magdallenac 24.02.22, 20:04 Skandal po prostu...Jestem zażenowana i wstyd mi, bo to też mój prezydent. Stany umywają ręce... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
volta2 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:07 a czego się spodziewalaś? toż to najlepszy z waszych prezydentów, skąd nagle zażenowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:09 Nigdy nie twierdziłam, ze to najlepszy wybór. Pisałam, że to wybór pomiędzy dżumą, a cholerą. Nie spodziewałam się jednak tego, że kompletnie, ale to kompletnie oleją sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:52 magdallenac napisała: > Nie spodziewałam się jednak tego, że kompletnie, ale to kompletn > ie oleją sprawę. Nie maja wyjścia . Maja swój problem na Pacyfiku. To jest być albo nie być mocarstwem. Stawiają na „być” , chociaż nie wiadomo czy im się uda. Zawiązany sojusz Chin z Rosja widać gołym okiem. Jeśli się obserwuje geopolityczny świat było już o tym wiadomo od pewnego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:24 to nie byl wobor pomiedzy dzuma a cholera ale pomiedzy kims co za duzo i nieptrzebnie oraz niepolitycznie gada ale dobra robote dla Kraju robi a kims kto jest mentalnie chory - nie wie co mowi ani co czyta a jedynej osoba jakiej slucha to jego zona? Myslisz ze Biden powinien sie skupic na naszej pd granicy czy tez na wschodniej granicy Ukrainy? Jakby "zachod" nie probowal przygarnac Ukrainy do EU i NATO to pewnie Putin by cicho siedzial. Dlacxego tak mysle? No a teraz wyobraz sobie ze Kanada sie stara o przylaczenie do Rosji i Putin przyklaskuje, ustwai tam pro rosyjski rzad i juz newet wysyla doradcow wojskowych oraz mase broni? USA by oczywiscie zostawilo Kanadzie wolna reke - w koncy to wolny kraj i moze decydowac? (Jak by USA zareagowalo to wiemy z kistorii z Kuba) Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:10 wiem, lepszy był Trump, który gratulował Putinowi Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:14 putin trampa to się bał, nieprzewidywalny bardziej od niego, nie bez przyczyny rosja tak parła na wybór królewicza, śpiącego. chcieliście, to macie. nawet mi nie żal Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:25 ta, i dlatego zrobił wszystko w 2016 żeby Trump wygrał z Clinton. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:37 Oj Volta, Volta ... ręce opadają ... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:00 volta to taki forumowy pajac.. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:48 wzoruję się na tobie, i patrz, tak wychodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:23 forumowy trollo-pajac. Juz doszukałaś co oznacza AA na rejestracji?? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:43 a ty może sobie znajdziesz do rozmówek kogoś mądrzejszego, kto ci atencji na co dzień nie zapewnia? taki potencjał niepajacowy marnuje sie Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:43 volta2 napisała: > putin trampa to się bał Akurat odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:00 Buuuuuuuuuuuuuahahahaha...zlituj się, herbatą sie poplułam. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:11 Wiesz. Z Trumpem byloby jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:25 to nie byl wobor pomiedzy dzuma a cholera ale pomiedzy kims co za duzo i nieptrzebnie oraz niepolitycznie gada ale dobra robote dla Kraju robi a kims kto jest mentalnie chory - nie wie co mowi ani co czyta a jedynej osoba jakiej slucha to jego zona? Myslisz ze Biden powinien sie skupic na naszej pd granicy czy tez na wschodniej granicy Ukrainy? Jakby "zachod" nie probowal przygarnac Ukrainy do EU i NATO to pewnie Putin by cicho siedzial. Dlacxego tak mysle? No a teraz wyobraz sobie ze Kanada sie stara o przylaczenie do Rosji i Putin przyklaskuje, ustwai tam pro rosyjski rzad i juz newet wysyla doradcow wojskowych oraz mase broni? USA by oczywiscie zostawilo Kanadzie wolna reke - w koncy to wolny kraj i moze decydowac? (Jak by USA zareagowalo to wiemy z historii z Kuba) Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:31 engine8 napisał(a): > to nie byl wobor pomiedzy dzuma a cholera ale pomiedzy kims co za duzo i nieptr > zebnie oraz niepolitycznie gada ale dobra robote dla Kraju robi a kims kto jest > mentalnie chory - nie wie co mowi ani co czyta a jedynej osoba jakiej slucha > to jego zona? Trump to kryminalista, ktory nakradl, nagrabil dla siebie i ziomkow... w dodatku pussy grabber... i socjopathic narcisist... zapomniales o January 6th insurrection? W wiezieniu powinien gnic, on i cala kryminalna rodzinka,.... z narkomanem Donaldem juniorem na czele k Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:06 myelegans napisała: on i cala kryminalna rodzinka,.... z narkomanem Donaldem juniorem na czele 😂😂😂 Pomyliło ci się z Hunterem Bidenem Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:38 nie pomylilo... w dodatku morderca zwierzat... www.snopes.com/fact-check/donald-trumps-son-game-hunting-photos/ Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:07 Really? LOL Poczekaj wszytko wskazuje ze bedzie znow prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:40 engine8 napisał(a): > Really? LOL > > Poczekaj wszytko wskazuje ze bedzie znow prezydentem tak, nalezy mu sie za insurekcje... i proby obalenia praworzadnych wyborow.... zdrajca i kryminalista, dokladnie jak idol Putin, ten chociaz nie chwali sie ze molestowanie seksualne kobiet to jego defaultowe zachowanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:07 To było do przewidzenia. Zachód moim zdaniem nie wmiesza się w militarny konflikt. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:09 Ale wie, że Putin chce iść dalej niż na Ukrainę; mówi, że Europa nie chce odcinać Rosji od SWIFT-u (już media podają, że to Niemcy/Węgry/Włochy i Cypr). Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 09:13 Myślisz, że "iść dalej" oznacza Polskę a nie Gruzję? Odpowiedz Link Zgłoś
india-mia21 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:08 Widziałam... I te heheszki z dziennikarzami 🤦♀️ 😥 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:09 Te heheszki tak mnie wkurwiły, że normalnie mi się ręce trzęsą. Odpowiedz Link Zgłoś
nowyniknik82 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:12 Byłam za Bidenem jak były wybory, w tej chwili czuje takie zażenowanie, że brak mi słów. Z czego on się tak zaciesza? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:13 A to emamy widziały? John Kerry odpowiedzialny za politykę klimatyczną w administracji Bidena, obawia się, że konflikt oderwie nas od poważnych problemów jak kryzys klimatyczny. twitter.com/MEMRIReports/status/1496797619825352706?s=20&t=dpwVHvFMgjNkP_5WUwbMWw Odpowiedz Link Zgłoś
katiemorag Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:29 Ja dziś włączyłam CNN i byłam w szoku. Co za narracja. Prezenterka mówi, ze Ukraińcy uważali Rosjan za braci, a czy bracia się biją!!? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:25 @> . Prezenterka mówi, ze Ukraińcy uważali Rosjan za braci, a czy bracia się biją!!? Bo to jest akurat prawda, i vice versa. Putin ma stosunkowo niskie poparcie dla wojny w Ukrainie bo dla Rosjan Ukraińcy to bracia Słowianie więc to bratobójcza wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:10 Kurcze az tyle bylo trzeba aby ludzie zauwazyli na kogo glosowali i jakie media popieraja? Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:42 katiemorag napisał(a): > Ja dziś włączyłam CNN i byłam w szoku. Co za narracja. Prezenterka mówi, ze Ukr > aińcy uważali Rosjan za braci, a czy bracia się biją!!? znaczy sasiedzi Rosjanie wlezli Ukraincom do domow? Platna armia z rozkazu dyktatora... na prawde myslisz, ze przecietny Rosjanin popiera inwazje na wolny kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:50 myelegans napisała: > na prawde myslisz, ze przecietny Rosjanin popiera inwazje na wolny kraj? Tak. Naprawdę macie w tej hameryce tak kiepskie wiadomości i nie ogarniacie, jaki, OD LAT przekaz idzie przez rosyjskie media? Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:59 i Rosjanie maja tak wyprane mozgi propaganda, ze sie w rzadku ustawiaja za Putinem? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:07 myelegans napisała: > i Rosjanie maja tak wyprane mozgi propaganda, ze sie w rzadku ustawiaja za Putinem? tak Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:08 Tak. Mentalnie Rosjanie wciąż żyją w Związku Radzieckim, są przeciwni jakimkolwiek reformom i tęsknią za sowiecką przeszłością. Prawie połowa Rosjan darzy szacunkiem Stalina i podziwia jego dokonania. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:52 myelegans napisała: . na prawde myslisz, ze przecietny Rosjanin popiera inwazje na wolny kra > j? Ja też tak.😒 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:35 A to dobrze.. Ma nadzije ze to ci pomze sie zdecydowac kiedy bedziesz glosowac A Biden ze swoja kolorowa (kiedys za uzycie slowa kolorowy - "person of color", mozna bylo do pierdla isc a teraz to najbardziej popularne slowo ) niewolnica pokazali ze nie potraafi zrobic NIC. Doslownie nic. Sami sobie zatwierdzili kase na poprawe infrastucture i jego Ten Butt..whatever - sekretarz transportu bedzie zaczyna od ustawinia kamer do kontorli predkosci na autostradach... Fuj... A most mu sie przed nosem rozlecial i co ? Tego nie bylo na kartkach ktore dostal na droge? Rok minal i ZERO osiagniec - poza ogromna inflacja oczywiscie spowodawana drukowaniem i rozdawaniem $$? A w kampani wyborczej jechal na tym ze jest doswiadczonym dyplomata ktory wie jak sobie z Putinem radzic? A Kamale namscil jako eksperta od obronhy granic i wyslal do Eurpy na negocjacje i obrone swiata przed Putinem. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:41 Niestety moderacja nie pozwala na pełen dobór słów ale to co piszesz jest zdradą Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:17 india-mia21 napisała: > Widziałam... > I te heheszki z dziennikarzami 🤦♀️ > > 😥 No k... pajac. Nie napiszę nic więcej, bo nie przychodzi mi nic cenzuralnego do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:21 To mogą być zmiany demencyjne w mózgu. Może wziął za dużą dawkę, cokolwiek to było. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:13 A co maja robic? Ukraina nie nalezy do Nato. Dobrze ze sie w to Zachod nie miesza. Za kilka miesiecy bedzie po wszystkim a Ukraina bedzie jak Bialorus. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:15 pytanie, kiedy my będziemy jak ukraina? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:19 Wtedy gdy jakis polski rzad stwierdzi ze nie chce juz Nato. Polska to nie Bialorus czy Ukraina. Dla Zachodu to kwestia rozlozenia sil ale tez Ukraina do Nato wczesniej nie przystapila. Dla Rosji to tak samo, plus interesy Rosjan ktorych na Ukrainie zyje bardzo duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:34 Akurat. Jakie NATO. 80 lat temu tez było „NATO”, wszyscy wiemy jak się zakończył ten wątek. Przestaje wierzyć ze ktokolwiek ruszy palcem i tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:23 Nie przystąpiła, bo jej Niemcy nie pozwolili. USA chciało Ukrainę przyjąć do NATO bodajże w 2007 albo 2008, ale Niemcy zablokowali. Więc nie „Ukraina nie przystąpiła” tylko „Niemcy ją wystawili za interesy z Rosją”. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:39 gorzka.gorycz napisała: > Nie przystąpiła, bo jej Niemcy nie pozwolili. USA chciało Ukrainę przyjąć do NA > TO bodajże w 2007 albo 2008, ale Niemcy zablokowali. Więc nie „Ukraina nie przy > stąpiła” tylko „Niemcy ją wystawili za interesy z Rosją”. Ukraina to czesc Rosji, populacja Rosjan jest tam ogromna, resyjski znaja i uzywaja wszyscy, to rownolegly jezyk itd. Interesy z Rosja oraz interes Rosji jest ogromny i jest naturalny, Ukraina raczej nie miala szans na bycie czlonkiem Nato. Mozna sie 'ubrac' w kolory flagi ukrainskiej, nalozyc sankcje i pogadac ale to wszystko i niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 05:33 ritual2019 napisał(a): > gorzka.gorycz napisała: > > > Nie przystąpiła, bo jej Niemcy nie pozwolili. USA chciało Ukrainę przyjąć > do NA > > TO bodajże w 2007 albo 2008, ale Niemcy zablokowali. Więc nie „Ukraina ni > e przy > > stąpiła” tylko „Niemcy ją wystawili za interesy z Rosją”. > > Ukraina to czesc Rosji, populacja Rosjan jest tam ogromna, resyjski znaja i uzy > waja wszyscy, to rownolegly jezyk itd. Interesy z Rosja oraz interes Rosji jest > ogromny i jest naturalny, Ukraina raczej nie miala szans na bycie czlonkiem Na > to. Mozna sie 'ubrac' w kolory flagi ukrainskiej, nalozyc sankcje i pogadac ale > to wszystko i niech tak zostanie. Nie, Ukraina to nie jest część Rosji. Czy ty masz jakąkolwiek wiedzę na temat tego co się dzieje w Europie w ciągu ostatnich 30 lat czy dalej mentalnie tkwisz w czasach PRL-u, ZSRR i zimnej wojny. Naprawdę aż takie masz braki w wiedzy?? Nie słyszałaś o pomarańczowej rewolucji (to nie jest drink, podpowiem), Euromajdan UE, wojnie w Donbasie??? Rosja już wcześniej nie była atrakcyjna cywilizacyjnie dla Ukraińców, 8 lat wojny w Donbasie tylko to potwierdziło a po tym co Rosjanie zrobili teraz stracili Ukraińców raz na zawsze. Właśnie dlatego weszli z buta z pełną inwazją, bo wiedzieli że wszystkie inne metody uzyskania wpływu na Ukrainę im padły. Oczywiście są na wschodnie osoby prorosyjskie, głównie jakieś dziadki które z rozrzewnieniem wspominają swoją młodość z czasów kiedy związek był potęgą. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 08:42 iuscogens napisał: > Czy ty masz jakąkolwiek wiedzę na temat t > ego co się dzieje w Europie w ciągu ostatnich 30 lat Ja mam ale niestety na tym forum niewiele z was ma, pikajace serduszka za to macie... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:43 gorzka.gorycz napisała: > Nie przystąpiła, bo jej Niemcy nie pozwolili. USA chciało Ukrainę przyjąć do NA > TO bodajże w 2007 albo 2008, ale Niemcy zablokowali. Więc nie „Ukraina nie przy > stąpiła” tylko „Niemcy ją wystawili za interesy z Rosją”. He? Przestań konfabulować. Ukraina jest od 1991 partnerem NATO, a od 2009 roku, a jeszcze intensywniej od 2014, to Nato-Ukraine-Commission (powstała w 1997 roku) miała wspomóc Ukrainę w potrzebnych reformach, ale nigdy nie było mowy o pełnym członkowstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 07:14 Poczytaj sobie niemieckie media, właśnie tam piszą. Tu też. amp.dw.com/pl/ukraina-wciąż-w-poczekalni-nato/a-60737446 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 20:06 Jak nie, jak tak. W 2008 r. Niemcy zablokowały członkostwo nie tylko Ukrainy, ale i Gruzji. Preparations for NATO membership in Georgia were already advanced in early 2008. The country had begun the usual process of reforms before applying to join the Alliance. Against this background, the NATO Summit in Bucharest marked another unfortunate milestone in western policies towards the post-Soviet area, which was largely due to Berlin’s influence in the alliance. During the controversial internal deliberations within the alliance in 2008, Berlin could as a compromise have proposed a differentiated treatment of Georgia’s membership application as well as that of Ukraine. Instead, Germany insisted on a de facto rejection not only of Kyiv’s membership application but also of Tbilisi’s. www.eurozine.com/german-ostpolitik-in-the-shadow-of-russias-imperial-revenge/?fbclid=IwAR3c-FoxYNQ46ICV5_9XUeM8I5vAiL_xXuPM0InetiVUq043KC735nkwl1Q Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:15 lepszy Trump który pogratulował wczoraj Putinowi? Biden od jesieni prowadził świetną politykę wobec Rosji. Odcięcie SWIFT blokują państwa europejskie Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:30 Ale wyrywasz z kontekstu to co Trump powiedział... Nie ma jak czytanie samych nagłówków 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:42 Oto wypowiedź: “Putin is now saying, ‘It’s independent,’ a large section of Ukraine. I said, ‘How smart is that?’ And he’s going to go in and be a peacekeeper,” Mr. Trump said. “That’s the strongest peace force I’ve ever seen. There were more army tanks than I’ve ever seen. They’re going to keep peace, all right. No, but think of it. Here’s a guy who’s very savvy.” “I went in yesterday and there was a television screen, and I said, ‘This is genius,'” Trump responded. “Putin declares a big portion of the Ukraine — of Ukraine — Putin declares it as independent. Oh, that’s wonderful.” A teraz poproszę o kontekst Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:13 Kontekst to sarkazm i ironia. Do tego ważne co dodał na koniec, że za jego kandencji Putin by się na takie ruchy nie odważył Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:27 Za kadencji Trumpa to pewnie Amerykanie wspieraliby Putina w walce. W końcu po to Putin sobie Trumpa na tak zwanego prezydenta wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:49 a kto wybrał bidena? zdaje się że tu mamy jego fanklub, troszeczkę zażenowany, ale nie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:01 livia.kalina napisała: > Za kadencji Trumpa to pewnie Amerykanie wspieraliby Putina w walce. W końcu po > to Putin sobie Trumpa na tak zwanego prezydenta wybrał. > nie wspieraliby.... nawet republikanie nie poparliby interwencji zbrojnej... uwiklani w dwu dekadowa wojne w Afganistanie i ... to jest elektorat Trumpa... nie ma apetytu na kolejna wojne nieswoja.... bo nie zagraza bezposrednio bezpieczenstwu narodowemu... dopiero jak cos pieprznie tu... albo ceny poszybuja w gore, albo kurek z ropa sie przykreci... Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:55 Twoja interpretacja słów Trumpa, o rzekomym sarkazmie, jakas taka mało popularna, nawet sam Trump o nie nie słyszał: www.rp.pl/polityka/art35733741-donald-trump-to-co-robi-putin-jest-genialne?fbclid=IwAR2zgvpQgjnacVSnGj1H2gFrM3TYl-bWQ6P_bXAiS7p7RDYHoub5KF2THpw wiadomosci.wp.pl/donald-trump-o-putinie-geniusz-6740249686010816a?fbclid=IwAR0j5s2409TG2f5iugTutxKrm3xUHTAp727fXEZwa8dJYuwh-msY5U0eZcU Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:16 Czy ja wiem? Też oglądałam i nie mam takiego wrażenia, że Stany umywają ręce. Co do SWIFT-u to rozumiem, że sprzeciwiają się temu "sojusznicy". Z tego co pisze europejska prasa, są to przede wszystkim Niemcy, Cypr, Włochy i Węgry... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:18 Dobra pisałam podekscytowana, uważam, że przemówienie było słabe, bardzo ogólnikowe i sankcje są niewystarczające, mam wrażenie, że dziennikarze też byli w lekkim szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:21 Przemówienie faktycznie bez polotu, zacinał się czytając. Ale podziwiam spokój, mnie się nerwy przez wojnę udzielają a on jak ten kwiat lotosu... Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 10:21 Jak będziesz w jego wieku, to tez będziesz lotosem. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:22 przemówienie może słabe (jeszcze nie złuchałam) ale polityka od paru miesięcy wobec Rosji dobra i konsekwentna. Natomiast Trump cieszący się wczoraj jak genialny manewr wykonał Putin to po prostu fizycznie bolało. Plus wielu ludzi narzeka że USA interweniują w światowe sytuacje i konflikty, i to skandal. A jak się coś dzieje co ich emocjonalnie i faktycznie dotyczy to narzekają że USA za mało interweniują. No żesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:25 Reakcje mocne, np.Piersa Morgana: "Biden just laughed several times during his Ukraine press conference. What the f*ck is he finding so funny? Does he not realise the gravity of this situation? Does he not care that so many innocent people are being murdered? What a horribly inappropriate and shameful moment." twitter.com/piersmorgan/status/1496925256010780676?s=20&t=dpwVHvFMgjNkP_5WUwbMWw Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:33 może to były nerwowe heheszki. Coś jak gdy Cameron oddawał rząd i po przemówieniu podśpiewywał i też to ludzie komentowali że lekko podchodzi do sprawy a to ewidentnie było takie z nerwów. Ale nie wiem co mu w głowie siedzi. Myślę że gdyby prezydentem był wciąż Trump to byłoby gorzej ale żaden z tych dziadów nie był moim ulubionym kandydatem. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:29 Ludzie, to jest mocno starszy człowiek! Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:39 Ty piszesz na poważnie? Mam mu udzielić taryfy ulgowej ponieważ jest starszym panem? To prezydent największego mocarstwa na świecie, on nie ma prawa być mocno starszym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:42 Eeee... zgubił akt urodzenia jak kandydował na urząd prezydenta jednego ze światowych mocarstw? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:43 Żaden z tych starych dziadów nie powinien był kandydować, ale stało się, jest prezydentem, nie można go usprawiedliwiać, że jest stary, zmęczony, leki nie zadziałały. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:41 Tak teraz najwiekszy strach go odwolac bo wtedy Kamala zostanie prezydentem .. Dlatego Nancy Pelosi namawia Bidena aby wyslal Kamale do Sadu najwyzszego. Jak ja wysle to ona poprze Reppublikanow w impiczmencie Biden ze wzgledu na stan zdrowia I wtedy to Nancy zostanie Prezydentem... Takie mamy opcje? A jak Biden dozyje do Listpada 2023 i jak znow bedzie opcja Biden vs Trump to co zrobicie? Ja wiem co zrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:02 engine8 napisał(a): > A jak Biden dozyje do Listpada 2023 i jak znow bedzie opcja Biden vs Trump to > co zrobicie? > Ja wiem co zrobie. Co? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:13 Exactly.... )) MAGA! Let's go Brandon Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:16 Najwiekszy prezent i zachete do tego co robi zrobil Putinowi nasz rodzimy Jozio Biden kiedy zatrzymal amerykanska niezlaeznisc enrgetyczn i pozwolil Putinowi zrobic ogrmna kase na paliwach.... I to mu bardzo pomoglo odzyskac sily i wiare. Trump go trzymal na "life support" Odpowiedz Link Zgłoś
akacja06 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:42 magdallenac napisała: > Żaden z tych starych dziadów nie powinien był kandydować, ale stało się, jest p > rezydentem, nie można go usprawiedliwiać, że jest stary, zmęczony, leki nie zad > ziałały. 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:02 W sumie to czemu USA maja coś robić...jak Niemcy umywajhą ręce ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:11 Umywają rece? Niemcy aktywnie blokują pomoc Ukrainie ( przypominam historię z dostawą broni z UK), a teraz blokują sankcje na swifta. To nie umywanie rąk, Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:14 Niemcy jeszcze za czasów Merkel blokował dozbrajanie Ukrainy, żeby nie "eskalować". Nic nowego niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:20 No nareszcie znalazłyście winnego - surprise, surprise.... Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:29 Czy ty jesteś normalna?? Latasz po wątku i zostawiasz głupkowate emotki śmiechu w sytuacji kiedy na Ukrainie umierają ludzie????? Ja rozumiem, że chcesz nam pokazać że jesteś prawdziwą przedstawicielka niemieckiego społeczeństwa i nie ma dla was granic żenady ale może idź hełmy pakować czy coś. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:49 iuscogens napisał: > Czy ty jesteś normalna?? Latasz po wątku i zostawiasz głupkowate emotki śmiechu > w sytuacji kiedy na Ukrainie umierają ludzie????? > Ja rozumiem, że chcesz nam pokazać że jesteś prawdziwą przedstawicielka niemiec > kiego społeczeństwa i nie ma dla was granic żenady ale może idź hełmy pakować c > zy coś. A ty jesteś normalna? Co to qrwa niby da jak będziesz wyrzygiwać swoją frustrację na Niemcy, czy na kogoś innego, kogo nagle uznasz za winnego? Niemcy nie mają możliwości zbrojnej interwencji na Ukrainie, tak samo zresztą jak NATO. A wszelkie sankcje gospodarcze przeciwko Rosji nie zatrzymają Putina. Co najwyżej długoterminowo zubożą klasę średnią w Rosji i ograniczą stopę życiową oligarchów (śmiech na sali). Będą mały jednak także poważne konsekwencje dla wszystkich Europejczyków. Teraz wszyscy pyerdolą o solidarności dla Ukraińców (gdzie ona była w stosunku do do Syryjczyków czy Afgańczyków?), ale poczekajmy do następnej zimy w Polsce. To straszne, że ludzie na Ukrainie umierają, ale co niby chcesz zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:00 Doceniam, że się zreflektowałas i przestałas głupkowato wrzucać prymitywne emotki. Niestety dalej lecisz proputinowska propaganda, tak samo zresztą jak w wątku w którym wyśmiewałas możliwość inwazji ruskich na Ukrainę, bo to histeria i amerykańskie wymysły. Teraz sankcje i tak nic nie pomogą, więc właściwie o co chodzi, prawda? Certyfikujmy NS2, będzie ciepło. Sama inwazja na Ukrainę i szaleniec, który chce rozwalić cały europejski system bezpieczeństwa nie będą miały poważnych konsekwencji dla nas, za to już reakcja Zachodu tak. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:08 iuscogens napisał: > Niestety dalej lecisz proputinowska propaganda, Tak, wysłałam Putinowi laurkę i 20 euro na konto, za to, że napadł na Ukrainę. Ty poważna jesteś? Najdurniejsze komentarze to są właśnie te, pyerdolące o proputinowskiej propagandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:13 No co ja poradzę, że piszesz takie głupoty. Wróć sobie do wątku w którym glosilas swoje światłe analizy na temat możliwości ataku ruskich na Ukrainę i przyczyn tego ataku. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:29 snakelilith napisała: > No nareszcie znalazłyście winnego - surprise, surprise.... Niemcy. > Tak, w tej sprawie są ch..ujami na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:38 marzeka11 napisała: > Tak, w tej sprawie są ch..ujami na całego. Ojejej, jakże oryginalne. Niemcy dostają regularnie po mordzie. Raz za to, że coś robią, a zaraz po tym, że czegoś nie zrobili. I w "tej sprawie", to mieli zrobić twoim zdaniem niby co? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:45 Napisz jeszcze ze dostawali po mordzie w czasie I i II wojny światowej... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:46 Są głównymi tamującymi reakcje sensowne bez konieczności użycia wojska, sa ch..ujami twitter.com/rzeczpospolita/status/1496947128278605831?s=20&t=3y1yZKdmJXBIuSO4uPgfjQ Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:51 marzeka11 napisała: > Są głównymi tamującymi reakcje sensowne bez konieczności użycia wojska, sa ch.. > ujami A skąd wiesz, że te są sensowne? Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:48 Np gdy UK wysyłała broń przeciwpancerna dla Ukrainy nie blokować przelotu nad terytorium Niemiec. Nie blokować aktywnie nałożenia blokady Rosji w Swift. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:35 snakelilith napisała: > Niemcy. nie da się ukryć. I trzeba być ostatnią swołoczą, żeby się tym cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:47 To chyba jej trzecia czy czwarta śmiejąca się emotka tym wątku. To jest jednak niepojęte, żeby się tak oficjalnie cieszyć z tego co się dzieje. Zresztą ja bym się na jej miejscu tak nie cieszyła, bo Niemcy się wizerunkowo w Europie ośmieszają raz za razem, pokazują że nie są wiarygodnym sojusznikiem a solidarność europejska w ich wykonaniu to fikcja. Straty wizerunkowe Niemiec po tej wojnie będą duże i dlugofalowe. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:44 To nie jest szukanie winnego. To jest realne ocenianie sytuacji. Litwa, Łotwa, Estonia nawołują do wyłączenia SWIFTa Rosji...Niemcy się wahają. Jak to nazwiesz? Jak nazwiesz blokadę dozbrajania Ukrainy? I jakże jednogłośne są tutaj z Włochami...coś nam to przypomina?? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:00 hanusinamama napisała: > To nie jest szukanie winnego. To jest realne ocenianie sytuacji. Litwa, Łotwa, > Estonia nawołują do wyłączenia SWIFTa Rosji...Niemcy się wahają. Jak to nazwies > z? Pragmatyzmem? To, że państwa bałtyckie gotowe są do desperackich kroków, nie oznacza, że jest to sensowne wyjście. Kto jest do qrwy nędzy największą gospodarką Europy? Myślisz, że wahania Niemców nie mają żadnych podstaw i Niemcy nie wiedzą z czym to będzie związane? I wiesz, czy wyłączenie Rosji ze SWIFTa powstrzyma Putina, czy tak hurra, róbmy coś, bo to niby taka obiecująca opcja? A co jak się nie sprawdzi, a jutro będziemy przez to jeszcze biedniejsi i nie stać nas będzie na ochronę granic NATO? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:10 Ależ oczywiście, że wahania Niemiec są uzasadnione, z ich punku widzenia. Uzależnili się energetycznie od skrajnie niestabilnego partnera, którego celem jest rozwalenie systemu europejskiego a właściwie europoatlantyckiego bezpieczeństwa więc teraz boją się po prostu. Wiatraczki mogą nie wystarczyć, więc trzeba poświęcić europejską solidarność. Nie mówiąc o tym, że przez lata robienia interesów z Putinem wpompowali w niego kupę pieniędzy, dzięki którym mógł się dozbroić i teraz najechać Ukrainę. To jest dopiero desperackie ratowanie się. Na oczach całego świata ośmieszyła się niemiecka polityka wschodnia, której celem miało być ucywilizowanie groźnego partnera poprzez związanie go interesami. A wyszło całkiem odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:12 Gaz w energetyce Niemieckiej to około 30%. Odcięcie go będzie boleć ale nie zabije. Tylko że to nie jest operacja którą robi się w godzinę... Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:16 No ale przecież wiadomo, że Niemcy zdecydowali że to właśnie ruski gaz będzie "przejściowym ekologicznym" źródłem energii kiedy całkiem zrezygnują z węgla i zanim będą mogli w pełni przejść na źródła ekologiczne. Dlatego tak bronią tego gazu nawet za cenę utraty wiarygodności sojuszniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:19 iuscogens napisał: > No ale przecież wiadomo, że Niemcy zdecydowali że to właśnie ruski gaz będzie " > przejściowym ekologicznym" źródłem energii kiedy całkiem zrezygnują z węgla i z > anim będą mogli w pełni przejść na źródła ekologiczne. Dlatego tak bronią tego > gazu nawet za cenę utraty wiarygodności sojuszniczej. > I dlatego plakat Wojciecha Korkucia jest taki wymowny, pokazuję tę wspólnotę: Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:48 Polska kupuje od Rosji węgiel, od 2015 roku ilość węgla, jaka przybywa do nas rośnie. Braliśmy też węgiel z Donbasu. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:13 iuscogens napisał: > Na oczach całego świata ośmieszyła się niemiecka polityka wschodnia, której cel > em miało być ucywilizowanie groźnego partnera poprzez związanie go interesami. > A wyszło całkiem odwrotnie. Nie mam watpliwosci, ze przede wszystkim chodzilo o interesy, a "ucywilizowanie" tyrana, to tylko usprawiedliwienie chciwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:32 iuscogens napisał: > Ależ oczywiście, że wahania Niemiec są uzasadnione, z ich punku widzenia. To są brednie. Nawet gdzieś w niemieckiej prasie był wczoraj artykuł na temat tego, że bez Nord Streamu Niemcy wyszły by ekonomicznie lepiej. I teraz też będą musiały sobie radzić. I sobie poradzą, więc przestać ględzić o uzależnieniu. Gdzie niby Polska kupuje teraz swój węgiel arogantko? I przestań bredzić o europejskiej solidarności bo mi się flaki wykręcają. Po pierwsze, Polsce za antyunijną propagandę i polskie wyobrażenie o demokracji żadna solidarność się nie należy, ale ją dostaną, jak zawsze. Krajom należącym NATO nic się nie stanie, prezydent Łotwy, zdaje się, w wywiadzie do niemieckiej telewizji mówił dzisiaj że z zapewnieniem NATO czuje się bezpieczny. Ale ktoś musi za konieczne do obrony granic NATO zbrojenia zapłacić. Amerykanie tego nie zrobią, Polska pewnie też nie, dlatego przed chwilą minister finansów Linder powiedział, że życzeń to każdy ma dużo, ale nie wszystkie można spełnić i trzeba stawiać priorytety. A o tym, że NIKT, żaden członek NATO na Ukrainę nie wkroczy z militarną pomocą, było jasne od początku. Putin zagroził właśnie Europie poważnymi konsekwencjami, a naiwniarom się wydaje, że niewiadome w skutkach ekonomiczne sankcje go zatrzymają? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:26 Snake ty jesteś taka niemiecka najma, Własną piersią bedziesz bronić wszystkiego co niemieckie bo to twoja nowa ojczyzna. Ja nie wiem jak to jest, ze Polacy w PL potrafią krytycznie mówić o swoim rzadzie...ale jak wyemigrują to czują się zobowiązani bronić największych kretynizmów władzy w nowej ojczyźnie...słabe to Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:40 hanusinamama napisała: > Snake ty jesteś taka niemiecka najma, > Własną piersią bedziesz bronić wszystkiego co niemieckie bo to twoja nowa ojczy > zna. Gdyby krytyka Niemiec była tu sensowna, to może przyznałabym komuś rację, ale tu opowiada się jedynie brednie. Po prostu brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:51 Jakie brednie?/ Ze nie pozwolili dostaczyc broni na Ukrainę? Ze się migają jak mogą w sprawie Ukrainy? Ze nie chcą zablokwoanie SWIFTa dla Rosji...bo sami na tym stracą finansowo?? Putin to powinien Merkel medal dać. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:54 Nie dostarczyli a nie że nie pozwalali dostarczać innym. Nie szerz propagandy. Inna sprawa że nie chcieli być oskarżani o powtórkę z II wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 05:47 Oczywiście, że Niemcy blokowali dostawy broni w ramach NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 05:46 No wszyscy wiedzą, że NS nie był robiony z punktu widzenia ekonomii tylko polityki. Tym bardziej niepojęte jest, że Niemcy w to weszli jak w masło i uzależnili się od ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 08:50 iuscogens napisał: > Ależ oczywiście, że wahania Niemiec są uzasadnione, z ich punku widzenia. Uzal > eżnili się energetycznie od skrajnie niestabilnego partnera, Zdajesz sobie sprawe skad Polska ma gaz i paliwo? Jesli nie wiesz to radze sie dowiedziec, moze przestaniesz pisac bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:12 Dzieki pragmatyzmowi Niemiec Rosja urosla w sile. Przypminam, ze akurat te dwa kraje juz raz zgodnie podpaalily Europe i swiat. Takze tego... Jesli bedzie powetorka, to jak wszystko sie skonczy, oba zaorac do lysego pola. Chiny tez. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:17 umi napisała: > Jesli bedzie powetorka, to jak wszystko sie skonczy, oba zaorac do lysego pola. > Chiny tez. (pomijając, że jesteś durnym trollem), to konkretnie jak to niby miałoby wyglądać? Ale spoko, chętnie cię zobaczę na tym pierwszym, wytyczającym bruzdę, traktorze. Czy może preferujesz użycie broni jądrowej, które skazi całą Europę z przyległościami? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:24 Wiesz dlaczego ruscy tak boją się bazy w Redzikowie? Jakieś 10 lat temu przeczytałem że Amerykanie są w stanie śledzić każdy ruski pocisk. Jeszcze przed wystrzeleniem. Więc mogą je zniszczyć przed wystrzeleniem. Oczywiście zawsze jakiś pocisk może się prześliznąć. Wtedy baza w Redzikowie może się przydać... Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 12:07 Nie znasz historii w ogole, nie? Nawiazalam do Kartaginy. I uwazam, ze kazde spoleczenstwo, ktore popiera inwazje sowjego kraju na inny kraj nie powinno po takiej agresji moc egzystowac dalej na zasadach sprzed konfliktu. Poniewaz za jakis czas historia zatoczy kolo. Z coraz nowsza bronia to po prostu proszenie sie o klopoty. Tym bardziej, ze nam sie dotad wreszcie dobrze zylo. Nasi przodkowie zyli za kare, stale walczac o przetrwanie. Obecne pokolenia sa pierwszymi, ktore moga zyc dla przyjemnosci, rozwijac sie, doskonalic i spelniac marzenia. Jak glupim trzeba byc, zeby dobrowolnie cofac sie wstecz do zlych warunkow? Miec spokojny, wygodny swiat i go tracic, bo polityk jakiegos kraju wymyslil sobie, ze zostanei swiatowym kacykiem, a reszta ma sie dla niego wykanczac? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:24 Rozpoczęcie I i II wojsny świtowej też zapewne było uzasadnione...prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:27 A to juz inna bajka.... Tu akurat niemcy probowali 2 razy zajac europe militarnie i sie im nie udalo A teraz zalozyli EU i zajmuja ja spokojnie ekonomicznie - o wile bardzj skuteczny proces... Tak ze niedlugo beda de facto graniczyc z Rosja Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 09:06 Póki co to przez politykę niemiecką cała Europa zapłaci zwyżkami - ta wojna to wynik niemieckiej, skurw.... polityki Makreli, zaś wasze aktualne działania (głosowanie przeciw blokadzie SWIFT) to tylko "kropka nad i". Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 09:22 OJP.czy wy sie dobrze czujecie? Putin doskonale wiedzial ze nalozone zostana sakncje, wylaczenie Swift nie zmieniloby jego decyzji ani nie sprawilo wycofania sie z Ukrainy. Rosja ma wszystko co potrzeba, zloza naturalne oraz zasoby finansowe. Oczywiscie na dluzsza mete stopniowo nakladane sankcje oslabia ekonomie Rosji, ale to tyle co Zachod moze zrobic. Wiele panstw w Europie kupuje gaz i paliwo z Rosji, Polska praktycznie caly. Czy wy zdajecie sobie sprawe co by sie stalo po zakreceniu kurka? To co spotkalo Ukraine jest okropne ale nikt nie bedzie sie mieszal co jest zrozumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 09:29 Wpływy z gazu to 80% wpływów do budżetu Rosji. Niemcy z gazu produkują 30% prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:01 Czy wy rozumiecie co to jest i jak pracuje SWIFT i jakie skutki mialalby wylaczeni Rosji z niego? Jak nie, to moze jednak sluchajcie a nie gadajcie? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:11 snakelilith napisała: > No nareszcie znalazłyście winnego - surprise, surprise.... Niemcy. > Wiesz ja to bym nawet powiedziała, że Markela to własną piersią tę putinowską żmiję nakarmiła. Nazwałabym ją matką tej wojny, gdybym nie obawiała się poruszenia wśród mniejszości niemieckiej na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:31 Mnie brakuje wiedzy by się aż tak jednoznacznie ustosunkować, ale podoba mi się określenie "matka wojny". Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:45 No cóż, gdzieś frustrację musicie ulać. Najpierw Biden, teraz Merkel. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:52 Tak frustracja. W 39 też to była frustracja.... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:02 hanusinamama napisała: > Tak frustracja. W 39 też to była frustracja.... > Jezu, starszych anegdot nie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:08 snakelilith napisała: > hanusinamama napisała: > > > Tak frustracja. W 39 też to była frustracja.... > > > > Jezu, starszych anegdot nie znasz? > Uwazasz, ze 39 to anegdota? Zryly Ci czaszke te Szwaby, oj zryly. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:13 malgosiagosia napisała: > Uwazasz, ze 39 to anegdota? Zryly Ci czaszke te Szwaby, oj zryly. To opowiedz nam o swoich kombatanckich przeżyciach z tego czasu, wolaczko. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:30 snakelilith napisała: > malgosiagosia napisała: > > > > Uwazasz, ze 39 to anegdota? Zryly Ci czaszke te Szwaby, oj zryly. > > To opowiedz nam o swoich kombatanckich przeżyciach z tego czasu, wolaczko. Czyli co? uwazasz, ze np. opowiesci Victora Frankla, zydowskiego lekarza , filozofa z Auschwitz sa anegodatami? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:38 malgosiagosia napisała: > Czyli co? uwazasz, ze np. opowiesci Victora Frankla, zydowskiego lekarza , filo > zofa z Auschwitz sa anegodatami? Nie, ja chcę twoje, te najświeższe, bo dla ciebie wojna jak widać ciągle się nie skończyła. Opowieści mojej prababci mogę ci też przytoczyć, tyle tylko, że 75 lat po fakcie, jakby tak nic nie wnoszą do aktualnej dyskusji. Ale proszę cię bardzo, możesz wyp..dalać nawet na księżyc, jak ci się geopolityczna pozycja Polski nie podoba i tak się męczysz z niemieckim sąsiedztwem. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:48 No widzisz, dla mnie wojna wlasnie sie zaczela i znowu Niemcy i Rosja, dwa bratanki, te wojne dla ludzkosci wyszykowali. A na Ksiezyc poki co sie ne wybieram, ale szwabska obrzydliwa buta juz nasiaklas, az sie Ci z butow wylewa. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 01:22 malgosiagosia napisała: > No widzisz, dla mnie wojna wlasnie sie zaczela i znowu Niemcy i Rosja, dwa brat > anki, te wojne dla ludzkosci wyszykowali. No i właśnie ten świat jest jaki jest, bo istnieją ciągle tacy bezdennie głupi ludzie jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 01:39 snakelilith napisała: > No i właśnie ten świat jest jaki jest, bo istnieją ciągle tacy bezdennie głu > pi ludzie jak ty. Wiem, ze sie szarpiesz z bezsilnosci i dlatego piszesz takie kocopoly, ze nawet jestem w stanie Ci je wybaczyc. Bo coz innego moge dla Ciebie zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 01:55 malgosiagosia napisała: > Wiem, ze sie szarpiesz z bezsilnosci i dlatego piszesz takie kocopoly, ze nawet > jestem w stanie Ci je wybaczyc. Bo coz innego moge dla Ciebie zrobic? Ty się zdecyduj, inteligenta inaczej, albo mieszkając w Niemczech, czyli kraju popierającym według twojego chorego mózgu Putina, jestem zadowolona z obrotu sprawy i czekam na powrót Europy z 1914 roku, albo jestem bezsilna, bo niemieckie plany ułagodzenia Putina jednak nie wypaliły i Niemcy nie mają w tej sytuacji żadnej mocy sprawczej. I lepiej nic dla mnie, czy dla kogokolwiek nie rób, wszelkie akcje wychodzące od Polaków w ostatnich 200 latach kończyły się historyczną klęską. Wystarczy, gdy zajmiesz się ukraińskimi uchodźcami, przynajmniej raz wykażesz się odrobiną empatii wobec obcych na granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 02:04 Wszystko co o mnie piszesz jest wyzsane z twojego palca, bo niby dlaczego "przynajmniej raz sie wykaze sie odrobina empatii" ? Slad Ci to w ogole do glowy przyszlo? I czy nie powinnas juz spac? Bo u mnie zaledwie 8:00 PM, a u Ciebie juz 2 w nocy. Idz, wypocznij. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 02:08 malgosiagosia napisała: > Wszystko co o mnie piszesz jest wyzsane z twojego palca, bo niby dlaczego "przy > najmniej raz sie wykaze sie odrobina empatii" ? Slad Ci to w ogole do glowy prz > yszlo? I czy nie powinnas juz spac? Bo u mnie zaledwie 8:00 PM, a u Ciebie juz > 2 w nocy. Idz, wypocznij. > PS Niemcy sa sprawcami strasznych zbrodni. Musimy o tym pamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 10:36 Ale to nie byli Niemcy, to byli naziści...Teraz ciekawe jak bedą tłumaczyć blokowanie pomocy dla Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 10:42 Jaka pomoc masz na mysli? Nato jest zgodne ze nie wysle zadnych troops na Ukraine, a Niemcy nie odmowili przelotu samolotom uk nad swoim terytorium, bo uk nigdy o pozwolenie nie pytalo. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 21:02 A kto to byli ci nazisci? Jakies tam plemie ktore nie wiadomo skad sie wzielo, narozrabialo i obecnie wymarlo zabierajac z soba wszytkie grzechy wojny do grobu? A to ze sie osiedlilo na terenach Niemiec to przypadek i to nie ma nic wsplnego z dobra i milujaca pokoj nacja niemiecka. No a jak ci nazisci pozostawili po sobie jakies sprawy "niezalatwione do konca" to nalezy znalezc ich nastepcow ktorzy ich zastapia. Poniewaz Niemcy sie wykupily i tym odkupily swoje grzechy to Polacy sie podobno do tego naastpestwa kwalifikuja bo podobno bylo paru co to kolaborawali z nimi w przesladowaniu innych nacji mniejszosciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 09:14 Ale co ty się ciskasz, przecież to nie tylko w Polsce panuje przekonanie o winie Niemiec w tej kwestii, to są analizy z innych krajów tez, vide www.politico.eu/article/how-germany-helped-blaze-vladimir-putin-path-into-ukraine/?fbclid=IwAR0fspAVll8DRIfq2_4x3wpZ-FkL-9vMLageFY-3JaY3ifZC8IlbJbxfqss Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 09:38 Analizy z bozej laski, kazdy moze tworzyc. Fakty sa takie ze Rosja nie potrzebowala pomocy zeby zajac Ukraine ani nie dalo sie tego powstrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 10:35 Ale brak reakcji Niermiec jakby pomagają. Najma przypominam ze to UK chciało wysłać bron na Ukrainę...ale Niemcy nie pozwoliły na przelot nad swoim terytoprium. Były kanclerz jest na licie płac Putina..a to jest oficjalnie. Ilu jest nieoficjalnie? Prawda jest taka, ze aktualnie Niemcy kalkulują sobie co im sie opłaca, ciekawe przy jakim przeliczniku auro za ofiary śmietlene na Ukrainie ruszy się niemieckie sumienie, bo podejrzewam ze długo im się nie bedzie opłacać pomoc Ukrainie Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 10:45 hanusinamama napisała: > Ale brak reakcji Niermiec jakby pomagają. Najma przypominam ze to UK chciało wy > słać bron na Ukrainę...ale Niemcy nie pozwoliły na przelot nad swoim terytopriu > m. And a spokesperson for the German defense ministry told Bild, "There had been no application from the British for the flights." The C-17s were therefore "not prohibited" from using German airspace, the spokesperson said, Bild reported. The planes also avoided German airspace on their return flights to RAF Brize Norton, FlightRadar24 data showed. And a spokesperson for the German defense ministry told Bild, "There had been no application from the British for the flights." The C-17s were therefore "not prohibited" from using German airspace, the spokesperson said, Bild reported. The planes also avoided German airspace on their return flights to RAF Brize Norton, FlightRadar24 data showed. > Prawda jest taka, ze aktualnie Niemcy kalkulują sobie co im sie opłaca, ciekawe > przy jakim przeliczniku auro za ofiary śmietlene na Ukrainie ruszy się niemiec > kie sumienie, bo podejrzewam ze długo im się nie bedzie opłacać pomoc Ukrainie Ty i inne tez powinny zrobic kalkulacje, rozumiem ze wiesz skad Polska bierze gaz i paliwo i jestes gotowa na konsekwencje? Dla braci Ukraincow? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 21:11 Rosja i Nimcy maja w Eurpie swoje - i nawet podobe cele a czesto i wpsolne - umocnic sie jak najbardziej i kontrolowac jak nawiecej terenow poprzez wchloniecie jak najwiecej "pionkow" . A wiec kiedy Rosja zajumuje sie Ukraina to dla Niemcow dobra okazja aby przyspeiszyc zalatwienie swoich celow.. A przypominam ze celem od wiekow byla ekspancja na wschod. Probowali 2x orezem wojskowym ale nie wyszlo (za kazdym razem sie jankesi wtracili) to teraz to robia orezem ekonomicznym pod parasolem zwanym EU gdzie sa przywodca politycznym. Ciezko to idzie ale okazja Ukrainy pozwala na wolanie o mobilizacje i zjednoczenie EU (czyli zgoda na wszytko co EU (pod przewdnictem Niemcow ) chce. No wiec w interesie Niemcow jest aby teraz jak najwiecej ugrac dla siebie i jesli to bedzie wymagac przylozenie Rosji to jedno ale jak nie to wiedza ze wczesniej czy pozzniej beda graniczyc wiec nie ma co sasiadow denerowowac i sugerja na postepwanie i sankcje "z rozwaga" . Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 21:17 Kolejna ruska propaganda. Engine zajmij się swoimi wnukami zanim upieką się w atomowym grzybie... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 21:29 A Ty to jeden z Tych co wierzy w EU i jej chlubne zamiary w stosunku do krajow peryferyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 21:41 Ciekawe że na Unii najlepiej znają sie rednecki Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 26.02.22, 23:31 A moze polsuchaj sobie tego.. Mozesz oddzielic ominie osobiste od wiedzy, zdrowego rosadku i wiedzy ale to warte posluchani i aby sie zoriientowac z czym mamy do czynieniaa www.youtube.com/watch?v=dNnq8gMAE-8&t=407s Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 19:52 Również tutaj www.eurozine.com/german-ostpolitik-in-the-shadow-of-russias-imperial-revenge/?fbclid=IwAR3c-FoxYNQ46ICV5_9XUeM8I5vAiL_xXuPM0InetiVUq043KC735nkwl1Q Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 10:32 NIe no pewnie 39 to anegdota...taka tam miejska legenda. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:28 Tak głównie Niemcy i Włochy były przeciwne wprowadzeniu blokady Swift. Cóż to chyba już kolejny krok Niemiec wyraźnie pokazujący, którą stronę realnie wspierają Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:41 Na Węgrzech za 6 tygodni są wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:43 Węgry i Cypr podobnież ostatecznie głosowały za. Sprzeciwiaja się Niemcy i Włochy Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:00 Myślałam jednak, że Niemcy dostatecznie się już skompromitowały w ciągu ostatnich tygodni, że jednak będą chciały wyjść z twarzą. Mój błąd, jednak ich uzależnienie od ruskiego gazu jest tak duże, że ruskie plują na nich a oni będą się upierać, że pada deszczyk. Co do Włoch to większość twierdziła, że ich nowy premier to całkiem inna jakość niz taki Salvini a tu okazuje się, że jedno bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:14 iuscogens napisał: > Myślałam jednak, że Niemcy dostatecznie się już skompromitowały w ciągu ostatni > ch tygodni, że jednak będą chciały wyjść z twarzą. Mój błąd, jednak ich uzależn > ienie od ruskiego gazu jest tak duże, że ruskie plują na nich a oni będą się up > ierać, że pada deszczyk. > Co do Włoch to większość twierdziła, że ich nowy premier to całkiem inna jakość > niz taki Salvini a tu okazuje się, że jedno bagno. > No jak to? Ciepłe posadki w gazpromie czekają 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:33 Włochy są kompletnie uzależnione od rosyjskiego gazu, nie mają żadnych innych śródeł ani zasobów naturalnych,nwięc jasne, że nie będą fikać. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:30 mozemy im dostarczac wegiel. pl ma go mnostwo, a potrzebuje kasy na uchodzcow z ukrainy. wiec obu krajom sie to przyda. jak zaczna walic atomowkami, a nawet zwyczajnie robic wybuchy, klimat i tak sie zmieni, wiec mozemy dac sobie spokoj z limitami co2. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka9 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:24 Jakiś czas temu było spotkanie Biden-Putin. Pierwsza myśl, właśnie USA sprzedało Ukrainę Putinowi i że wojna będzie. Poźniej zmieniłam zdanie, ale jednak pierwsza myśl się sprawdziła. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:25 Przecież ci o tym pisałam już po występie Stoltenberga, a ty gadałaś coś naiwnie o podręcznikach. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:35 Nie, myśmy gadały o czymś zupełnie innym. O rodzaju i możliwości zastosowania sankcji dyplomatycznych jako presji. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:42 Nie gadałyśmy o niczym innym. Tylko ty się zagalopowałaś i pisałaś o pierdylionie rzeczy na raz, tracąc z oka, to co najważniejsze. Czego się spodziewałaś po USA? Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:46 Nie wiem czego sie Europa i Polacy spodziewaja po US. Na pewno nikt tu nie chce wysylac na kolejna wojne amerykasnkich zolnierzy. Nikt nie chce przelwac krwi za jakichs Donieck. Za kolejna wojne/awanture na innym kontynencie. Tutaj tez ludzie maja ciezko - ceny benzyny, inflacja - ekonomia - to jest wazne dla przecietnego Amerykanina. Europa powinna sie tym zajac - Niemcy. A to wlasnie Niemcy sa najbardziej wstrzemiezliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:53 Acha, Amerykanie nie mogą, bo mają ciężko, to teraz mają załatwić to.... Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:28 Niemcy przecież zawsze się po przyjacielsku dogadają z Ruskimi, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:51 norra.a napisała: > Niemcy przecież zawsze się po przyjacielsku dogadają z Ruskimi, czyż nie? Taaa, szczególnie pod Stalingradem. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:44 snakelilith napisała: > norra.a napisała: > > > Niemcy przecież zawsze się po przyjacielsku dogadają z Ruskimi, czyż nie? > > Taaa, szczególnie pod Stalingradem. > Stalingrad to kara za niedotrzymanie umowy. Kara za zdrade. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:49 malgosiagosia napisała: > Stalingrad to kara za niedotrzymanie umowy. Kara za zdrade. No więc mają teraz powody, by trzymać się od konfliktów z Rosją daleko. A Polska sobie poradzi bez Niemców. Do niedawna ten twój pisowski nierząd był zdania, że NIemców do niczego nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:12 snakelilith napisała: > malgosiagosia napisała: > > > > Stalingrad to kara za niedotrzymanie umowy. Kara za zdrade. > > No więc mają teraz powody, by trzymać się od konfliktów z Rosją daleko. A Polsk > a sobie poradzi bez Niemców. Do niedawna ten twój pisowski nierząd był zdania, > że NIemców do niczego nie potrzebuje. Powiedz mi, co Gerhard Schröder robi w Gazpromie? Kase robi, kase. Niemcy tluka kase z Ruskimi, ale gdy skonczy sie kasa, rzuca sie sobie go gardel. A przy okazji, szwabski bucior i ruska onuca zadepcze Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:35 malgosiagosia napisała: > Powiedz mi, co Gerhard Schröder robi w Gazpromie? > Kase robi, kase. Gerhard Schröder obchodzi mnie tyle samo co ruski oligarcha. Czyli praktycznie nic. Ten przyjaciel Putina od 2005 roku, czyli od początku kadencji Merkel pogniewał się na politykę i jest osobą prywatną, co najwyżej zasila szczodrze repertuar kabaretystów. I owszem, Niemcy tłukli kasę na interesach z Rosją, tą kasę, którą Polska chętną rączką brała jako unijne dotacje kupując przy tym ruski węgiel.A teraz Niemcy nie będą mogli już tłuc kasy z Rosją, więc będą tłukli gdzieś z innymi, bo trzeba forsy na zbrojenia i ochronę wschodniej granicy NATO. Wielbicielka biedy są znalazła. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:43 snakelilith napisała: > malgosiagosia napisała: > > > > Powiedz mi, co Gerhard Schröder robi w Gazpromie? > > Kase robi, kase. > > Gerhard Schröder obchodzi mnie tyle samo co ruski oligarcha. Czyli praktycznie > nic. Ten przyjaciel Putina od 2005 roku, czyli od początku kadencji Merkel pogn > iewał się na politykę i jest osobą prywatną, co najwyżej zasila szczodrze reper > tuar kabaretystów. Ha ha sama jestes niezla kabareciara.: )) Prywatna osoba powiadasz. Wyobrazasz sobie takiego Obame na uslgach Gazpromu? Bo ja nie. Granice sprzedajnosci jednak istnieja, ale nie u Niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:54 malgosiagosia napisała: > Ha ha sama jestes niezla kabareciara.: )) > Prywatna osoba powiadasz. Wyobrazasz sobie takiego Obame na uslgach Gazpromu? A po co mam sobie wyobrażać Obamę? O machlojkach i trzaskaniu kasy przez Clintonów i przeróżnych skandalach rodziny Bush nie słyszałaś? I jaka to różnica, że ktoś tam robił interesy z Gazpromem? Myślisz, że bez Niemców Rosja i Putin byliby biedniejsi? Ha, ha, ha.... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:04 snakelilith napisała: > malgosiagosia napisała: > > > > Ha ha sama jestes niezla kabareciara.: )) > > Prywatna osoba powiadasz. Wyobrazasz sobie takiego Obame na uslgach Gazpr > omu? > > A po co mam sobie wyobrażać Obamę? O machlojkach i trzaskaniu kasy przez Clint > onów i przeróżnych skandalach rodziny Bush nie słyszałaś? I jaka to różnica, że > ktoś tam robił interesy z Gazpromem? Myślisz, że bez Niemców Rosja i Putin byl > iby biedniejsi? Ha, ha, ha.... Roznica jest taka, ze interesy Niemcow z Gazpromem doprowadzily do wojny. A Clintonowie i Bushowie, to owsze mafia, ale wojny swiatowej z tego nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:08 malgosiagosia napisała: > Roznica jest taka, ze interesy Niemcow z Gazpromem doprowadzily do wojny. Interesy z Gazpormem są powodem wojny????? Na głowę upadłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 05:53 Powodem nie są, powodem jest to, że Putin chce odzyskać wpływy na Ukrainie, wyrwać ich z kursu prozachodniego żeby odbudować imperium. Chodzi o to, żeby cofnąć cały system bezpieczeństwa o jakieś 30 lat. Interesy z Niemcami plus słabość Bidena mu to po prostu umożliwiły. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 05:54 snakelilith napisała: > malgosiagosia napisała: > > > > Ha ha sama jestes niezla kabareciara.: )) > > Prywatna osoba powiadasz. Wyobrazasz sobie takiego Obame na uslgach Gazpr > omu? > > A po co mam sobie wyobrażać Obamę? O machlojkach i trzaskaniu kasy przez Clint > onów i przeróżnych skandalach rodziny Bush nie słyszałaś? I jaka to różnica, że > ktoś tam robił interesy z Gazpromem? Myślisz, że bez Niemców Rosja i Putin byl > iby biedniejsi? Ha, ha, ha... > Bingo, widzę że zaczynasz coś łapać. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 09:14 Omg, ciąg dalszy bredni jak to Niemcy swoją krwawicę oddawali dla biednych państw bloku wschodniego, oczywiście nie dostając nic wzamian, tacy szlachetni (łzy wzruszenia mi płyną!): Kraje Europy Zachodniej ukrywają, jak wielkie zyski mają z dotowania krajów Europy Wschodniej Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 09:42 Propagnadowe bzdury. Te wielkie zle firmy zachodnie, dzieki obecnosci ktorych takze polska ekonomia zyskuje. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 09:48 Bilans jest zdecydowanie korzystniejszy dla tego samarytańskiego zachodu, więc czas najwyższy skończyć z pierdoleniem o tym, jak to jedziemy na dotacjach, nic od siebie nie dając. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 09:53 Alez Polska zawsze moze z unit wyjsc, takze z Nato, moze pomoc Ukrainie, wszak Polacy maja w tym doswiadczenie. Dzieki czlonkostwie w unii sytaucja ekonomiczna Polski poprawila sie znaczaco, Polska dostala tez szanse na unowoczesnienie kraju pod innymi wzgledami ale niestety przeszkoda jest mentalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 10:22 Ale o czym ty bredzisz? To sytuacja win - win, a nie - macie dotacje, to zamknijcie mordy. Zachód NIC nie traci na tym, że Polska jest w UE, nie dokłada żadnej swojej krwawicy i zarabia dzięki nam ciężką kasę, więc te brednie opowiadaj komuś, kto liczyć nie umie, ale to nie jestem ja. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 10:28 Zachód NIC nie traci na tym, że Polska jest w UE, nie dokłada żadnej swojej krwawicy i zarabia dzięki nam ciężką kasę(...) Równie doskonale Zachód radził sobie, gdy Polski nie było w UE. Polska jakby gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 10:34 No i co z tego, że sobie radził? Polska broń im przystawiła, aby przyjęli ją do UE? Rozumiesz czym jest sytuacja WIN - WIN czy będziesz stosował wyparcie? Tylko w sytuacji win - win śmieszne jest opowiadać, jakoby tylko jedna strona się wykrwawiała dla drugiej i swoje zaskórniki z kieszeni wyciągała, aby budować dobrobyt innego kraju, oczywiście samemu nic na tym nie zyskując. Już mówiłam - te brednie to komuś innemu i gdzieś indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 10:47 Wizje wykrwawiania to ty snujesz. Wroc do reala. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 09:12 Omg, ciąg dalszy bredni jak to Niemcy swoją krwawicę oddawali dla biednych państw bloku wschodniego, oczywiście nie dostając nic wzamian, tacy szlachetni (łzy wzruszenia mi płyną!): [url=https://wiadomosci.onet.pl/politico/kraje-zachodniej-europy-ukrywaja-jak-wielkie-maja-zyski-ze-wspierania-krajow-na/sedw6z6]Kraje Europy Zachodniej ukrywają, jak wielkie zyski mają z "dotowania" krajów Europy Wschodniej/url] Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:01 Np jakich sankcji dyplomatycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:03 Chyba nie "damskich" w sensie - "Wkurzylam sie i nie odzywam sie do ciebie"? Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:31 Powiem brzydko: Się zesrał jak Putin powiedzał o gotowosci na wszystkow tym pewnie atom. Do USA z Rosji blisko, to nie jakies tam państerko gdzieś w środku niczego, tylko "rzut beretem" do granicy Alaski. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:36 Ukraina też kiedyś miała atom .Zachód ją namówił do rezygnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:47 głównym gwarantem granic Ukrainy w zamian za oddanie broni atomowej była Rosja (ta sama która ją najechała). Dodatkowo były to UK i USA a potem dołączyły Francja i Chiny. Wszystkie te państwa gwarantowały nienaruszalność granic Ukrainy. Wiadomo było że najważniejsza jest Rosja (bo jako jedyna z Ukrainą graniczy). Dziś Rosja (kolejny raz) najechała Ukrainę, Chiny wspierają Rosję, Francja milczy, a my narzekamy na USA które jako jedyne próbowały nie doprowadzić do konfliktu. Przy okazji: żałuję że Ukraina pozbyła się broni atomowej. Gdyby ją miała byłaby bezpieczna. No, ale mleko się rozlało. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:53 Rozwinęłaś temat .Ja to napisałem w skrócie .Ale dzięki .Ktoś przeczyta będzie widział.Nie ma ostatnio Ameryka szczęścia do prezydentów Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:54 iuscogens napisał: > To jest demencyjny dziadek. > Ale co? Nikt tego wcześniej nie widział? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:01 No na pewno wiedział Putin niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:14 A Putin co jest. Psychopata i morderca Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:13 marzeka11 napisała: > Ale co? Nikt tego wcześniej nie widział? Wszyscy wiedzieli już od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:35 Już. widać że to nie będą sankcje tylko pstryczek paluszkiem ..Trzeba przyznać że Biden lepiej wygląda niż Trump .Gładkie policzki jak u dziecka .Tylko za Trumpa Putin by się nie odważył.Trzeba się szykować na duże podwyżki wszystkiego . Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:47 Trump wczoraj chwalił Putina głośno i entuzjastycznie Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:01 Czytałem ,ale on gadał trochę przekornie .Nawet mówił że za jego kadencji Putin by sobie nie pozwolił na wejście na Ukrainę .Trochę to idiotyczne wyznanie . Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:20 taniarada napisał: > Czytałem ,ale on gadał trochę przekornie .Nawet mówił że za jego kadencji Puti > n by sobie nie pozwolił na wejście na Ukrainę .Trochę to idiotyczne wyznanie . > Trump zrobilby na tym kase.... dla siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:28 I bylby spokoj i pokoj... A wy byscie zazdroscili jako socjalisci Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:46 engine8 napisał(a): > I bylby spokoj i pokoj... > A wy byscie zazdroscili jako socjalisci Przypominam, ze byl impeached 2 (sic!) razy. tu rzeczywiscie jest pierwszy na liscie... zlodziej i kryminalista, nic tylko przyklad brac.... gdyby Biden mial afery finansowe i podatkowe jak Drump to rep juz krzyczeliby o impeachment Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:35 magdallenac napisała: > Skandal po prostu...Jestem zażenowana i wstyd mi, bo to też mój prezydent. Stan > y umywają ręce... Przeciez to stare truchlo ledwo gada. A mial byc takie piekny, madry i ooh oh, jaki wspanialy lol Ci wszyscy co glosowali na niego, "na zlosc" Trumpowi maja to co chcieli Biden rujnuje Stany - a teraz jeszcze pokazuje jaka to kukla w relacji do Putina. Swojego synka Huntera powinien sie spytac co robic - to jest przeciez specjalista od Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:03 pewnie Trump liżacy dupe Putinowi lepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:14 Przypominam, że za Trumpa wojny nie było Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:28 Ale to nie znaczy ze to była jego zasługa... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 01:25 To byla na pewno zasluga Obamy LOL Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:37 Kto powstrzyma Putina ? I dlaczego NATO nie mówi jednym głosem w/s SWIFTa ? Czy Niemcy boją się Rosji ? Dlaczego nie chcą sankcji ? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:40 Bo nie NATO decyduje o SWIFT? Nie tyle boją, co biznes is biznes, całe składy poprzednich rządów są w rosyjskiej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:48 no są, ale to przecież nie byle rządy decydują? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:40 Boją się zastosować blokady SWIFT. Bo interesy są ważniejsze niż czyjeś życie, nawet życie ludzi .Biden to jakaś popierdółka ,a nie przywódca wielkiego narodu .W rzyci ma Ukrainę . Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:58 Przecież jeśli Putin nie dostanie potężnego plaskacza teraz to za chwile nie będzie żadnych interesów. Nie rozumieją tego ??? I chichot historii - Niemcy znowu z Włochami prawie jednym głosem …. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:13 Ale jak widać nikt mu nie chce dać .To jakieś żarty .Jedyna zaleta to że jesteśmy w NATO. Bo nasza armia to grupa cyrkowców ze starym sprzętem .Kolejne rządy ją osłabiły . Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:21 barattolina napisała: > Nie rozumieją tego ??? Nie. Durniom się wydaje, że będą bezpieczni tak, jak wydawało się ich pradziadkom po Monachium. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 12:12 "I chichot historii - Niemcy znowu z Włochami prawie jednym głosem " - Oni sa glupi i zaplaca cene za ta glupote. Politycy jak zwykle spadna jak kot na cztery lapy, odbije sie na zwyklych ludziach, ktorzy nie umieja wyegzeokwowac od swoich przedstawicieli przyzwoitych zachowan. Tu akurat nie trzeba wielkiego wysilku, zeby sie zachowac porzadnie. Jesli wszyscy sie nie zjednocza i nie zatrzymaja Rosji (oraz dlugofalowo tez Chin, o nich juz tu nawet pisalam przed koronawirusem, u obu krajow jest mentalnosc przedpotopowa plus technologia atomowa, a to yeb dla swiata) to bedziemy miec III swiatowa, a potem juz nic nie bedzie takie samo. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:42 Ja to nigdy nie zrozumiem ... czemu ten starzec??? Nie żeby rudy poyeb był lepszy... ale moja 77 letnia matka unieruchomiona przez złamaną miednicę ma więcej ikry od Bidena ... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:45 Skutek procesu organizacji prawyborów w głównych partiach i lobbingu. Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:48 Swift na razie jest off the table - bo europejscy przywodcy sie nie zgodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:47 Moze dlatego ze Trump lubil piekne kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:48 System polityczny, który nie zmienił się od czasów domku na prerii. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:51 Wiem, wiem, jak doszło do wyboru B proceduralnie. Ale czemu po ludzku wewnątrz partii nie poparto kogoś, kto jednak nie jest już zmumifikowany. I nadal uważam, że ryży poyeb byłby gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:09 Tylko Trump był nieprzewidywalny .A Biden to żaden przeciwnik dla Putina .Po prostu starzec rzucił Ukrainę na pożarcie .Już to widzę jak walą do nas tysiące emigrantów. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:53 Trump byl bardzo przewidwalny dl amyslacych - politycy sobie z nim nie mogli proadzic bo robil nie to co politycznie poprawnie i gwarantuje im wygran w nastenej elekcji ale to co dobre dla USA Czyz wy kompletnie slepi i glupi jestescie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:04 Moj borzeee ... nie dało się po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:17 gaskama napisała: > Moj borzeee ... nie dało się po polsku? > Po polsku to on pisze o aborcji .Taki z niego Polak . Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:25 No nie wiem jak pisac bo po Polsku jak widac nie dociera Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:30 Ze nie wiesz jak pisać to wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:09 No wiec jak wiecie to po c zawracasz ciagle D? Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:46 engine8 napisał(a): > No nie wiem jak pisac bo po Polsku jak widac nie dociera wiec siedz cicho i nie pisz.... bo tego sie czytac nie da.... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:10 A po co czytasz skoro sie nie da? Swiadczy o Twoje glupocie - czytasz na wlasne zyczenie i skomlisz.? Babcia miala na to powiedzonko "Swinia dziure w ziemi ryje i kwiczy" Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:29 Przyszedł mądry engine i nas świecił...zgaś to światło oświecenia bo mnie w oczy razi. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:33 Dziadziuś engine jest niezawodny w niesieniu krużganka oświaty 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:43 Tanebo, ale weź się aż tak nie emocjonuj. To publiczne forum i każdy ma prawo przedstawić swój punkt widzenia. Jeżeli, w którymś momencie przekroczy granicę to moderacja na pewno pokaże mu drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:14 Moderacja moze tez sie uczy? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:13 Wolnosc przyjacielu. Wolnosc slowa w pisaniu ale i w czytaniu. Mozesz kliknac i mnie wogole nie widziec.. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:20 Wiesz gdzie mam twoją wolność? Powiem ci tak - jeśli Trump wróci i sprzeda Polskę to pieprzę wszystko, zaciągam się do ruskiego wojska i z nim jadę podbijać USA. Taki komunizm ci zrobimy że będziesz miał osobistego czarnucha który będzie cię codziennie pie...ł. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:27 A umiesz chociaż strzelać? Albo masz inne umiejętności przydatne w wojsku? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:55 Ale on tu przez ocean do nas nadaje. Doceńmy jego starania. Chłop orze jak może, żeby nas tu w tej komunistycznej Europie edukować. Szacun Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:12 I mam nadzieje ze chociaz 10% z tego sie przyda bo jak widac tu jest ugor.. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:51 Bos nierozuma. Patrzysz na to co mw a nie co robi... Granica byla pod kontrola, Chiny pd kontrola EU pod kontrola Rosja pod Kontrola Iran pod kontrola. Ekonomi kwitlla Podatki obnizyl. Frmy zaczely wracac z Chin do USA Energia byla tania i USA bylo energetycznie zniezalezne Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:56 engine8 napisał(a): > Bos nierozuma. > Patrzysz na to co mw a nie co robi... > > Granica byla pod kontrola, > Chiny pd kontrola > EU pod kontrola > Rosja pod Kontrola > Iran pod kontrola. > Ekonomi kwitlla > Podatki obnizyl. > Frmy zaczely wracac z Chin do USA > Energia byla tania i USA bylo energetycznie zniezalezne Emateczki karmione politycznie poprawna propaganda nigdy w swoich rozumkach nie zrozumia tego co powyzej. dla nich trump dlatego ze byl rudy, gruby brzydki i gadal niepochlebnie o kobietach to bylo dyskwalifikujace. za to, ze chcial rozwalic polityczna washingtonsko-clintonowska mafie byl niszczony od samego poczatku. nie bylo nic do rzeczy, ze jego ekonomiczne posuniecia byly doskonale - lewacka oligarchia robila co mogla, zeby sie go pozbyc. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:28 engine8 napisał(a): > Bos nierozuma. > Patrzysz na to co mw a nie co robi... > > Granica byla pod kontrola, Tak, dzieci w klatkach.... i te 5m muru wybudowal.... i te karawany uchodzcow, podazajace w strone granice przed mid terms, ktore tajemniczo zniknely po wyborach > Chiny pd kontrola Acha, jasne > EU pod kontrola jak wyzej, pod kontrola jaka? > Rosja pod Kontrola dupe Putinowi lizal.... i sie przed nim ponizal, bo pieniadze dla siebie i ziomali chcial wyciagnac. zreszta pral pieniadze rosyjskich oligarchow zanim zostal prezydentem > Iran pod kontrola. Dzieki Obamie > Ekonomi kwitlla Tak, bardzo zwlaszcza w trakcie pandemii > Podatki obnizyl. dla multibilionerow, 1% gorki, ktorzy teraz placa mniej niz srednio zarabiajacy nauczyciel.... > Frmy zaczely wracac z Chin do USA hahahaha > Energia byla tania i USA bylo energetycznie zniezalezne tak i od roku zrobilo sie energetycznie zalezne Prezydent ten czy inny ma dokladnie 0 wplywu na wolny rynek i makroekonomie... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:56 - Lepsze amerykanskie dzieci umierajce na ulicach z overdose narkotykow czy pd amerykanskie probujace przekroczyc nielgalnie - w klatkach? - Obama sie z Iranem sciskal i ulegal, Iran sie bratal i wspomagal z badziorow na BW i sobie budowal mozliwosci nuklearne - Trump rozwalil ten uklad i chcial aby to byo zrobine dobrze. - Tak nawet w czasie pandemi za Trumpa nie brakowalo towarow na polkach, statki z towarami nie staly na redzie bo nie ma kto rozladowac oraz nie bylo inflacji. - Podatki obnizyl firmom aby wracaly do USA z Chin i dawaly ludziom prace a ci zaplaca podatki ale i mnie sie zmniejszyly w dosc widocznej ilosci czyli nie tylko bogaci zyskali? - Trzymal lewactwo w ryzach. Wracal system konserwatywny. - Tak obecnie kupujemy wszytko to co mamy w domu tylko Biden wylaczyl. Ceny gazy i ropy sie w ciagu roku podwoily a te sie od razu odzwierciedla doslownie wszedzie - tak wlasnie reaguje rynek. - Prezydent ma ogromny wplyw na wolny rynek bo rynek jest wolny tylko w granicach jakie sie mu ustali i jak jest rodzime i tanie zrodlo enrgii to nikt ni epoleci ropy kupowac gdzies indziej bo to drozej? Jak wprowadzi wlasciwe zasady opodatkowania to sie nie oplaca wynosic firm do Chin ale je zakladac na wlasnym podworku. Jak sie ludzi motywuje do pracy to beda pracowac. Jak sie im daje kase, umarz pozyczki i placi za niepracowanie to nie beda pracowac ano pozyczek splacac. Jak sie zwlania z wiezien i zwalnia policjanotw i nie karze za kradziez do $1k z jak sie jest czarnym to sie wogole na wszystko pozwala to czego mozna oczekiwac - ze bedzie spokoj , ludzie beda pracowc a nie krasc , ceny beda spadac itp bo rynek tak powinie zareagowac? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:03 Engine idź spać albo przyleć do Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:08 Srodek dnia. Po co do Polski? Tu bylo jest i jeszcze dlugo bedzie lepiej niz w Polsce Polska niedlugo przeciez bedzie Landem Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:59 Mnie dziwi, że oni się nie boją, że dziadzio zwyczajnie kipnie w trakcie trwania kadencji. A nawet jeżeli jakimś cudem nie, to co z następną? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:17 Podobno on ma już nie kandydować. Hillary się szykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:24 And here we go again 😐 Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:25 majenkir napisała: > Podobno on ma już nie kandydować. Hillary się szykuje. Powiedz, ze zartujesz, please. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:25 majenkir napisała: > Hillary się szykuje. naprawdę demokraci są tak głupi? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:15 naprawde - i jeszcze glupsi jak ci sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:07 Hilary miala swoj czas i wie ze Trumpem nie wygra. Wszyscy pamietaja ze jak sie Hilary wkurzylo to polecila plakac do lasu... A Trump jaki bl taki byl ale wsrod republikanow sie tylko wzmocnil a i wielu demokratow widzi ze zle zrobilo glosujac na Bidena/Kamale. Ma nadzieje ze w tym roku republikanie przejma Kongres w calosci i porawia co sie da albo przynajmnije nie pozwla Bidenowi zrujnowac kraju kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:09 Ale Trump sprzeda Polskę za dolara Putinowi więc albo wracasz do Polski bohaterze albo spierd... z polskiego forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:16 No jak sprzeda to dlaczego ja mialbym sie nie cieszyc tylko do Polski jechac aby byc sprzedanym? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:17 tanebo001 napisał: > Ale Trump sprzeda Polskę za dolara Putinowi więc albo wracasz do Polski bohater > ze albo spierd... z polskiego forum!!! Ty powinieneś dostać bana na ematce .Do każdego tak się wyrażasz chamie .Nawet nie czytasz co do ciebie pisze Alicja .Nie nadajesz się do dyskusji .Dzisiaj to samo pisałeś mi na poczcie .Jesteś bohaterem na necie .Precz . Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 01:28 Ja tobie pisalem cos na poczcie? Tobie calikek rozum odebralo? A co Alicja do mnie pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 02:06 engine8 napisał(a): > Ja tobie pisalem cos na poczcie? Tobie calikek rozum odebralo? > A co Alicja do mnie pisze? Ty nie umiesz czytać Do kogo pisze tanebo .Do ciebie .To samo mi pisał na pocztę Na forum Kraj ma przechlapane..Już go Alicja skarciła .Ale ten chamek nic sobie z tego nie robi .Czytaj ze zrozumieniem .Tanebo powinien być wykluczony z tego forum .Do kobiet też chamsko się odnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:24 borsuczyca.klusek napisała: > Mnie dziwi, że oni się nie boją, że dziadzio zwyczajnie kipnie w trakcie trwania kadencji. na okoliczność kipnięcia mają wiceprezydenta. (Nie)stety aktualna pełniąca ten urząd rozwiała już wszystkie nadzieje na ewentualne zwycięstwo demokratów, gdyby przyszło do wyborów. Duża rzecz, biorąc pod uwagę, że urząd pełni de facto od pół roku. Demokratom od dawna szykowała się masakra w jesiennych mid-term a dzisiejsze wystąpienie bidena było ostatnim gwoździem do tej trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:26 Ale kipnięcie prezydenta to zawsze destabilizacja, zamieszanie i ogólnie problem. Owszem czasem się zdarza, ale jednak można chociaż próbować zmniejszyć prawdopodobieństwo 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:37 borsuczyca.klusek napisała: > Ale kipnięcie prezydenta to zawsze destabilizacja, zamieszanie i ogólnie problem. Nie zawsze a w tym konkretnie przypadku to akurat w ogóle nie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:17 Destabilizacja w burdelu moze jedynie wyjsc na dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:27 No nie wiem ruchawka i pożoga to zawsze ruchawka i pożoga 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 01:29 Wierze ci bo pewnie wiesz co mowisz Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:03 Jak stray kipnie to Kamla bedzie automatycznie nastepeca... I tego sie wszyscy boja chyba najbardziej bo juz widza ze ona niekupmata a doszla do Senatu przez affirmative action. lozko z gubernatorem i kolorem skory. A to ze przesladowala czarnych jako prokurator stanowy to jej czarni nie zapona.. Ale wybierajac - demokraaci mieli jedno na mysli - wykopac Trumpa. I sie okazuje ze wpadli z deszczu ppod rynne. Biden na kozdym kroku pokazuje ze stara zasad jest cigale prawdziwa.. "Jak jestes w dolku i chcesz wyjsc z niego to najpierw przestan kopac" Teraz demokraci nie pozwola na zbadanie Bidena zeby go nie musieli wykopac. A Kamala by zrobila Woodstock z USA . Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:48 I zobacz jak dlugo i dobrze sobie ten system radzil? Az do mementu kiedy lewactow nie zapragnelo socjalizmu. I od tego momentu wszytko leci w dol. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:50 Bardzo polecam. Czy Zachód ponownie wystawi Polskę do wiatru? | 7 metrów pod ziemią Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:58 I zestawmy takie promowanie Putina: oto dzielny, wspaniały mężczyzna , rzyg... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:23 marzeka11 napisała: > I zestawmy takie promowanie Putina: oto dzielny, wspaniały mężczyzna , rzyg... Pamietam tutejsze emateczki, ktore marzyly o Putinie w sytuacji bardziej intymnej i nazywaly go "ciachem" Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:59 Nie do końca się z tym zgodzę. Putin wywrócił stolik co dało na zachodzie efekt szoku. Nagle się okazało że NATO musi się bronić. A to oznacza konsolidację. USA nie może porzucić Europy bo w starciu z Chinami potrzebuje sojuszników. A kto chce mieć sojusznika porzucającego swoich? Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:36 Sluchalam, on nie ma racji. Radzi sie zbratac z Niemcami, a to nic nie da. Niemeiccy politycy juz teraz (nie wiem, czy to nie zagrywka jakiegos rosyjskiego wywiadu) wystepuja przeciw Polsce. Jak im sie bedzie oplacalo, sprzedadza cala UE w jednym rozdaniu. Gdyz albowiem uczynili to juz dwa razy. Jedyna szansa, ze jesli politycy tak zagraja, to spoleczenstwo sie zbuntuje. No ale ciezko na to liczyc, bo spoleczenstwo mozna w panstwie totalitarnym i bardzo chcacym wojny zapakowac do wiezien, tak jak w Rosji. Jedyne co rozsadnie mowil, to zeby nie pchac sie na Ukraine osobiscie (swoimi zolnierzami) i byc czujnym w polityce. Europa powinna sie trzymac razem, na poziomie oddolnym. Politycy patrza na zyski, a sami nie ryzykuja wlasnego zycia. Tym na szczycie moze i wojna sie opllaca, bo to dla nich dochody kosztem smierci mas. Reszcie sie nie oplaca, w skonfliktowanym swiecie nie da sie spokojnie zyc i rozwijac. Wiec kazdy narod powinien trzymac sie z innymi i protestowac, kiedy politycy chca zeby je napadal. Spoleczenstwo jest liczniejsze niz grupa smutnych panow u wladzy. W demokracji liczy sie wiekszosc. Odpowiedz Link Zgłoś
piesfafik Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 20:54 Ale czego sie spodziewalas ? Przeciez od dawna mowia ze nie wysla sil NATO na Ukraine. Chyba wszyscy sie boja wojny swiatowej I nie chca robic pochopnych decyzji. Rosja ma bron jadrowa a Putin jest nieobliczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:07 A czy putler może cierpiec na jakies zaburzenia psychiczne? Ciekawi mnie to Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:12 Niby dlaczego? Chorzy psychicznie nie słyną z dobrej organizacji. A politycy tak... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:03 www.medicover.pl/o-zdrowiu/narcystyczne-zaburzenie-osobowosci-narcyzm-objawy-i-leczenie,6537,n,192 Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:07 Nie tylko Rosja ja ma. Jesli Rosja by uzyla to inne kraje tez a wtedy juz nie byloby kim rzadzic. Ukraina nie jest czescia Nato, na Ukrainie jest duza populacja Rosjan,l... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:15 Czyzby Biden pokazywal ze Trump wcale nie byl taki zly? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:20 Pokazał .Co ciekawe 5 tysięcy hełmów od Niemców na Ukrainę nie. dotarło .O czym tu mówić jak Szkopy i Biden tyłek liżą Putinowi . Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:24 engine8 napisał(a): > Czyzby Biden pokazywal ze Trump wcale nie byl taki zly? Nie, durniu. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:45 A jak w 2023 Narod znow Trumpa wybierze? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:47 Pocieszające ze tam u was też masa debili Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:56 Masz racje i oni obecnie rzadza. A jak to chyba nie trzeb wyjasniac? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:00 hanusinamama napisała: > Pocieszające gdyż? Spróbuj, hanusina, najpierw myśleć, potem ewentualnie cokolwiek pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:05 Tak bo potrzebny nam kolejny prawie 80 letni dziadek 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:00 Nie, Trump cały czas pokazuje, ze jest putinowską marionetką, co oczywiście w oczach taklich jak ty, nie jest ujmą a raczej zaletą: www.rp.pl/polityka/art35733741-donald-trump-to-co-robi-putin-jest-genialne?fbclid=IwAR2zgvpQgjnacVSnGj1H2gFrM3TYl-bWQ6P_bXAiS7p7RDYHoub5KF2THpw Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 07:01 Problem polega na tym, że to że Trump jest proputinowski nie sprawia, że nagle Biden jest super. Ja wiem, se takie podziały są fajne i łatwe, ale wojna jest teraz za Bidena. Jak wiosną Rosjanie pierwszy raz zaczęli gromadzić wojsko wokół Ukrainy to Biden w ramach reakcji spotkał się z Putinem w Genewie a potem wycofał sankcje na NS2 i zostawił sprawę bezpieczeństwa w Europie w rękach Niemców. Efekt widzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 07:15 No. Tylko tam był wybór między Tramp a Biden. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 07:26 Po pierwsze to Europa nie spodziewała się że Putin wywróci stolik. Zakładano że zatrzyma się w Donbasie. Teraz mamy szok. Biden zrobił co mógł - zbroił Ukrainę, przekazywał dane wywiadu, ostrzegał. Wojsk wysłać nie mógł. Nawet pokojowych. Do UE też nie, przecież nie zrobi tego na siłę. No wiem, oczekujecie że mogło być lepiej. Ale mogło też być gorzej. A Trumpek to pewnik że Putin dojdzie do Portugalii. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 10:35 O czym ty gadasz .Uważasz się za speca na FŚ . Wiceprzewodniczący rosyjskiej Dumy Władymir Żyrinowski już w grudniu 2021 r. mówił o planowanych rosyjskich działaniach wobec Ukrainy. Jako przełomową datę wskazał 22 lutego. Dzień wcześniej, tuż po zakończeniu igrzysk w Pekinie, Rosja uznała Doniecką i Ługańską Republikę Ludową, a jej wojska wkroczyły do Donbasu.Amerykanie doskonale o tym wiedzieli .Dlatego oddziały marines spływały do Polski . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://wiadomosci.onet.pl/swiat/atak-rosji-na-ukraine-wiceprzewodniczacy-dumy-juz-w-grudniu-straszyl-inwazja/0qre6ht&ved=2ahUKEwiltv_sxZr2AhVFxosKHQswDQwQvOMEKAB6BAgJEAE&usg=AOvVaw0pfX5lHfP29L0ag6swOzT- Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 20:36 >Problem polega na tym, że to że Trump jest proputinowski nie sprawia, że nagle Biden jest super. Oczywiście, że nie. I żadna ze mnie fanka Bidena. Tyle, że wybory były pomiędzy tą dwójką. I z tej dwójki to lepszy dla świata wybór jest oczywisty. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:22 jaka bylaby najlepsza polityka Stanow wobec Putina... Biden zrobil to co powinien, dyplomacja, deeskalacja, sankcje, rozwijanie wplywow NATO i allies... to dopiero poczatek sakcji i rozwiazan dyplomatycznych, ekonomicznych i stopniowej izolacji Rosji na scenie... mial odpowiedziec bombka atomowa? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:27 myelegans napisała: > Biden zrobil to co powinien, Biden nie zrobił NIC. Jak to popierasz to cóż... Możesz przybić piątkę putinowi i pozostałym rosyjskim mordercom <rzyg> Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:39 Moze nie jedzmy na razie po Bidenie. Ma sensowniejsze rozwiazania niz Niemcy i Wlochy, ktore kula ogon pod siebie. Na pochyle drzewo kazda koza wejdzie, a narody azjatyckie nie licza sie ze slabymi. Takze tego... poczekajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:47 umi napisała: > Moze nie jedzmy na razie po Bidenie. Nie. Dziaders absolutnie nie sprostał powadze sytuacji i nie ma żadnego powodu, żeby stosować wobec niego jakąkolwiek taryfę ulogwą. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:02 Odczep sie z tym defetyzmem. Dziaders to jest Putin. Niech go szlg. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:38 Putin postepuje dokladni tak samo jak Hitler. Najpierw zajal pokojowo Austrie potem Czechslowacje a jak sie okazalo ze to pikus to wlazl do Polski bo mu sie wiecje zachcialo. A od czego zaczal? Od drogi do Gdanska? Putin najpierw zajal Bialorus, teraz Ukraine a potem zobaczy na co sie NATO zdecyduje jak "poprosi" o droge z Bialorusi do Kaliningaradu i da NATO 2 opcje - przez Litwe albo Polske. Jak mu nie pomoga to sie sam zdecyduje.... Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:40 Jak sprobuje, wtedy zostanie starty z powierzchni zmiemi. Az tak duzo wojska nie ma. A jak ybnie atomowka, to bedzie mozna ybnac i jego, bo wtedy i tak wszystko bedzie skazone. Wiec moze najwyzej wylezc ze schronu i panowac nad ziemiami umarlych. Zanim sam nie zjedzie w wyniku promieniowania. BTW, przypominam, ze glowna zaleta Ukrainy jest to, ze duzo plonow z niej mozna miec. Tak jakby po wybuchu jadrowym bedzie nieco bezuzyteczna. Jesli bedzie fikal, wszyscy umrzemy Zabierajac go ze soba. Odpowiedz Link Zgłoś
piesfafik Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 01:17 Ematki maja za zle Bidenowi ze za malo robi zeby zatrzymac Pitina a duzy procent Amerykanow ( chyba 53%) chcialoby zeby Stany wogole sie w to nie mieszaly. Wiec widac ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ( jak zwykle) . Przypuszczam ze Biden robi dokladnie to co w tej sytuacji moze zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 08:36 piesfafik napisała: > a duzy proc > ent Amerykanow ( chyba 53%) chcialoby zeby Stany wogole sie w to nie mieszaly. A to trzeba było nie bawić się w gwaranta ukraińskich granic. Gdyby nie, jak się wczoraj okazało, całkowicie puste amerykańskie obietnice, to tej wojny by nie było. Więc umywanie teraz rączek jest słabe. Nie mówiąc o tym, że putin u władzy oznacza dla samych stanów kolejne zmasowane ataki dezinformacyjne jak przy kampanii clinton-trump. Demokraci stracili zainteresowanie także władzą w Ameryce? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:31 myelegans napisała: > jaka bylaby najlepsza polityka Stanow wobec Putina... Biden zrobil to co powini > en, dyplomacja, deeskalacja, sankcje, rozwijanie wplywow NATO i allies... > > to dopiero poczatek sakcji i rozwiazan dyplomatycznych, ekonomicznych i stopnio > wej izolacji Rosji na scenie... > > mial odpowiedziec bombka atomowa? Zanim napiszesz coś to się zastanów .Ala Ci dokładnie wytłumaczyła . Nie będzie blokady SWIFT bo tego nie chcą kraje europejskie. Te co podała USA czy Wielka Brytania to jeden wielki pic.Do tego jeszcze Niemcy.Niedługo ten mały hitlerek będzie Bogiem w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
lanola.x Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:41 Putin wie, że USA i zachód pogdakaja, wyraża oburzenie, i nic nie zrobią. Rosvelt też się oburzał że Hitler zaatakował Polskę, i co było potem.U nas wojna a w innych krajach Europy zy ie normalnie się toczyło. Swift i kasa ważniejsze niż zycie ludzi, nie wiadomo co teraz uzgadniają, wtedy to był pakt R-Mołotow, choć Biden przynajmniej postawił sprawę jasno, będziemy bronić tylko granic NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:42 A co ma zrobić? Zbombardować Moskwę? Odpowiedz Link Zgłoś
lanola.x Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:50 Nie wiem nie znam się, np zmusić Niemcy, Unię do zablokowania Swift, Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:58 tanebo001 napisał: > A co ma zrobić? Zbombardować Moskwę? dostałeś już dziś na to odpowiedź, kacapie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:49 Dokładnie .Dość na dzisiaj .Płakać się chce . Biden z Niemcami opuścił Ukrainę, ropa gaz nadal będzie płynęła rurociągami do Niemiec, mercedesy ,volskwageny będą nadal eksportowane. Najważniejsza obiecana sankcja przez USA, to jest wykluczenie Rosji ze stowarzyszenia SWIFT zstała tylko obiecanką. Sankcje które wprowadziła UE Niemcy ,USA, to Rosja wkalkulowała w swoje straty. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 21:54 To się okaże. Nie można zatrzymać rurociągów w godzinę. Ale można zmienić wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:00 i tylko tyle możesz, pocisnąć w klawiaturę. kozak Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:09 Sluchalam z pewnym zadowoleniem, az nagle zaczelo mi sie chciec rzygac. Usa maja problem na Pacyfiku. Chiny sa wielkim wyzwaniem, ale i tak wielki rzyg. Obawiam sie wybuchu atomu na Ukrainie, gdzies w poblizu Polski. Mam zle przeczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:15 Jak wybuchnie, to skazi wszystko na lata. A niech ybnie. Ci co umra przynajmniej nie beda zdychac z glodu w radioaktywnym postapo, ani nie beda odpierac glodnych chort z tego postapo najezdzajacych ich nieskazone ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:16 * hord, nie wiem czy wiecej bledow sie dalo Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 22:26 umi napisała: > * hord, nie wiem czy wiecej bledow sie dalo Co tam bledy, oby tylko takie. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:06 Umi a tak poza tym to wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:23 Jak najbardziej. Atom to obosieczna bron. Ci co zostana beda mieli malo komfortowe warunki. Kilka atomowek to juz w ogole zaglada swiata. A przypominam, ze i tak ostatnio klimat wariuje Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:33 umi napisała: > Jak najbardziej. Atom to obosieczna bron. Ci co zostana beda mieli malo komfort > owe warunki. Kilka atomowek to juz w ogole zaglada swiata. A przypominam, ze i > tak ostatnio klimat wariuje Jesli atom wybuchnie na terenie Ukrainy, to nie bedzie "obosieczna bronia", ale ostrzezeniem dla Zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:44 No ale niech walna. Co to da? Wtedy sie walnie i ich, bo Zachod bedzie mial noz na gardle. Juz teraz swiat ma problemy z klimatem. Nie wiem, co bedzie po dwoch bombach atomowych. Dla Putina bez roznicy zreszta, bo na terenie Rosji pewnie pustynia atomowa. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:30 A po co mieliby uzywac atomu jak oni Ukraincow kiljami zdobeda? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:33 Miałem tego nie pisać ale po co qurwa szerzysz defetyzm i ruską propagandę? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:18 To po co piszesz jak miales nie pisac? Prawde ci pisze a nie propagande Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:36 engine8 napisał(a): > A po co mieliby uzywac atomu jak oni Ukraincow kiljami zdobeda? Jak to po co? zeby zastraszyc Zachod i siegnac po Polske na przyklad. Przciez UE nie pisnie nawet. Odda wszystko co na wschod od Odry. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Przemówienie Bidena 25.02.22, 00:22 Ale ich wiecje straszyc juz nie ma powodu. On wystraszy Ukraincow i polowe ucieknie do polski a druga poprosi o ruski paszport. I wtedy Rosja bedzie de facto graniczyc z Niemcami.. formalnie to trzeb bedzie jeszcze nad Polska popracowac zeby ich na kolan polozyc i uzaleznic od niemiec ale to kwestia czasu. Tak ze granica bedzie raczje na Bugu i Sanie niz Odrze bo przecie teren na zachd od Odry sa Niemieckie? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Przemówienie Bidena 24.02.22, 23:17 oko.press/usa-beda-bronic-kazdej-piedzi-terytorium-nato-biden/ Odpowiedz Link Zgłoś