Dodaj do ulubionych

Pink Floyd!

08.04.22, 01:55
Sorry, bedzie caly text po angielsku:
Pink Floyd are gearing up to release their first new music in 28 years, with a track supporting the people of Ukraine. The song is called Hey Hey Rise Up and will be released on April 8 with proceeds going to Ukrainian Humanitarian Relief. It will be the first original music recorded together as a band since 1994's The Division Bell.

PEACE.
Obserwuj wątek
    • fragile_f Re: Pink Floyd! 08.04.22, 02:40
      Pozdrawiam z ciemnej strony księżyca wink

Staram sie nie ekscytowac, bp DB mnie lekko przerazilo.
      • bi_scotti Re: Pink Floyd! 08.04.22, 03:52
        Ja mam wybitna slabosc do PF, bo mialam okazje, zupelnie crazy okazje, byc (completely accidentally) publika na ich probie w hangarze przy Toronto airport w 1994 roku - unforgettable smile Wiec choc nie bylam wtedy na samym koncercie, to w sumie mialam chyba better experience niz ci, ktorzy byli. T-shirt z tamtego roku/concert wciaz mam choc juz przy szyi przetarty bolesnie, no ale jak wyrzucic? No way! Cheers.
        • snajper55 Re: Pink Floyd! 08.04.22, 04:17
          bi_scotti napisała:

> Ja mam wybitna slabosc do PF, bo mialam okazje, zupelnie crazy okazje, byc (com
          > pletely accidentally) publika na ich probie w hangarze przy Toronto airport w 1
          > 994 roku - unforgettable smile Wiec choc nie bylam wtedy na samym koncercie, to w
          > sumie mialam chyba better experience niz ci, ktorzy byli. T-shirt z tamtego rok
          > u/concert wciaz mam choc juz przy szyi przetarty bolesnie, no ale jak wyrzucic?
          > No way! Cheers.

Ech, zazdroszczę. 🙂 Polecam moja sygnaturkę. 🙂

S.
        • fragile_f Re: Pink Floyd! 08.04.22, 05:20
          O mamusiu, zazdroszczę!!!

Ja tylko The Wall zaliczyłam, za to 2x tongue_out
      • panna.nasturcja Re: Pink Floyd! 08.04.22, 05:22
        Fragile, co to DB?
        • kochamruskieileniwe Re: Pink Floyd! 08.04.22, 05:24
          Division Bell
    • chococaffe Re: Pink Floyd! 08.04.22, 06:28
      Oni juz na początku wycofali swoja muzykę z Rosji
    • chococaffe Re: Pink Floyd! 08.04.22, 06:30
      Nigdy nie byłam jakąs wielka fanka PF, ale teraz kocham
    • emigrantkaaa Re: Pink Floyd! 08.04.22, 06:43
      No i pięknie.

Naprawdę już 28 lat minęło od wydania "The Division Bell"? Jak to się stało się? 😉
    • iwles Re: Pink Floyd! 08.04.22, 08:20

Pink Floyd kocham od zawsze, miłością wielką
      • panna_meganna Re: Pink Floyd! 08.04.22, 11:30
        iwles napisała:

>
        > Pink Floyd kocham od zawsze, miłością wielką
        >
        >
        Ja też. Niestety, nie udało mi się zaliczyć żadnych koncertów, kiedy jeszcze grali w pelnym składzie, ale na koncert Rogera w Manchesterze pognałam w tempie zawrotnym. Gdzieś w tym tysięcznym tłumie zdzieram gardło smile No a rok wcześniej na urodziny dostałam bilet na wystawę "Their Mortal Remains". Niezapomniane przeżycie.

Gwoli informacji, żona przybranego syna Gilmoura jest z pochodzenia Ukrainką. A to małe, co się pląta pod sceną w "Rise up", to jej córka z Charliem, Olinka.
        • koko8 Re: Pink Floyd! 08.04.22, 15:35
          Ja jestem z frakcji, że Waters to nie PInk Floyd i z dumą w dzieciństwie nosiłam koszulkę po starszym bracie "Fuck Roger". Ale - Comfortably Numb, uważam za jeden z najlepszych utworów grupy, zaraz po "Shine on".
          • panna_meganna Re: Pink Floyd! 08.04.22, 15:52
            koko8 napisała:

> Ja jestem z frakcji, że Waters to nie PInk Floyd i z dumą w dzieciństwie nosiła
            > m koszulkę po starszym bracie "Fuck Roger"

Też jestem z tej frakcji, ale niestety, Gilmour nie koncertuje już od 2006, ostatni koncert był w Gdańskiej Stoczni. Tak się złożyło, że nie mogłam na żaden koncert z tej trasy polecieć czy pojechać. Mam DVD, tyle mojego. Za to poszliśmy sobie na film, który w kinach wyświetlany tylko przez 1 dzień, czyli "David Gilmour - Live at Pompeii"

Gilmour wydał teraz płytę, razem z córką. Jeszcze jej nie mam.
        • alina460 Re: Pink Floyd! 09.04.22, 20:47
          Też byłam na Watersie, ale we Wrocławiu.

A potem już tylko dwa razy Australian Pink Floyd.
    • lella_two Re: Pink Floyd! 08.04.22, 09:59
      Widziałam wczoraj. Naprawdę super, także dla tego chłopaka- pewnie się nie spodziewał, że zagra w życiu z Floydami.
    • labdelm Re: Pink Floyd! 08.04.22, 12:04
      absolutna rewelacja, ale oryginał świetny
    • zaspasniegowa Re: Pink Floyd! 08.04.22, 14:58
      Bravo. Miałam okazje być tylko na koncercie Rogera ale to było widowisko. ciagle wracam do The Wall.
    • marinella Re: Pink Floyd! 08.04.22, 15:23
      Piękna.

Oh, in the meadow a red viburnum has bent down low
      For some reason, our glorious Ukraine is in sorrow
      And we'll take that red viburnum and we will raise it up
      And we shall cheer for our glorious Ukraine, hey, hey
      And we shall cheer for our glorious Ukraine, hey, hey
    • aandzia43 Re: Pink Floyd! 08.04.22, 15:30
      Widziałam, piękny pomysł smile
      • asia.sthm Re: Pink Floyd! 08.04.22, 16:18
        piękny pomysł i znakomita oprawa video. Cos sie czlowiekowi w srodku robi. Od tego przeciez jest muzyka.
    • sol_13 Re: Pink Floyd! 09.04.22, 16:42
      Widziałam, piękne.
      Jestem fanką Pink Floyd od wielu lat.
      Szacun za pomysł i realizację.
      Wykonawca ukraiński obecnie leży w szpitalu ranny odlamkiem w twarz (walczy w obronie terytorialnej), Floydzi podobno zadzwonili i puścili mu przez telefon kawałek utworu, powiedział że jest ok i mogą jechać wink
    • sylwus34 Re: Pink Floyd! 09.04.22, 21:52
      Pink Floyd całe życie klasa.
    • taje Re: Pink Floyd! 09.04.22, 23:45
      Pink Floyd lubię ale lepsza jest wersja tej samej piosenki z południowoafrykańskim The Kiffness.

www.youtube.com/watch?v=lu8m5FA2nL8&ab_channel=TheKiffness
    • taje Re: Pink Floyd! 09.04.22, 23:49
      A z innych ukraińskich wojennych piosenek lubię tę o dronie Bajraktar

www.youtube.com/watch?v=GG2SRtMa08U&ab_channel=KsarAnthems

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka