gaskama 10.03.22, 18:54 Młodemu człowiekowi za 6 godzin pracy odgruzowywania mieszkania. Jednego dnia 3 godz i drugiego dnia 3. Praca fizyczna. Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaskama Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:11 Oj. Myslalam, że 30 zł za godzinę będzie ok. 50 zł.za godzinę to sporo. IMO. Ale nie wiem, więc pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:15 Nie lepiej spytać ile oczekuje, zanim zacznie? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:20 Nie rozumiem. To ktoś z rodziny? Znajomy? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 20:43 Uczciwie to zaskakująco mało płaca. Aż zwróciła moja uwagę ta pozycja w kosztorysie - u nas za kompletne odgruzowania z meblami 4 piętro bez windy 4 kontenery śmiecia - na fakturze 800zeta… Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 20:48 Jezu nie, tu będzie zebranie książek, ciuchów, jakiś urządzeń kuchennych do auta i przejechanie się w inne miejsce. I wypakowanie. Żadnych mebli. 1 piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
perspektywa Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:22 Też wydawałoby mi się, że 30-35 zł/ h byłoby właściwe. Bez przesady, 200 zł za całość moim zdaniem jest bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:29 Tak myślałam. Ale może mi peron odjechał. Ceny tak strasznie ostatnio poszły w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:15 Sprzątanie mieszkania 50 m z prasowaniem to koszt 150 zł (4-5h) mówisz o odgruzowywaniu czyli zakładam że w grę wchodzi również targanie ciężkich rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
betyskai Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:18 Na budowie młodzi na przyuczeniu zarabiają 20 zł za godzinę. A tu widzę wszystkie chcą za proste prace porządkowe osobie bez doświadczenia płacić niczym specjaliście. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 22:34 Jak się nie chce samemu, to się płaci. Sprzątanie, to ciężka robota i trzeba przy niej trochę myśleć i wiedzieć jak się za coś zabrać. Sprzątający, to też nie raz profesjonaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:19 Tak, ale nie mebli. Po starej osobie wyniesienie... bambetli. Ciuchów, książek .... Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:21 W stosunku do pracujacych mlodych wlacza mi sie pikajace serduszko. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:32 Mnie też. Myślałam, że 200 będzie ok. 300 zł też dam radę. Ale wydaje mi się to dużo. T Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 20:03 Chyba krakowskim targiem dam te 250. Ale rzeczywiście perom mi odjechał. Ostatni syn mówił, że koleżanka w dorabia w Żabce i za godzinę ma chyba 15 zł. A nie tylko stoi za kasą. Często musi rozładowywać towar a to ciężka praca. Za 10 godzin ma więc 150 zł. Ale to było prawie 3 miesiące temu ... inflacja, wzrost cen ... Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 20:08 No i za kilka dorywczych godzin zawsze się więcej płaci niż za stała pracę. Ale prawda, że dużo wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 21:19 gaskama napisała: > Chyba krakowskim targiem dam te 250. Ale rzeczywiście perom mi odjechał. Ostatn > i syn mówił, że koleżanka w dorabia w Żabce i za godzinę ma chyba 15 zł. A nie > tylko stoi za kasą. Często musi rozładowywać towar a to ciężka praca. Za 10 god > zin ma więc 150 zł. Ale to było prawie 3 miesiące temu ... inflacja, wzrost cen > ... > Minimalna godzinowa stawkę na um.zlecenie podwyzszaja raz do roku i nie ma to za wiele wspolnego z inflacją, w Żabce raczej nikomu nie placa wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 21:41 Koleżanka ma mniej niż 25 lat? To ją rżną na kasę. W 2022 minimalna godzinowa to 19,70. Jak jest studentką nie płaci podatku, zusu - czyli tyle powinna mieć na rękę Odpowiedz Link Zgłoś
juztubylam Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 22:05 tyle jeśli jest na zleceniu. Na etacie na rękę jest netto mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 22:25 Wątpię aby była na etacie. Jest napisane, że dorabia. Ja wiem, że Żabki kantują. Ostatnio u mnie na osiedlowej grupie było ogłoszenie z Żabki. Szukali pracownika - proponowali płacę niższą niż minimalna godzinowa. Ludzie ich zjechali i zagrozili złożeniem donosu do US i PIP. Nie wiem czy ktoś to zrobił. Ale już na grupie "szefowej" z tego sklepu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
juztubylam Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 22:06 Dużo. 200zł spokojnie wystarczy. Chyba, że nie masz co z kasą robić. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 21:16 gaskama napisała: > Tak, ale nie mebli. Po starej osobie wyniesienie... bambetli. Ciuchów, książek A zdajesz sobie sprawę jakie książki są ciężkie? Ekipa do wnoszenia mebli (!) u mnie powiedziała, że książek się nie tyka za żadne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:31 Ostatnio zapłaciliśmy za pomalowanie kawałka płotu w przeliczeniu 80 zł za godzinę... Więc te 250 chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:35 Eeee przy 80 zł za godzinę to powinnam 480 zł zapłacić. Przyznam, że 80 netto na rękę to ja nie mam. A mam bardzo specjalistyczną pracę w obcym języku do tego a niekiedy w dwóch obcych. Czyli jak na ematkę przystało ... wonska specjalistka. Przy 80 zł na łapę zarabiałabym koło 14.000 zł na rękę a tyle nie mam. Więc chyba jednak nie jestem wąską specjalistką. A te 80 zł za godzinę malowania płotu to w Warszawie płaciłaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:44 Mu też byliśmy bardzo zaskoczeni. Nie pytaliśmy wcześniej o cenę bo pan pomaga nam od lat i tu nagle podwyżka taka. Ale stwierdziliśmy że nasza wina że się wcześniej nie zapytaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:48 No tak. Dotąd wychodziło mniej więcej 50 zł za godzinę, z tym, że pan jest bardzo zmyślny, płytki położy, pozbruk umyje, drzewa przytnie, wszystko umie i na narzędzia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:50 Nie, to trochę inna sytuacja. Kładzenie płytek czy przycinanie drzew wymaga konkretnych umiejętności i narzędzi. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:52 Tak, dlatego jak pomalowanie płotu albo przewietrzenie trawy to wychodzi dużo, a jak drzewa czy płytki, to mało. Odpowiedz Link Zgłoś
lignum-vitae Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 21:33 gaskama napisała: > Przyznam, że 80 netto na rękę to ja nie mam. Ale jego netto i Twoje są inne, bo przecież składek mu nie odprowadzisz. Jeśli zarabiasz 10 000 netto, to Twój koszt dla pracodawcy to 17 918,01, jak już porównywać, to w ten sposób. Dodatkowo, czas godzinowy w przypadku etatu też jest inaczej liczony - robisz sobie przerwy, nawet jeśli pracujesz 8h to nie z taką samą efektywnością, a tu masz czyste 3 h pracy. I jak jeszcze patrzymy szerzej, to on będzie musiał dojechać do tego miejsca (inaczej to się amortyzuje przy 8 h, inaczej przy 3h), a potem gdzieś to przewieźć, może niedaleko, a może trzeba jeszcze pomyśleć o tym ile benzyny spali. Płacisz mu również za to, że ma samochód. Żeby nie było - absolutnie nie sugeruję, że masz płacić 80 zł/h Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 21:56 Domagałas się rynku, to go masz. Widocznie ciebie pracodawca tak wycenił a ty się zgodziłaś, jego zaś wyceniono inaczej, bo chciał robić to, czego inni nie chcieli. I nie ma to nic wspólnego z zyskiem, jaki przynosisz pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
lanola.x Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:41 Daj 200 zł, to naprawdę uczciwa zaplata Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:52 Niedawno pytałam firmy specjalizującej się: 1500 pln za małe mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:56 Czyli myślisz, że powinnam młodemu jednak po te 220 zł za godzinę znoszenia walizek do śmietnika dać? To nawet moją wyobraźnię przekracza. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:57 Firma zarabia na rozne koszty niż stawka za zlecenia dla pracownika , dolicz do tych kosztow zysk wlasciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:58 Nie, chyba ta firma liczy razem z wywiezieniem np. mebli i innych bambetli na śmietnik, a za to naprawdę dużo liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 20:08 tak, to też było w cenie (cena sprzed roku) Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 20:19 Tu trzeba znieść parę rzeczy to auta i pojechać w inne miejsce i je wypakować. Czyli z tych 3 godzin pracy to godzina będzie jazdy w aucie. Jednego dnia i drugiego to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 20:27 Trudno mi powiedzieć. Jeżeli to ma byc stawka godzinowa to zalezy od wysiłu. Godzina wycierania kurzu czy prasowania pewnie jest tańsza niż "odgruzowanie" (i zalezy co ono obejmuje (rozkręcanie mebli? dźwiganie? pakowanie?) Jak masz wątpliwości to zapytaj np syna ile on by chciał za taką pracę i to może być punkt wyjścia Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 22:12 To zależy wyłącznie od tego, czy ta praca musi być wykonana i są chętni do jej podjęcia. Jeżeli jest tylko jeden - może dyktować cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 19:58 gaskama napisała: > Czyli myślisz, że powinnam młodemu jednak po te 220 zł za godzinę znoszenia wal > izek do śmietnika dać? To nawet moją wyobraźnię przekracza. > 35zl/h byloby OK. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 20:27 Ja bym dała 20-25 zł/godzina. Czyli około 150 zł. Jak płacisz 300 zł za to, to chętnie wpadnę. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 20:39 Jeśli to praca dorywcza, bez opłacenia zusów, podatków, to 30 zł/h będzie b.dobrą stawką. Jeśli jednak prowadzi firmę, ponosi wszystkie koszty prowadzenia firmy, opłaci z tego zusy, podatek, ubezpieczenia, etc...... to 50zł za godzinę, absolutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 20:51 Student, nie ma zusów, podatków. Kwota netto i brutto identyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
larix_decidua77 Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 21:33 150, z dobrego serca 200. Ciekawe ile, te co oferują dwa razy tyle, zapłaciłyby dziewczynie za opiekę nad dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 22:08 Ja tam lubię to forum. Fajnie poczytać o stawkach godzinowych dla studenta 80 zł za godzinę. I o firmach, które przy przeprowadzkach odnawiają noszenia książek. Kocham to forum. W realu teko nie zaznasz. Odpowiedz Link Zgłoś
laput_caput Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 22:24 Nam firma przeprowadzkowa wymiękła przy przenoszeniu książek... Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 22:27 No moim zdaniem to normalne że ludzie nie będą się bawić w pracę gdzie muszą dojechać a mają zarobić 40 zł, tez by mi się nie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 22:34 No mowie ... to forum jest jedyne w swoim rodzaju. Bo przypominam, mówimy o studencie, dla którego to ma być fucha na dwa wieczory. Ja za 40 zł za godzinę tez bym nie szuka na fuchę. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Ile zapłacić? 10.03.22, 22:22 W Warszawie stawki za tego typu prace fizyczna rok temu sie zaczynaly od 30zl/h. Jesli do wywozenia gratów z oproznianego mieszkania ktos potrzebuje wlasnego samochodu i paliwa, to odpowiednio wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś