Dodaj do ulubionych

Dzis urodziny Michaela Jacksona

29.08.22, 13:45
Ech, dzisiaj juz takich supergwiazd nie ma.
No kto dosiega jego poziomu geniuszu?
Ale tez widac jak zmienila sie mentalnosc spoleczenstwa.
Pamietam Michaela prowadzajacego sie w towarzystwie maloteletnich chlopcow , jego przyjaznie z dziecmi.
Wyobrazacie sobie, aby wspolczesny 30,40 kilkuletni piosenkarz robil cos takiego?
Brakuje Wam Michaela I jego tworczosci?
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 13:49
      Miszel Żaksą nam lata. I cieszymy się, że niewiele go nadają.
    • pasquda77 Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 13:53
      Głupia jesteś czy udajesz?Takie peany ku czci pedofila?🤮🤮🤮
      • ichi51e Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 14.11.23, 15:43
        ostatecznie chyba jednak nic nie udowodniono.
    • malia Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 13:58
      Nie brakuje mi go, a już pomysł, żeby przezywać jego urodziny jest kuriozalny
    • aqua48 Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 14:17
      Zmarli nie obchodzą urodzin. A Jackson nie był żadnym geniuszem. Był piosenkarzem i lekomanem z mocno pokręconą psychiką.
      • tanebo001 Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 14:22
        I był świetnym tancerzem. Fred Aster zadzwonił do Jacksona i komplementował jego taniec www.grunge.com/678839/the-real-reason-fred-astaire-once-called-michael-jackson/
        ilu znasz takich tancerzy?
        • aqua48 Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 14:46
          tanebo001 napisał:

> I był świetnym tancerzem.
          > ilu znasz takich tancerzy?

No kliku znam. Barysznikow, Michael Flatley, Joaquin Cortes
      • veryvery Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 14:24
        Nie no, geniuszem może nie był ale jednak był bardzo utalentowanym człowiekiem. Zresztą w dzieciństwie uchodził za genialne dziecko 😄, ale wybitnie śpiewające dzieci to nie jest nie wiadomo jak nieslychana rzadkość
      • hanusinamama Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 14:50
        Talentu nie mozna mu ujmowac. Nie dośc ze miał telent to jego muzka to kawał historii. Jego teledyski są dzisiaj kultowe.
    • sueellen Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 14:33
      Może i był genialny, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że wykorzystywał seksualnie nieletnich. Gdyby żył, to by teraz siedział.
      • hanusinamama Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 14:51
        Nie wiesz czy by siedział. Nie bronie ze względu na jego muzykę. Nie ma dowodów, są zeznania 2 kolesi, którzy jakos dorośli zmienili zdanie. I tak ofiary przemocy po latach tak zeznają...ale tu nei wiadomo czy to oni byli ofiarami jego....czy on był ofiarą wszystkich, któzy chcieli uszczknąc z jego fortuny.
    • smoczy_plomien Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 23:15
      A ja mam dla niego morze empatii. To był człowiek psychicznie zwichrowany przez ojca, który tresował go do sukcesu, żeby dziecko utrzymywało całą rodzinkę. Prawdopodobnie był kochany warunkowo, tylko za sukcesy, więc oddał się pracy chcąc zasłużyć na miłość ojca. Nie miał żadnej ostoi, nikogo, kto by go kochał bezwarunkowo. Zmieniający się kolor skóry to też dziwna historia. Na pewno miał multum operacji plastycznych. Nie miał dzieciństwa. Prawdopodobnie stąd ta tęsknota do dzieci i jego Nibylandia. Oczywiście nie wykluczam, że mógł mieć skłonności pedofilskie, ale zdaje się, że w żadnej sprawie nie zostało to ostatecznie udowodnione, a jego dzieci stoją mocno po jego stronie. Dla mnie jednak przede wszystkim on był ofiarą. Wyobrażam go sobie jako skrzywdzonego człowieka, o niskim poczuciu wartości, samotnego, zdradzonego przez najbliższych. Wiele rzeczy wokół niego jest dziwnych i niewyjaśnionych. Ja np. nie do końca wierzę, że jego dzieci, są jego biologicznie. Myślę, że gdyby żył kilka dekad później, to wszystko byłoby inaczej i jemu byłoby łatwiej. W tym wszystkim był mega utalentowany i zapewne wrażliwy, więc całe okrucieństwo świata odbierał podwójnie. Dla mnie Król i nie mogę się pogodzić z jego wykluczeniem.
      • fragile_f Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 00:33
        >Oczywiście nie wykluczam, że mógł mieć skłonności pedofilskie, ale zdaje się, że w żadnej sprawie nie zostało to ostatecznie udowodnione, a jego dzieci stoją mocno po jego stronie.

Chyba sobie jaja robisz. Widzialas dokument w ktorym jego ofiary ze szczegolami opowiadaja jak rodzice przywozili je do jego domu i co im robil?

Jackson BYL pedofilem, zniszczyl zycie co najmniej kilkorga dzieci. Oczywiscie, byl tez ofiara, ale to nie zmienia faktu, ze molestował dzieci.
        • sweterwkrate Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 09:39
          Ja widziałam dokument, w którym udowodnili komuś ciągnięcie kasy a nie wykorzystanie.
        • ichi51e Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 14.11.23, 15:44
          story to dokument - ja śledzę temat chętnie zobaczę.
      • atoness Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 14.11.23, 18:37
        smoczy_plomien napisała:

> Ja np. nie do końca wierzę, że jego
        > dzieci, są jego biologicznie.

Ten fragment sprawia, że żadnego z pozostałych przedstawionych tutaj przez ciebie przekonań nie można traktować poważnie.
    • volta2 Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 23:21
      jak patrzę na teledysk do lambady to się zastanawiam, jak to mogło być światowym objawieniem?
      a majkela mi nie brak, bo często leci w radiu pogoda i wtedy jadę na full
      • boogiecat Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 00:02
        Co sie czepiasz teledysku Lambady?

I dlaczego wogole o nim tu piszesz?
        • volta2 Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 00:34
          żebyś połączyła kropki, za trudno?
          • boogiecat Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 14:37
            a nie mozesz normalnie wytlumaczyc?
            • krwawy.lolo Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 14:51
              Dedukuję, że pani posiada pedolfilskie skojarzenia oglądając tańczące dzieci, kiedy klip nie wywołał żadnego bulwersu w tym aspekcie.
              • alpepe Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 14:57
                A powinien był.
                • majenkirr Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 14.11.23, 16:08
                  alpepe napisała:
                  > A powinien był.

Serio? Tańczące dzieci Cię tak obruszaja?

• boogiecat Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 16:03
                okryste, nie pamietam niczego takiego
                z Lambady pamietam, ze bylo widac majtki doroslych
    • agnes_gray Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 23:35
      Powinien być tu bardziej doceniany, przecież stworzył hymn tego forum 😉
      Tekst linku
      • majenkirr Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 14.11.23, 16:10
        big_grinbig_grin
    • ga-ti Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 23:41
      Nie wiem, z jednej strony to moje podstawówkowe dyskoteki, choć nie jest to mój ulubiony rodzaj muzyki. Ale kawałek historii muzycznej jednak. Z drugiej strony, jego mit upadł, nie mogę się otrząsnąć po filmie, w którym chyba dwóch facetów opisuje swoje relacja z Michaelem, obrzydliwe. Ale czy udowodnione? I jak napisała Smoczy Płomień, finalnie to był biedny, samotny człowiek, bardzo, bardzo poturbowany i raniący siebie samego.
      Bardzo smutna historia. Nie chcę jednak o nim myśleć, bo te wszystkie niejasności jego relacji z dziećmi mnie powalają.
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 23:45
        Ci dwaj faceci to przede wszystkim chcieli kasę wyciągnąć.
      • sueellen Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 23:49
        Ok. Był samotny, nieszczęśliwy, ograbiony z dzieciństwa, wrażliwy, niezrozumiany. Tylko czy to w jakikolwiek sposób usprawiedliwia pedofilię? Oczywiście mógł paść ofiarą perfidnych oszustów, tyle że pojawiło się ich ciut zbyt wielu.
        • ga-ti Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 23:57
          Absolutnie nie usprawiedliwia (nic nie usprawiedliwia pedofilii). Nie śledzę i nie wiem, czy udowodniono, czy wogóle jakiś sąd bada i weryfikuje zeznania światków. Dlatego nie wiem, co myśleć. Nie mogę patrzeć na niego, słuchać i nie zastanawiać się, co jeśli to prawda. Ble...
        • bylam.stara.mostowiakowa Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 29.08.22, 23:59
          Może dlatego, Bo miał gigantyczne pieniądze? Nigdy bym nie broniła pedofilów, ale np. M. Culkin zaprzeczał, jakoby MJ zachował się wobec niego niestosownie. Zresztą ci dwaj tancerze początkowo też go bronili, dopiero jako dorośli go oskarżali. Podkreślam, że nigdy bym pedofila nie broniła, choćby nie wiadomo jakim bym geniuszem, ale Jackson miał swego czasu dużą fortunę i chyba sporo osób miało ochotę coś z niej uszczknąć.
          • hanusinamama Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 14:48
            Myśle tak samo. Nie ze względu na jego muzykę czy dokonania...ale nie ma wyroku.
        • hanusinamama Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 14:47
          Chyba tej pedofilii to mu nikt nie udowodnił. Nie bronie jego ale nie wiadomo czy ci panowie to faktyczne ofiary, czy osoby chcące na tym coś ugrać dla siebie.
          Z tyłu głowy mam, ze mogł krzywdzić dzieci...ale też był wykorzystywany przez wszystkich. Chyba nikt go nie kochał. Kazdy chciał jego kasy.
          • klaramara33 Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 16:12
            Odrzucono wniosek z powodu formalnego przez sąd.
            • ichi51e Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 14.11.23, 15:55
              no nie do końca.

"District Attorney Gil Garcetti said that the settlement did not affect criminal prosecution and that the investigation was ongoing.[131] Jordan Chandler was interviewed after the settlement by detectives seeking evidence of child molestation, but no criminal charges were filed.[132] On May 2, 1994, the Santa Barbara County grand jury disbanded without indicting Jackson, while a Los Angeles County grand jury continued to investigate the sexual abuse allegations.[133][134]

On April 11, 1994, the grand jury session in Santa Barbara was extended by 90 days, allowing DA Sneddon to gather more evidence. Prosecution sources said they were frustrated in their grand jury probe, failing to find direct evidence of the molestation charges.[135] The final grand jury disbanded in July without returning an indictment against Jackson.[136]

The Chandlers stopped co-operating with the criminal investigation around July 6, 1994.[137] Until that time, Jordan Chandler had indicated his possible willingness to testify according to prosecutors.[138] The police never pressed criminal charges.[126] Citing a lack of evidence without Jordan's testimony, the state closed its investigation on September 22, 1994.[139] District attorney Sneddon and Lauren Weis, head of the county DA's Sex Crimes Unit, said that ending the investigation did not reflect any lack of faith in the alleged victims' credibility. The entire investigation involved two grand juries and more than 400 people interviewed over a period of 13 months.[29][105]

Sneddon said several leads were explored which were later discovered to be false.[140] According to the grand juries, the evidence presented by the Santa Barbara police and the LAPD was not convincing enough to indict Jackson or subpoena him,[133] even though grand juries can indict the accused purely on hearsay evidence.[141] According to a 1994 report by Variety, a source in contact with the grand juries said that none of the witnesses had produced anything to directly implicate Jackson.[111] According to a 1994 report by Showbiz Today, the grand jurors claimed that "no damaging evidence was heard" and they "did not hear any damaging testimony" during the hearings.[133]

In February 1994, the Santa Barbara County Grand Jury convened to assess whether criminal charges should be filed. The Los Angeles County Grand Jury began in March 1994.[29] By 1994 prosecution departments in California had spent $2 million and convened two grand juries, but Jordan Chandler's allegations could not be corroborated.[108] In September, Sneddon and Garcetti admitted the 18-month investigation had produced no evidence against Jackson.[142] The FBI files on Michael Jackson, released after Jackson's death, also noted that the prosecution had no outstanding leads.[143]"
    • barattolina Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 14:57
      Brakuje. Za dzieciaka słuchałam albumu Bad na Kasprzaku.
      Potem Dangerous na wieży z Diory i do dziś pamiętam zapach nowości kasety po zdjęciu folii.
      Chyba nie ma człowieka na ziemi, który nie znałby MJ.

To samo Madonna - na starość poszłam na jej koncert w Warszawie w 2009r i było naprawdę super.
      Na koniec koncertu, jak Madonna zeszła ze sceny z głośników usłyszeliśmy Don’t Stop 'Til You Get Enough. Każdy znał ten kawałek.

Wielkie gwiazdy - wielkie emocje. W moim przypadku przynajmniej.

• klaramara33 Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 16:09
      Brakuje, to mój muzyczny idol. Raczej wątpię, że był pedofilem.
    • juzustempy Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 16:16
      Pochodził z rodziny Świadków Jehowy, myślę, że to wiele tłumaczy. A pedofilii mu nigdy nie udowodniono.
    • tanebo001 Re: Dzis urodziny Michaela Jacksona 30.08.22, 23:43
      Co by nie mówić to był ważnym kamieniem milowym popkultury. W zasadzie stworzył teledysk. Nie on nagrał pierwszy ale przed nim w zasadzie teledyski sprowadzały się do tego że pokazywały artystę. Jego teledyski to etiudy filmowe z całą fabułą. Bed to w zasadzie film w odcinkach. Black & White trwa trwa dwa razy dłużej niż piosenka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka