Dodaj do ulubionych

Pytanie do tych, które przechodziły Omicron

19.03.22, 00:10
Emamy mam pytanie czy miałyście podobny przebieg choroby.
U mnie objawy to dziwne drapanie w gardle, nie ból ale drapanie i wysuszenie, katar kichanie i takie umiarkowane ogólne rozbicie to trwało 3-4 dni pojawiło sie ogromne zmęczenie ale takie, że wstaje rano i najchetniej zaraz znów poszłabym spać. Dzisiaj przespałam kilkanascie godzin, wstałam niedawno i zaraz idę się położyć.
Dzisiaj myślałam, że zmęczenie przejdzie i będę jak nowa ale właśnie czuje,że wraca katar i znów ten dyskomfort w gardle. Czy to normalne? Nie wiem czy mam zmieniac plany na przyszły tydzień a mam ich sporo
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Pytanie do tych, które przechodziły Omicron 19.03.22, 07:21
      Ja miałam wysuszenie gardła i katar jakiś tydzień, zmęczenia większego niż zwykle nie odnotowałam.
    • karotka_plus Re: Pytanie do tych, które przechodziły Omicron 19.03.22, 08:03
      U mnie zaczęło się od takiej kluchy w gardle w niedziele. Czułam ją cały czas do nocy z poniedziałku na wtorek gdzie zaczęły mnie męczyć dreszcze, ból całego ciała - mięśnie, skóra przy dotyku bolała, taka rozbita byłam. Dużo spałam. Te dreszcze to mnie męczyły aż do nocy ze środy na czwartek. Przeszły samoistnie. Do tego stan podgorączkowy. Bardzo mnie to osłabiło. Osłabienie i zmęczenie czułam przez około tydzień czasu, wejście po schodach na piętro to był wyczyn big_grin
      • bovirag Re: Pytanie do tych, które przechodziły Omicron 19.03.22, 08:59
        Tak i do tego masakryczny bol zatok przez ok 4 dni plus bol glowy i zanik glosu zanim choroba się rozhulała. Zaraziłam się dwa razy, dwa razy te same objawy.
        • atanazja0 Re: Pytanie do tych, które przechodziły Omicron 19.03.22, 11:49
          A jaki odstęp pomiędzy 2 chorobami miałaś?
    • tryggia Re: Pytanie do tych, które przechodziły Omicron 19.03.22, 12:00
      Miałam ból w oskrzelach. Jakbym wdychała coś gorącego. Lekki kaszel.
      Kilka dni uczucia zaziębienia - deszcze, tkliwość ciała.
      Przechodziłam Covid 3 razy i nigdy nic z gardłem, raz utrata węchu.
    • fornita111 Re: Pytanie do tych, które przechodziły Omicron 19.03.22, 12:01
      U mnie dopiero co byl i bylo tak: najpierw wysuszenie gardla i drapanie w gardle, potem jeeebitny bol glowy (3 dni) potem doszedl katar i kaszel. Teraz juz po i jestem tylko oslabiona. Jedyne czego sie boje to, ze mi pozniej wlosy poleca, bo zapuszczam dla fundacji i naprawde mi zalezy na tych wlosach sad
    • elenelda Re: Pytanie do tych, które przechodziły Omicron 19.03.22, 12:41
      Drapanie w gardle, ból gardła, katar, trzeciego dnia delikatnie podniesiona temperatura (37,6), zaburzenia rytmu serca. Zmęczenia nie odnotowałam.
    • totutotam.org Re: Pytanie do tych, które przechodziły Omicron 19.03.22, 12:51
      Podobne objawy (lekki ból gardła, przesuszone śluzówki w nocy i rano; wieczorem ból gardła mocniejszy i ból głowy) najpierw przez 5 dni, potem 2 dni jakby już przeszło i powrót. W powrocie test antygenowy negatywny.
      • nowaktola78 Re: Pytanie do tych, które przechodziły Omicron 19.03.22, 23:57
        dzisiaj pobiłam rekord, przespałam 16h, jestem taka rozbita, ze nie ogarniam zupełnie niczego. Na chwilę sie wybudzam i zaraz znowu zasypiam na 2-3 h i tak cały dzień
        • szpulakasia1 Re: Pytanie do tych, które przechodziły Omicron 20.03.22, 00:06
          ja najpierw katar wodnisty ,jeden dzień ból gardła,ból ucha ,przez 10 dni spałam po 16 godzin cały czas zawroty głowy i mogłam spać cały dzień,bez temp i bez innych objawów,teraz juz tydzień po i nadal mogłabym spać i spać i spać...
          • nowaktola78 Re: Pytanie do tych, które przechodziły Omicron 20.03.22, 00:08
            to nie pocieszyłaś mnie, wziełam sobie na ten tydzień HO, ale jak bede sie czuła tak jak np.dzisiaj to nie dam rady pracowac. Muszę w poniedziałek iśc do lekarza, zdrówka Ci życze
    • barbibarbi Re: Pytanie do tych, które przechodziły Omicron 20.03.22, 00:15
      Ból gardła jeden dzień, potem katar przez może 3 dni i wszystko minęło. Mąż mój miał do tego kichanie, kichal jak szalony. Córka jeden dzień ból gardła. Wszyscy bez gorączki nawet, zaszczepieni 3 razy.
      • nowaktola78 Re: Pytanie do tych, które przechodziły Omicron 20.03.22, 00:17
        o tak kicham jak opetana, najlepsze, ze mój kot sie tego boi i ucieka smile
        • faustine Re: Pytanie do tych, które przechodziły Omicron 20.03.22, 10:14
          Do tego wszystkiego dodam niesamowicie wysuszone usta. Tez tak miałyście?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka