Dodaj do ulubionych

Teleporada

21.02.22, 18:20
Wiem, jestem kosmitOM, ale nigdy nie miałam, a startuję z wysokiego poziomu z tymi teleporadami, nie od POZ.
Znam dzień i tyle, czy w przypadku poważniejszych spraw ktoś dzwoni i mówi, że w ciągu godziny zadzwoni prof. Iksiński, czy prof. Iksiński łapie w toalecie lub w trakcie telekonferencji i trzeba odebrać, bo przepadło?
Uprzedzając pytania, nie zapytałam się o godzinę, bo na mnie wszystko teraz spada jak lawina, udowadniając, że dobrze, że nie pracuję w kontroli lotów, bo testy potwierdziły kiedyś predyspozycje do tej roboty 🙈
Obserwuj wątek
    • wapaha Re: Teleporada 21.02.22, 18:21
      Zadzwon tam, gdzie umówiłaś teleporadę i spytaj o godzinę. Będziesz spokojniesza

Nie przypuszczałam, ze jeszcze funkcjonują teleporady gdzie indziej niż poza POZ....
      • kk345 Re: Teleporada 21.02.22, 18:49
        Ja namiętnie korzystam poza POZ, u abonamentowych specjalistów, od których potrzebuję np. recepty albo skierowania, wtedy na wizytę osobistą zjawiam się już uzbrojona w wyniki. Bardzo to ułatwia życie.
        • wapaha Re: Teleporada 21.02.22, 19:07
          Abonament ok- ale chyba nie płaciłabyś extra 200-300 zł za teleporadę, na której miałabyś dostać receptę
          ( btw mi recepty wypisuje lekarz POZ)
      • mia_mia Re: Teleporada 21.02.22, 18:56
        Nie umawiałam się, dostałam informację, że mam zgłosić się tu i tu na takie i inne badania, a omówienie wyników będzie w formie teleporady.
    • kk345 Re: Teleporada 21.02.22, 18:50
      Potwierdzenie teleporady powinno zawierać datę i godzinę- wtedy niej więcej o tej ustalonej porze lekarz dzwoni bezpośrednio- już bez wcześniejszych zapowiedzi. Jeśli nie masz zapisanej godziny, dopytaj w poradni.
    • klementyna156 Re: Teleporada 21.02.22, 18:55
      Zadzwoni od razu lekarz. I nie będzie trzymał się dokładnie tej godziny, często tak bywa, że dzwoni np. 2 godz. wcześniej. Dlatego tego dnia warto po prostu odbierać połączenia od nieznanych numerów.
      • kanna Re: Teleporada 21.02.22, 18:56
        U mnie się trzyma godziny, czasem się zdarza, ze się spóźni, 15 czy 20 minut. Najczęściej dzwonią w punkt.
        • klementyna156 Re: Teleporada 21.02.22, 19:14
          U mnie różnie bywało (zwykle Luxmed). Dlatego najbardziej lubię teleporady, a właściwie eporady - mailem, u mojego rodzinnego. Ja piszę, co mi jest, od odpisuje z receptą. I już. Nawet już nie dzwoni, wygodnie, szybko, konkretnie. Wyleczył mi w ten sposób dwa razy zaostrzenie alergii i raz anginę. Bez problemów.
          • klementyna156 Re: Teleporada 21.02.22, 19:14
            klementyna156 napisał(a):

> U mnie różnie bywało (zwykle Luxmed). Dlatego najbardziej lubię teleporady, a w
            > łaściwie eporady - mailem, u mojego rodzinnego. Ja piszę, co mi jest, od odpisu
            > je z receptą. I już. Nawet już nie dzwoni, wygodnie, szybko, konkretnie. Wylecz
            > ył mi w ten sposób dwa razy zaostrzenie alergii i raz anginę. Bez problemów.
            mialo być "on odpisuje, z receptą". smile
    • anilorak174 Re: Teleporada 21.02.22, 18:59
      U mnie trzymają się mniej więcej umówionej godziny, więc wiem. Mojej mamy kardiolog załatwia teleporady po pacjentach stacjonarnych (wiadomo po której godzinie zadzwoni).
      • droch Re: Teleporada 21.02.22, 20:38
        Do mnie ostatnio lekarz dzwonił z kwarantanny domowej, zatem pacjenci stacjonarni byli wykluczeni z definicji smile
    • nowyniknik82 Re: Teleporada 21.02.22, 20:39
      Miałam zamawiane z abonamentu PZU i ze swojej przychodni poz. O ile poz dzwoni raz i przepadło tak te prywatne ze trzy razy próbują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka