mayessa 04.11.04, 22:43 Moskwy i Sankt Petersburga.Oglądam sobie czasem zdjęcia w int.Piękne...Szczególnie SP. Tylko że to bardzo kosztowna impreza i nie jestem pewna czy bezpieczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mayessa Coś do obejrzenia... 04.11.04, 22:47 www.chris.px.pl/moskwa.html www.republika.pl/stpetersburg/galeria.htm Odpowiedz Link Zgłoś
edzio_grubas Re: Coś do obejrzenia... 05.11.04, 00:37 A ja marze o wyprawie do Japonii... zobaczyc swiatynie, ogrody kaskadowe... i kwiaty wisni... Odpowiedz Link Zgłoś
cubus1 Re: Coś do obejrzenia... 05.11.04, 00:43 Ja tez marze o Petersburgu od bardzo bardzo dawna. Narazie nie jedziemy ze wzgledu na niebezpieczenstwo.Ale moze to mit? Oj, strasznie chcialbym tam pojechac... A Moskwe widzialas? Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama na wyspy Bora Bora... 05.11.04, 03:20 i nie robic nic www.thetahititraveler.com/islandguide/boraphoto.asp Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Kołobrzeg 05.11.04, 07:52 Będę bardziej przyziemna. Marzy mi się tydzień samotności właśnie w Kołobrzegu, właśnie teraz, kiedy to puste miasto. Pochodzić po plaży, podeptać po deptaku. Samotność, nikt nie będzie nic ode mnie chciał, nie będę się gonić z pracy na zakupy, do domu, do dziecka, gotować obiad. Cóz, to tylko marzenia, które chyba nigdy się nie spełnią. Nie mogłabym żyć bez mojej córeczki. Pozdrawiam Pomorze. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szefusia Re: na wyspy Bora Bora... 05.11.04, 11:07 Ja też zawze chciałam pojechać na wyspy Pacyfiku. Tylko ja bym chciała pożeglować tam jachtem żaglowym od wyspy do wyspy, nurkować na rafach. To moje marzenie od lat, ale bardzo trudne do spełnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Co ja widzę... 05.11.04, 11:32 Moje koleżanki bardzo ciągnie na wschód.Poszukam dziś ile kosztuje taka impra. Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: do Nowej Zelandii 05.11.04, 09:40 wcielo mi gdzies post, wiec jeszcze raz: juz od szkoly sredniej marze o wakacjach w Nowej Zelandii - tak na minimum 3 tygodnie! ustalilismy z mezem, ze to bedzie nasz prezent na 10 rocznice slubu... na szczescie mamy jeszcze 7 lat aby zebrac pieniadze )) Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli1 Re: Chciałabym pojechać do... 05.11.04, 09:55 Mnie też ciągnie na wschód... St. Petersburg, Moskwa, Krym. A może zorganizujemy babską - a Mamową wyprawę ? Co wy na to ? Tylko zabytki, uliczki, spokój i MY ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Krym... 05.11.04, 10:20 Zgłaszam się na wyprawę! Proponuję na krymie popływać z delfinami (w Jałcie). Pozdrowienia, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
26magda3 Re: Krym... 05.11.04, 10:27 ja też dopisuję się do Rosji!!!!! marzę o tym od dawna i nawet pieniądze byłabym w stanie skombinować - dziećmi zajmą się rodzice - tylko boję się o bezpieczeństwo, ale pewnie niesłusznie!!! może z okazji 5 rocznicy ślubu zaciągnę tam męża - tylko że on wolałby USA - ale na szczęście tam to nawet na bilety byłoby ciężko uzbierać - a czasu niewiele bo to już w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Krym... 05.11.04, 10:38 przez pare lat co roku jezdzilismy na Krym. Najpierw daleka podroz pociagiem, potem cieple morze, skały, jedzonko i te ceny ))) Ja osobiscioe nigdy nie czulam sie zagrozona ani troche. szczegolnie na Krymie- to ot taki kurort ) Jezdzilismy z dwojka dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mkosacka Re: Chciałabym pojechać do... 05.11.04, 10:38 Moskwa I S. Petersburg są ślicze byłam sprawdziłam i nie ma sie czego bać jak chcecie wiecej info to moge wam podać kontakt do mojej koleżanki Jest tłumaczem j. rosyjskiego i organizuje takie wycieczki po Rosji możecie sie wszystkie u niej wypytac i jak sie skrzknie pare osób to zorganizowanie takiej wycieczkiw ychodzi duzo dużo taniej bez posrednictwa biura poróży pozdrawiam magda Ja byłam na takiej wycieczce z roku (filologia rosyjska) sami to zorganizowaliśmy i 2 tyg. w Rosji 4 klata temu wyniosły mnieokoło 200 dolarów ze wszystkim tzn przejazd zakawterowanie w akademiku i własne wyzywienie Odpowiedz Link Zgłoś
natik1 Re: Chciałabym pojechać do... 05.11.04, 11:19 Moskwa jest piekna. Zwiedzalam ja w grudniu, bylo -28°C(!), a ja mialam nieocieplane buty...co nie przeszkodzilo mi spacerowac po kilka godzin. Metro maja chyba najpiekniejsze na swiecie. Niektore stacje to palace! Poznalam ja tez z innej strony, mieszkalam w zarobaczonym mieszkaniu, jedzenie kupowalam w strasznym osiedlowym sklepie, a wszedzie byly patrole wojskowe (poczatek wojny z Czeczenia) i smutne twarze mieszkancow. A teraz marzy mi sie Nowy Jork... Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Chciałabym pojechać do... 05.11.04, 11:20 A ja chce do Polski, do Torunia... buuuu a pewnie jeszcze przez rok nie zawitam ((((( Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
kachwi1 Re: Chciałabym pojechać do... 05.11.04, 11:31 a ja bym chciała w himalaje... najpierw do katmandu, a później w góry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ikaikaj polecam nie tylko rosje 05.11.04, 11:57 wszystkim mamom,ktore wybieraja sie na wschod polecam tez lotwe i estonie.ryga jest niesamowita.piekne,stare uliczki...jedyny minus to,ze strasznie tam wieje tallin tez jest wart zwiedzenia...no i sa to dwa panstwa na wschodzie,ktorym zdecydowanie blizej do zachodu goraco wam polecam taka wycieczke! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mik5 Re: Chciałabym pojechać do... 05.11.04, 11:58 Buenos Aires. I to nie ze względu na piosenkę Kory, ale z powodu mojego niegdysiejszego zamiłowania do piłki nożnej, od którego zaczeła się moja fascynacja Argentyną. Niestety w obecnych czasach ludzie z Argentyny -podobno- wyjeżdżają do Polski, by stąd przedostac się do jeszcze lepszego świata. Ja jednak nadal marzę, ze kiedyś, może na starość, uda mi się tam polecieć (popłynąć). Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
aniacichy Re: Chciałabym pojechać do... 05.11.04, 12:40 ...a ja chciałabym zwiedzić caaaałą skandynawię)) myślę, ze kiedyś tego dokonam. Dodam jeszcze ,że to takze marzenie mojego męża, a więc musi się spełnić, prawda)) pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: Chciałabym pojechać do... 05.11.04, 12:47 A ja od jakiegos czasu stwierdzilam juz kilkakrotnie, ze mam niezwykla ochote wrocic do Afryki subsaharyjskiej i poznac ja lepiej. Mysle, ze moja fascynacja tym kontynentem wynika po czesci z mojego krotkiego tam pobytu a po czesci z ksiazek Kapuscinskiego, po czesci z zainteresowan epoka kolonialna, odrobine z Pozegnania z Afryka, a wreszcie zazdroszcze mezowi ze on byl tam prawie wszedzie.... I zupelnie nijak sie to ma do faktu, ze obawiam sie stanu higieny, wirusow, wojen i zamachow stanu i moich dzieci tam raczej nie ciagnelabym ze soba Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Chciałabym pojechać do... 05.11.04, 14:03 opis regionu: Moskwa - miasto o nowym obliczu przemian, zachwycające kompozycją barw i świateł w którym czekają niezliczone muzea i wystawy. Tu koncentruje się życie kulturalne i naukowe Rosji, tu eksponują swoje prace najwięksi artyści i twórcy tego potężnego kraju. świadczenia: przejazd pociągiem na trasie Rzeszów - Moskwa - Rzeszów 4 noclegi w Moskwie wyżywienie: śniadania, obiady, kolacje opieka pilota ubezpieczenie KL/NW usługa lokalnego przewodnika w Moskwie bilety na środki komunikacji miejskiej (metro) wycieczki autokarowe w obrębie Moskwy program: 1 Dzień - Wyjazd pociągiem z Rzeszowa do Warszawy o godzinie 0725. Wyjazd z Warszawy do Moskwy o godzinie 1415 2 Dzień - Planowany przyjazd do Moskwy o godz. 1155. Spotkanie z przewodnikiem, spacer po mieście. Zakwaterowanie w hotelu, obiad, czas wolny. Do wyboru - spektakl w Teatrze Balszoj lub rejs po rzece Moskwa. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg. 3 Dzień - Śniadanie, zwiedzanie miasta - spacer po Placu Czerwonym: Cerkiew Wasyla Błogosławionego. Obiad. Przejście wzdłuż muru kremlowskiego przez Plac Maneżowy Zwiedzanie Kremla: Zbrojownia, Carski Dzwon i Carska Armata, Plac Soborowy z soborami: Uspieńskim, Michała Archanioła, Zwiastowania. Powrót do hotelu. Kolacja, nocleg. 4 Dzień - Śniadanie, dalsze zwiedzania Moskwy: Galerja Tretjakowska. Obiad. Cerkiew zmartwychwstania w kamaszach. Empirowa cerkiew Matki Boskiej Pocieszycielki strapionych. Powrót do hotelu. Kolacja, nocleg. 5 Dzień - Śniadanie, wyjazd do Kołomenskoje – letniej rezydencji carów, zwiedzanie. Obiad. Czas wolny. Zwiedzanie - Monaster Daniłowskij. Kolacja. Nocny spacer po mieście. Powrót do hotelu, nocleg. 6 Dzień - Śniadanie, wyjazd do Parku Izmajłowskiego - Wernisaż, czas wolny na zakupy. Obiad. Odpoczynek i pakowanie. Odjazd autokarem na dworzec. Wyjazd pociągiem z Moskwy do Warszawy o godz.2215. 7 Dzień - Planowany przyjazd do Warszawy o godzinie 1645. Wyjazd z Warszawy do Rzeszowa o godzinie 1700, przyjazd do Rzeszowa o godzinie 22.00 TERMIN CENA PLN/os. 10.08. - 16.08.2004 1600 Grecja - piękno dwóch wysp -------------------------------------------------------------------------------- świadczenia: przejazd droga kolejową do Aten i z powrotem, miejsca do leżenia na trasie Budapeszt – Belgrad – Budapeszt. 3 noclegi na wyspie Santorini (hotel ** śniadanie i obiadokolacja) 3 noclegi na wyspie Santorini (hotel ** śniadanie i obiadokolacja) 4 noclegi na wyspie Kreta (hotel ** śniadanie i obiadokolacja) opieka pilota na całej trasie pzejazdu ubezpieczenie KL/NW wycieczka statkiem na niewielką wyspę w okolicach krateru wulkanicznego przeprawa promowa Pireus – Santorini (fotel lotniczy) przeprawa promowa Santorini – Kreta (fotel lotniczy) przeprawa promowa Kreta – Pireus (fotel lotniczy) całodniowa wycieczka autokarowa - Peloponez program: 1 - 2 dzień - Wyjazd pociągiem z Rzeszowa do Aten o godz 0615 przez Tarnów, Koszyce, Budapeszt, Belgrad i Thessaloniki 3 dzień - Przyjazd do Aten o godz 0540 Transfer autokarowy do terminalu portowego w Pireusie. Zaokrętowanie na promie, wypłynięcie w kierunku wyspy Santorini o godz. 0730 Przypływ do Santoreini o godz. 1450 (Port Thira). Transfer autokarowy z portu do miejsca zakwaterowania. Czas wolny. Nocleg. 4 dzień - Wycieczka małym statkiem w okolice krateru wulkanu (w godz. Od 900 – 1600). Czas wolny. Nocleg 5 dzień - Pobyt wypoczynkowy na wyspie – czas wolny. Nocleg. 6 dzień - Pobyt wypoczynkowy na wyspie. Wypłynięcie z wyspy Santorini na wyspę Kretę o godz. 1545 Przypłynięcie na wyspę o godz.2000 (port Heraklio). Transfer autokarowy z portu do hotelu, zakwaterowanie. Czas wolny, Nocleg. 7 dzień - Pobyt wypoczynkowy na wyspie. Nocleg 8 dzień - Wycieczka fakultatywna na plaże Vai. Nocleg 9 dzień - Pobyt wypoczynkowy na wyspie. Nocleg 10 dzień - Pobyt wypoczynkowy na wyspie. Wypłynięcie z portu Heraklio do Piresu o godz. 2100 11 dzień - Przypłynięcie do portu w Pireusie o godz.05.00Udział w wycieczce autokarowej - Peloponez (całodniowej) Ze zwiedzaniem: Koryntu, Argos, Myken, Nafplio, Epidauros, Sparta i Tropili. Powrót do Aten. Wyjazd pociągiem do Rzeszowa przez Thessaloniki, Belgrad, Budapeszt, Koszyce i Tarnów o godz. 2350 12 dzień - Kontynuowanie podróży 13 dzień - Przyjazd do Rzeszowa o godz. 2120 UWAGI - wymagana liczba uczestników wynosi minimum 25 osób TERMIN CENA PLN/os. 09.10 - 21.10.2004 Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Chciałabym pojechać do... 05.11.04, 14:08 Skopiowała mi się też grecja a le jeśli chodzi o moskwe to juz jakis konkret mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulek_78 Meksyk, Kuba, Egipt! 06.11.04, 10:19 A mi się marzy Meksyk, Kuba i Egipt.... Może za kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Chciałabym pojechać do... 06.11.04, 11:05 W St. Petersburgu bylam jakies 10 lat temu o tej porze roku (tam juz bylo mrozno, nawet proszyl snieg) - piekne miasto, bardzo mili mieszkancy, historyczna atmosfera jak z fimu, no i Ermitaz (cos wspanialego). Moze jeszcze kiedys tam wroce... Odpowiedz Link Zgłoś