Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn mających MUM

20.12.22, 13:09
Ile czasu robicie ciasto drożdżowe na makowiec. Bo w książeczce podaje mi na 500 gr mąki - 0,5 min na 1 i 3-6 min na 3.

Ale to zdecydowanie za mało. Mąki ciut ponad kilogram - nawet jak będzie dwa razy dłużej - to też chyba za krótko.
A może zwiększyć obroty?

Robię w MUM9 pierwsze ciasto - więc nie wiem.

Za to jestem zachwycona jego cichością. Jeszcze z tak cicho chodzącym robotem nie miałam do czynienia.
Dzięki wszystkim za doradzanie w poprzednim wątku big_grin
Obserwuj wątek
    • mea8 Re: Do dziewczyn mających MUM 20.12.22, 13:13
      Mam MUM5, ciasto drożdzowe wyrabiałam wielokrotnie, zawsze na najnizszych obrotach. Ale zawsze tez czasowo na oko. Aż wyglądało na wyrobione. Więc chyba średnio pomogłam tongue_out
      • mae224 Re: Do dziewczyn mających MUM 20.12.22, 13:23
        Niestety ja też większość rzeczy robię na oko.
        • damartyn Re: Do dziewczyn mających MUM 20.12.22, 18:46
          I ja. Czy to na chleb czy ciasto drożdżowe wyrabiam na oko na małych obrotach 1-2 ale na pewno dłużej. Podchodzę sprawdzam i widzę , ze już.
          Powodzenia przy pierwszym wypieku.
    • mysiulek08 Re: Do dziewczyn mających MUM 20.12.22, 13:26
      szczerze? to nie wiem 🤔 wrzucam wszystko do misy, zakladam hak, wlaczam najnizsze obroty i robie inne rzeczy,

lata mumowych doswiadczen mowia, ze lepiej dluzej na najnizszych niz szybko na wyzszych
    • mysiulek08 Re: Do dziewczyn mających MUM 20.12.22, 13:28
      kocham moja 9tke miloscia wielka 😊 ciesze sie, ze moglam pomoc, niech sie dzielnie sprawdza
    • afro.ninja Re: Do dziewczyn mających MUM 20.12.22, 17:58
      Trzeba na maksa wszystko odmierzyć, najlepiej waga. Male obroty i ja w moim kitchenaidzie 8 minut wyrabiam.
    • berdebul Re: Do dziewczyn mających MUM 20.12.22, 18:23
      Na oko. wink Dłużej i niższe obroty.
    • arwena_11 Re: Do dziewczyn mających MUM 20.12.22, 18:48
      Sprawdzone - na 3 - ok 18 minut - wyszło idealnie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka