Dodaj do ulubionych

Rower miejsko - lesny

25.10.22, 13:33
Ykhm no wiec mam taki rower 'uniwersalny' z decathlonu bwin czy cos tam, jezdze nim i po asfalcie i po lesie. Przejechalam sie miejskim i czuje, ze ma rewelacyjna kierownice (odgiete ramiona w moja strone) oraz szerokie wygodne siodelko.

Czy da sie kupic rower ktory nie jest miejski ale ma taka kierownice i siodelko? Toby bylo cos extra.
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 13:39
      Przeciez kierownicę i siodełko możesz wymienić i zamontowac nawet do swojego aktualnego wedle upodobań.
      • czerwonylucjan Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 13:54
        To dlaczego sie takich wygodnych od razu nie produkuje?
        • iwoniaw Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 13:57
          czerwonylucjan napisał(a):

> To dlaczego sie takich wygodnych od razu nie produkuje?

Produkuje się wszystko, sprzedaje w największych ilościach zestawy najpopularniejsze, za to personalizować sobie akurat rower można jak malo co, praktycznie kazdy element da sie zamowic taki, jaki chcesz i zamontować.
    • krwawy.lolo Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 13:46
      Nie.
      • czerwonylucjan Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 13:54
        Uzasadnij
        • krwawy.lolo Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 14:02
          Bo takich zestawów nie sprzedają. Możesz oczywiście próbować kombinować, jak pisze Iwona, ale jak masz słabe pojęcie nie będziesz wiedziała, co zamówić. A wątpię, żeby w jakimś sklepie rowerowym ktokolwiek Ci wymarzony złożył. No, w każdym razie za normalną cenę.
          • czerwonylucjan Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 14:07
            Hmm moj modus operandi to - wjezdzam na obecnym do dobrego sklepu rowerowego i proszeo wymiane kiery na taka z odgietymi ramiinami i siodelka.
            • krwawy.lolo Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 14:10
              To wjedżdżaj. Powodzenia. smile
            • iwoniaw Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 14:14
              czerwonylucjan napisał(a):

> Hmm moj modus operandi to - wjezdzam na obecnym do dobrego sklepu rowerowego i
              > proszeo wymiane kiery na taka z odgietymi ramiinami i siodelka.

No i dokladnie to Ci zrobią, jeszcze różne opcje przedstawią. Za normalną cenę jak najbardziej.
              • pyza-wedrowniczka Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 14:41
                Oczywiście, że się da w normalnym sklepie/serwisie. Jak serwisowałam rower, to pan mnie pytał, jaki chcę pedały, jakie światełka itp. Przecież w sklepach rowerowych nie mają tylko całych rowerów, ale też pojedyncze ich elementy.
                • mikams75 Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 14:56
                  ale trzeba poszukac takiego, ktory ma na stanie sporo czesci zamiennych do rowerow, zeby sobie wybrac pasujaca kierownice. A najlepiej na nowych rowerach poprobowac, ktora kierownica pasuje i na podobna wymienic.
                  • krwawy.lolo Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 14:59
                    Problem w tym, że części brakuje, a te dostępne są często dużo droższe, niż jeszcze przed rokiem.
                    • iwoniaw Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 15:51
                      krwawy.lolo napisał:

> Problem w tym, że części brakuje, a te dostępne są często dużo droższe, niż jes
                      > zcze przed rokiem.

Autorka nic nie pisala, że chce w cenie sprzed pięciu lat, więc po co wyskakujesz z twierdzeniem, że się nie da "w normalnych cenach"? A czy akurat taka konkretna kierownica albo siodełko będą dostępne od ręki, to już zależy od konkretnego punktu. Najwyżej sprowadzą. Pytanie nie było o to, czy można za darmo i na już, tylko czy się da bez większego zachodu. No więc owszem, da się.
                      • krwawy.lolo Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 18:09
                        Niezupełnie od punktu. Od dostępności. Punkt nie sprowadza od producenta, tylko z hurtowni. Ale nie będę tu podkoszulka darł, że akurat pasującej Lucjanowi kierownicy nie można dostać.
                        • iwoniaw Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 18:22
                          Jasne, dlatego tez napisales wyżej A wątpię, żeby w jakimś sklepie rowerowym ktokolwiek Ci wymarzony złożył - podczas gdy sklepy rowerowe dokladnie tym się wlaśnie zajmują - skladaniem wymarzonych opcji ORAZ doradzaniem, jeśli ktoś się nie zna, ale ma wyobrażenie, na czym mu zależy. Tymczasem autorka wątku ma konkretne i niewydumane potrzeby - kierownicę i siodełko konkretnych kształtów - i słusznie podejrzewa, że to nie jest jakaś wielka filozofia. Ty natomiast uparłeś się twierdzić, że nie, to nie ma sensu, a w ogóle to drogo, a poza tym niemożliwe, a do tego jeszcze serwis sprowadza części z hurtowni (no raczej normalne...), olaboga. 🤦‍♀️
                          • krwawy.lolo Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 18:38
                            Hurtownie sprowadzają części z Azji.

...
                            E, nie chce mi się.
                            • iwoniaw Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 18:47
                              krwawy.lolo napisał:

> Hurtownie sprowadzają części z Azji.
                              >
                              > ...
                              > E, nie chce mi się.

Po prostu jak zwykle nie masz nic mądrego do powiedzenia.
          • krwawy.lolo Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 14:55
            Kiedyś w radiu puścili taki żart, jak reporter zadzwonił do salonu Ferrari, z pytaniem o koszt montażu haka holowniczego.
            Wiem, że w tym kontekście to lekka przesada, ale tak mi się skojarzyło. smile
    • pyza-wedrowniczka Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 13:49
      Ja kiedyś wymieniłam w swoim góralu kierownicę - na wysoką i właśnie odgiętą w moją stronę. A siodełko to już można dowolne zamontować.
    • nie_ma_niebieskich Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 14:16
      Wg mnie to kwestia opon. Jak są szerokie, to w terenie też jest ok. Taki właśnie mam - że jedziesz w miarę wyprostowana, ale w razie gorszego gruntu szersze opony dają radę. Ale tak: typowym sportowym góralem jeździłam po piachach i górkach, bez problemu, jeśli chodzi o wysiłek, natomiast zdarzało się, że pobolewały mnie plecy. Teraz mimo szerszych opon głównie jeżdżę po asfalcie... I jest mi bardzo wygodnie😊 Na piachu jest ok, jednak bez porównania do górala.
    • mikams75 Re: Rower miejsko - lesny 25.10.22, 14:53
      albo wymien w obecnym rowerze kierownice i siodelko albo szukaj wsrod rowerow trekkigowych, one miewaja rozne kierownice i tez takie jak ty chcesz. Ale po lesie jezdza troche gorzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka