miki.20105 02.12.22, 23:07 Zawsze robiłam gołąbki z normalnej okrągłej kapusty. Po raz pierwszy zrobiłam z płaskiej i jest rewelacja. Bardzo szybko się parzy takie liście i zawija. Szybko zrobiony obiad Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajaksiowa Re: Gołąbki - kapusta 03.12.22, 06:30 Robiłam długi czas z włoskiej i wróciłam do białej,lepiej mi smakuje🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Gołąbki - kapusta 03.12.22, 07:55 To ja odwrotnie, długi czas robiłam z białej, ale jak raz zrobiłam z włoskiej, to przepadałam 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Gołąbki - kapusta 03.12.22, 11:06 Ja robię ze stożkowej - polecam, liści łatwo odchodzą i smak znakomity. Odpowiedz Link Zgłoś
hasty Re: Gołąbki - kapusta 03.12.22, 09:16 Ona jest okrągła, lekko spłaszczona. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Gołąbki - kapusta 03.12.22, 10:32 Tak. Ma elastyczne, łatwo odchodzące liście. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Gołąbki - kapusta 03.12.22, 10:59 Pieczone larwy, nasza przyszłość Takie skojarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Gołąbki - kapusta 03.12.22, 11:39 A mnie nie podeszła ta płaska kapusta. Owszem, świetnie się z nią pracuje, ale okazała się kompletnie bez smaku, jakbym w papier zawinęła gołąbki. Stożkowa o niebo lepsza. Trafiłam na felerną sztukę, czy ona taka jest? Odpowiedz Link Zgłoś
miki.20105 Re: Gołąbki - kapusta 03.12.22, 11:57 Tez myślałam ze płaska będzie miała inny smak ale jest Ok. Pewno jeszcze zależy od odmiany kapusty Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Gołąbki - kapusta 03.12.22, 12:09 Jeźeli tą płaską trzeba obgotowywać..to do gara mi nie wejdzie🤨 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Gołąbki - kapusta 03.12.22, 16:42 a ja w smaku zupelnie nie czuje roznicy pomiedzy zwykla okragla a plaska. Stozkowej nie probowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Gołąbki - kapusta 03.12.22, 14:18 a ja właśnie dzis miałam kupić kapuste na gołąbki i do wyboru była płaska i "zwykla". Przy podgotowywaniu kapusty wcześniej to jakos trudno mi wyczuć różnicę - po wyjeciu z gara to i z białej kapuchy liscie schodza bez problemu. Ta płaska jakos nie wydawała mi sie bardziej "rozdzielna", nawet przeciwnie bo miała mocno poskręcane liscie. Poza wszystkim to ja nie gotuje kapusty na gołąbki. Oddzielam liscie na surowej, przyznaję, często z trudem ale jednak ja nie robie kilkudziesięciu gołąbków jednocześnie więc zwykle tę pozostałą podgotowana kapustę wyrzucałam. Żeby tego nie robić to meczę sie z surową kapustą (da się). Potem jej pozostałość zuzywam na surówki lub kiszenie. jednym słowem, płaska kapusta nie wzudziła moich emocji. Przy recenzjach powyżej, ze jest bez smaku, tym bardziej korzystać nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Gołąbki - kapusta 03.12.22, 16:44 ja te plaska juz pare razy kupilam i w smaku dla mnie jest taka sama, za to ma wiecej duzych lisci w srodku w porownaniu z okragla, ktora w srodku ma male liscie. Odpowiedz Link Zgłoś