Dodaj do ulubionych

Biurko - możecie coś polecić?

12.12.22, 11:48
Szukam biurka. Ma być duże i funkcjonalne. Design współczesny. Lekkie i proste. W stylu Earl of Wood Starcka produkowanego dla Kartella, ale mogłoby być tańsze 😉
Znacie jakieś firmy produkujące biurka w tym stylu?
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Biurko - możecie coś polecić? 12.12.22, 11:57
      to zalezy kto ma uzywac
    • andace Re: Biurko - możecie coś polecić? 12.12.22, 12:59
      Poszukałabym firmy i zrobiła na zamówienie wg potrzebnych wymiarów, ale z drugiej strony nie wiem czy będzie taniej. Myśle że za dobrze zrobione drewniane biurko w podobnym stylu zapłacisz podobnie (w PL to biurko kosztuje 1000 euro).

To biurko jest bardzo ładne ale np dla mnie dużo za małe do pracy. A szukałaś używanych?
      • beaucouptrop Re: Biurko - możecie coś polecić? 12.12.22, 13:14
        Nie nie szukałam używanych. To też pomysł.
        Szukanie firmy i robienie na zamówienie odpada, bo chciałabym kupić szybko.
        • andace Re: Biurko - możecie coś polecić? 12.12.22, 13:31
          Ostatnio poluje na okazje Marktplaats i kupiłam dwie firmowe lampy, roczne, wyglądają jak nowe (sprzedającym urodziło się dziecko i lampy nie pasują) i zapłaciłam niecałe 60 euro zamiast 600. Teraz negocjuje wieszak Saturn ClasicCon, mam nadzieję ze uda się kupić za max 200 euro.

Stół w jadalni i stoliki kawowe/stoliki boczne mam z 2 polskich firm, Take me HOME i Customform, ta druga ma opcje w kilku rozmiarach ale to jest raczej „loftowy” styl. Obie firmy polecam, bardzo dobra jakość, świetna obsługa klienta, zapakowane i wysłane do Holandii.
          takemehome.pl/kategoria/biurka/
          customform.co/produkt/biurko-k161/
          • beaucouptrop Re: Biurko - możecie coś polecić? 12.12.22, 14:08
            Marktplaats to dobry trop. Do Holandii mam niedaleko. A poza tym szukam też od jakiegoś czasu cupboard z Pastoe zaprojektowanego przez Braakmana a w Holandii, kraju pochodzenia, jest ich na wtórnym rynku najwięcej. Może tutaj znajdę.
            Co do biurek, które zalinkowalas, ładne, ale chciałbym coś lzejszego.
            • andace Re: Biurko - możecie coś polecić? 12.12.22, 16:31
              Ostatnio widziałam reklamę wyprzedaży Pastoe, nowych modeli z ekspozycji ale nie pamietam czy to był sklep firmowy czy jakiś inny meblowy.
              Założyłam że to nie ten styl bo te dwie polskie firmy robią raczej styl loftowy, a to nie każdemu pasuje (ja akurat mam całe metalowe stoliki, loft to nie do końca mój styl).

Można na Marktplaats znaleźć sporo fajnych rzeczy, sporo klasyków ale do tego trzeba mieć refleks bo albo szybko się sprzedają albo licytacja kończy się na dość wysokich cenach, czasem na tyle wysokich że lepiej kupić nowe (jeżeli nadal są w produkcji).
    • chococaffe Re: Biurko - możecie coś polecić? 12.12.22, 13:05
      Mam w pracysmile Sama usiłowałam się dowiedzieć skąd jest, ale nikt nie wie, nie pamięta, papiery wyrzucone itd. Powinnam była się zapytać jak były nówki przywiezione.

Z tym, że jest ogromne - ja lubię, bo nie mam efektu zaśmiecenia jak postawię sobie laptopa, kubek, jakieś papiery. Niby prosty drewniany stół, ale wszelkie proporcje, układ nóg (kąt nachylenia) idealne.

Szukałam podobnego do domu, ale mniejszego (przy zachowaniu proporcji) - niestety, nie ma.
      • andace Re: Biurko - możecie coś polecić? 12.12.22, 13:34
        Też lubię mieć duże biurko, dodatkowo używam 2 monitorów i potrzebuje też miejsce na laptopa i stację dokującą. Optymalnie to 2 metry długości i 75 cm głębokości.
        • chococaffe Re: Biurko - możecie coś polecić? 12.12.22, 13:40
          Moje ma 90 głebokosci i 150 cm długości (z przystawką z szufladami, na kólkach blokowanych - ale ona się niemal zlewa z biurkiem, z daleka wygląda jak jedność)

Do domu to jednak dla mnie za duże biurko.
          • chococaffe Re: Biurko - możecie coś polecić? 12.12.22, 14:15
            P.S. "moje" najbardziej przypomina to, ale ma inaczej wyprofilowane nogi - mniej "w bok", ale jednoczesnie nie prosto w dół

www.iconbydesign.com.au/Jolanda-Office-Desk-Solid-Oak-130x70x76cm
    • bywalec_hoteli Re: Biurko - możecie coś polecić? 12.12.22, 13:34
      patrzyłaś w Ikei? smile
      • beaucouptrop Re: Biurko - możecie coś polecić? 12.12.22, 14:03
        Tak patrzyłam. Niezłe jest to z elektrycznie regulowaną wysokością. Chciałabym jednak coś mniej tuzinkowego.
    • taje Re: Biurko - możecie coś polecić? 13.12.22, 22:10
      Czegoś nietuzinkowego i jeszcze dużego niestety nie znajdziesz taniej. Przy czym Earl of Wood jest i tak nieduże i płytkie. Jak ma być coś podobnego to może Hay CPH 190? Ale jeszcze droższe i mniej subtelne www.finnishdesignshop.com/en-pl/product/cph190-desk-lacquered-oak?gclid=Cj0KCQiA4uCcBhDdARIsAH5jyUlOw2t-R6h638H3Nk9v0B25YfvE2KHRF2bbNraUyJ54ZxUQRauVpiAaAmBzEALw_wcB

Tu jest więcej biurek www.finnishdesignshop.com/en-pl/home-office-office-furniture/desks/desks

A nie myślałaś może o biurku w systemie String? Można zestawić dwa blaty i masz wtedy biurko ok 160 cm, a co więcej można zmieniać konfiguracje. U mojego syna wygląda tak
    • jkl13 Re: Biurko - możecie coś polecić? 14.12.22, 02:47
      Jeśli szukasz czegoś nietuzinkowego,to nie pomogę wink Ale jeśli szukasz po prostu dużego biurka, to pomyśl o drewnianym blacie , dowolnej wielkości.
      Zarówno mąż jak i synowie zamiast klasycznych biurek mają właśnie drewniane blaty, różnych wielkości - synowie ponad 2 metry długości, mąż aż 4 metry. Zrobione w bukowego klejonego blatu, dociętego na zamówienie w stolarni i montowanego już przez męża. Blaty są zamontowane na kotwach w ścianie, z przodu mają zaledwie po 2 nogi,więc mimo wielkości są lekkie, jakby wisiały w powietrzu. Może pomyśl o takim rozwiązaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka