Dodaj do ulubionych

Gdzie na wakacje

29.05.22, 17:00
Poradźcie, gdzie pojechać na 5 dni wakacji w lipcu 3 osoby dorosłe+ dziecko szkolne. Z dala od hałaśliwych kurortów, kameralnie i bardzo tanio. Żeby było ciepło i piaszczysta plaza. Czy da się za takie pieniądze jechać za granicę?Budżet 8.tys.
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 17:07
      Ciepło to nie wiem ale Litwa jest ładna i niedaleko smile
    • sonnija70 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 17:13
      Corka chetna na wakacje z Gnojem, ktory jej akceptuje🤔no bo ze ty z Gnojem chetnie to nie dziwi nic.
      • sonnija70 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 17:14
        Nie akceptuje
      • panipoczterdziestce [...] 29.05.22, 17:39
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • sonnija70 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 17:46
          Pyskuj Gnojowi. Moze dostaniesz kieszonkowe. Mnie mozesz nagwizdac. Jestes beznadziejna.
    • abecadlowa1 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 17:31
      Nie wiem czy ktoś się odważy doradzić po Twoim ostatnim wątku. No bo jakie miejsce można rekomentawać czworgu nielubiących się ludzi do spędzenia wspólnych wakacji?
      • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 17:37
        Ja nie pytam o miejsce dla lubiących się czy nielubiących. Ja pytam o wakacje 5 dni w lipcu budżet 8 tys. Jak nie masz nic do powiedzenia w tym wątku to zamknij buzię.
        • alpepe Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 17:50
          Nie da się, na samolot potrzebujesz mniej więcej po pół dnia, czyli pozostaje plaża w Dąbkach i niestała pogoda.
          • hanusinamama Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:34
            Serio nie rozumiem rozkmin o niestałej pogodzie. Jezdzimy na wakacje zagraniczne i po Polsce i jakoś nigdy mi ta pogoda nie spedzała snu z powiek. Nie wazne czy jechaliśmy na Mazury, nad morze, w Góry sowie czy w Bieszczady.
            Na 5 poleciłam bym Góry Sowie. Nie bedzie drogo, na 5 dni akurat
            • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:40
              Ja odpoczywam tylko nad wodą. Morze, jezioro do tego dużo słońca, upał. Lubię leżeć i nic nie robić. Nie mam latem ochoty zwiedzanie. Zwiedzanie jesienią.
              • igge Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 23:19
                I ja akurat latem muszę mieć wodę.
                Wiem, że to ograniczające😕
                Kocham pływanie od dziecka. Nawet jako maluch kilka lat w sekcji sportowej pływackiej byłam.
                Mam z wodą coś takiego jak małe dzieci.
                No i przez to duuuużo zwiedzania mi umknęło.😕
                Mąż też z tych bardziej pływających ale i on się czasem ze mnie śmieje jak nie wychodzę z wody cały dzień. On poczytać między pływaniem sobie lubi. I nie musi być to ciepłe morze, zwykłe jezioro na Suwalszczyźnie wystarczy.
                Teraz jeszcze leżak grawitacyjny na pomoście czy plaży i jestem szczęśliwa.
                Może być mgła i chmury bo wgapiać w wodę też godzinami się mogę.
                Tak więc ten teges latem woda zaliczona musi być.
                Może Turcja się uda w tym roku na tydzień?
                A jak nie to i w Bałtyku w czerwcu pływam z lubością choć czasem lodowata woda aż boli.
                Przestrzeń jest. Mało kto w czerwcu porządnie pływa w Bałtyku.
                • igge Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 23:22
                  My nawet we wszystkich miastach zwiedzanych staramy się zawsze spędzić trochę czasu nad rzeką chociaż albo nad morzem. Wkurzałam tym dawniej ( ławeczka, rejsy) mojego dzieciora preferującego bardziej aktywne niż nad rzeką i inną wodą spędzanie każdej chwili.
        • panna.nasturcja Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:12
          Współczułem Ci trochę po Twoim wątku, choć zdecydowanie bardziej córkom, ale współczucie dla Ciebie mi przeszło, strasznie chamska jesteś. Córek szkoda tym bardziej.
          • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:15
            Przestań halucynowac i projektować na mnie swoje chamstwo.
            • sonnija70 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:00
              A ty przestan sie rzucac jak wesz na grzebieniu. Kto jest chamem to widac, bo to ciebie tu wycieli za chamskie slownictwo.
              Ja chyba juz nawet Gnojowi wspolczuje zycia z taka paskudna baba. Jak tylko cos ci sie nie podoba to halucynacje i projekcje.
      • krisdevalnor Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:43
        Co to byl za watek? Chyba mnie coś ciekawego ominęło.
    • agniesia331 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 17:52
      Bialogora .
    • sandy_cheeks Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 18:19
      Ja bym brała wyspy greckie. Bez wyżywienia można się zmieścić w 5-5,5k, 2,5k stykną na resztę. Szukać wylotu rano, sam lot mniej niż 3h i hotel w miarę blisko od lotniska

www.wakacje.pl/wczasy/grecja/?od-2022-07-01,do-2022-07-31,5-5-dni,samolotem,z-warszawy,3dorosle-1dziecko-20080508,tanio,za-wszystkich
      • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 19:33
        Ach jak chciałabym do Grecji 🙂byłam sto lat temu. Trochę za drogo niestety.
        Dzięki!
    • annaboleyn Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 18:45
      Niestety, chyba się za granicę średnio da. Spróbuj jakiś glamping w Polsce może? Nad fajnym jeziorem, Suwalszczyzna ma takie miejsca. Oczywiście brak gwarancji pogody. Poszukaj via Slowhop, tam się dość dokładnie da określić kryteria.
      • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 19:31
        Dziękuję.
        Znalazłam Słowację, tam w lipcu po 30 stopni. Względnie blisko, termy aquaparki, dużo atrakcji w cenie, Sturovo. Myślę, że właśnie w tym kierunku się rozejrzę. Do Suwalszczyzny i na Mazury mam dwa kroki i całe nowoczesne zaplecze kampingowe, ale szczerze zazwyczaj na 2 tyg to tylko kilka dni słonecznych jest.
        • annaboleyn Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 19:40
          Tak, zwłaszcza w lipcu. Ja ostatnio trafiłam na dzikie upały, ale równie dzikie burze...
          • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 19:44
            No to już sama nie wiem.
    • taje Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:03
      Da się, jeśli znajdziesz tani przelot czarterem/tanimi liniami i nocleg nie przez biuro podróży, tylko np. booking albo airbnb. Na Kanarach spokojnie znajdziesz mieszkanie nawet w lipcu na 5 dni za ok. 600 euro. Fuertaventura ma piaszczyste plaże. Kwestia przelotu. www.booking.com/searchresults.en-gb.html?ss=Fuerteventura&ssne=Fuerteventura&ssne_untouched=Fuerteventura&label=gen173nr-1FCAEoggI46AdIM1gEaIkBiAEBmAEJuAEHyAEM2AEB6AEB-AELiAIBqAIDuALd6M6UBsACAdICJDZmNzI3YmM4LWZjMDgtNDY0YS05ZTkzLTIzYzBlNTg4NWEzZtgCBuACAQ&sid=95aa891362af2f3154570b3e82b958a4&aid=304142&lang=en-gb&sb=1&src_elem=sb&src=searchresults&dest_id=752&dest_type=region&checkin=2022-07-04&checkout=2022-07-09&group_adults=3&no_rooms=1&group_children=1&age=12&sb_travel_purpose=leisure
      • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:14
        Gdzie szukać tanich lotów? Możesz polecić stronę, gdzie te tanie loty można znaleźć? Bo dziś sprawdzałam kilka wyszukiwarek niby tanich lotów,w lipcu ceny dosyć wysokie. Najlepsze było to że Meksyk kwatera dla 4 osób na pięć dni to koszt 3 tys, przy plaży, pięknie, ale przelot to jakaś masakra. 8 tys w obie strony dla dwóch osób, lot bezpośredni bodajże. Oczywiście nie celuję w Meksyk, raz że pora deszczowa, dwa, że loty drogie.
        • mieszkanienaturalnie Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:18
          Może bezpośrednio na ryanair, wizzair, albo easyJet. Ja latam często i dość tanio, głównie ryanairem.
        • taje Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:21
          Niestety nie mieszkam teraz w Polsce więc trudno mi doradzać, ale z doświadczenia ostatnich lat wiem, że w Polsce masz większe szanse znaleźć tani czarter niż poza Polską. Zadzwoń do TUI czy Itaki z pytaniem o sam przelot.
        • sandy_cheeks Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:27
          Ja lukam tu: www.google.com/flights
          Na Teneryfę w sierpniu najtaniej dla 4 osób mi wyszukało cos za 4,7k, bo w zeszłym tyglu się interesowałam…
        • bergamotka77 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:14
          Tanie w wakacje? To sprzeczność.
          • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:17
            Też prawda. Może powinno być jak najtaniej i na poziomie podstawowym. Ma być słońce, piaszczysta plaża. A jeśli nie, to chociaż pogoda, słońce, aquapark, basen, zjeżdżalnie.
            • bergamotka77 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:19
              Za aquapark k zjeżdżalnie płacisz dodatkowo tongue_out
              • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:25
                Weź przestań.
                Prześwietliłaś moje wyniki wyszukiwania?
                Nie wszędzie tak jest.
    • agus-ka Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:29
      Tania jest Bulgaria
      • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:46
        Patrzyłam, drogo w tym terminie. Ale jeszcze popatrzę. Może coś będzie.
      • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:26
        Patrzyłam, w tym terminie od 8500 zakwaterowanie, przelot + śniadanie. Wszędzie drogo jak diabli.
    • nicknanowyrok Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:41
      A dlaczego ma być piaszczysta? Od paru lat wolę skaliste chorwackie.
      • madame_edith Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:46
        Ty wolisz, ona najwyraźniej nie, skoro pyta o piaszczyste
      • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:47
        Chorwacja jest naprawdę piękna, kwatery nawet sensowne, przelot drogi, bo auto w grę nie wchodzi. Patrzyłam nawet połączenie kolejowe, nic konkretnego nie znalazłam.
        • nicknanowyrok Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:52
          Dwa lata temu przelot był bardzo tani. Koniec siepnia z KRK do Zadaru 350 zł w obie strony LOT-em. Split około 100 wiecej.

Ale rzeczywiście, Chorwacja raczej samochodem.
          • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:55
            Ja mogę tylko w lipcu i to konkretna data.
            Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Spróbuję z termami na Słowacji.
            • taje Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 20:57
              No ale piaszczystej plaży raczej tam nie uświadczysz...
    • mmarrta Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:04
      Popatrz na Bułgarię i lot tanimi liniami. Ja lecę pod koniec sierpnia. Za 6 osób, lot i zakwaterowanie w hotelu nad samym morzem, bez wyżywienia zapłaciłam ok 5800 zł.
      • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:12
        Bo to koniec sierpnia, prawdopodobnie dlatego taka cena. Ja mam urlop w środku sezonu. Ale może polecisz stronę gdzie zarezerwowalaś?
        • mmarrta Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:26
          Bilety na Wizzair, 6 biletów i dwie walizki po 20 kg za ok. 3800, hotel przez booking, ok 2000 zł. Wydaje mi się, że sierpień jest droższy od lipca, ale to może bardziej w krajach takich jak Włochy czy Hiszpania. Ogólnie rzecz biorąc polecam polowanie na tanie bilety i rezerwację noclegów we własnym zakresie.
          • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:45
            Lipiec jest środkiem sezonu nie koniec sierpnia, choć faktycznie jeśli chodzi o Włochy to może jest inaczej.
          • stavros2002 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 22:22
            Koniec sierpnia w Bułgarii to już koniec sezonu. Sporo miejsc się już zamyka.
            • mmarrta Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 22:42
              Jeśli w związku z tym będzie tam mniej ludzi to bardzo mi to odpowiada smile
    • bergamotka77 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:11
      4 osoby na tydzien za granicę za 8 tys. w tym 3 dorosle? Aha.
      • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:13
        5 dni. Jestem realistką i podobnie myślę że raczej mało prawdopodobne, pozostaje Bałtyk lub Słowacja.
        • annaboleyn Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:21
          Bałtyk w sezonie to będzie piekło, serio. Kosztowne piekło. To juz raczej ta agroturystyka nad jeziorem. Przynajmniej niedrogo i bez tłumów. Gwarancja pogody (lub nie) taka sama, jak nad Bałtykiem, z tym, że burza nad jeziorem jest urocza, a jezioro się szybko nagrzewa wink (sprawdzić, czy nie jesteś na jachcie)
          • hanusinamama Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:37
            Na 5 dni nad morzem mozna jak jest stosunkowo blisko. Ja jade 3 godziny wiec mogę spokojnie jechac na 5 dni. Wszelkie miejsca turystyczne beda raczej pełne ludzi...bo jednak spora częśc odpuscii sobie zagraniczne wyjazdy
          • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 22:52
            Byłam w tamtym roku w Gdańsku. Była piękna pogoda jak nigdy, upał, morze ciepłe. Było pięknie. Nocowaliśmy na rynku. W sensie prawie przy Neptunie🙂 środek sezonu i niezbyt drogo. Kilka lat temu w Sopocie, zimno, nudno i jakoś tak nieswojo. Oprócz molo, nic szczególnego.
      • bergamotka77 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:56
        To muszą być 2 pokoje albo apartment.
        • bergamotka77 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:57
          *apartament
    • korniz Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:26
      Czarnogóra, Bosnia ,Balaton . Ja bym poszla do zaufanego biura podróży i bym się zapytała co mogą zaoferować. Ja tak zrobię jak wrócę z wczasów w Polsce. Bo też nie mam pomysłu na sierpień. A może jakaś wycieczka .
      • hanusinamama Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:39
        czarnogóra za tyle kasy?? Jakim cudem? Byliśmy ze starszą córką zanim sie młodsza urodziła (czyli 6 lat temu) i wtedy tyle zapłąciliśmy ponad 8 tysiecy za 2 tygodnie. I wiem ze tu jest 5 dni ale to nie ejst kwestia, ze pąłci sie wtedy połowe. Od wielu lat Czarnogóra nie jest tania.
        Balaton w lipcu....hmmm
        • panipoczterdziestce Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:42
          To jest Bułgaria za 5 dni w środku lipca że śniadaniem przelotem kwatera, 8500 tyś za Bułgarię.
          • korniz Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:49
            Na 5 dni ja bym pojechała na termy albo gdzieś nad jezioro. Za granice za krótko . Do Hiszpanii są takie krótkie ale nie wiem jaki koszt z biurem.
        • bergamotka77 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 21:54
          W tym roku koszt wakacji z przelotem wzrósł nawet i o 25 proc.
      • stavros2002 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 22:23
        Bośnia i plaża??? Czarnogóra i milion Rosjan/Serbów na każdym skrawku brzegu?

korniz napisała:

> Czarnogóra, Bosnia ,Balaton . Ja bym poszla do zaufanego biura podróży i bym
        > się zapytała co mogą zaoferować. Ja tak zrobię jak wrócę z wczasów w Polsce. Bo
        > też nie mam pomysłu na sierpień. A może jakaś wycieczka .
    • tol8 Re: Gdzie na wakacje 29.05.22, 23:31
      Bułgaria jak najbardziej
      • apallosa Re: Gdzie na wakacje 30.05.22, 00:51
        A musi być upał?
        To Hiszpania może? I niekoniecznie wybrzeże Morza Śródziemnego, może i północ się nada? Chociaż tam wieje okrutnie...
        Dlaczego wszyscy pakują się w największy ścisk ,tłok i popularne miejscowości? Znam miejsca,gdzie nawet w sezonie wielkiego tłoku nie ma- taka Łotwa na przykład. Pusciutkie , bardzo szerokie, piaszczyste plaże, a czy teraz drogo, to nie wiem ..albo Estonia ? Moje marzenie to Bornholm, jeszcze tam nie byłam....
    • lot_w_kosmos Re: Gdzie na wakacje 30.05.22, 05:38
      Balaton.
      Niedtogi camping z domkami .
      Wyżywienie na własną rękę.
      Dojazd autem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka