nowyniknik82 25.02.22, 16:23 Moja stara pralka idzie na złom, chce kupić pralko-suszarke. Na dwa sprzęty miejsca nie mam. Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandy_cheeks Re: Pranie 25.02.22, 16:26 Byle by nie Candy, bo montuja toto w Rosji 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Pranie 25.02.22, 16:33 Pralko-suszarka nie będzie ani dobrą pralką ani suszarką. Te sprzęty muszą być oddzielnie. Jeśli miejsce tylko na jeden to niestety najlepszym wyjściem będzie sama pralka. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Pranie 25.02.22, 16:50 Suszarka nie musi stać w łazience, można ją postawić gdziekolwiek gdzie jest prąd (garderoba, kuchnia?) Odpowiedz Link Zgłoś
nowyniknik82 Re: Pranie 25.02.22, 16:51 Niestety ale mam tak małe mieszkanie że mogę wstawić tylko do łazienki, uroki bloku Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Pranie 25.02.22, 16:54 zajrzyj do szafki i sprawdź czy wszystko, co tam jest, musi być w łazience. Jeśli da się przenieść - wywal szafkę i stawiaj suszarkę na pralce Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Pranie 25.02.22, 20:31 Tak się zastanawiam - a wibracje pralki nie rozwalą suszarki? W końcu to urządzenie zaprojektowane do stania na stabilnym podłożu, a jak się tam każda śrubka będzie trzęsła ze dwa razy w tygodniu po 15 minut - to nic się nie stanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Pranie 25.02.22, 20:54 Duza czesc suszarek (albo i wszystkie) jest zaprojektowana do stania na pralce, "slupek" suszarka na pralce to raczej norma niz wyjatek. Sa specjalne laczniki do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Pranie 25.02.22, 20:58 U mnie się tak już 5 lat trzęsie i się nie rozwaliło. Mam łącznik do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Pranie 25.02.22, 22:33 Moja córka tak ma ustawione. Po środku jest łącznik. Jak na razie nic się nie dzieje (trochę ponad miesiąc tak ma). Pierze na pewno częściej niż dwa razy w tygodniu. Ma komplet Samsunga. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Pranie 26.02.22, 01:38 Takie ustawienie przewidują wszyscy producenci pralek i suszarek. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Pranie 25.02.22, 18:41 Fachowiec, który mi naprawiał pralkę mówił, żeby absolutnie nie kupować pralko-suszarki, bo to urządzenie jest do niczego. I nie chodzi o firmę tylko o samo urządzenie, które działa inaczej. Osobno pralkę i suszarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Pranie 25.02.22, 20:32 Oj tam, ja mam już drugą pralko-suszarkę Indesit i daje radę. Pewnie, że bym wolała wypasione drogie urządzenia, ale nie mam ani kasy, ani miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
mytoya Re: Pranie 25.02.22, 20:45 Ja mam od 5 lat pralki suszarkę Bosha. Porządny sprzęt. Dobrze odpiera, suszy dobrze. Choć dla mnie za mocno nawet na najdelikatniejszym programie. Minusem jest pojemność- jak suszę to tylko połowę wsadź mogę włożyć. Sprzęt jest w piwnicy 2 piętra niżej, zawsze wyjmuje już dawno jak skończy się program i rzeczy są pomięte. Gdybym miała ja w łazience byłby super. Jest też dość cicha i energooszczędna. Ale największy minut jest taki, że "zbiera" materiał głównie z bawełnianych rzeczy. Koszulki, majtki po nas tu praniach są o wiele cieńsze Albo ja nie umiem ustawić dobrze tej maszyny. Jednak plusy przewazają- ręczniki, pościel, bielizna, codzienne rzeczy biorę i suszę, nie muszę rozkładać suszarki, a ja nie cierpię rozwieszać pranie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Pranie 25.02.22, 21:30 Miałam pralko-suszarkę. Funkcję suszenia użyłam może dwa razy. Masakra. Podpowiedź: suszarka nie potrzebuje dostępu do wody - to znaczy, ze może stać gdzie bądź. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Pranie 25.02.22, 21:34 Moja stara pralka idzie na złom Stara pralka przyda się jako ochrona przed odłamkami. Wsadzisz do jednej psa, do drugiej dziecko i może się któremuś uda. Odpowiedz Link Zgłoś
nowyniknik82 Re: Pranie 25.02.22, 23:01 Tobie mózg wirowało na najwyższych obrotach. Odpowiedz Link Zgłoś