżej 30-tki wyglądałam jak dziecko). teraz uważam się za dużo mniej atrakcyjną ze względu na starzejącą się twarz (owal, zmarszczki pierdolę), ale za to ewidentnie nadrabiam czym innym.
          • ludzikmichelin4245 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:53
            Ale w pierwszym poście piszesz o feedbacku?
            • claudel6 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 21:38
              no tak. gdyby nie feedback (od mężczyzn, nie od babci big_grin ) to bym się czuła średnio atrakcyjna. czyli jakoś potrafię ocenić swoją atrakcyjność, tylko wygląda na to, że błędnie big_grin
              tylko że ja do tego użyłam bardzo drastycznej metody, jak na standardy ematki. w sensie, żeby dostać ten entuzjastyczny feedback od masy facetów.
        • szaraiwka Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 02:26
          No chyba jakoś tam wewnętrznie uważasz się za jakąś. Nie zawsze to wynika z tego co mówią/okazują ci w danym momencie (choć z pewnością wzmacniają lub osłabiają nasze wewnętrzne przekonania na własny temat). Często wynika z wychowania i tego co wyniosło się z dzieciństwa, czasem z tego co się kiedyś przeżyło. Ja np z wiekiem coraz mniej postrzegam atrakcyjność przez wygląd zewnętrzny. Zarówno własna jak i cudza. A bardziej przez cała resztę.

Była u nas w pracy dziewczyna, która dosłownie wyglądała jak ludzka lalka barbie. Miała wszystko idealne. Od wzrostu, figury przez włosy, makijaż i manicure. Kiedy przyszła pierwszego dnia do pracy wszystkim i facetom i babkom opadły szczęki. Pamietam te rozdziawione gęby wszystkich. Ale prócz wyglądu ona i obejście miała takie plastikowe. Nie było w niej człowieka tylko jakaś totalna kreacja. Ziewało się już po jej drugim słowie bo nie było w tym żadnej prawdy i żadnego życia. Były takie mega poprawne okrągłe zdania. I mimo jej fizycznej piękności była w ogóle nieatrakcyjna. Mówili to tez faceci ze trudno uznać ja za atrakcyjna.

I inny przykład akurat nie o atrakcyjności ale o innym aspekcie samooceny. I tego, ze bywa dość oderwana od zewnętrznych miar. Moja szefowa miała dwie podwładne, powiedzmy A i B. Mówiła - obie maja i dobre i słabsze strony. Problem z nimi jest taki, ze A uważa, ze jest najzajebistsza na świecie i w ogóle nie przyjmuje do wiadomości, ze coś mogłaby robić lepiej. Z kolei B zawsze w siebie wątpi i nawet jak jej mówię ze coś robi znakomicie to i tak mi nie wierzy. I w siebie tez nie.

A wynik sondy wskazuje, ze zdecydowana większość z nas ma się za bardziej atrakcyjną od przeciętnej. Co rzecz jasna obiektywnie jest mało prawdopodobne. Z pewnoscia rozkład atrakcyjności e-matki jest zbliżony do krzywej gausa. Ale subiektywnie jest bardzo przedunięty w górę skali.
    • folivora Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 01:34
      Jestem absolutnie przeciętna. Czasem łapię swoje odbicie w lustrze kątem oka i myślę sobie "o. ale ze mnie laska", innym razem przemykam szybko koło luster, bo czuję się i wyglądam okropnie. A tak naprawdę na co dzień jestem ot taka, nie brzydka, nie piękna, po prostu normalna. Mogę się zrobić na ładną, ale najczęściej mi się nie chce.
    • engine8 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 02:53
      No i moze dobrze teraz porownac jak to widac z drugiej strony?
      Patrzac dookola to w mojej subiektywnej ocenie dziadka z teksasu to wsrod setek znajomych (jako ze atrakcyjnosc to nie tylko uroda) i glownie Polek i w przedziale wieku 30 -60.

1- 30%
      2- 50%
      3- 15%
      4 - 4%
      5 - 1%

Ogromna roznica poniewaz prawie 80% ematek uwaza sie za atrakcyjna
      A zdaniem starego dziadka to tylko 20% by sie tam zmiescilo.
      Cokolwiek to jest warte.
      • borsuczyca.klusek Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 03:01
        Panie i panowie, Adonis przemówił 🙄
        • engine8 Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 03:29
          hehehee O wiedze ze delikatnie mnie potraktowals.
          Ale widze juz kupe kamieni lecacych w moja strone..
          Ah - ja siebie bym pewnie ocenil gdzies pomiedzy 2 i 3 smile - ta jedynka za "gebe" ciagnie wszystko reszte w dol . LOL
      • milupaa Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 17:00
        A ty dziadek to jakaś wyrocznia jesteś czy co? 😁 Nie ma w tym nic dziwnego bo to są twoje odczucia indywidualne. Pytanie było o to na ile forumki uważają się i czują atrakcyjne a nie o obiektywizm.
      • simply_z Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 20:24
        na tle polskich mężczyzn i tak wyglądają piękniewink.
        • engine8 Re: Atrakcyjność e-matki 21.02.22, 20:02
          A jak ematki by ocenily dystrybucje atrakcyjnosci polskich mezczyzn?
    • kotejka Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 08:32
      Czuje.ale w swojej, że tak powiem grupie wiekowej
      Na pewno piękniejsza byłam 10-15-20 lat temu
      Ale jak na swoje 44 i troje urodzonych dzieci uważam że jest ok
      I w tej perspektywie sobie patrzę i się cieszę
      Bo mam ciało jędrne zdrowe wyćwiczone bez celulitu a z podniesiona pupa,prostymi plecami i płaskim brzuchem
      Bo po dowolnej kontroli lekarz mi mówi - super, zdrowa dziewczyna 🤣
      Bo mam siły i chęci,.żeby latać do fryzjera, na brwi, paznokcie, malować się codziennie, śledzie trendy i kupować modne ciuchy
      Jeszcze mi to sprawia radość, chce mi się
      Ogromne znaczenie ma też to, ze obok mam przystojnego mężczyznę, który na każdym kroku mi przypomina o tym, że jestem dla niego pociągająca
      Że.synowie chwała mój wygląd i styl, że nie staro i nie obciachowo, atak jak trzeba
      A że dwoje z nich to nastolatki, to raczej nie sciemniaja, bo są szczerzy
      U mnie ogromnie jest to związane z wagą
      Miałam okresy nadwagi i niestety czułam się wtedy strasznie
      Niewidzialna,zapuszczona, niekobieca
      Kiedy jestem szczupła poczucie atrakcyjności bardzo mi rosnie
    • jolie Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 20:11
      Uważam, że jest całkiem ok, choć na pewno nie jestem tym typem, który nie potrzebuje zrobienia oka i fajnej sukienki (znam takie ślicznotki). Jak na kobietę po 40-tce, pracującą, z trójką dzieci -wymiatam😝.
    • wapaha Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 21:04
      jestem przeciętna ale mam wysokie poczucie własnej zajebistości
      no nic nie poradze
      • g.r.uu Re: Atrakcyjność e-matki 20.02.22, 21:45
        Sylwetkę masz świetną, włosy ładne, ujawnione fragmenty twarzy też, więc gdzie ta przeciętność?
        • wapaha Re: Atrakcyjność e-matki 21.02.22, 10:26
          Ciało mam ładniejsze niż twarz suspicious
          Nie kokietuję- jestem świadoma swojej urody - nie jestem piękna nawet na pozowanych zdjęciach ( ba, wręcz przeciwnie tongue_out ), nie zwracam na siebie specjalnie uwagi- ciało i sylwetkę łatwo ukryć pod luźnymi dresami a wlosy pod czapką /opaską
    • ponis1990 Re: Atrakcyjność e-matki 21.02.22, 02:45
      Zupełnie nie smile Jakoś z tym żyję choć czasem żal. Takie feedbacki też dostawałam. Teraz doszła nadwaga, jak byłam szczuplejsza było jeszcze jako tako, ale i tak wkurzało mnie, ze nigdy nie osiągałam efektu ,,wow" wiec mi sie automatycznie nie chciało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka