Dodaj do ulubionych

Pomocy!👩🏻‍🍳

04.10.22, 13:25
Mam wielki, prawie 2 kg filet z halibuta, zamrożony, ale się rozmraża, więc muszę dziś zadziałać . Co i jak z niego zrobić??
Obserwuj wątek
    • yenna_m Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:27
      Rybę po grecku. Zeżrę w kazdej ilości.
      • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:31
        Ryba po grecku jest chyba trochę skomplikowana, co? Poza tym seler u mnie jest rzadko spotykany, nie znajdę w pierwszym lepszym sklepie. Zapomniałam dodać, że potrzebuję jakiś w miarę prosty sposób na tego halibuta…
        • daniela34 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:32
          Upiec polane masłem klarowanym/oliwą, obsypane przyprawami i przykryte natką pietruszki?
          • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:34
            W piekarniku?
            • daniela34 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:36
              Tak, z oliwą nie przesadzać, bo jak ktoś niżej napisał- to dość tłusta ryba.
              • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:38
                W naczyniu żaroodpornym, czy w metalowej formie? Nasmarować go oliwą, polać cytryną, sól, pieprz? Coś jeszcze?
                • daniela34 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:41
                  Możesz dać pieprzy ziołowego albo cytrynowego jak masz. Ludzie dają paprykę i czosnek, ale tu się przyznam, że ja nie lubię połączenia delikatnych ryb z takimi mocnymi smakami. Jak masz świeżą/suszoną zieleninę (koperek, szczypiore, pietruszkę), to możesz przyprawy i posiekane zielone zmieszać z oliwą, nasmarować rybę i piec. Ja piekę w takich głębszych, żaroodpornych formach.
                  • daniela34 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:42
                    Tu masz temperatury (nie zweryfikuję, bo ja piekę "na oko-chłop w szpitalu umarł" ale może będą jakimś punktem orientacyjnym

                    www.wholesomeyum.com/baked-halibut/
                  • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:44
                    To mi wygląda na łatwy przepis! Albo po prostu w panierce. Robisz czasem surówkę z kapusty kiszonej?
                    • daniela34 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:48
                      A robię: kiszona kapusta, marchewka (jak kupuję kapustę sałatkową, już z marchewką, to marchewki osobno nie dodaję), jabłko, kminek, oliwa.
                    • pade Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:48
                      Ja robię. Z kapusty, marchewki i jabłka. Do tego obowiązkowo kminek, oliwa, odrobinę cukru i pieprz czarny.
                      • dominika9933 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 19:23
                        Robię identycznie surówkę, halibuta też bym upiekła, w naczyniu albo w folii, koperek, sól, biały pieprz, trochę oliwy lub masła.
                    • primula.alpicola Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:14
                      Tak, ja też bym go upiekła.
        • szmytka1 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:38
          W moim domu ryba po grecku to tylko marchew, cebula, przecier pomidorowy, pieprz i sól, wersja uboga w porównaniu do tych wielowarzywnych, ale tak wyniosłam.z domu rodzinnego i nam smakuje.

          Lubie jeszcze rybę w panierce
          z cebula duszona i zalane smietana i albo odparować z sie zagęści na patelni, albo zapiec calosc w piekarniku
          • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:40
            Ryba w panierce i później jeszcze zalana śmietaną? Kwaśną??
            • szmytka1 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:45
              Smażysz w panierce z maki. Obok smażysz cebulkę. Kladzisz do jednego naczynia, albo na 1.patelnie rybę na cebulce albo do naczynia zarrodpornego. Zalewasz śmietana. Ja łącze słodka z kwasna, pół na pol, bo nie lubię zdecydowanie kwasnego albo zdecydowanie słodkiego, 30 z 12 albo 18.mieszam, sole i pieprze jeszcze
              Lubię smak posredni STAD 2 RODZAJe smietany. Raz próbowałam z jogurtem, ale to nie byl.dobry pomysl. Tylko, że nie jestem ekspertem od tej potrawy, bo to jednak bomba kaloryczna i nie powinnam tego czesto jadąc, więc jak ktoś dopisze, że wie lepiej jak to zrobić, to nie będę.sie.upoerac przy swojej wersji.
              • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:48
                Sprobuję tak kiedyś z dorszem, bo on jest taki suchy, że jeszcze nigdy mi nie wyszedł zjadliwy. Może jakby go rzeczywiście wymoczyć w śmietanach i smażonych cebulach??
                • gaga-sie Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:58
                  Spróbuj jeszcze tak: obsmaż rybę w samej mące. Na dno naczynia daj pokroonego w talarki pora, najlepiej białą część, grube plastry pomidora, można zdjęć wcześniej skórkę, rybę i wszystko zalej słodka, przyprawioną śmietanką. Ja do śmietanki daję zgnieciony czosnek, sól i pieprz. Wszystko zapiecz, podawaj z czym chcesz: ryżem, kasza bulgur itp.
                • aqua48 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:04
                  Dorsza się w mleku moczy.
                  • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:08
                    O! Tego nie wiedziałam! Jak długo ma siedzieć w tym mleku?
                    • aqua48 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 19:54
                      magdallenac napisała:

                      > O! Tego nie wiedziałam! Jak długo ma siedzieć w tym mleku?

                      Najlepiej całą noc w lodówce, ale może być i parę godzin - jak zalejesz go mlekiem rano to na obiad będzie w sam raz. Przepraszam, że odpowiadam teraz ale zapadłam po obiedzie w sen jesienny..
                      • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 20:17
                        I tak dobrze, że się obudziłaś przed wiosną! Sprobuję tego triku z dorszem następnym razem. Dzięki!
                • szmytka1 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:06
                  No ja właśnie najczęściej to z dorsza robie
                • massinga Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:30
                  Dorsza to ja lubie ze smietana. Smazy sie ziemniaki w kostke, osobno smazy cebule i czosnek pokrojone w plasterki. Ryba ma byc ugotowana i podzielona na piorka. A potem w garnku to wszystko sie miesza, dodaje grzyby z puszki, smietane i przyprawia sola i pieprzem. Po 15 minutach, w zaroodporne naczynie, starty ser na to i na 20 minut do piekarnika.
              • szmytka1 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:07
                A i panierka u mnie z jajka i mąki a nie samej mąki. Na bogato 😆
        • jednoraz0w0 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 15:23
          > Poza tym seler u mnie jest rzadko spotykany

          Korzeniowy? Masz Sprouts Market na dzielni?
          • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 15:28
            Nie mam w ogóle takiego sklepu. U nas seler korzeniowy jest tylko w Whole Foods i to nie zawsze☹️
            • mysiulek08 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 05.10.22, 01:41
              u mnie tez korzeniowy seler jest towarem deficytowym, zastepuje naciowym, najgrubszymi czesciami lodygi

              do sosu 'po grecku' drobno kroje, do rosolu wrzucam kawalki lodyg zwiazane nitka razem z zielonym z pora, do aromatyzowania zup tak samo, do jarzynowej, barszczu ukrainskiego kroje troche 'grubiej' niz do sosu itp
    • andaba Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:28
      Obiad smile

      Jak się odmrozi, to pewnie przestanie mieć dwa kilo.

      Ja preferuję rybę w panierce (poza tymi, które się smaży w całości)
      Potem można z kanapką zjeść, jak z obiadu zostanie.
      • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:33
        To jest filet, taki stek w jednym wielkim kawałku, jeśli uda się pokroić, bez rozwalenia, to rzeczywiście ta opcja w panierce mi się podoba. Z surówką z kapusty kiszonej.
        • pade Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:50
          Nie rób w panierce. Halibut jest tłusty, szkoda go do panierki. Ja piekę tak jak Daniela opisuje.
          Rybka, pieczone ziemniaki i surówka z kapusty, mniamsmile
          • daniela34 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:52
            Tak, mnie też by było szkoda halibuta do panierki.
            A na marginesie- do panierki polecam ususzyć sobie bułki i własnoręcznie (własnomaszynkowo) zmielić. Mniam, mniam.
          • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:56
            Chyba nie kojarzę halibuta, wydawało mi się, że on jest taki suchy jak dorsz. Upiekę go tak jak proponujecie i podam z surówką z kapusty i pieczonymi ziemniakami. Ostatnie (chyba) pytanie- w tym piekarniku- odkryty, czy zakryty? Dzięki wszystkim za pomoc!
            • daniela34 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:59
              Oj nie, halibut to tłusta ryba. Dorsz faktycznie jest chudy.
              Ja piekę odkryte.
            • pade Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:21
              My często pieczemy zamrożoną rybę, więc tylko doprawiamy i zawijamy w folię aluminiową. wtedy nawet dorsz nie jest suchy.
              • dominika9933 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 20:27
                Zgadzam się z Pade i Danielą, po co panierka, halibut to fajna ryba, mało jej potrzeba; folia, ja robię w zamknięciu, a potem odwijam na koniec; naczynie w sumie podobnie.
    • gaskama Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:32
      Halibut to bardzo delikatna ryba. A dość tłusta (na plus dla mnie). Najłatwiej zrobić na parze. Można wcześniej zamarnować w czym się lubi.
      • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:36
        Nie mam tego ustrojstwa do gotowania na parze, ale chętnie bym spróbowała.
        • engine8t Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 22:47
          na grila smile
          • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 22:52
            Boję się, że się rozpadnie.
            • engine8t Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 23:05
              No kurde i ty tytaj pytasz majac taki eopcje ? Wezz zapytaj fachowaca a jak nie to meza i on zapyta smile
    • maleficent6 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:32
      Upiec w piekarniku lub usmażyć w panierce na patelni.
      Do tego pieczone ziemniaki, masło czosnkowe i jakas fajna surówka.
    • gulcia77 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:34
      Z halibutem się nie kombinuje. Albo para, albo upiec, jak radzi Daniela. Ewentualnie przyprawić, obtoczyć w mące i usmażyć - to ulubiona wersja moja i chłopa.
      • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:39
        Bez bułki tartej go smażysz?
        • gulcia77 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:01
          Bez. Przyprawiam solą, pieprzem cytrynowym i suszonym koperkiem. Obtaczam w mące i kładę na średnio rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy Sansa. I wsio. Do tego surówka z kiszonej kapusty i masz obiad miodzio. Halibut jest za delikatny w smaku, żeby go schrzanić panierką.
    • berdebul Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:51
      Fishcake.
      • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 13:57
        Co masz na myśli? Takie placki smażone ze zmielonej ryby?
        • aniani7 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:01
          Ja bym tak zrobila. Mam świetny przepis, ale w domu, jak poczekasz do wieczora, wyślę.
          • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:03
            Wyślij! Może da się zrobić te placki z dorsza??
            • primula.alpicola Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:17
              Na dorsza to szukaj sposobów w kuchni portugalskiej, mają go opracowanego do perfekcji.
            • aniani7 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 19:51
              Z dorsza wychodzą nawet lepsze
        • berdebul Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:20
          Tak. Robię fishcake + bułki hamburgerowe na zakwasie, różne sosy w miseczkach, pikle, warzywa i każdy sobie składa co lubi.
    • daniela34 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:00
      Chciałam powiedzieć, że przez ten wątek jestem GŁODNA.
      • gulcia77 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:02
        Ja też! A, że mam szpital w domu, to na obiad rosół. Buuu!
        • daniela34 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:12
          U mnie będzie ponoć leczo, więc rybka też dziś odpada. Jutro karkówka (już się rozmraża), może w piątek będzie ryba. Tradycyjnie
      • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:07
        Sorry, ale potrzebuję miejsce i robię czyszczenie zamrażarek, więc musiałam w końcu tego halibuta jakoś ogarnąć. Możecie w niedalekiej przyszłości spodziewać się więcej pytań o jakieś dziwne produkty. Np. znajomy męża wrócił jakiś czas temu z polowania na tuńczyki i mam w zamrażalniku chyba z 15 steków😩.
        • jkl13 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:12
          Podziel się, ładnie proszę. U nas zejdzie dowolna ilość...
        • aadrianka Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:19
          Steki z tuńczyka swietne są z grilla.
        • kanna Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:20
          Warto dzielić na porcje przed mrożeniem - to tak na przyszłość smile
          • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:23
            Dostałam je próżniowo zapakowane, wszystkie razem. No i teraz tak leżą…
            • mysiulek08 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 19:05
              czesc tego tunczyka zrob z zalewie slodkokwasnej (proscizna) dluzej postoi i do salatek sie przyda
              i jeszcze ceviche mozesz zrobic, tez proste

              a halibut tylko pieczony!
              • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 20:21
                Zalewa brzmi skomplikowanie.
                • mysiulek08 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 22:32
                  proste jest, pozniej Ci wklepie
                  • mysiulek08 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 23:15
                    szklanka octu ( ryzowy/winny/jablkowy)
                    szklanka wody
                    szklanka cukru ( daje mniej i uzywam trzcinowego)
                    lyzka ziaren gorczycy
                    lyzeczka ziarenek pieprzu
                    lyzeczka ziela ang
                    3-4liscie laurowe
                    dla ostrosci jak lubisz np chili

                    to ma miec balans slodkokwasny


                    zagotowujesz wszystko

                    rybe dzielisz na kawalki np stek na 4, smazysz, przekladasz do sloika/naczynia z przykrywka, zalewasz ciepla zalewa, zostawiasz do ostygniecia, potem do lodowki i 24h gotowe do jedzenia


                    ceviche
                    kroisz tunczyka na kawalki mniej wiecej 1,5x1,5 cm, sowicie solisz sola morska, odstawiasz pod przykryciem na 24h do lodowki, potem odsaczasz, zalewasz rybe sokiem z limonki , tak zeby byla cala zanurzona i tez 24h w lodowce, wyciagasz z soku

                    siekasz drobno papryczke chili, zwykla tez ale grubiej, avocado, szczypior, mozna cebulke czy kolendre ale ja nie dodaje, do tego sporo pieprzu i oliwy
                • jednoraz0w0 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 22:42
                  To zrób poke bowl
                  • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 22:51
                    Z surowym rozmrożonym?
                    • mysiulek08 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 23:02
                      z surowego rozmrozonego lososia robie ceviche wiec i tunczyk da rade
                      • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 23:05
                        O, to mogę też tatara zrobić z tego tuńczyka. Dzięki!
                        • mysiulek08 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 23:16
                          wlasnie wklepalam moja wariacje ceviche, robie z lososia
                    • jednoraz0w0 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 23:53
                      magdallenac napisała:

                      > Z surowym rozmrożonym?

                      Oui. www.cookedandloved.com/poke-bowl/
        • berdebul Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:21
          Przyślij, płace krocie za żarcie dla psa.
          • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:23
            Te steki? To żarcie dla psa? U nas one są strasznie drogie!
            • berdebul Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:42
              Pies ma dietę od dietetyka, w tym stek z tuńczyka, udziec z jelenia… ale nerki się nie pogarszają, wiec płaczę i płacę wink
        • primula.alpicola Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 05.10.22, 06:48
          O nie, steki z tuńczyka, uwielbiam grillowane.
          Możesz do mnie przysłaćbig_grin
    • aghula Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:03
      Ach, przepysznego halibuta ostatnio upiekłam.
      Pieprz i sól (mam taką wędzoną z Norwegii)
      Odrobina masła na wierzch i plasterki cytryny
      Na circa 20 minut w 180-200 stopniach

      Halibut to przepyszna ryba, delikatna, kremowa, to co powyżej jej w zupełności wystarczyło
    • feniks_z_popiolu Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:08
      Ostatnio raczę rodzinę klopsami z halibuta. Część zjadamy na ciepło obiadowo. Część natomiast do galaretki i na zimno. Tez mi się dzisiaj rozmraża kawał halibuta smile
      • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:10
        Jak się robi galaretkę?
        • feniks_z_popiolu Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:24
          Galaretkę? No cóż, mieszasz wywar ugotowanego w warzywach halibuta z żelatyną w proporcjach podanych na opakowaniu i tym zalewasz ugotowane klopsy.
          Ja do nich dodaję jeszcze drobno pokrojone korniszony lub marynowany czosnek, marchewkę z wywaru. Można ewentualnie jajko na twardo w plasterkach lub pokruszone.
          • jednoraz0w0 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 15:27
            tylko należy uprzedzić, ze na amerykańskich stronach i grupach jedzeniowych wszelkie wytrawne galaretki latają jako memy typu "jak się upewnić, ze już nikt cię nie poprosi o to, żebyś przyniosła jedzenie na składkowa imprezę". Jest ryzyko, że będzie jeść tę galaretkę sama.
            • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 15:30
              Tak, to prawda. Nikt ze znajomych, ani rodziny nie rozumie mojego upodobania do galaret rybnych i kurczakowych. Tych z nóżek, to bym sama nie zjadła.
      • feniks_z_popiolu Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:28
        Można też duszony (np. w porach na masełku z odrobiną śmietany, mniam), pieczony w piekarniku z warzywami, smażony. Każda forma jest pyszna.
    • jkl13 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:10
      My najbardziej lubimy ryby pieczone w piekarniku, w folii aluminiowej. Używam minimum przypraw, tylko żeby wydobyć smak ryby, a nie go zabić wink Zwykle daje sól (jak mam to sól cytrynową, jak nie to zwykłą), z ziół koperek lub tymianek (najlepiej świeży, ale może też być suszony), odrobinę oliwy i tyle. Najważniejszy jest czas pieczenia, im krócej tym lepiej. Oczywiście ryba nie może być surowa, ale nie ma nic gorszego niż przetrzymana, sucha na wiór ryba. Zwykle robię łososia, 1 kg pokrojony na 4 części piekę zwykle 15 minut (jak grubszy to 20). Tyle wystarczy aby mieć soczystą i dobrze upieczoną rybę.
      Do tego surówka z kapusty kiszonej albo domowe buraczki (takie ze słoika, robione przez mojego tatę) i jest wypasiony szybki obiad.
    • gama2003 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:22
      Szkoda, że jesteś tak daleko.
      Pożarłabym solidną porcję.
      Z piekarniczka. Niekłopotliwą - upiec, posolić i już.
      • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 14:25
        Oddałabym Ci porcję dziecka. Każda ryba kłuje ją w zęby.😀
    • jednoraz0w0 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 19:53
      > Mam wielki, prawie 2 kg filet z halibuta, zamrożony, ale się rozmraża, więc muszę dziś zadziałać

      tak w ogóle to on się przecież rozmrozi na jutro, chyba, że do wody wsadziłaś.
      • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 20:20
        Zaćmiło mnie rano. 🤦🏻‍♀️ On ma 2 funty, wciąż wydaje się duży i jest już prawie rozmrożony.
    • hanusinamama Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 22:53
      Ja uwielbiam halibuta z airfriera. Zrobiłabym na obiad, część zostawiła zo zupy rybnej z krewetkami. 2 kg to dużo. U nas na obiad wystarcza 600 g na 4 osoby.
      I zazdroszczę!!!
      • magdallenac Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 04.10.22, 23:07
        Już sprostowałam wyżej- 2 funty. Wciąż sporo, tym bardziej, że tylko na 2 osoby. Może rzeczywiście z połowy zrobię jakąś galaretkę, albo zupę?
    • noname2021 Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 05.10.22, 07:06
      pewnie juz twoj halibut zjedzony ale ja polecam przepis wlasnie na te rybe z airfryer.

      kawalki obtoczyc w majonezie, nastepnie w panko i do pieczenia.

      mniam
    • panna.nasturcja Re: Pomocy!👩🏻‍🍳 05.11.22, 17:52
      Sądzisz, że ten halibut u Magdaleny od miesiąca na blacie w kuchni leży? To już się raczej nie nadaje nawet na twój spamerski przepis.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka