21.05.22, 05:18
Nareszcie pada. Jednostajnie, bez burz i nawałnic. Siedzę sobie z kawką na tarasie, pachnie deszczem i zielenią. Nawet ptaki dziś zamilkły. Mógłby padać tak kilka dni. Lubię.
Obserwuj wątek
    • eliszka25 Re: Deszcz 21.05.22, 06:23
      Ja nam uraz. Moje dzieci jak były małe, to uwielbiały deszcz, kałuże i błoto. Łaziłam więc z nimi po tym deszczu godzinami. Oni mieli super zabawę, a ja potem góry rzeczy do prania i domycia z błota. Mieli tę fazę przez ładnych kilka lat. Wtedy przestałam lubić deszcz. Mimo to takie poranki jak dziś, tuż po deszczu, świeże i pachnące nadal lubię. Herbata na tarasie świetnie smakuje w takich okolicznościach przyrody ☺️
      • rb_111222333 Re: Deszcz 21.05.22, 06:31
        Tak? A ja lubię jak dziecko może poskakać po kałużach i błocie. Z tym, że przeciwdeszczowe ciuchy mojego dziecka fajnie się dopiera, a w dodatku dobrze chronią przed przemakaniem, córka cały czas jest sucha
        • eliszka25 Re: Deszcz 21.05.22, 06:53
          Mi zabawy dzieci nie przeszkadzały. Po prostu mam teraz przesyt deszczu. Ciuchy przeciwdeszczowe moich dzieci były gumowe, więc też nie przemakały. Dzięki temu spędzaliśmy długie godziny w deszczu i błocie. Tylko, że moje dzieci w kałużach skakały, jeździły przez nie laufradami i inne takie. Po powrocie byli w błocie od czubka głowy po czubki butów. Zdejmowałam to wszystko, wrzucałam do wanny, myłam im ręce i buzie, a potem płukałam z błota kaski rowerowe, kalosze, kurtki i spodnie przeciwdeszczowe. Niby wystarczyło to spłukać prysznicem, ale jak musiałam przynajmniej 2x dziennie wymyć z błota dwa komplety gratów. To trochę tak, jak byś ty miała cztery córki. U nas dużo pada i nierzadko to były długie tygodnie takiej „zabawy”. Przy czym dzieciom absolutnie nie zabraniałam, nie raz i nie dwa sama z nimi ganiałam po kałużach, tylko po prostu po jakimś czasie dla mnie stało się to mniej zabawne.
      • mysiulek08 Re: Deszcz 21.05.22, 06:35
        a ja deszcz lubie, w kazdej postaci i jak ledwo mzy, czasami jest tak, ze niemal kropli nie widac, wychodzisz z domu i wchodzisz w wode 😊, i jak leje niczym potok (teraz wlasnie tak pada), posrednie stany tez lubie, troche mniej gdy sztorm jest ale jak nie musze wychodzic z domu, to tez jest fajnie

u nas pada przez niemal 10 miesiecy w roku 🤣😝
        • eliszka25 Re: Deszcz 21.05.22, 06:54
          U nas też dużo pada. W ubiegłym roku zamiast lata mieliśmy powódź, więc jakby trochę mniej fajnie.
          • mysiulek08 Re: Deszcz 21.05.22, 07:43
            mieszkajac w mokrym regionie, powodz trzeba brac pod uwage
            • eliszka25 Re: Deszcz 21.05.22, 08:02
              No nie, nie mieszkam w regionie, w którym powódź jest normalnością. Pada u nas dużo od zawsze, ale ubiegłoroczne lato było jednak wyjątkowe.
              • mysiulek08 Re: Deszcz 21.05.22, 08:31
                a widzisz, to inaczej niz u nas ( w bardzooo szerokimmm zakresie) tu podtopienia, obsuwy, w porze deszczowej nie sa zaskoczeniem, tak jak trzesienia ziemi czy wybuchy wulkanow, rzadko ale sa
    • izabelka55 Re: Deszcz 21.05.22, 07:55
      A u mnie nie padało... Grzmiało i przeszło bokiem, tylko wieje i wieje...
    • viewiorka Re: Deszcz 21.05.22, 07:57
      A u mnie wieje tak, że głowę chce urwać. Popadało trochę w nocy, nawet burza była. Za to teraz pizga
    • beata985 Re: Deszcz 21.05.22, 07:59
      Już po deszczu..padało może przez godzinę???
      Zdaje się że słońce wychodzi, zastanawiam się czy pojechać do pracy rowerem...
    • chococaffe Re: Deszcz 21.05.22, 08:24
      Też tak lubię, bardzo. I zapach. Z przyjemnością wypiłam tę słynną kawę na tarasie. Z większą niż kiedy słońce niemal parzy w oczy. I ta zieleń na podwórku i skromna na tarasie zroszona wodą.
      • chococaffe Re: Deszcz 21.05.22, 08:36
        I jeszcze lekki wiaterek wieje... jest pięknie
    • heca7 Re: Deszcz 21.05.22, 08:35
      Idealnie mi się śpi podczas deszczu. Dziś zasnęłam koło północy a obudziłam się 8.15. Co prawda koło drugiej, zaliczyłam naglą pobudkę. Zagrzmiało i lunęło a ja przez sen przypomniałam sobie, że na ogródku został hamak, który absolutnie nie może zmoknąć. Wiec był bieg po schodach boso i w piżamie 😉 mimo to momentalnie padłam. Usypia mnie taki bialy szum w góra trzy minuty.
    • leosia-wspaniala Re: Deszcz 21.05.22, 08:39
      Lubię, ale nie przez klika dni na boginię, z tego tarasu nie wychodzisz, czy lubisz moknąć?
    • mae224 Re: Deszcz 21.05.22, 09:00
      dużo za mało, szkoda ogrodu sad
    • lannnnntana Re: Deszcz 21.05.22, 10:06
      Tak, jest cudownie. Kocham deszcz, zwłaszcza ten wiosenny, letni, a niestety jest to coraz rzadsze zjawisko sad
    • aqua48 Re: Deszcz 21.05.22, 10:21
      A w Krakowie słońce, ale wieje jak jasny gwint.
    • hanusinamama Re: Deszcz 21.05.22, 10:26
      U mnie wczoraj w nocy grad, trochę deszczu ...i dupa. Teraz tylko wieje.
      • dominika9933 Re: Deszcz 21.05.22, 12:28
        Tak, jak aqua napisała, w Krakowie dalej słońce i byłoby bardzo przyjemnie, ale pizdzi straszniesad
        • hanusinamama Re: Deszcz 21.05.22, 19:52
          Tylko ze akurat deszcz jest bardzo potrzebny. Wody mamy najmniej w całej Europie
    • mamkotanagoracymdachu Re: Deszcz 21.05.22, 12:30
      Tez lubię. U nas zbiera się od rana, wieje, czarne chmury, ale nadal susza sad
    • abecadlowa1 Re: Deszcz 21.05.22, 12:31
      Całą noc była burza. Wolę samochód odśnieżać niż odpyłkawiać.
    • ritual2019 Re: Deszcz 21.05.22, 12:37
      U mnie od tygodnia pada codziennie ale w nocy, w dzien jest slonecznie i cieplo. Bardzo to lubie bo nie trzeba podlewac ogrodu i wszystko pieknie rosnie, w dodatku w dzien mozna korzysta z pogody.
    • 1papryczka.chili Re: Deszcz 21.05.22, 12:38
      Gdyby to był jednostajny deszczyk, ciepło i bezwietrznie to byłoby super. Ale u mnie wieje tak, że potem muszę iśc pozbierać klapki, psią miskę i parę inych rzeczy które zwiało z tarasu. O przyjemnej herbatce nie ma dziś mowy. Martwię się aby mi nie połamało młodych drzewek.
    • gulcia77 Re: Deszcz 21.05.22, 12:40
      Bardzo tęsknię za deszczem. U nas sucho i koszmarnie wieje.
    • kaki11 Re: Deszcz 21.05.22, 14:11
      U mnie padało nocą, teraz świeci ładne słońce. Mogłoby popadać kilka dni, bo bardzo sucho sad
    • malia Re: Deszcz 21.05.22, 14:16
      U mnie żadnego deszczu nie było, sucho bardzo, a ten wiatr dodatkowo wysusza
    • kozica111 Re: Deszcz 21.05.22, 14:26
      smiletez mi sie podoba....wstałam po 5.....ziemia parowała,fajnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka