Dodaj do ulubionych

Blat kuchenny?

26.07.22, 19:56
Przygotowując się do remontu kuchni, mam kolejne pytanie. Jakie macie blaty kuchenne? Z czego? Jakie widzicie wady, zalety? Co polecacie? Dziekuję.
Obserwuj wątek
    • agniesia331 Re: Blat kuchenny? 26.07.22, 21:48
      Bialy kamień,błyszczy,piękny. I widać każdy syf na num typu kropla soku. Nie polecam.
      • amsterdama Re: Blat kuchenny? 27.07.22, 05:58
        Szkoda, bo taki by mi pasował.
    • anilorak174 Re: Blat kuchenny? 26.07.22, 21:53
      Mam taki jak poniżej.
      Konglomerat akrylowy. Uwielbiam niezmiennie od 10 lat.
      W łazience mam kwarcogranit.
      • amsterdama Re: Blat kuchenny? 27.07.22, 05:58
        Żadnych wad?
        • anilorak174 Re: Blat kuchenny? 27.07.22, 06:28
          Dla mnie żadnych. Brudu i okruchów nie widać, jest ciepły w dotyku, nie plami się, jest odporny na temperaturę.
          I wyglada jak zrobiony z 1 kawałka (ma kształt litery U), bo łączenia są szlifowane.
          Jedyne co może się komus nie podobac, ze jest taki półmatowy (mi to odpowiada).
    • tanebo001 Re: Blat kuchenny? 26.07.22, 22:04
      Marmur
      • amsterdama Re: Blat kuchenny? 27.07.22, 05:58
        Polecasz?
      • triismegistos Re: Blat kuchenny? 27.07.22, 08:38
        Tanebo, jak ty coś już powiesz 😂
    • dr.amy.farrah.fowler Re: Blat kuchenny? 27.07.22, 06:20
      Granit i jest idealny.
    • nena20 Re: Blat kuchenny? 27.07.22, 07:51
      Zamówiłam granit satynowy absolute Black. Kamień jest piękny, jednolity i nie ma tego poleru jak na pomnikach.
    • 71gosik Re: Blat kuchenny? 27.07.22, 08:05
      Laminowany z Egger. Świetnie się użytkuje.
    • aqua48 Re: Blat kuchenny? 27.07.22, 09:59
      Mam blat drewniany. Trzeba go co jakiś czas olejować (przecieram szmatką umaczaną w oleju jadalnym) i nie powinno się kroić bezpośrednio na nim, to jego jedyna wada. Jest piękny i cudnie się starzeje.
    • efka_454 Re: Blat kuchenny? 27.07.22, 11:38
      Drewniany, z drewna klejonego (żden fornir). W dwóch poprzednich kuchniach ikeowski bukowy, obecnie dębowy zamawiany w stolarni. Wszystkie olejowane, pierwsze dwa trzema warstwami: pierwszy użytkowany przez chyba 5-6 lat bez dodatkowych olejowań; drugi użytkowany przez 4 lata, też bez poprawek. Obecny olejowany tylko dwoma warstwami, na razie użytkowany od roku, wszystko ok.
    • 35wcieniu Re: Blat kuchenny? 27.07.22, 11:40
      Zwykły biały marketowy. Nie dzieje się z nim nic.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka