Dodaj do ulubionych

SIŁOWNIA:)

04.11.04, 12:56
Witam,
kochane e-mamy wlasnie wpadlam na pomysl, zeby wybrac sie na silownie i
zrzucic zbedne kilogramy. Wszystko fajnie tylko nie wiem jak cwiczyc wolno
czy szybko i po ile powtorzen? Nie ma tam zadnej konkretnej osoby, ktora
moglaby mi doradzic wiec zwracam sie do Was. Prosze pomozcie.
Monika
Obserwuj wątek
    • maja45 Re: SIŁOWNIA:) 04.11.04, 13:05
      Nie ma tam żadnego instruktora?
      To kaszana jakaś. Ćwiczeniem bez instruktora mozesz sobie nawet zaszkodzić .
      Rózne partie mieśni potrzebują róznych cwiczeń( szybkosc , intensywnosc)w
      zalezności, co chcesz poprawić. Koniecznie poszukaj dobrej siłowni tzn. takiej
      z instruktorem.
      Pozdrawiam.
      Marta
    • pola777 Re: SIŁOWNIA:) 04.11.04, 13:19

ja zaczelam treningi 3 miesiace temu i jestem ZACHWYCONA swoja nowa figurka smile
      Chcialabym dodac ze nie ma zmiluj sie , cwicze 4x w tygodniu przez godzine.

Musisz pamietac ze jezeli chcesz tylko i wylacnie zeszczuplec i nabrac ladnych
      szczuplych miesni (jak np. Jennifer Aniston) NIE MOZESZ przesadzac z ciezarem.
      Masz ciezar czuc,byc zmeczona, ale absolutnie masz nie pekac z wysilku i
      czerwona twarza wykonujac jakiekolwiek cwiczenie silowe.

Trening godzinny powinien skladac sie z ok 10 cwiczen,w tym 3 cwiczenia kardio,
      7 silowych.

cwiczenia kardio to cwiczenia kondycyjne typu: kajak, maszyna do biegania, x
      trainer. Kazde z 3 cwiczen powinno trwac ok 5 minut. Trening rozpoczyna
      cwiczenie kardio na rozgrzewke, kardio jest w srodku i na zakonczenie.

Cwiczenia silowe ( na maszynach - na nogi, ramiona, brzuch,posladki) po dwie
      serie 15 powtorzen, w sumie 30 powtorzen. z jak juz pisalam niezbyt wielkim
      obciazeniem . Masz byc zmeczona., ale nie zdychac z bolu. To tak w skrocie.

np. ciezarkow tzw hantli uzywaj 2-3 kilogramy.

Swietny jest basen po silowni chociaz 10 minut na tzw. streching. relaksuje
      miesnie. W moim przypadku swietnie sie sprawdza.-sprobuj znalesc silownie z
      basenem.

jak masz pyatnia to pisz
      • myszka78 Re: SIŁOWNIA:) 04.11.04, 13:50
        dzikuje! mam nadzieje ze tez bede zachwycona oczywiscie jak wytrwamsmile a czy
        stosowalas tez jakas diete?
        pozdrawiam
        Monika
        • pola777 Re: SIŁOWNIA:) 04.11.04, 16:05
          dieta pod tytulem slodyczom niet i bialym weglowodanom niet. makaornu razowego
          do woli, ryz tylko brazowy, chleb tylko brazowy. Malo cukrow. Malo alkoholu-
          chociaz kieliszek wina dziennie jest wypijany do kolacji...mieso nie smazone
          tylko pieczone albo z grilla.zero czerwonego miesa, duzo ryb. trudno to dieta
          nazwac-po prostu bardzo zdrowe odzywianie.no i z pewnoscia sobie krzywdy nie
          zrobisz jedzac w ten sposob-jesz dopoki nie pekasz, jestes dlugo syta, nie masz
          napadow wilczego glodu i naglych zachcianek typu czekoladka. No i oczywiscie
          smieci typu czipsy cola soki slodzone tez w odstawke. I gwarantuje ci - nie
          bedzie ci brkowalo nic z tych rzeczy juz po 2-3 tygodniach, bedziesz nawet z
          delikatnym obrzydzeniem reagowac na widok 'trucizny'-zobaczysz jak organizm
          podswiadomie bedzie cie odrzucal od tych rewelacji. Ja zjadlam cos slodkiego
          pare razy doslownie w ciagu ostatnich miesiecy, pizze moze raz, no i
          odchorowywalam przez pare godzin-wzdecie i totalna niestrawnosc i za chwile
          napad glodu na podobne swinstwo. Wiec unikam. Zanim zaczelam uprawiac sport i
          przeszlam na ten styl odzywiania czesto mialam wzdecia, zaparcia, teraz problem
          nie istnieje.
          co do instruktora to ja raz w tygodniu mam trenera , ktory sprawdza moj poziom
          i uskutecznia program w miare postepow. Super sprawa-bez niego nie mialabym az
          takiej motywacji.
          • myszka78 Re: SIŁOWNIA:) 04.11.04, 22:33
            No fajnie jest miec trenera u nas w silowni siedzi pani ktora pokazala nam
            tylko jak sie cwiczy na ktorym urzadzeniu i tyle wiec pod tym wzgledem kicha.
            Zobacze jeszcze jak w innych silowniach, ale szczerze watpie zeby u nas w
            jakies byl trener.
    • ewaand jaka siłownia na mokotowie? 04.11.04, 13:40
      Może ktoś mógłby coś doradzić w temacie wyboru siłowni. Interesuje mnie mokotów
      lub Śródmieście.
      Bardzo dziękuję za wszelkie informacje
      Ewa
    • melka_x Re: SIŁOWNIA:) 04.11.04, 13:52
      Myszko daruj sobie siłownię bez instruktora, nie przesadzając możesz sobie
      zrobić krzywdę. Ja mam następujący system: 15 - 20 min. rozgrzewki (rower,
      bieżnia itp.), ćwiczenia na górną część ciała (brzuch, klatka piersiowa,
      grzbiet, ramiona) w jednym dniu, i ćwiczenia na mięśnie pośladków, ud, łydek w
      drugim dniu, na koniec znowu bieżnia. Szczegóły musi Ci jednak ustawić ktoś
      fachowy. Jeśli bez instruktora zaczniesz intensywnie ćwiczyć, to efekt może być
      odwrotny od zamierzonego, to znaczy brzuch będzie większy, lub uda będą się
      wydawać grubsze. Jeśli nie masz w okolicy dobrej siłowni to może zastanów się
      nad czymś innym, np. basenem, który harmonijnie wzmacnia mięśnie.
    • jagienkaa Re: SIŁOWNIA:) 04.11.04, 22:40
      a ja się pożalę. Chodziłam na siłownię przez 8 miesięcy chyba i nic, właściwie
      żadnej zmiany. Waga nie drgnęła, choć to możliwe, figura mi się nie zmieniła,
      tłuszcz jest tam gdzie był. Miałam 3 różne programy dobierane przez
      profesjonalistów, chodziłam 3 x w tyg przez godzinę! I nic.
      Gdzieś wyczytałam że niektórym siłownia nie pomaga, do takich chyba należę.Ale
      kibicuję innymsmile
    • anek.anek Re: SIŁOWNIA:) 04.11.04, 23:03
      ja wybrałam siłownię, w której jest instruktor po rehabilitacji na AWF.
      Ponieważ mam problemy z kręgosłupem, to po pierwszej rozmowie, kazał mi
      przynieść swoje zdjęcia RTG. I dopiero na tej podstawie dobrał mi ćwiczenia - u
      mnie nie chodziło o zrzucenie wagi, tylko o kręgosłup właśnie.
      W większości siłowni są instruktorzy, których obowiązkiem, bez dopłaty, jest
      właściwe poprowadzenie nowicjuszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka