jackowo.thinktank 01.04.22, 23:08 Co byście zrobiły, gdybyście usłyszały w małżeństwie takie ultimatum: "Albo ja, albo ematka" Bo mnie właśnie coś takiego spotkało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomato.soup Re: Ultimatum 01.04.22, 23:42 Zastanowiłabym się czy potrzebuję w bliskim otoczeniu osób stawiających mi jakiekolwiek ultimata… Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Ultimatum 01.04.22, 23:59 Byłoby dziwnie…Mój chłop się raz zapytał na samym początku, kiedy zaczęłam się na ematce udzielać- co ty tak ciągle piszesz? Wyjaśniłam mu ideę ematki i on się tylko nie może nadziwić, że mnie się chce z obcymi ludźmi pisać i dyskutować. Na poważnie Ci takie ultimatum postawił, czy żartował? Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Ultimatum 02.04.22, 00:07 Na poważnie on chyba myśli, że ja tu z jakimiś chłopami chcę flirtować pod przykrywką forum emama. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Ultimatum 02.04.22, 00:09 A nie możesz mu pokazać i wyjaśnić co robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Ultimatum 02.04.22, 00:16 No, ale Ty chyba znasz jego język? Ja mojemu po angielsku wytłumaczyłam.🤷🏻♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Ultimatum 02.04.22, 00:20 Tłumaczę mu, ale on myśli, że jak nie ma zdjęć profilowych (tak jak na facebooku), to coś jest podejrzanego. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Ultimatum 02.04.22, 00:51 On ma 25 lat? Bo starsi to chyba pamiętają anonimowy internet z nickami, a bez zdjęć. Btw, tu na gazecie był kiedyś serwis "ludzie", można sobie było fotkę wstawić i komcie zbierać do profilu, ale krótko to było i zdechło Odpowiedz Link Zgłoś
szajri Re: Ultimatum 02.04.22, 09:13 jackowo.thinktank napisała: > Tłumaczę mu, ale on myśli, że jak nie ma zdjęć profilowych (tak jak na facebook > u), to coś jest podejrzanego. Niech użyje aplikacji, które tłumaczą język pisany na jego ojczysty. I przeskanuje forum. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Ultimatum 02.04.22, 00:56 Jako flirty, my tu bardzo wysokie standardy moralne trzymamy 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Ultimatum 02.04.22, 11:12 Nie mów dwa razy, bo jeszcze Józka ściągniesz Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszychleb Re: Ultimatum 02.04.22, 09:21 jackowo.thinktank napisała: > Na poważnie > on chyba myśli, że ja tu z jakimiś chłopami chcę flirtować pod przykrywką forum > emama. Ze mialabys flirtowac na forum ktorego nazwa jest zrozumiala w kazdym jezyku swiata - emama to chyba zadnego chlopa na swiecie nie trzeba przekonywac ze to forum dla matek. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Ultimatum 02.04.22, 00:03 Ematka była pierwsza, więc no cóż...🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Ultimatum 02.04.22, 09:20 kiszona_kapusta napisał(a): > Wystaw walizki. > Najpierw kawusia, a potem finito. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Ultimatum 02.04.22, 00:08 Ematka mnie wychowala i jest tylko jedna, także ten.. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Ultimatum 02.04.22, 00:14 🤣🤣nieosmielilby się 😁 Mój mąż z kolei pozapisywany jest na milion pięćset grup na FB ( głównie zawodowe, i hobby, ale jednak jest tego dużo). Więc byłaby krótka piłka z mojej strony: Albo ja albo grupy Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Ultimatum 02.04.22, 03:13 Jak mu pogroziłam, że będzie żarł tv dinners, to szybciutko przystał na kompromis. Będę pisała w nocy czasu polskiego. Będę miała dwie noce, polską i amerykańską, tak się kończy, jak facet chce przechytrzyć kobietę Nie ma się co cackać, trzeba walczyć o swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Ultimatum 02.04.22, 03:52 hm.. . i masz problem w wyborze realnych relacji vs iluzja? A moze tak do psychologa na mala dyskusje.. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Ultimatum 02.04.22, 03:54 No tak..... Ty zalozylas watek o zapasach.... Masz problem i to duzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Ultimatum 02.04.22, 04:10 Kocham mojego męża, ale on nie jest intelektualnym orłem, więc wolę piękną iluzję niż nudną relację. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Ultimatum 02.04.22, 10:26 Czyli popełniłaś intelektualny mezalians? Często bywa w takich związkach, że facet chce się dowartościować i zaczyna rządzić, stawiać ultimata itd. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Ultimatum 02.04.22, 06:55 Oczywiscie ze on. Bez sekundy wahania Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: Ultimatum 02.04.22, 08:59 Nie wyobrażam sobie tego. Ematka pomogła mi dojrzeć i porzucić idealistyczne wizje wczesnej studentki Mąż nabyty później, więc grzecznie sam co jakiś czas pyta, czy czegoś ciekawego dowiedziałam się na ematce Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Ultimatum 02.04.22, 09:22 Wystawiłabym walizki, nie widzę inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Ultimatum 02.04.22, 10:01 Proponuję dywan, za dużo roboty z tymi walizkami. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Ultimatum 02.04.22, 10:15 Jezeli nic razem z mężem nie robisz tylko w każdej wolnej chwili czytasz i klepiesz tutaj to mąż ma rację i powinnaś zrobić odwyk. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Ultimatum 02.04.22, 10:24 Prawda, to wszystko kwestia proporcji. Ale skoro mąż jej nie stymuluje intelektualnie, to trudno się dziwić. Tym bardziej, że pewnie mieszkają w obcym kraju, więc forum może być jej jedyną szansą na porozmawianie po polsku na ciekawe tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Ultimatum 02.04.22, 11:00 la_felicja napisała: > Prawda, to wszystko kwestia proporcji. > Ale skoro mąż jej nie stymuluje intelektualnie, to trudno się dziwić. Tym bardz > iej, że pewnie mieszkają w obcym kraju, więc forum może być jej jedyną szansą n > a porozmawianie po polsku na ciekawe tematy. Ale skoro to mąż to jednak czyms tam ja musi stymulowac. Mogą isc razem na spacer, na rower, do kina, do baru, pograc w planszowke - cokolwiek lubią ale razem. Też bym dała ultimatum facetowi, ktory spedzalby caly czas grajac na kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Ultimatum 02.04.22, 11:43 Dlatego mówię - kwestia proporcji. Jeżeli mąż chce spędzać z nią czas, iść na spacer czy na rower, a ona woli siedzieć na forum - to rozumiem jego rozgoryczenie. Ale może on tylko siedzi z piwem na kanapie, ogląda jakieś debilne mecze i chce, żeby ona razem z nim to oglądała - no to sorry, nie. Za mało danych mamy, może autorka uzupełni. A jeszcze jedno - on jest zazdrosny, podjrzewa ją o flirotwanie przez internet - no to już głupota. Chyba że był precedens. Znowu - za mało danych. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Ultimatum 02.04.22, 11:23 Postawilabym ultimatum zwrotne "albo ja, albo ultimatum" Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Ultimatum 02.04.22, 11:48 Też bym była zła gdyby mój mąż spędzał bardzo dużo czasu na jakichś forach Odpowiedz Link Zgłoś