Dodaj do ulubionych

Robaki zjadające plastik

11.06.22, 09:34
www.rmf24.pl/nauka/news-superrobaki-ktore-jedza-plastik-obiecujace-odkrycie-naukowco,nId,6086458#crp_state=1
Słyszałyście o tym? Mnie się od razu przypomina mój sen sprzed 30 lat, gdy jeszcze byłam dzieckiem. Bardzo dziwny sen, wyglądał jak reportaż. Męski głos mówił, że "ludzie stworzyli bakterie pożerające plastik, jednak im bardziej posmakowało ludzkie mięso". I te bakterie pożerały żywcem zainfekowanych nimi ludzi. W tym śnie uciekałam ale jednak im nie uciekłam. Jakoś jak przeczytałam tę wiadomość z linka to mi się ten sen przypomniał...
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 09:41
      klimat.rp.pl/zdrowie/art35966151-naukowcy-odnalezli-mikroplastik-we-krwi-czlowieka

A więc stało się. Zjedzą nas wizjonerze.
    • 35wcieniu Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 09:41
      No o bakteriach rozkładających plastik to od kilku lat słychać. O superrobakach nie słyszałam.
      • bistian Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 09:49
        35wcieniu napisał(a):

> No o bakteriach rozkładających plastik to od kilku lat słychać. O superrobakach
        > nie słyszałam.

Też czytałem o bakteriach rozkładających plastik i o wyhodowanych bakteriach, które robiły to szybko i zostały zniszczone przez naukowców, żeby się nie rozlazły po świecie, ale to drugie, to pewno fałszywka.

Grzyby są niezłe. Rozkładają plastik, silną chemię, jakieś smoły, farby, kleje i inne dziadostwa, do postaci nieszkodliwej. Tutaj, te od plastiku

tech.wp.pl/grzyby-zjadajace-plastik-moga-pomoc-w-rozwiazaniu-globalnego-problemu,6629262642018848a
    • borsuczyca.klusek Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 09:43
      Ciekawe co będzie zawierała kupa takich robali 🙄
      • bistian Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 09:55
        borsuczyca.klusek napisała:

> Ciekawe co będzie zawierała kupa takich robali 🙄

Szczątki niestrawione do ponownego pożarcia i bakterie, które się tym zajmują. Koleżanka sąsiadki szwagra mojego syna, mówiła, że bakterie te, oprócz plastiku, zjadają również paznokcie surprised
        • borsuczyca.klusek Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 09:57
          Palec ci w oko bistian 🙄
          • bistian Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 10:04
            borsuczyca.klusek napisała:

> Palec ci w oko bistian 🙄

Raczej, szpon big_grin
            • borsuczyca.klusek Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 10:09
              😎
    • bigimax4 Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 09:54
      rozplenienie jakiejs bakterii na swiecie , brzmi obiecujaco
    • krwawy.lolo Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 10:12
      Mnie się marzy robak zjadający wątki o rzekomych Polkach/Polakach, Niemkach/Niemcach ... itp., jakby ich/je cokolwiek szczególnego charakteryzowało poza językiem urzędowym.
      • bigimax4 Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 10:38
        Byt ksztaltuje swiadomosc , wiec wypieranie ze nie ma roznic pomiedzy narodami, jest mozna powiedziec delikatnie , plytkoe i glupie
        • snajper55 Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 11:31
          bigimax4 napisał:

> Byt ksztaltuje swiadomosc , wiec wypieranie ze nie ma roznic pomiedzy narodami,
          > jest mozna powiedziec delikatnie , plytkoe i glupie

Więc uważasz że byt minstra i byt naczelniczki poczty z Pacanowa niczym się nie różnią?

S.
      • krwawy.lolo Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 11:39
        A jeszcze, ten robak powinien zżerać wpisy, jakoby można było po wyglądzie rozpoznać Polaka/Ruska/Turka (dowolnie). To jest kompletna głupota wynikająca z myślenia życzeniowego.
        • krwawy.lolo Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 11:48
          Mam jeszcze jedną misję dla robaka, zżeranie skrótów.
    • snajper55 Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 11:36
      No to wyobraźmy sobie, że takie coś zżerające plastik wymknie się spod kontroli jak jakiś wirus i zeżre cały plastik na Ziemi... Wrócimy do epoki kamienia łupanego? Chyba nie, bo kto dziś potrafi robić narzędzia z kamienia?

S.
      • milva24 Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 11:42
        Teorię o obróbce kamienia w celu wytworzenia narzędzi znam, w praktyce nie sprawdzałam.
        • snajper55 Re: Robaki zjadające plastik 11.06.22, 11:43
          milva24 napisała:

> Teorię o obróbce kamienia w celu wytworzenia narzędzi znam, w praktyce nie spra
          > wdzałam.

To byś była wodzem plemienia. 😄

S.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka